Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Wajk

addikt

megtaláltam a megoldást arra, hogy 3-4 naponta, hetente belassult a router/hálózatom. Mind a WiFi, mind a LAN. 5-10 torrent, MiniDLNA, 10 eszköz, szerintem nem volt agyonterhelve. A restart is jó megoldásnak tűnt első körben, de már majdnem 3 naponta újra kellett indítanom amit már azért soknak éreztem.

Már nézegettem routereket, mert már kicsit tele lett a hócipőm, de amúgy meg jó napjain azt csinálta amit kell :)

Gondoltam megosztom, mert olvastam hogy másoknál is elő-előjött hasonló probléma.

Tesztelgettem különböző beállításokat, arra jutottam, hogy a Transmission egy idő után felzabálta a memóriát, ami dominóként beborított pár dolgot. Viszont ha újraindítottam a Transmission-t, akkor már nem foglalt ennyit, de attól még nem javultak meg a dolgok.

ami nálam bevált és hetek óta stabilan működik vele a routerem azok a következő CRON parancsok (nem látok, semmi mellékhatást, mivel a TM újraindul az is folytatja a dolgát ahol abbahagyja, az eszközök is újracsatlakoznak hajnalban):
    10 6 * * * /etc/init.d/transmission restart
    25 6 * * * /etc/init.d/network restart
    30 6 * * * /bin/sync && echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches

Ha valakinek az /etc/init.d/network restart erős lenne, az kipróbálhatja a /etc/init.d/network reload parancsot is, az finomabb módszer, nem kell az eszközöknek újra felcsatlakozni. Nálam minden eszköz automatikusan visszatalált (TV, számítógép, okos eszközök, telefonok....), de lehetnek olyan eszközök amiknek gondjuk lehet ezzel

Új hozzászólás Aktív témák