Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
-
LOGOUT
TP-Link WDR3600 - N600 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
megtaláltam a megoldást arra, hogy 3-4 naponta, hetente belassult a router/hálózatom. Mind a WiFi, mind a LAN. 5-10 torrent, MiniDLNA, 10 eszköz, szerintem nem volt agyonterhelve. A restart is jó megoldásnak tűnt első körben, de már majdnem 3 naponta újra kellett indítanom amit már azért soknak éreztem.
Már nézegettem routereket, mert már kicsit tele lett a hócipőm, de amúgy meg jó napjain azt csinálta amit kell

Gondoltam megosztom, mert olvastam hogy másoknál is elő-előjött hasonló probléma.
Tesztelgettem különböző beállításokat, arra jutottam, hogy a Transmission egy idő után felzabálta a memóriát, ami dominóként beborított pár dolgot. Viszont ha újraindítottam a Transmission-t, akkor már nem foglalt ennyit, de attól még nem javultak meg a dolgok.
ami nálam bevált és hetek óta stabilan működik vele a routerem azok a következő CRON parancsok (nem látok, semmi mellékhatást, mivel a TM újraindul az is folytatja a dolgát ahol abbahagyja, az eszközök is újracsatlakoznak hajnalban):
10 6 * * * /etc/init.d/transmission restart
25 6 * * * /etc/init.d/network restart
30 6 * * * /bin/sync && echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches
Ha valakinek az/etc/init.d/network restarterős lenne, az kipróbálhatja a/etc/init.d/network reloadparancsot is, az finomabb módszer, nem kell az eszközöknek újra felcsatlakozni. Nálam minden eszköz automatikusan visszatalált (TV, számítógép, okos eszközök, telefonok....), de lehetnek olyan eszközök amiknek gondjuk lehet ezzel
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini 128GB /Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 99% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3540
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4th: i5-6GEN I 8GB I 512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest