Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Segítségre lenne szükségem egy karácsonyra kapott 12.04 LTS ubuntus Dell Inspiron 3521 laptop újraélesztésében.

Ismerkedés közben frissítették a szoftvert, ezután mindenféle hibaüzeneteket dobált, eltűnt a korábban működőképes wifi bekapcsolási és beállítási lehetősége, hiába látszott, hogy hány napja használták utoljára, de életre kelteni nem tudták. Aztán nem lehetett rendesen leállítani, kikapcsolás helyett a felhasználó választó oldalra ment, de onnan csak a bekapcsoló gombbal lehetett nagy nehezen lelőni, normálisan nem.

Ezt még megfejelték azzal, hogy a biosban próbáltak valamit állítgatni ("...talán az utolsó lapon, ahol valami UEFI-k is voltak....") ez olyan jól sikerült, hogy most a bekapcsolás után a következők láthatóak:

Dell logo után megjelenik kék ablakban:

EFI HDD1 PATH1 (itt a hdd leírása) has been blocked by the current security policy.
    (OK)

Okézás után megjelenik:

Checking media (Fail)
    Checking media

majd a következő üzenet:

No Boot Device found. Press any key to reboot the machine_

És innen kezdődik a ciklus elölről....

Mivel én sem vagyok a bittudományok doktora (de nekem működik a W-s gépem! :-D) - bár sejtéseim vannak a hibajelenség okáról - kéne egy kis kézenfogós-szájbarágos segítség a kályhához való visszajutáshoz...

Aztán, ha már feláll a gép, jöhetnek az ubuntus jótanácsok is, mit nem kéne legközelebb csinálni.....

Új hozzászólás Aktív témák