Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gyufaaa

veterán

válasz kolbi79 #47275 üzenetére

Szia,

emlékeim vannak még nekem is ebből a korszakból. "K-"s processzorod van, így viszonylag egyszerű a dolgod. Nézd meg az alap feszültséget, állítsd be AUTO-ról a CPU alap feszültségére fixen először, majd rövid teszt után kezd el emelni a szorzót, de csak a szorzót. CPU Ratio, ami jelenleg 100x34 (3400Mhz). 100-as értéket vidd feljebb fokozatosan 100Mhz-el emelve az órajelet. Teszteket végezheted terhelést végző szoftverekkel, én játékokat toltam. Monitorozd OSD-n kirakva játék közben a terhelést és hőfokot is! Ha instabil és fagy a vas, finoman adj több feszültséget. AUTO beállításon ne hagyd a feszültséget!

Fontos, hogy a hűtésre figyelj! Milyen hűtésed van konkrétan?

3800-4000Mhz szvsz volt mindegyikbe az biztos. Anno alacsony feszültséggel 4,2Ghz-en használtam.

Fontos, hogy apránként és minden beállítás, módosítást követően tesztelj, hogy biztos tudd, hol kezd instabillá válni illetve túlságosan melegedni. Ameddig az alap feszültségen nem változtatsz nem fog drasztikusan a hőmérséket sem változni.

#47273Sati01: Minden processzor és copfig más! Nincs általános beállítás, ha tuningolni szeretnél! Fontos, hogy tuning előtt minden paramétert írjatok le a gépről, melyhez szeretnétek "hozzányúlni"!
    Az értelmezhető írásra is figyelj kérlek, mert hamar félreértés lehet a leírt "gondolatból"!

Új hozzászólás Aktív témák