- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Geri Bátyó: Régi VGA, HDMI és a felbontás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kókuszdió: Tápegység – hova jutottunk 5 év alatt?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
Aktív témák
-
Sziasztok!
Egy P2-400-ra felraktam a 8.04-es Xubuntu-t. A videokarival problémák vannak, mert nem tudok felbontást, és színmélységet állítani - vagyis de; max. 1024x768.
Saccra 8 bites van beállítva alapból, amin nem tudok változtatni.
A sima ubuntun a xorg.conf-ba beírtam a megfelelő videomódot, de ott könnyű volt, mert volt egy rakás hasonló sor, és csak be kellett írni ugyanúgy azt, ami nekem kell. Most viszont olyan lepusztult az egész file, mintha egy üres űrlapot néznék.
Gyanítom, hogy nem ismerte fel a riva128-at, pedig a sima nv driver támogatja - elvileg.Kérdésem: hogy tudom megállapítani, hogy a videokarihoz felrakta-e install közben a megfelelő drivert? (Ha már itt vagyunk, akkor az alaplapi IDE/chipset driver is érdekes lehet.)
Gondolom, valahonnan le tudom halászni az nv drivert, és ha ezt felrakom, már lesz némi használható töltelék is a xorg.conf-ban...

Köszi a segítséget!
Aktív témák
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Horgász topik
- Gitáros topic
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Parfüm topik
- iPhone topik
- Leleplezte az új Xbox generáció érkezését az AMD vezére
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- HP Victus Gaming Laptop INTEL I7-14700HX / RTX 4070 32GB RAM 1TB SSD Gari
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H610M i3 13100 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB XIGMATEK Cooler Master 700W
- 231 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest