Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gabe81

tag

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem hozzátok. Adott egy 2in1 modem, a szolgáltatótól kaptam, azon jön be a net, erre van egy TP Link 3600 rádugva, mert annak erősebb a wifije, meg mert arra van egy külső vinyó rádugva.
    Eddig jól működött a dolog, a TP linkre csatlakoztak az eszközeim, gond nélkül ment a Transmission is.

Viszont pár napja másik modemet kaptam a szolgáltatótól, ez már nem vDSL mint az elődje, csak sima 2in1 modem/router. Na ezzel nem tudom a hálózatomat összehozni olyanra amilyen volt. Nem tudom a TP linket rávenni, hogy a netet elérje, talán valamit nem jól állítok be.
    A modem és a tp link router LAN-LAN csatlakozókban kötve, a tp linken letiltva a DHCP, és ha fix ip címet adtam neki vagy DHCP kliensnek állítottam be, akkor sem megy.

Sajnos a 2in1 modem menüje elég butított, nemsok mindent tudok benne állítani. Már az újraindításokra is gondoltam, hogy esetleg azokat nem akkor követem el amikor kell, vagy valami ilyesmi, szóval teljes a tanácstalanság.

Ha van ötletetek mit cseszhetek el, illteve mik a tipikus hibák amit a mezei user elkövethet ilyenkor, ne fogjátok vissza magatokat. :)

Köszi!
    Üdv
    G.

Új hozzászólás Aktív témák