Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- weiss: Autó költségek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
Aktív témák
-
floatr
veterán
És amit sh4d0w javasolt? Nem lenne rossz tudni a filerendszer típusát
Egyébként nemtom mekkora titkot árulok el
de hamár egyszer az ubi tudja normálisan írni a windózos partíciókat, akkor célszerű ezt kihasználni, és ubi alól másolni. Nekem az XP alatt az ext2sys okozott gondokat -- szerencsére csak windóz alatt -- így max a tcmd plugint merem használni. -
floatr
veterán
válasz
csibor
üzenetére
Ezzel hogy megy:
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
EndSection
Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
EndSectionEgyébként azabaaaj, hogy nvidia driverrel akar menni az ati helyett
-
floatr
veterán
válasz
Studiossrác
üzenetére
Jaunty alá nem megy fel más csak a 9.4es
-
floatr
veterán
Van valakinek LikeWise Open tapasztalata?
Konkrétan az érdekelne, hogy miután integrálva lett a masina (notebook) a domainbe, hogyan használható vegyesen irodában, és otthon, domain-mentes környezetben.
-
floatr
veterán
válasz
Blasius
üzenetére
Neked is body007:
Szintén HD 3470-el gyáva módon inkább letöltöttem az atiéktól a drivert, és azt pakoltam fel a szokásos módon
sudo ./ati-driver-installer-9-4-x86.x86_64.run
sudo aticonfig --initial -f
(restart)Innentől kezdve működött a cucc. Erős a gyanúm h egy korai változat volt a Jaunty repo-ban, ami néha működött, néha nem. Ezt lehet h már frissítették azóta.
Ami probléma:
-- néha a 2D-s gyorsítás lassúcska
-- a compizzel mappelt alkalmazások kicsit lassan méreteződnek
-- a totem fagyogat az alapbeállítással
-- vlc szintén, ennek a megoldása h a beállításainál a video kimenetet x11 video output-ra kell állítani, és utána problémamentes (ez volt korábban is a megoldás sok gondra)visszatérve a totem problémára korábban az xorg.conf-ban kellett ezt a modot bevésni (forrás):
Section "Device"
........
Option "VideoOverlay" "off"
Option "OpenGLOverlay" "on"
Option "TexturedVideo" "off"
.........
EndSectionsakkor meg is volt minden heggedve. Nomost ezt én bevéstem, és bár azóta még nem indítottam újra, a korábbi tapasztalat azt mutatja, hogy ez megoldja a totem problémáit is. Ettől függetlenül bátran lehet használni a vlc-t, mert az szvsz amúgy is jobb.
-
floatr
veterán
Ja egy érdekes adalék:
Nem volt itthon CDRW, csak DVD, amire elvileg ki lehet írni a cd image-et is. A nero hallani sem akart róla, a brasero viszont teljesen természetesre vette, és hiba nélkül megírta
-
floatr
veterán
válasz
negyedes
üzenetére
Én is meg voltam lepődve, amikor a "gagyi" integrált intel tökéletesen ment hardyval az előző notimban. Nyilván nem élvonalbeli, de eddig stabil és megbízható. A hup-on láttam h volt az intel karikkal is teljesítmény probléma, de a közreadott greedy workaround orvosolta.
-
floatr
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
innét stabilan jön 1,1 MB/sec-el

-
floatr
veterán
-
floatr
veterán
-
floatr
veterán
Csak amiatt pakolom fel, mert a compiz effektek eléggé a szívemhez nőttek, és anélkül ez a HD 3470 nem moccant meg advanced üzemmódban. De egyébként az a bajom h ki sem tudom most próbálni, mert a livecd egyáltalán nem hajlandó ezzel a kártyával effektelni, babrálni nem sok kedvem van, szívni meg még kevésbé.
Ügyhogy marad a várás, amíg itt vagy máshol nem lesz valami megoldás. Igazából nem látom égető szükségét a frissítésnek intrepidről, ha az az ára, hogy a "felhasználói élmény"
látja kárát -
floatr
veterán
válasz
üzenetére
Szívesen kiégetném a notimból, de drága mulatság volna. Az van, hogy adottság volt, amúgy meg az intrepid mellett pont nem volt gond (najó az overlay állítgatást leszámítva)
Mellesleg az előző notimban intel cucc volt, annak meg intrepid alatt eset felére a teljesítménye

-
floatr
veterán
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nem csípem ezeket a verzió frissítéseket. Egyszer próbáltam ki a gutsy idejében, persze összegabalyodott az egész. Inkább újraraknám, de akkor meg szopó lenne, ezért nem éri meg belekezdeni. A HD 3470-eshez ha jól értettem, akkor jön havonta driver, bár én egy a mostanihoz hasonlóan működőképessel bőven kiegyeznék
Ezzel az ATI télleg szívatja a jónépet
-
floatr
veterán
válasz
sh4d0w
üzenetére
Nyilván, bár az utóbbi időben eléggé verték a mellüket h márpedig az ő drivereik múkodnek -- reagálva a korábbi kifogásokra -- és rááltak a havi frissítésre is. Szóval nem értem a dolgot...
Vladi: á, én nem kísérletezgetni akarok a géppel, hanem dolgozni rajta. Erre mondjuk alapból a jó a kommuniti driver, de nem vetem meg a compizt
-
floatr
veterán
Ó fukk.
Az ATI megint belekullantott a ventillátorba, és a legújabb meghajtója egy kalap retek. Intrepiddel lassú, Jaunty RC-vel meg nem is megy.
-
floatr
veterán
válasz
Batman
üzenetére
Hát az van h majd megesz a fene, amikor azt hallom a suse oldaláról, hogy nincsen gond a netmanagerrel (vagy hogy ott eleve jóval kevesebb a hasonló probléma a 4es szériában). Azt már korábban is tapasztaltam, hogy néha akadnak függőségi problémák, de pl ez a digikam, már régóta nem használható, mert valamivel mindig inkompatibilis volt.
Elhiszem h elég problémás alapból ez a KDE, de egyrészt akkor nem biztos h megéri erőltetni a részükről, másrészt meg jobban utána kéne járniuk, hogy mit tesznek bele a repo-ba. Vagy ha már annyira elszánták magukat, akkor tegyenek is bele kicsit többet a maguk részéről. Vagy nem is tudom, mert ha a KDE önmagában használhatatlan, akkor minden folyománya az lesz -- így a kubuntu is.
Kísérleti nyúl érzésem van ezzel kapcsolatban, mert minden egyes verziónál leindítom jópárszor szokni, aztán pofáraesés, meg rájövök arra, hogy munkára nem való...
-
floatr
veterán
válasz
Quentaro
üzenetére
Ja, az intrepid telepítője még nem alpontokba szedte az automatikus műveleteket...
Na a lista alapján akkor az áll fenn h sajnos a második winyó (sdb) 3/4-ét megette az ubuntu -- és sajnos az elején kezdte. Bár nem vagyok egy nagy guru visszaállítás témában, erről adatokat már nem nagyon hozol vissza a kürt segítsége nélkül (hallomásból úgy tom h 1-2 alkalommal felülírt adatokat is vissza tudnak hozni a mágnesezett felület aktuális állapotától függően)
Én csak annyit tudnék a dologhoz hozzáfűzni, hogy ha máskor ezen töröd a fejed, akkor nem árt egy szűz vinyó (ha több is van), de legalább kézi módszert használj a particionáláshoz.
-
floatr
veterán
válasz
üzenetére
Nézd, én igazán próbálom megszeretni ezt a 4es szériát, de nem megy. Annyira szembemegy az gnome praktikumával, hogy az már ordít.
A NetworkManager nem működik rendesen, statikus IP-nél már megakad az ember. A vpn-nél valami totál bukó.
A dizájn szvsz ocsmány, amit úgy gondoltak, azt megcsinálták rendesen, a többi össze van toszigálva.
DigiKam-ot nem tudtam repo-ból installálni, mert kielégíthetetlen függősége van

Az korábbi csomagkezelőt kivágták, és beraktak a helyére egy végtelenül ostomba küllemű szoftvermanagert.
Újraindítani eddig még sosem sikerült, mert félúton elakadt, és csak egy ACPI shutdown segített neki ezen túllendülni. Így aszhatja az ember sok esetben a beállításait.
Ezzel szemben a gnome-ban pöccre megy minden -- egy dolgot leszámítva: a vpnc-plugin telepítője vagy bármi más nem pakolt fel egy d-bus jogosultságot, ami kellett volna neki a kommunikációhoz.
Hát első körben ezekkel futottam szembe. Elszomorító ez a kde-téma
-
floatr
veterán
válasz
Quentaro
üzenetére
Hát semmi biztatót nem tudok mondani a történet első felével kapcsolatban. Az installerben két opció van: automatikus, és kézi particionálás. Az automatikus felismeri a különálló meghajtókat, és felkínálja teljes használatbavételre -- al-opcióként. Namost ha az automatikus módszer szerint választottad a második vinyót (primary slave; sdb vagy hdb), akkor azt erősen legyalulta. Ha a kézi módszert választottad -- ami nem igazán olvasható ki a leírásodból -- akkor látnod kellett volna egy olyan oldalt, ami az XP installerénél is van, amikor arra kérdez h hová rakodjon.
A kézi módszer ad arra lehetőséget, hogy egy adott vinyónak csak egy részét használd fel az egész helyett, mint ahogy akartad is eredetileg. Ott törölhetsz és létrehozhatsz partíciókat sdb1, sdb2 stb. (vagy hdb1, hdb2 ...) néven.
A visszaállítással kapcsolatban amiatt van rossz érzésem, mert ha az automatikus cuccal új ext3-as partíciót rakott a teljes lemezre, akkor arra kapásból minimum pár GB adatot is rányomott, ami így felülírhatott egy nagy adagot, az eredeti anyagodból.
-
floatr
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
köszi
Bár pont intrepiddel akartam kiírni

-
floatr
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
Tom volt már de azt meg tudnád esetleg mondani, hogy ha kiírom pendrive-ra, akkor azon lehet-e permanens változásokat eszközölni mint pl csomag install
-
floatr
veterán
válasz
üzenetére
Háááát kipróbáltam én is az RC-t, de nem vagyok tőle lelkes, és nem a ctrl-alt-backspace miatt.
A wifi bár elindult, vagy 10 perc szívás volt, míg sikerült rácsatlakoznia a rúterre -- gyanús h ennyiszer nem gépeltem el. A livecd-t használtam, és próbáltam beüzemelni a vpnc-t, de nem találtam sehol -- valami vicces oknál fogva még nincsen a tárolóban vszeg. A HD3470-es stuff megy ugyan az alap driverrel, de a kizárólag a jauntyhoz szállított prebéta 9.4es fglrx összef.. mossa magát. Viszont végre kéken virít a bluetooth led, kissé vakító így itt a félhomályban.
Áááááh, ezt sem kell elkapkodni, érzem...
-
floatr
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nekem natúr wine-al ment jól, igaz az még 0.9x volt
-
floatr
veterán
Nekem is volt bőven problémám K3B-el, meg a braseroval, de mivel mindkettő gyakorlatilag majdnem ugyanazokra az eszközökre épültek, egyformán akadt vele bajom. Mondjuk nekem nem fagyott, csak hibásan írt, ami az ellenőrzéskor bukott ki
-
floatr
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
Ezzel én is így vagyok. Egy vm-ben próbálgatom a 4.2-t intrepiddel, de még messze nem tökéletes. Mondjuk a gnome is időnként elég idegesítő tud lenni a KDE 3.5.x után
-
floatr
veterán
válasz
Major Major
üzenetére
A generátort én is próbáltam, amikor egy lcd tvt akartam rátolni második desktopnak, de amit sikerült vele készíteni, az használhatatlan volt. Inkább érdemes a neten fórumokban keresni modeline-okat egy-egy monitorhoz/tvhez
-
floatr
veterán
Ja meg hogy a KDE4-be elültetett knetwork manager rábírható-e vpn kapcsolatokra, mint a gnome-os társa?
sz.: vagy sok a kérdés?

-
floatr
veterán
Elnézést kívánok a kis intermezzóért, de volna egy KDE-related kérdésem, és a gugli most nem az én barátom.
Felsuhantottam egy VM image-be az interpidre a KDE4.2-t, de gugli gadget-et csak elvileg lehet a plazmának installálni, gyakorlatilag nem lelem a módját. Tudna valaki válasz az égető problémára?

-
floatr
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
Már nem cseszegtetésképpen, de miért fáj az neked h induláskor és hálózati konfig változásakor egy process beállítja az iptables-t?

Tény h a támadások célpontja jelenleg a windows, de nem lehet az ember tehén módra tétlen, amikor bármikor felbukkanhat egy 0day exploit a "piacon" épp arra a disztróra v eszközre, amit használsz. Pláne ha összesen 2-3 sor bepötyögése azellen véd.
-
floatr
veterán
válasz
pc-user
üzenetére
Egyrészt tud alkalmazást is szűrni, másrészt meg nem olyan esetlen, mint a firestarter. Nekem gyakran kell váltogatni helyzettől függően eth0, ppp és wlan közt vpn-t használva, és mellette még szaladgál vbox alatt egy teszt image csak a hostra route-olva. Ezt a firestarter gyakorlatilag egyáltalán nem tudta kezelni, mert állandóan állítgatni kellett az aktuális forrásnak megfelelően, miközben nekem csak egyetlen általános szabályra volt szükségem minden helyzetben.
Szóval a firestarter nekem inkább egy proof-of-concept alkalmazás, míg az ufw a Tűzfal.
-
floatr
veterán
válasz
pc-user
üzenetére
Arra kell még figyelni h pl a firestarter ne legyen felpakolva még mellette, mert általában az ufw állítja be a dolgokat, aztán a firestarter is bepiszkál, így az ufw "leáll".
Ezt úgy tesztelheted h netre kapcsolódva beütöd h
sudo ufw status
és ha enabled, akkor ok (ezt a gui is megmondja persze)
-
floatr
veterán
válasz
gyurman
üzenetére
Hát szomorú dolog, de ha télleg játszani akarsz windowsos játékokkal, akkor talán legyen egy windowsod. A PoL elég jó, a wine is elfut a legtöbb alkalmazással, de ha nem direct3ds alkalmazást használsz, akkor leginkább vbox. Utóbbi most kapott egy ogl virtualizációt is, de hiszem ha látom.
Egyébként ha érdekel a véleményem, minimál/netes/gagyi játékokat bármilyen rendszerrel lehet játszani, egyéb esetekre meg ott a konzol.
szerk.: egyébként meg linuxra http://live.linux-gamers.net/
-
floatr
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
El kell hogy keserítselek. A K3B és a Brasero által használt backend(ek) elég messze állnak a tökéletestől. (egyébként a Brasero nem annyira gáz a K3B-hoz képest)
Alkalmanként rendre elcseszte a lemezeket -- több gépen is; asztali, noti vegyesen --, és a célkészülékem egyébként is allergiás a nem tökéletes minőségre. Javulást az hozott h szégyenszemre a NeroLinux-ot kezdtem használni. Na az viszont tökéletes
-
floatr
veterán
válasz
Aylarth
üzenetére
Alapinstall esetében az ubuntu a Places menüben jeleníti meg az elérhető meghajtókat, amiket kattintásra mountol. Az ntfs-3g alapból R/W módban csatolja. Asszem ha telepíted a pmount-ot (sudo apt-get install pmount), akkor ezt jelszóbeírás nélkül is megteszi, valamint meg is lehet vele jegyeztetni a mount-hoz szükséges jelszót.
Akkor van esetleg bibi, amikor nem normáls shutdown-al lett leválasztva az ntfs partíció. Ilyen esetben a mount -t ntfs-3g <eszköz> <dir> -o force paranccsal lehet behúzni.
-
floatr
veterán
-
floatr
veterán
válasz
body007
üzenetére
Gyorsan meggyőztelek...

szerk.: nekem egyébként nagyon bejön az egyszerűsége, de gui-t is lehet hozzá találni. Beállítottam h alapból deny minden, egyedül a vm-ből engedje be a csórikámat, és az úgy is marad, amíg meg nem gondolom magam. Nem okoz fejtörést h megy-e, működik-e, eleinte párszor megnéztem, de azóta maximálisan megbízok benne
-
-
floatr
veterán
Ebban viszont kéne nekem is egy kis segítség, mert már megőrülök tőle:
Ubin egy virtualbox-ban egy XP fut két hálózati adapterrel. Az egyik NAT-os, a másik host interface-es. Az első eddig minden formában ment mindenféle állítgatás nélkül, a másodikhoz bridge-et állítottam be, amit csak a hostig engedtem eddig (nem rútoltam kifelé).
Namost amióta intrepid van, azóta egyik idegesítő jelenség, hogy vbox install után egy ideig megy a NAT-os hálózat, aztán megdöglik, miközben a másik műxik rendben. Van erre valami varázslat, ami kimaradt? (megjegyzem hardyn nem volt ilyen gond)
Wifit, eth0-t, ppp-t és vpnc vegyesen használok helyzettől függően...
Aktív témák
- Arch Linux
- Túra és kirándulás topic
- Milyen házat vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- Hutt C6 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
de hamár egyszer az ubi tudja normálisan írni a windózos partíciókat, akkor célszerű ezt kihasználni, és ubi alól másolni. Nekem az XP alatt az ext2sys okozott gondokat -- szerencsére csak windóz alatt -- így max a tcmd plugint merem használni.

látja kárát