Hirdetés
Aktív témák
-
negyedes
addikt
Sziasztok!
Fel tettem az 9.04 RC(lassan mar nem az), de itt is fent all a regi problemam. Az egesz gep felforrosodik fel ora alatt. A proci allandoan 50-60 fok kozott van(AMD turion X2 TL50) a load mindig 40% folott van, a vinyo is 50 korul mozog meg idlebe is. Az aksit lemeriti siman 40 perc alatt(holott win birja masfel orat). Szerintem valami baja az ACPI vel mert mindegyik verzio ezt csinalta. Van ra megoldas vagy mindig hutopadon kell hadjam a gepet?
Elore is koszi.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
negyedes
addikt
válasz negyedes #14670 üzenetére
Sikerult kisse elorebb jutnom. Valamannyire sikerult tehermentesiteni kicsit a procit. Most mar atlag 50 fok,de most 42 powersave modba. Feltettem a powertop programot, es a governor applet segitsegevel lejebb vettem a frekit. a Vinyora meg nem talaltam orvossagot, de ujabb problema merult felt: a videokartyam tamogatja a powerplayt, de a mostani driver nem a hivatalos Ati driver es nem tudja kezelni a frekijet, de nem merem feltenni az ati altal kiadottat mert ezzel minden megy tokeletesen es sok helyen olvastam h nem a legtokeletesebb a driver.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
negyedes
addikt
Azt en is megkaptam, be is halt tole a roka csak sysrestart utan ment. Kedd ota van fent, es csak egyszer omlott ossze az X .
Nem lattam a te linkedet, bocs. De tegnap az ubuntu.hu is volt valami, olyan helyrol lehett leszedni ami a tukorszervereket segiti(vlm /.pool/ konyvtarban volt) vagy micsoda.
Mod:fent van a remix is.
[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
Beszalok en is seedbe.
-
negyedes
addikt
válasz body007 #14747 üzenetére
Nekem megy a 3D(minden efekt, kocka stb), de ha adok neki egy aticonfig akkor ez jon vissza:
The program 'aticonfig' is currently not installed. You can install it by typing:
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
bash: aticonfig: command not foundDriver informaciot milyen parancsal kapok?
[ Szerkesztve ]
-
-
negyedes
addikt
válasz floatr #14762 üzenetére
Intelt nem ismerem annyira(lehet nem is baj ). Ha tudna gyartani normalis vidkartyat(elsosorba notiba) es hozza normalis linux drivert akkor lenne elenfele az atinak meg nvnek. Valiszinuleg hasznalnam is.
-
-
negyedes
addikt
Most egyenlore semmi, regebben sok bajom volt vele. nekem is az o.s. driver megy eleg szepen, meg beletettem az xorgba par sort es kicsivel jobb az ablakezeles.
Nekem inkabb az ati drivereivel van gondom, spec, hogy nem tudnak normalisat irni.
Most a legegetobb bajom a HDD allando porgetese es ezzel 50 fok fele jar szerencsetlen. Nem igazan tudok ra megoldast.
PuMbA: egyenlore meg ezt az 1 sort, de meg van vagy 5-6 db amit ki kell probaljak
Option "AccelMethod" "EXA"
ezt a device sectionbe tettem be es erezhetobben gyorsabbak az ablakok.
restart vagy logout es remelhetoleg meglatszik az eredmeny.
[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
válasz Major Major #14840 üzenetére
Tudom, neztem is a fileokat h hol van de nem talaltam meg sehol, gondoltam beleteszem. En legalabbis ugy erzem, hogy gyorsabb. Lehet, hogy csak nalam nem tudom.
-
negyedes
addikt
válasz Csakénvagyok #17003 üzenetére
Nekem sem sikerult beuzemeltetni a Y! messengert wineal. Kerestem valami linuxos verziot. A vege az lett, hogy egy simpla im clienst talaltam ami szazszor sz@rabb mint a pidgin.
Kopetet hasznalok mostansag, az meg turheto.
Nem lenne rossz a yahootol ha lenne linuxos verzioja.......Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
negyedes
addikt
válasz ngabor2 #17007 üzenetére
Igaz, elfelejtettem.
A skypeal sokat szivtam,hogy elinduljon a videohivas, erre meg csak sotet kepet add, a Kopete meg rak raegy "szurkehalyogot" es semmi nem latszik szinte. Majd hatha a kovetkezonel.Csakénvagyok:: Mit csinal a pidgin/kopete? Megszakad? Nem lep be? Nalunk is szokot ilyet csinalni........ lehet nem szereti az rds netet.
-
negyedes
addikt
Udv!
Tudna nekem segiten valaki a grub2 configolasaban? Mar nagyon elegem van belole. Annyit szeretnek csak, hogy kitoroljek par sort az OS valaszto menubol(memtest, regi kernel stb).
-
negyedes
addikt
válasz #16820480 #17982 üzenetére
Ezt nalam is parszor eljatszotta es ez utan fagy meg. de ugy, hogy semmit nem tudok kezdeni vele, csak a reset.
A masik, hogy belassult a boot. Kb meg kapott 10 mp a kezdetekhez kepest.(nbem mintha annyira problema lenne csak furcsalom)
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest