Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
Sziasztok!
Van két Toshiba noti, mindegyikben AMD HD4250 az integrált VGA. Az egyikhez tavaly májusi, a másikhoz ezév februári driver van fenn a Toshibánál.
Van-e valami ellenjavallat arra, hogy az újabb drivert próbáljam telepíteni a régebbi helyett?A másik kérdésem, hogy a korábbi notimnál az Fn+F11 billentyű kombinációval ki lehet kapcsolni a kijelzőt. A Toshibáknál nincs valami hasonló trükk?
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
Az oprendszeredet találja ki az, aki segíteni szeretne?
XP-nél a Vezérlőpultban az "Intel(R) GMA driver" ikonra kell kattintani, bal oldalon a "Gyorsbillentyűk"-re, majd kipipálni a "Gyorsbillentyűk engedélyezésé"-t.
-
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
"Megszeretném kérdezni hogy milyen aksi kéne bele és hol lenne érdemes venni?"
Más nem megy bele, csak ami belevaló, és innen."Plus mennyi ideig bírja ki az aksi hogy tönkre mennyen?"
A használattól függ."2000mAh vagy 4400mAh mi a különbség?"
Az utóbbi 2.2-szer annyi töltést tárol."Melyiket lenne érdemes venni?"
Egyiket sem. A linkelt helyen 5200, 7800 és 9200mAh-sat is lehet kapni a notidhoz.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz pumukli23 #8189 üzenetére
"A tulaj sajnos nem tudja, hogy hány év garanciával vette, de a legtöbb Toshiba-t 2 évvel láttam anno. Lehet, hogy a 2. év csak akkor 'aktivizálódik' ha kitölti az adatokat?"
A vásárláskor meg kellett mondják, hogy a garit a forgalmazó szervizében érvényesítheted, vagy a Neten kell regisztrálni a Toshiba világgarira.
Utóbbi esetben meg kell adni az adataidat, és cserébe kapod a 2 év garit.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Giduska #8197 üzenetére
"Mi a véleményetek a Toshiba Satellite C650-107 modelljéről? Az ár-érték aránya reális? (újonnan kb. 150 e mindenhol) "
Igazából te tudhatod, mire szeretnéd használni, de amennyire tudom, ezen nincs HDMI csati például. És ha ezt összevetem azzal, hogy L650-108-at láttam ugyanennyiért külön VGA-val és HDMI-vel...
-
mr_ricsi
veterán
"Nem tudjátok hogy kijött-e, vagy létezik-e valamilyen firmware update, a noti kijelzőjének színhelyes kalibrálását illetően?"
Elvileg lehetne firmwareben korrigálni a színeket, de ezt a gyártók nem szokták csinálni.
A szín az üzemórákkal elmászik idővel, ezért akinek szüksége van a színhelyességre, az időnként kalibráltassa a rendszerét.
Ezt műszerrel végzik, és a műszer előállít egy színprofilt, amit a windows képes minden induláskor betölteni.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Giduska #8202 üzenetére
"Megmondom őszintén, irodai használaton és internetezésen kívül nagyon semmi extra célra nem kell a noti, maximum még filmnézésre."
Irodára és internetre bármelyik ma kapható noti jó, Filmnézésre viszont talán olyat érdemesebb venni, amiben AMD VGA van. (Vagy maga a noti AMD-s)
A HDMI-t pedig neked kell eldönteni, hogy akarod-e bármikor TV-re kötve videólejátszónak használni.
2 és 3 GB RAMmal nem venném, mert fele sebességgel megy a memória, 4GB-hoz pedig kell a 64bites W7.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"1. A jelenlegi merevlemezt ki lehet e cserélni SSD-re ?"
Igen."Néztem 60 Gigás OCZ-t meg 64 Gigás Kingstont."
Inkább az OCZ. Több pótszektora van a menet közben meghibásodó cellák pótlására."2. A laptopban lévő optikai meghajtó helyére be lehet vhogy rakni a a kivett 500Gigás vinyót?"
Erre elméletileg van lehetőség. A noti gyártójának kell olyan HDD tokot csinálni, ami éppen beleillik az ODD helyére. De ilyet még élőben nem láttam.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
"de mégis hol keressem?"
Alul az egyik burkolatfedél alatt."És hogyan néz ki amit keresni kell?"
Valahogy így
A "main" és az "aux" csatikba egy fehér és egy fekete drót csatlakozik.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"új korától ilyen, és állítólag minden hasonló Toshiba noti kijelzője is gyárilag "ilyen" erősen kékes rossz színbeállítású"
A monitorgyártók sem foglalkoznak a kalibrációval."egyáltalán a win-es színprofil "tartós" eredményt hoz?"
A részleteket inkább itt kellene megkérdezned.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"százezer darabszámban, csak összehangolnám a notiban lévő grafikus kártyát a kijelzővel, hogy legalább hasonlítson egy színhelyes beállításra. Mint más noti gyártóknál."
Más notigyártóknál sem hangolják össze, ahogy sikerül olyan lesz. (Meg a monitorgyártóknál sem, a TV gyártóknál sem.)
A Neten rákerestem, és nagyjából 2 panaszkodót találtam. Ez nem utal tömeges hibára, és ennyi ember a Toshiba supportot sem mozdítja meg, hogy új biossal orvosolják a problémát, például.
Nem lehet, hogy a Te notid hibás, és nem az egész sorozat?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
"Véletlenül, nem te vagy a Toshiba sajtó szóvivője? "
Még nem."És sajnos mindenkinél ilyen, általánosan. Különben már rég gariztatva lenne. Akárkivel beszéltem, gyárilag ilyen. Max. van akit nem zavar."
A problémát mindenképpen jelezni kell, mert ha a gyártó nem értesül róla, nem is fogja megoldani.
És ha csak néhány hibajelzés érkezik, azokat egyedi hibának tekintik, és a szervizhálózatra bízzák a megoldását.
Ezért kell minden sorstársat rábeszélni, hogy jelezze, mert csak nagy darabszámtól tekintik gyártási hibának, és csak akkor várhattok központi megoldást.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Krystal_s #8234 üzenetére
Nekem hiába jelzed, az kb. egyenértékű a magadban puffogással.
"ami azon pink, az a kis gépen inkább lila volt"
Nem 5500 vs. 6500 K színhőmérséklet különbség? És mitől vagy biztos abban, hogy az asztali monitorod a színhelyesebb?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
A céges Lenovo monitoron van 4 előre programozott színséma: normal, sRGB, reddish, bluish.
Eszerint van igény a pirosasra vagy a kékesre színezett képre. Csak azt nem tudom, kinek kellenek ezek, de esetleg nekik készíti a Toshiba a laptopjait?(A normal és a kékes nagyon ronda, most átraktam sRGB-ről pirosasra, így egész kellemes.)
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
Melyik részének a hőmérsékleteit írod? A ventilátora forog?
Egyébként a gépben egy 35W-os Celeron proci van, ami gyárilag nem képes az órajelét a proci terheléséhez igazítani, vagyis állandóan ennyi a fogyasztása.
-
mr_ricsi
veterán
Az pedig egy Satellite Pro noti.
Meg kell nézni, hogy állítja-e dinamikusan a proci az órajelét. (CPU-Z, Open Hardware Monitor, stb)
Aztán amikor nem fut semmi, a Win asztalnál ránézni a procifoglaltságra. (Feladatkezelő)
Aztán ránézni a ventillátorra, hogy működik-e, és a bekapcsolás után egyre gyorsabban pörög-e.Ha mindegyik OK, akkor a noti rendben van. (A procinak az Intel szerint 105°C a maximuma, a hardveres védelem miatt nem léphető át.)
-
mr_ricsi
veterán
válasz Norb€€€ #8251 üzenetére
"Viszont ha beteszem a win 7 dvd-t (nem túl eredeti) csak felpörgeti a lemezt-leállítja,ezt elljátsza 5 percen keresztül,majd kiköpi."
Még a Vista törlése előtt többféle DVD lemezzel nézzétek meg, hogy a DVDolvasója működik-e.
Ha nem, akkor vagy csere, vagy USB-ről kell telepíteni."A gép nem az enyém hanem az egyik barátomé,aki azt mondja hogy rajta van a win vista magán a HDD-n,és onnan is újralehet valahogy rakni,csak nem tudni hogyan."
Anno a vadi új gépnél kellett egy Vista újratelepítő lemezt készíteni. Ezt a lemezt kell most elővenni.
A HDD-n nincs mentett Vista."Nem tudjátok hogy hogyan lehet rábírni,hogy befogadja a win 7 dvd-t,vagy hogy a vistát hogyan kell rajta újrarakni?"
Elvileg az akku alatt van a Vista cimkéje, arról kiderül a telepítőkód, és a Vista típusa. Kell szerezni egy olyan típusú magyar Vista telepítőlemezt, és arról fel lehet tenni jogtisztán a Vistát.
Win7 esetén pedig úgy kezdődik, hogy veszel egy eredeti telepítőkészletet.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
Szabad akku nélkül használni.
Csak akkor áramszünetkor kikapcsol, és minden nem mentett dolog megy a levesbe.
Valamint hosszú ideig ne tárold az akkukat, mert az eltérő önkisülés miatt nagyon eltérők lesznek a cellák, amit a töltörendszer nem tud lekezelni, és csökkent kapacitásúnak tekinti az akkut, jóval hamarabb cserélni kell, mint amit egyébként bírna."..csak mert 16 W-ot fogyaszt netezésnél, ami kiváló érték lenne, azonban az aksit +40W -al tölti, amíg nincs teljesen tele, de nekem jelenleg nincs szükségem a full töltött aksira, mert úgyis csak az asztalon megy a noti"
Ezt totál nem értem! Csak egyszer kell megvárni, hogy teletöltődjön, aztán már semmi áramot sem vesz fel az akku, még csepptöltése sincs. Következő bekapcsoláskor pedig pár percig töltődik, amíg leellenőrzi, hogy tényleg tele van-e. Onnantól meg kit érdekel, hogy a gépben hever az akku, vagy az asztalfiókban?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"így számomra a pár percig történő + 200% áramfelvétel felesleges."
Ha naponta 1x kapcsolod be a notit, és 5 percig tölt, az 300 nap alatt 1kWh fogyasztás, vagyis cirka 50 Ft.
Nem tudom, ebben mi zavar."ha az aksi 3-4%-ot veszített a töltöttségéből, az engem nem érdekel olyan szinten, hogy percekig töltögesse,"
Ha egyik nap teletöltöd az akkut, a notit leállítod, majd másnap 96%-on indul, az nem normális.
Csak ha "Készenlétbe" szoktad leállítani a gyors indulás miatt, akkor érthető a dolog.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Újoncka #8261 üzenetére
"Az lenne az első kérdésem hogy esetleg bios frissítés után proci állítási lehetőség rendelkezésre állhat e?"
Nem."Mert nekem az átlag 60°alapjáraton kicsit soknak tűnik!"
A T2080 tudja az órajelét változtatni. Ezt ellenőrizd le, hogy működik-e, illetve hogy a wined alatt nem fut-e valami, ami állandóan dolgoztatja a procit."Hogyan tudnám a proci hűtőt szabályozni?"
Elvileg sehogy, hardverből megy a szabályozása."Továbbá kiskönyv szerint 667-es memóriákat kezel a gyári ramokat még is 533-on járatja miért?"
Mert a procinak 533 az FSB-je.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Újoncka #8265 üzenetére
A notid hol szívja be a levegőt? Van rács alul a ventin, vagy a billentyűzeten keresztül? Ha utóbbi, akkor nincs tele a billentyűk alatt hajjal és szösszel?
"Szerezzek be hozzá laptop hűtőt?"
Azokat én vakításnak tartom. Az a lényegük, hogy mindig legyen alul levegő, ne legyen lezárva egyik szellőzőnyílás sem." esetleg van mód ventilátort szerelni a laptopba ?"
Nem lehet.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Dontorrent #8272 üzenetére
"Hogy tudnám végleg eltüntetni,azaz zároltatni?"
Vannak progik, amelyeknek kifejezetten ez a funkciója.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"Elkezdtem játszani és elég hamar 110 fok környékére felment. Ez mennyire sok ?"
Ez gyakorlatilag lehetetlen. A Mobil HD4650-ben hardveres hőmérséklet figyelés működik, ami nem engedheti a chipet 104°C fölé.
Esetedben le kell ellenőrizni, hogy a mért hőmérséklet igaz-e, ill. hogy a védelem nincs-e kiiktatva valahogy.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"Hiába nyomom meg a kinyitó gombot csak narancssárgán világít a kis lámpa. "
Ezt csak olyankor csinálja, amikor lemez van benne, vagy üresen is?"Drivert nem találtam a meghajtóhoz. "
Ne is keress, ez nem szoftveres probléma.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
A márciusi Catalyst csont nélkül felment a Toshiba notimra. Az gyári display drivert uninstalláltam, és újraindítás után felismert mindent.
A Catalyst letölthető innen:
https://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/drivers/mobile/11-3_mobility_vista_win7_64_dd_ccc_ocl.exeAkinek a 32bites verzió kell, a címben a "64"-et írja át "32"-re, ha korábbi havi verzió, akkor a "11-3"-at módosítsa értelem szerűen.
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz KaBuTo0 #8339 üzenetére
"letöltöm a hivatalos ati oldaláról a legújabbat."
Nem fog menni:
"Az új driver egyébként a Radeon HD 2000, 3000, 4000, 5000 és 6000 szériás grafikus kártyákhoz, a Fusion APU-khoz, valamint a HD sorozatba tartozó Mobility és integrált Radeonokhoz telepíthető. Fontos megjegyezni, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokhoz tartozó terméktámogatást."Új drivert itt keress:http://ce.computers.toshiba-europe.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nintendo Switch
- EAFC 25
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- HP 15s-fq 11.Gen. Laptop 15,6 i5-1135G7 8GB 512GB SSD FHD Intel Iris Xe - CSERE IS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430 - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS TUF FX505D (Ryzen 5 3550H, 16GB RAM, 256GB SSD, GTX 1650) ÚJSZERŰ!
- Dell Latitude 5501 - 15.6" FHD IPS / i7-9850H / 32Gb DDR4 / 512Gb PCIe 3.0 / 97Wh / HUN backlit
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T400 - I 4GB I 320GB I 14,1" WXGA+ I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs