Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
Szita1
tag
válasz Intruder2k5 #29113 üzenetére
szia, persze idáig ment az fw frissités után már nem.
-
dane
senior tag
válasz Intruder2k5 #29119 üzenetére
Nem tetszik neki a formátum... át kell nevezni?
-
F34R
nagyúr
válasz Intruder2k5 #29111 üzenetére
ezek akkor a trunkból fordított 3.x.x kerneles firmwarek , nekem jó lesz a backfire is ..
-
Wind-Storm
őstag
válasz Intruder2k5 #29129 üzenetére
-
atirag
őstag
válasz Intruder2k5 #29129 üzenetére
Szerintem nem. Bár most nincs előttem. A system tools fül alatt van az ugrade fül és ott kiválasztottam a gyári oldalról letöltöttet és az rendben fel is ment. Ha a vargalex félét próbálom akkor choose file...-t mond.
-
poli27
veterán
válasz Intruder2k5 #29134 üzenetére
Ilyet tud csinálni Erre se gondolnék....
-
Muad_
csendes tag
válasz Intruder2k5 #29138 üzenetére
Thx.
Atolvastam par oldalt mar a forumbol, de ezeken vhogy atfutottam. Ugy nez ki, hogy mukodik a workaround nalam is. -
atirag
őstag
válasz Intruder2k5 #29134 üzenetére
Köszi kipróbálom. Upc kábelem van amúgy. De értem mire gondolsz. Legalábbis nagyjából
De mondjuk azt nem értem,hogy akkor miért tudtam belépni. Utána meg miért nem
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
válasz Intruder2k5 #29141 üzenetére
És akkor most mit tudok tenni mert hiába húzom ki a wan-t nem változik. Úgyan úgy nem enged be. Ráadásul most vettem észre,hogy a wifi sem működik
-
atirag
őstag
válasz Intruder2k5 #29144 üzenetére
Kihúztam mindkét lan kábelt és úgy be tudtam lépni. Bekapcsoltam a wifit mert valamiért ki volt kapcsolva. És most be tudok lépni.
-
atirag
őstag
válasz Intruder2k5 #29146 üzenetére
Igen. Lekopogom most megy. Ami jó,hogy meg tudtam nézni melyik csatornát nem használják a szomszédék
Viszont az miért van,hogy nézek egy filmet a tv-n Dlna-módban. Full hd. Kábeles csatlakozással. És ha beletekerek a filmbe akkor alig van net? ha simán nézem akkor is 1Mb/s-el csökken legalább.Köszönöm a segítséget egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
válasz Intruder2k5 #29148 üzenetére
A pc-n fut a nero media server-e. És onnan nézem a filmeket. Ami egyébként abszolút jól működik. Csak a full hd-nál van gond. Néztem egyébként az asus rt-n16-ot. Mert gondoltam leváltom ezt és veszek egy olyat ami nagyobb sávszélességgel dolgozik. Csak mondja valaki,hogy ki is használná. Mert egyenlőre úgy értelemezem a dolgokat,hogy csak akkor használná ha tv és olyan voln. Mármint 100/1000-es
-
atirag
őstag
válasz Intruder2k5 #29150 üzenetére
Az igen,de nekem 842nd-m van. Csak a vargalex firm.. miatt irányítottak ide.
-
Toninho13
aktív tag
válasz Intruder2k5 #29161 üzenetére
Köszönöm!
-
Airedhyal
aktív tag
válasz Intruder2k5 #29159 üzenetére
Igen, a magyar és a külföldi alapján sikerült megcsinálni.
Nehéz szülés volt.
A PL2303 -as usb-ttl adapter -el csak mindenféle értelmezhetetlen karakter látszódott a konzolban, pedig direkt az ilyenek miatt vettem. Na de sebaj, van itthon FTDI chipes usb-ttl adapter, igaz ezt kicsit a feladathoz kellet szabni, de ezzel már működött. -
meszi3
tag
válasz Intruder2k5 #29183 üzenetére
nope
kipróbálom, hátha...
köszi
-
F34R
nagyúr
válasz Intruder2k5 #29192 üzenetére
höh ? akkor mi a búbánatos ló... csináljak ?
pedig kb ennyi a menete : opkg install transmission-daemon transmission-web
szerkesztem nano /etc/config/transmission rpc enabled midnen úgy van mint a fentebb írt példafájlban
/etc/init.d/transmission startwebuira felmegy 192.186.1.1:9091 és erre
403: Forbidden
Unauthorized IP Address.
Either disable the IP address whitelist or add your address to it.
If you're editing settings.json, see the 'rpc-whitelist' and 'rpc-whitelist-enabled' entries.
If you're still using ACLs, use a whitelist instead. See the transmission-daemon manpage for details.
ezen hsz-ed szerint egyik openwrt sem megfelelő
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz Intruder2k5 #29183 üzenetére
Engem többször megszívatott már a gyári firmware. Tp-Linknél ugyanis az a módi, hogy áramtalanított állapotban kell lenyomni a reset gombot, majd így rádugni a tápot és tartani 10-15 másodpercig. Egy elfelejtett admin jelszó "segített" a helyes módszer felidézésére.
-
F34R
nagyúr
válasz Intruder2k5 #29195 üzenetére
elolvastam megcsináltan , ugyan az a helyzet még valami bibi a tűzfallal lehet mert azt nem konfiguráltam. holnap még utánna nézek ha nem akkor megy fel a vargalex ha azzal se meg a kukába
-
woodworm
veterán
válasz Intruder2k5 #29197 üzenetére
Tudom, hogy változó, csak akinek válaszoltál azt írta, már visszarakta a gyárit.
-
F34R
nagyúr
válasz Intruder2k5 #29201 üzenetére
hát ez nem igaz transmission restart-al megy majd ha lesz még valami jelentkezem.
köszi
-
SteveBeard
senior tag
-
F34R
nagyúr
válasz Intruder2k5 #29240 üzenetére
feltöltöm a torrent file-t, majd elkezdi a letöltés 3 megát letölt utánna kiírja hogy nincs több hely a /mnt/500gb -n höh ? ilyenkor most mi lészen ?
illetve hogy a vargalex buildet 10.3.1 backfire -re csak simán feltolom sysupgrade luciból ? meg még az is hogy el fog e férni a flashbe mert több mindent tartalmaz mint a backfire és már arra sem ment fel a samba plusszban.
-
F34R
nagyúr
válasz Intruder2k5 #29244 üzenetére
előtte mount /dev/sda1 /mnt/500gb fel lett csatolva érdekes még egyszer megnézem..
ha nem lesz megfelelő megy fel a vargalex build. a flash mennyi ilyen firmware-t bír gondolom ha sokat csinálom nem tesz jót neki..
-
poli27
veterán
válasz Intruder2k5 #29261 üzenetére
a célom az lenne, hogy felhasz/jelszó párossal lehessen csak elérni a facebookot...
Ez általában is így van, már a regisztrációkor meg kell adnod mindkettőt[ Szerkesztve ]
-
Marcelldzso
tag
válasz Intruder2k5 #29261 üzenetére
köszönöm!!! D
és ha előtte is szeretnék megvalósítani egy authentikációt?
-
Charx
senior tag
válasz Intruder2k5 #29332 üzenetére
Hát elfelejtettem hogy a másikon is be van állítva!
-
jbl
aktív tag
válasz Intruder2k5 #29342 üzenetére
17MB/s olvasásom 13MB/s az írása ez nem elég?
-
F34R
nagyúr
válasz Intruder2k5 #29336 üzenetére
nem, pedig gondolhattam volna ra . de jobb lesz sztem frisset rakni mert nem talalom hova fosta a maradekot amiert tele lett a flash. (meg egyebkent is a vargalex build ossze van keveredve a backfirebol megmaradt beallitasokkal.)
ugye ha visszarakom a gyari buildet azt minden modositas nelkul megtehetem ?
olvastam hogy meg kell vagni a gyarit vagy eleg csak roviditeni a fajlneven ? -
F34R
nagyúr
válasz Intruder2k5 #29357 üzenetére
jo lett koszi
-
nagyfejü
őstag
válasz Intruder2k5 #29438 üzenetére
nyitottam és még az előző firm van fenn. Úgy néz ki működik.
Egyébként a Gargoyle firm helyett akartam a gyárit visszatenni.
Van valami rafinéria vagy simán az upgrade ba betallózom a gyári firm et?
Most igy lett volna! -
nagyfejü
őstag
válasz Intruder2k5 #29441 üzenetére
akkor vajon ujrainditsam?
-
Uchiha Obito
csendes tag
válasz Intruder2k5 #29433 üzenetére
Köszi szépen, van itt még pár wifi a környéken, úgyhogy megpróbálom még a csatorna átvariálását.
#29447: Nekem egy idő után kezdte el ezt csinálni az ADSL internettel, akkor még gyári OpenWrt-t használtam. Később emiatt váltottam Vargalex verziójára, hátha azzal jó lesz, de sajnos csak a gyárival volt jó, de még úgy se volt teljesen stabil. Btelnet volt a szolgáltató (előtte Enternetet használtam. Azzal maximálisan meg voltam elégedve, de amióta Btelnet lett, azóta borzasztó)
Most Telekom kábelnet, egyszer nem szakadt még meg, semmi error a logban.
-
Kami11
őstag
válasz Intruder2k5 #29449 üzenetére
Nem wifi-ről van szó.
A cukrász a selejtet habbal takarja be, a kőműves habarccsal, az orvos meg földdel.
-
hudyfiu
senior tag
válasz Intruder2k5 #29460 üzenetére
Másolás vinyóról de azért mondtam hogy megkérdezem mert nem vagyok benne biztos.
-
Kicsirics77
veterán
válasz Intruder2k5 #29466 üzenetére
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Kicsirics77
veterán
válasz Intruder2k5 #29468 üzenetére
isten ments hogy letöltsem csak jeleztem hogy nem él a link
A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos megsértése miatt végleg felfüggesztettük.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Redpho
csendes tag
válasz Intruder2k5 #29458 üzenetére
Köszönöm az értékes és hasznos hozzászólásokat, tanácsokat!
Az elvárásaimat ezek szerint menedzselem! Nem várok 2MB/s-es letöltésnél akkor többet torrent esetén pl.
Ma szerettem volna vásárolni, csak nem értem volna sehova sem oda zárásig.
Viszont elég sokat elolvastam a fórumon délelőtt, rengeteg hasznosat tanultam, de még messze a vége.Azt még nem tudtam eldönteni a sok olvasás alapján sem, hogy a torrent sebesség korlátot a kevés RAM vagy a proci korlátai okozzák inkább. 825-nél, amiben 64 MB RAM van, mennyi a max torrent letöltés? Tudom, sok mindentől függ, de csak kb.
A 4300-as felé hajlottam, mert 128 MB RAM van benne, ami 2-4x több mint a 1043/2543-ashoz képest illetve a SoC is gyorsabb (400 vs 560 MHz). Viszont most látom, hogy a fórumon sokszor etalonként emlegetett DIR-825 ára is kedvezebb lett (a 2011-es 30e feletti árszintről), már nem sokkal drágább mint a 4300-as, igaz nem 5 év a gari, csak kettő.
Látom, hogy RAM téren a 4300 az előnyösebb (128 vs 64 MB), viszont a SoC a 825-ösben erősebb: 680 vs 560 MHz. Sőt, mintha azt olvastam volna egy korábbi bejegyzésben, hogy a 825-ös AR7161 csak a router műveletekért felel, a wifit külön chip kezeli, míg az AR9132 (ami a 1043-ban van, ott mindent 1 proci végez).
Ez vajon hogy van az AR9344-nél a 4300-ban?
Biztos, hogy OpenWRT-t szeretnék használni, s a normál wifi router használat mellett torrent kliensként és kis "NAS"-ként is használni, a sebességbeli korlátok/lehetőségek figyelembevételével, de persze úgy, hogy ne menjen a wifi hálózat rovására akkor sem, ha megy a torrent, s 1 nem HD vagy esetleg HD(?) film vagy zene megy az USB HDD-ről..
Most a 4300-as felé hajlok még mindig, de meg kéne fontolnom a DIR-825-öt is, mit gondoltok? A RAM fontosabb vagy a picit erősebb SoC?
A lehetőségekhez képest minél jobb teljesítményt szeretnék (torrent, "NAS"), semmiképpen sem a wifi rovására/lassulására. Mert olyat is olvastam, volt aki külön wifi AP-ot tett a hálózatra, hogy ne lassuljon be a wifi. Mi ér többet vajon a 128MB RAM vagy az erősebb proci a DIR-825-ben? (Úgy látom a 825-ön gyárilag csak 1 USB port van kivezetve.)
128 MB RAM már elég, hogy ne kelljen swap fájlokkal ügyeskedni, pl.?
Bargalex Build nincs 825-re csak 4300/2543/1043-ra? Ez is billenthet a mérleg nyelvén.
Köszi még1x.
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
veterán
válasz Intruder2k5 #29490 üzenetére
97 torrent seed-ben
és egy feltöltés olyan 250k-val
jelen pillanatban.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
SteveBeard
senior tag
válasz Intruder2k5 #29492 üzenetére
szia!
Én nem találom soknak, az idle is rendben.
Intruder, amit feljebb kérdeztem arra nem tudod a választ véletlen?Steve
-
SteveBeard
senior tag
válasz Intruder2k5 #29494 üzenetére
köszi!
Gyors voltál
Telefonról vagyok nekem egy kicsit lassabb. A hdd 4 részre van osztva ssh-n keresztül az mc-vel simán tudom írni, olvasni az /opt-t csak tc és samba alól nem megy. A samba megosztásnál ugyanúgy állítottam be, mint az /mnt-t,
Valahol még biztos kell valamit állítani, de fogalmam sincs mit.
Linux alól formáztam ext4 nek, lehet ott rontottam el.Steve
-
SteveBeard
senior tag
válasz Intruder2k5 #29496 üzenetére
ezt majd csak este tudom megmondani, a nokiáról nem tudom megnézni.
A luciban úgy állítottam be mindent ahogy az /mnt nél van.
Emlékezetből...
Név: opt elérési út: /opt guest read only: nincs jelölés allow guest: van jelölés és a mask vagy mi a végén:0770Steve
-
Macisajt3
tag
válasz Intruder2k5 #29507 üzenetére
Ha már módosított firmware az se zavar, nem ragaszkodok open-wrthez. Bármilyen jöhet feltéve, ha van hozzá részletes leírás
-
Macisajt3
tag
válasz Intruder2k5 #29511 üzenetére
Konkrétan a következőt kellene valahogy megoldanom. Adott egy családi ház, a földszinten egy dolgozó, ahova bejön az upc kábel és ahol a netgear router van. Az emelet távolabb eső részein már nagyon kevés jel van, így arra gondoltam, hogy a tplink routeremet betenném az emeletre és azzal szórnám fent szét a netet. Kábelezés nem megoldható, mindenképpen wifin kellene a 2 routernek kommunikálnia.
Igazából fogalmam sincs, hogy milyen módon és eszközökkel lehetne megoldani a kérdést.
Ami adva van, az egy Netgear 3500L illetve egy tplink 1043nd; a net 30 megás upc.
Összefoglalva: modem -> netgear router -> wifin tplink router (a router sorrend cserélhető)
Fontos lenne, hogy g és n szabvány is maradjon mind a 2 szinten. (telefonok illetve kindle miatt)
[ Szerkesztve ]
-
Macisajt3
tag
válasz Intruder2k5 #29513 üzenetére
Ez kellene nekem? [link]
Jól látom, hogy ez közvetlenül rátehető sima firmware frissítéssel a gyári rendszerre?
Sose csináltam még ilyet, teljesen új nekem ez a téma.
Köszönöm szépen a segítséget
szerk.: a letölthető verziók között 1.5 a legfrissebb a leírás pedig 1.3-at ír. Tehetem az újat?
[ Szerkesztve ]
-
Macisajt3
tag
válasz Intruder2k5 #29515 üzenetére
Köszi szépen, legkésőbb holnap délután nekiállok. Remélem mindent rendben sikerül beállítanom, de ha elakadok még lehet hogy majd kérdezek
[ Szerkesztve ]
-
Maximusz
aktív tag
válasz Intruder2k5 #29519 üzenetére
lehetséges, mindjárt megnézem! Csak az a fura, hogy csak eggyel korábbi verzió volt fent, mint most a legfrissebb, és az nem csinálta ezt...
[ Szerkesztve ]
-
Maximusz
aktív tag
válasz Intruder2k5 #29618 üzenetére
az rTorrent neked stabilabb? - tudom, hogy nem lehet összehasonlítani, de nekem a transmission 666 MHz Celeron-on, ubuntu 12.04-el egyenletesen (maximális) sávszélességgel tölt, tehát lehet, hogy csak a vas kevés a 1043-ban, de nem gondolom, hogy a transmission-nal lenne gond.
-
SteveBeard
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest