- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
b05co
tag
Két kérdésem lenne (nem adom fel, tanulom a linuxot
)
1. Szeretném ha az NTFS partíciómat indulásnál mountolná, de eddig nem jártam sikerrel. Ajánlották az NTFS beállítóeszközt szoftverközpontból de azt írja idézem "No authentcation program founds" Esetleg tudtok megoldást az NTFS partíció csatolásásra más módon (kezdő user szintjén), vagy ezzel a progival tudnék valamit kezdeni, hogy elinduljon?
2. A korábbi problémámra találtam megoldást (NetLimitert akartam helyettesíteni), de mivel ez egy script, nevezetesen a wondershaper, állandóan terminált kell indítgatni majd root-al beírni egy sort, kikapcsolásnál ugyanez. Olvastam, hogy van egy olyan megoldás, hogy fogok egy sima szövegfájlt, kiteszem az asztalra, beleírom a megfelelő parancsokat és a tulajdonságoknál megadom, hogy tekintse futtatható programként. Eddig el is jutottam, de akárhányszor indítani akarom a gEdit jön be, továbbá a futtatásnál nem tudom neki megadni a terminált sem mint alapértelmezett program. Aki ezt írta ubuntu fórumra annak úgy működik, hogy duplakatt után megkérdezi tőle a rendszer hogy futtat vagy megnyit és ott a futtatra bök, de nekem ilyet sajnos nem kérdez. Ötlet esetleg?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest