Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- WhrlpoolMind: Amikor vízre oldódó festék van a vízautomata karján
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rica
senior tag
válasz
Kiskokó
üzenetére
Bocsi, nem néztem meg a korábbi kérdéseidet. Először is nézd meg a deszkád topikjában, hogy milyen BIOS-t ajánlanak a többiek hozzá. E8400-as procinak biztos, hogy nem lehet 1,4 Volt a VID-je (gyári alap feszültség), nekem 1,25-ös, és ha jól tudom ez a legmagasabb, általában, 1,20. BIOS-t akkor is frissíts, ha az ajánlott verzió van fenn. Utána először a procit nézd meg, hogy mennyire húzható. 10-20 %-os húzást a gyári venti is tud kezelni, a tied valszeg azért melegszik, mert nem szellőzik rendesen a házad. Ideiglenes megoldásként vedd le a ház oldalát, később nézz körül a hűtés topikban. Valszeg az Everest mutatja a valódi feszt, 1,1 Volt E8400-ashoz van, hogy elég meghúzva is, de lehet, hogy el sem indul. Tedd 1,25-re, abból nem lehet baj ( a Giga deszka úgy is kevesebbet fog adni neki). A Geil RAM-ok van, hogy többet kérnek feszültségből, nézd meg a RAM modulokon, hogy mennyi a gyári érték (nekem pl. 1,8 helyett 2,2 kell egy 2*1 GB narancs 1066-os párnak alapon). Ha ezt is beállítottad, és van rendes BIOS-od, akkor PCI-E frekvenciát tedd fix 100-ra. CPU szorzó maradjon 9, CPU host-ot emelgesd 333-ról, az elejeén nyugodtan 20-asával, szerintem 400-ig nem nagyon kell több fesz a procinak. RAM beállításokat hagyd mind auton, kivéve a feszt, amit már írtam. VGA beállítások is alapon. Szólj, hogy mit sikerült elérned a CPU-val első körben, utána mondom a többit. Stabilitási tesztnek töltsd le az IBT-t, de jó lesz a jó öreg Orthos/Prime95 is. Nem kell félned, hogy elfüstöl a proci, ha nem feszeled túl, általában 1,35-ig mehet neki. A linkelt hűtőt nem ismerem, de ennyiért vehetsz később CM Hyper TX3-at is, de valszeg ez is teszi majd rendesen a dolgát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sorozatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 8700 16GB DDR4 512B SSD RX 6650 XT 8GB Zalman N5 OF ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 590 8GB ZALMAN T4 Plus ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest