Aktív témák

• 2007ath

aktív tag

Sziasztok! Egy tegnap már jelzett - T42 (kijelző?) - hibával kapcsolatban kérdeznék, mivel vannak újabb tapasztalatok.

A jelenség - ahogy már tegnap is írtam -, hogy egy idő után bevibrál a képernyő, majd lefagy a gép. Csak a kikapcsoló gombra reagál. Úgy tűnik, hogy a kijelző mozgatása vagy bizonyos helyzete esetén jelentkezik a hiba. Ha ezután újra be akarom kapcsolni a gépet, nem tölti be a Windowst, csak a sötét képernyő marad, és a ventillátor működik. Többször, kisebb-nagyobb szünet (van, hogy fél napos) után megpróbálom újraindítani, de szinte mindig úgyanez a helyzet. Nagyon ritkán viszont hajlandó betölteni a Windowst is, de hamarosan újra fagyás lesz a vége.

Ma megpróbáltam külső monitorral használni, azzal úgy tűnik hibátlanul működik.

A fenti leírás alapján milyen hibára tippeltek? Én a kijelző szalagkábelének kontakthibájára. Viszont ma telefonon megkérdeztem egy notebook szervizeléssel foglalkozó céget, ahol a szervízes azt mondta, hogy szalagkábel hiba esetén nem fagy le a gép, Ő inkább az alaplap hibájára gyanakszik. További érdekesség, hogy a külső monitoros használat után általában elindul a notebook kijelzője is, bár azzal hamarosan ismét fagyás következik.

Help! :F

Aktív témák