- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Aktív témák
-
Crow
tag
Hi!
A ciripelés a Core2 redszerek "betegsége", a proci generálja ezt a furcsa hangot, mikor teljesítmény-módot vált. Ez én gépem is ezt csinálja sajnos. Mikor szervizben volt (más probléma miatt) kértem őket, h próbáljanak a ciripeléssel vmit csinálni, ha tudnak. Ők is csak azt mondták, amit a google is: "A CPU vagy a chipset idézi elő a jelenséget. Ez egy általános probléma, minden C2D procis gépüknél jelentkezik, némelyiknél erősebben, némelyiknél enyhébben. Ebben ők nem tudnak segíteni, esetleg reménykedhetek abban, h a Lenovo mérnökei majd összedobnak egy olyan BIOS-frissítést, ami valamilen megoldást nyújt erre."
Lényeg a lényeg, 100%-os megoldás sajna nincs, inkább csak megkerülni lehet ezt a problémát, méghozzá úgy, hogy megtiltod a CPU-nak, hogy lemenjen C4-es power state-be. Ezt kétféleképpen teheted meg: vagy letiltod a BIOS-ban a CPU power management-et, vagy egy célszoftverrel (pl. RMCLOCK) állítod be az engedélyezett és tiltott üzemmódokat. Ezekek persze az a hátulütőjük, hogy mivel kilőttünk egy energiatakarékos üzemmódot, megnő a fogyasztás
A jelenségre külföldi fórumokon "CPU whine"-ként szoktak hivatkozni, így érdemes gúglival rákeresni, de nagyjából uezt fogod találni, amit én is itt leírtam.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- MacBook Air (15-inch, M2, 2023)
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ASUS TUF Gaming F16
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged