Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ddsteel

aktív tag

válasz fokukac #26415 üzenetére

Sajnos kb 20 centi van a fal és az autó orra között. A nagy gáz nem tudom, hogy működne-e, akkor szerintem nagyot is fékezne. Igen, a távolságtartásnál a távolságra gondoltam, nem az érzékenységre. Sajnos (tényleg sajnálom) sokkal gazdaságosabban autózom, mint a távolságtartó, mivel ha nagy távolságúra van állítva, akkor sokkal korábban elkezd lassítani, mint kéne, ha viszont kicsire, akkor megy-megy és a végén lassít indokolatlanul jobban. Ha én vezetek, sokkal jobban "látom előre", mi fog történni, tehát ha indokolt, akkor hagyom menni az autót (pl ha nyilvánvaló lesz, hogy kisorolnak előlem), vagy már jó előre vitorlázva lassítok, nem a végén fékezek nagyobbat. Ezt nem tudom, mikor fogják tudni ezek az asszisztenciák. Ha én vezetek, jobban is fogyaszt az autó - sajnos, nekem jobb lenne, ha lenne egy automatika, ami nálam is jobban csinálná. Ettől függetlenül sokszor bekapcsolom az adaptívot, mert egy hirtelen baleset/váratlan szituációban jó, ha bevágja a féket. Apropó. Tudja valaki, ha NEM kapcsolok semmilyen tempomatot, akkor egy váratlan szituációban fékez az autó helyettem, vagy ez csak bekapcsolt adaptívnál van? Örülnék, ha akkor is tudna fékezni, ha nem használom a tempomatot.

Új hozzászólás Aktív témák