Aktív témák

• Kovács84

aktív tag

válasz amol #3947 üzenetére

Feltűnt csupán annyi volt a dolog, hogy az új BA/BSc képzésben mindenkinek van egy alapszakja, ezek többnyire több szakot fognak össze pl. hogy szemléletes példával éljek van szlavisztika alapszak, ezt 2 tanszék "elégíti ki" az orosz fiológia illetve a szláv filológia. Az elsőbe csak az orosz nyelv tartozik, a másodikba pedig a többi szláv nyelv (ukrán, szerb, bolgár, cseh stb). A kifüggesztett ösztöndíjtáblát úgy tördelték, hogy a szlavisztika két hasábot kapott, ebből adódóan mindenki úgy gondolta, hogy az első hasáb a szlávosoké (mert ott voltak a nagyobb átlagok), a második pedig az oroszosoké.
    Az első hasábról éppen 0,2 tizeddel maradtam le, a helyzetet csak bonyolította, hogy amikor a programozó lefutatta az ösztöndíj algoritmusát engem kihagyott a rendszer, mert ez már a 4 szakom. Az algoritmus azonban nem vette figyelembe, hogy csak az első megkezdett államilag finnanszírozott szak után kaphat az ember ösztöndíjjat.
    Gyanús akkor lett a dolog, amikor a 2. évben szintén nem kaptam pénzt, pedig majdnem évfolyamelső voltam. Ezért bementem és kiderült, hogy a szakok száma + egyéb dolgok bezavarják a rendszert (nem voltak felkészülve az olyan hülyékre mint én :DDD ). Ezért mivel ebben a félévben sem kaptam gyanús lett a dolog, megnéztük és kiderült, hogy a 4,x-es átlagomat a rendszer 0,63-nak látja. És...

Aktív témák

Hirdetés