Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Bemásolom ide, amit egy másik topicban javasoltak, h inkább itt tegyem fel.

Sziasztok!

Van egy Asus Maximum II Gene alaplapom és egy E8400-as procim, Scythe Mugen hűtővel és minőségi pasztával. A tápom is jó (Seasonic 430W). Ezek biztos alapot nyújtanak a jó tuninghoz, de nem értek hozzá. Hozzáértésem egyenlő azzal, h emelem a feszültséget és az FSB-t. Alapfeszen 3.60 GHz-t megy a procim stabiln 24/7-ben. Viszont feszemeléssel csak 3.80 GHz-ig sikerült jutnom stabilan. Nagyon minimális feszemeléssel. Viszont 3.80 GHz fölé nem tudok eljutni, hiába emelem a feszt, vagy nem indul be a gép vagy hamar kifagyok. 4.0 Ghz lenne a cél stabilan 24/7-ben. Szerintem ha alapfeszen megy 3.60 Ghz-t stabilan a gép, akkor a 4 is elérhető lenne, de ehhez sztem a feszemelésen kívül mást is meg kéne piszkálni. Rengeteg beállítás van, de fogalmam sincs mihez nyúljak.

Ja, a RAM-ok. 2x2GB CSX 800Mhz. 3.6 Ghz-en pont 1:1-be mennek. 4 GHz-hez 889 MHz-en mennének. Ennyit szerintem bírnia kell. Nem egyszerre vásároltam őket. De szerencsére megy a dual-channel is, szóval egyformának kell lenniük.

A tuninggal kapcsolatos segítség nyújtást előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák