Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
haly
őstag
Sziasztok!
Vettem egy új gépet:
ASRock Z77 Extreme 4
i5 3570K
8 GB Kingston HyperX Beast 1600mhz
XFX 550 ProÖsszeraktam a gépet, majd miután bekapcsoltam, akkor láttam, hogy a ramok 1333mhz-en mennek. Ugye ezeknek a ramoknak az alap működési órajele 1600mhz. Kicsit nézegettem UEFI-ben a beállításokat, és találtam olyat, hogy XMP profile 1. Ezzel most 1600on mennek a ramok, viszont, a proci érdekes nekem.
Tudom, hogy nem mérvadó, de AIDA64-ben nézegettem teszteket, és egyik tesztnél 3600mhz-et ír, a másiknál 3700-at, harmadiknál 3800-at, holott az alap órajele 3400mhz. Tuning nem volt még, de majd tervezem. Aztán megint csak olvasgattam, és úgy vélem ez az órajel változás a turbo boost lehet, viszont a CPU-Z 3600mhz-et ír stabilan, és az is néha ugrik 3700-ra, 3800-ra, mikor semmit nem csinálok a gépen. Ha valami programot nyitok, akkor ugrál. Ennek nem 3400-nak kéne lennie? Sőt, nem alatta, mint régen a Q6600-ammal, ha nem csinált semmit, lerakta 1.6ghz-re. Na most hogyan van ez? Valaki írja le nekem legyen szíves!
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Battlefield 6
- Linux kezdőknek
- Sweet.tv - internetes TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- CPU: 2 x Intel Xeon(R) E5-2650L v2 1.70GHz, 40 vCPUsvv, 256 GB DDR3 RAM
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest