Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
Új hozzászólás Aktív témák
-
enyan
tag
Sziasztok!
Nagyobb méretű fájlokat szoktam egy 128 gb-os pendrájvon szállítgatni, de sajnos fordult már elő, hogy a felmásolt fájl hibásra sikerült, pedig sem a másolásnál sem az olvasásnál nem volt semmilyen hibaüzenet és a felmásolt fájl mérete bitre megyezett az eredetivel. Sajnos nem hasonlítottam össze TC-rel a két fájlt, mert nem tudtam hogy ilyet is lehet. Egyelőre bezippelve másolok azóta crc ellenőrzéssel. Az lenne a kérdésem, hogy a TC crc (md5 ha jól emlékszem) ellenőrzése mennyire megbízható? Szeretném a zippelést elhagyni, mert nagyon sokáig tart főleg úgy, hogy a tömörített mappát először a C-re hozza létre.
Köszi előre is!
-
Nem tudjátok miért van az, hogy az ISO plugin-nal nem tudom megnyitni a BIN/CUE fájlokat? ISO/NRG/IMG működik.
Elvileg tudnia kellene:Reads CD-ROM image files! Also supports:
- BIN/CUE images
- IMG (CloneCD) images
- NRG (Nero) images
- Large (>4GB) images (that is, DVD images with ISO Bridge format) -
canniball
nagyúr
Az Exif beépülőt használja valaki? Képeket szeretnék vele csoportosan átnevezni, de ezt úgy szeretném megtenni hogy azok neve ne változzon melyekben esetleg nincs exif adat, erre tudja valaki a megoldást?
-
Travelos
őstag
Az általános beállítások vegyes fülben definiáltam egy gyorsbillentyű kombót egy bizonyos műveletre, de szeretném kitörölni. Azonban sehogy sem lehet, talált már valaki erre megoldást?
-
Imco
őstag
Sziasztok!
Újabb kérdésem volna!
A TC-ben az állapotsorban szépen kiírja, hogy hány mappa ill. fájl található és a fájlok méretét is.
A TCUP-ben ez csak akkor sikerül ha kijelölöm /pl CTRL+A/ az egész könyvtárat, amiben vagyok.
Hogy lehetne ezt a TCUP-ben is alapértelmezetté tenni?Köszi!
-
perempe
veterán
hogy lehet két kulcsszóval keresni? a találatnak mindkettőt kéne tartalmaznia, de nem biztos, hogy egymás mellett vannak közvetlenül.
-
törölt tag
Jaja, nekem is leesett az állam, efölött vhogy mindig elsiklottam
Pedig az alt+shift+enter után még nagyság szt is rendezi, juhhhúúúú
Mennyit bosszankodtam ennek hiányánTanulság: kérdezni, kérdezni, kérdezni, mégha látszólag lehetetlen is és hülyeség
Mert vannak még csodák
-
Imco
őstag
Sziasztok!
W10 reinstall volt.
Az előző TTCM-ben -talán 8.5- simán meg csináltam, hogy dátum szerinti rendezésnél a mappákat is rendezte, nem csak a fájlokat. /régen nem ment./
Kérdésem az lenne, hogy most miért nem megy, illetve mit és hol kéne állítanom.
Most 8.52a van és a TCUP-be sem működik.Köszi!
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Telepítettem a cloud plugint. Beállítottam rajta a google drive-ot és a onedrive-ot.
A google drive tökéletesen működik. A Onedrive-ban látja a könyvtárszerkezetet, de amikor a képek mappába megyek bele, akkor 50% beolvasásnál megáll és nem csinál semmit.
A Onedrive\képek mappában 20GB adat van, lehet ez lehet neki túl sok?
Van valakinek tapasztalata, hogy lehet megjavítani?Előre is köszönöm a segítségeteket!
Impair
-
Panthera
őstag
Szeretnék létrehozni másolás céljából egy eszköztár paracsikont úgy, hogy a paraméter is adva legyen.
A paraméter az el van mentve (keresési beállítás, "nem régebbi mint 1 hét"). Ezt meg lehet adni? Mert a "paraméter" rovat az tiltott a "sima" copy parancsnál. -
Naigen
aktív tag
Ha jól értem a problémát, azt szeretnéd, ha belépsz egy könyvtárba, az abban lévő alkönyvtárak méretét automatikusan számítsa ki, kilépéskor szintén? Én dirsizecalc-al oldottam meg úgy, hogy létrehoztam egy egyedi oszlopot (nézetet), erre van egy dedikáld gombom, amivel, ha akarom előhívom. Természetesen restart után is úgy marad. Nálam mondjuk több infó van, de úgy paraméterezed az adott nézetet, ahogy akarod.
-
huan
őstag
A TotalCommander másolásánál van olyan hogy sorba állít.
Ugyan ez Freecommander-nél nincs? nem találom.
A commanderen kívül létezik olyan megoldás,program, ami egyszerűsíti a másolást, pl. hogy sorbaállítja és egymás után végzi el a másolást? -
Kernel
nagyúr
Ez ilyen volt mindig, a lemezműveletek, újraolvasás, HDD darálás csökkentése érdekében.
Nem emlékszem már, hogy van-e erre TC plugin, vagy a programajánlós topikban emlegetett valaki más fájlkezelőt, ami ilyen kijelzést állandóra tud.
Nekem így van megoldva az F1 billentyűvel.
De mivel használok egy másik TC-t is, ami médiatallózóként át van méretezve nagyobb betűkre (fekete háttér stb.), ezt TV-képernyőn szoktam kezelni, egérrel vagy távszabályzóval, ennél pedig az eszköztárra kreáltam egy ikont, amire ha rákattintok, látom a mappaméreteket.
-
lanw
aktív tag
Sziasztok! Miért nem jegyzi meg a alt+shift+enter kombót? Mindent úgy állítottam be,ahogy be kell,de amint belépek egy mappába és vissza azonnal megint csak dir-t látok,és szeretném a méretet folyamatosan..Vagy túl sokat akarok?
64-biten vagyok,és rendszergazdai módban.Nem tudom mennyit számít.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Egy Dell laptopról van szó, ahol előtelepítve volt a win8 és van a HDD-n vagy 4(
) rejtett partició. (Vásárlás óta HDD hivatalos klónozással SSD-re cserélődött, a win8 meg win10-re)
TC kérdésem: win10 alatt ha elindítom a TC8.52a verziót, néha (!!!) felbukkan egy Y meghajtó, ami gondolom az egyik rejtett partició tartalma:
Felbukkanása után 1-2 perc alatt el is tűnik, már nem látható.
Kérdésem: hogyan tudnám állandóan látni TC alatt pl. a fenti "Y" meghajtót? -
kokov
tag
De. Teljesen rendben van. Én voltam a gyökér.
File menüben kerestem olyat, hogy import/export aztán meg…szóval mindenre gondoltam, csak arra nem, hogy a kijelölés menüben van.
Helyette kinyomtam pdf-be a mappalistát, a pdf-et elmentettem másként txt-be majd a txt-t importáltam egy ctrl+v helyett. Szóval jót dolgoztam. -
kokov
tag
Olyat hogyan tud a tcmd, hogy egy adott könyvtárban lévő több ezer alkönyvtár nevét benyomja nekem egy txt-be anélkül, hogy a tartalmukat listázná?inkább kinyomom a mappalistát virtuális nyomtatóra pdf-be
-
juhasz406
tag
Jó estét!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy synology nas, ftp beállítva és egy total commander, interneten keresztül kapcsolódok a nas-ra. Látom a fájlokat és másolni is tudok meg feltölteni is, sikerült a kapcsolat! De van egy gond megnyitni nem tudom a fájlokat semmit sem csinál. Hálózati meghajtóként is van csatolva egy megosztott mappa, ha onnan megnyitok egy fájlt akkor a webböngészőt nyitja meg és ez a hibaüzenet fogad. -
AtHoS
nagyúr
válasz
#73820095 #2513 üzenetére
Gyakorlatban ez úgy működik, hogy pl. a DiskDirExtended bővítményt hozzáadva a TC-hez, bekerül a programba a Packer Plugin. Tehát a TC Fájl menü > Becsomagolás részén lehet használni és úgy működik, mintha becsomagolnád a kijelölt mappákat, fájlokat, de ugye lényegében "csak" egy szöveges listafájl készül. Egyébként ezt a listafájlt, mint egy mappa/fájlszerkezet tudja a TC kezelni és ha szeretnéd, akkor ezen listafájlba belépve tudsz a listából másolni bármilyen írható adathordozóra anélkül, hogy a konkrét fájlhoz kellene navigálnod.
Hozzáadni is egyszerűen lehet, mindössze célnak a korábbi listafájlt kell kijelölni. Ilyenkor az aktuálisan kijelölt mappákat/fájlokat hozzáadja a korábbi fájlhoz
-
törölt tag
-
AtHoS
nagyúr
+1
Ráadásul szépen be lehet állítani milyen infóra van szükség az elkészülő virtuális mappa fájlban és mi az ami szükségtelen, hogy tárolva legyen.
Mikor még lemezekre archiváltam, készítettem egy "összefűző" progit hozzá, így a lemezek külön-külön elkészült tartalmi fájljait pár kattintással hozzá lehet csapni egy nagy gyűjtőhöz (fájlnevenként almappázva, hogy azért meg lehessen határozni adott fájl melyik lemezen is található
)
-
rushty
őstag
régen a MS DOS-ban dir parancs paraméterezve(!) mert ugye a DIR önmagában semmire sem elég...
"mintájára": könyvtárban(mappa) található fájlokat -kilistázni szövegbe-
- méret (MB) , típus , létrehozás dátuma ... (oszlop)-ez nagyjából merre hogy hány lépés?
(TC v7 van) -
Valószínű, hogy régóta, de létezik egy számomra elviselhető Total Commander alternativa, legalábbis ami a több tabos, sidepane-t illeti. Nagyon jól testreszabható. A copy, rename funkciók biztos megvalósíthatóak integrált appokkal, ahogy TCMD is teszi, nekem mondjuk bőven megfelel a windows copy paste rename stb funkciója, a lényeg a kettős felosztásban leledzik.
Kell egy kis testreszabás, illetve az elején bonyolultnak fog tűnni a beállítása, fél óra után már tisztába lesz az ember a képességeivel, megéri kipróbálni, tanulmányozni. Teljes mértékben személyre szabható az explorer vele, nem váltja azt le, csak extra funkciókat tesz hozzá.
Screen.A neve pedig QTABBAR
-
Kernel
nagyúr
Ez a menüpont (soha nem használtam, de most kipróbáltam), a
wincmd.ini
wcx_ftp.inifájlokat menti el, amit közvetlenül is megtalálsz a rendszerben, keresővel akár. Oda kell visszatenni. Lehet több helye, nekem át van irányítva a TC mappájába, így a sajátom nem mérvadó.
Alapesetben valószínűleg itt:
\Users\Felhasználó\AppData\Roaming\GHISLER\
-
zlotty
tag
Sziasztok!
A beállítások kimentettem közvetlenül fájlba. Ezeket hova kell majd vissza másolnom?
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest