Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Witcher topik

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-02-02 21:11:34

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1901) Helsing válasza atainprison (#1828) üzenetére


Helsing
aktív tag

Azért Letho személyisége nem merül ki annyiban hogy királyokat gyilkol. A beszélgetéseinkből azt szűrtem le hogy egyáltalán nem egy alávaló jellem. A varázslónővel ellentétben.
Az túlzás hogy a varázslónő csupán menteni akarta magát. Lett volna ezer más lehetősége is, de ő le akart paktálni a királlyal némi kényelemért és hatalomért cserébe. És a legkevésbé sem érdekelte hogy több ezer ember halna meg amiatt mert ő nem érezte jól magát egy vidéki faluban. Ráadásul hülye is volt mert úgyis kivégeztette volna őt a király.

(#1902) Sarkadi


Sarkadi
tag

Épp ezért jó és magába szippantó a játék szerintem, mert ahány ember a való életben, a játékban is annyi figura és lehetőség ezáltal. :K

(#1903) Archanon válasza Prosector (#1895) üzenetére


Archanon
őstag

Azon a területen lóval rohangászva, ahol a griffel találkoztunk tesztelgetek napkelte után valamivel. (Nem tudom ez a terület mennyire terhel).

Első, a mozgási elmosódást kikapcsoltam, mert baromira zavar. Még ha nem is hoz SEMMI sebességnövekedést... Akkor is. A növényzet látótávolsága high-ra állítva, minden más csutkán, HBAO+ mellett, élsimítás off 40+ fps marad, körbe körbe rohangászás, futkorászás, csapkodás, vágtázás 44-45 FPS is akár... Ez már barátibb a szememnek, kérdés, hogy átvezető videókban lesz-e javulás. Élsimítással ugyanígy 41-43 FPS a max, néha lebukik 39-re egy pillanat erejéig.

Amit még észrevettem, hogy SSAO vs HBAO+ között szinte semmi sebességbeli különbség nincs. Annyi, hogy utóbbi talán élethűbb árnyékokat ad. Ha már árnyékok, high-on újabb 2-3 FPS növekedést tapasztalok, 47-48 (élsimítás off), bár ez azért meg is látszik, hirtelen minden tök világos lesz.

Kapcsoljuk ki a hajmunkát... a fenti beállításokkal, tehát élsimítás on (ez esetben), növényzet távolság és árnyékolás high, HBAO, vsync off (a pontos értékek miatt) - 58-64 FPS, tökéletes fluid minden.

Ha minden ultra, de csak a hairworks van kikapcsolva, akkor 42-47 FPS között ugrál... Minden ultra, hairworks on: 34-39 FPS. A fene se tudja már miféle kompromisszumokat kössön az ember, hisz a legutóbbi beállítás tetszik a legjobban, de sokszor beszaggat. :DDD A másik viedeókártya nem opció, így is sokba van a gépem. :B

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#1904) Sarkadi válasza Archanon (#1903) üzenetére


Sarkadi
tag

A hairworks nem egy kiforrott dolog, még a tesztgépeket is képes volt megakasztani és én személy szerint nagy értelmét nem is látom. A látótér, árnyékolás, élsimítás, fénypászmák stb. állításával lehet nyerni 1-2FPS-t, de pl. ha 45-ről sikerül elérni a 48-at, akkor oly mindegy, főleg, ha ezek által szebb a játék. Fix 60FPS-t pedig még nem láttam senkinél sem elérni (itt most nem a 1,5 milliós gépekre gondolok), tehát nem panaszkodok én sem a kb. 40-50 közötti értékkel "Magas" beállításokkal FullHD-be.

(#1905) Prosector válasza BoneDragon (#1898) üzenetére


Prosector
addikt

[link]

Meg mielott belém állnál, idezet a cikkbol:" Legfrissebb hírek szerint "mindössze" Geralt kalandjai érnek véget ebben az epikus részben, de a játék világa valószínűleg még visszaköszön a későbbiek során is."

[ Szerkesztve ]

(#1906) a lovas válasza Sarkadi (#1904) üzenetére


a lovas
tag

Velenben van egy küldetés: Boszorkanyvadaszat...at kell kutatni a boszikunyhot...ott mi merre?voltam pincében is de még mindig a kunyhóban akar vmit...a mennyezeten levő szarokat hogy kutassam at?

(#1907) Sarkadi válasza a lovas (#1906) üzenetére


Sarkadi
tag

A kunyhón belül egy gyertyát kell megvizsgálni, egy könyvet, egy főzetet, a padlón egy felrajzolt idézőt illetv egy tükör és egy koponya lesz még, a pincében nincs semmi. Ennyi ha jól emlékszem, remélem sikerül megtalálni mindent!

(#1908) Prosector válasza Archanon (#1903) üzenetére


Prosector
addikt

A 290 kb. hozza a 970 szintjet a jatekban.

Nekem ezekkel a beallitasokkal atlagban kb. 70 fps:

[ Szerkesztve ]

(#1909) bivalyolo


bivalyolo
őstag

Nektek nem esett le durván az fps Skelligén a kertben? Máshol 40-50, néha a 60 fps is megvan, itt meg 20 körül volt csak. :F

[ Szerkesztve ]

"Let's agree to disagree!"

(#1910) vitya81


vitya81
tag

Üdv!

Nekem ezek az élénk, mesebeli színek nem igazán jönnek be. Próbálom megszokni, de nem megy. Tudom, hogy van rá valamilyen mod (talán sweetFX a neve), amivel ezt a színintenzitást csökkenteni lehet. Segítségkérésem ezzel kapcsolatos lenne: honnan tudom letölteni (megbízható forrást keresek), használja-e a fórumtársak közül valaki, van-e valami 'káros' mellékhatása, továbbá nem csökken-e drasztikusan a teljesítmény (fps), ha elkezdem használni? Véleményeket, tapasztalatokat, és egy linket kérnék tőletek.

Köszöntem :R

Viktor

(#1911) Nuada herceg válasza vitya81 (#1910) üzenetére


Nuada herceg
őstag

Nekem bejön! Külön tetszik a napfelkelte, lemente, meg amikor megvakulok a fénytől. :)
Persze ez szubjektív dolog... Szerintem fps-t nem fog csökkenteni az a mod, viszont nem tudom honnan lehet letölteni. Majd valaki nálam okosabb biztosan segít. :)

Értem a csíziót.

(#1912) troland26


troland26
őstag

Srácok!

Most állnék neki játszani , de látom , hogy van új patch . Gyorsan bele olvastam a fórumba és azt látom , hogy ez inkább rontott a játékon mint javított . Letöltöttem ugyan , de még nem telepítettem . Várjak a következő javításra vagy telepíthetem ? lehet tudni , hogy ez az 1.04 milyen változásokat fog hozni a játékban ?

(#1913) Helsing válasza troland26 (#1912) üzenetére


Helsing
aktív tag

Szerintem ne rakd fel. Elég problémás. Van egy tippem hogy már gőzerővel dolgoznak a következő patch-en.

(#1914) troland26 válasza Helsing (#1913) üzenetére


troland26
őstag

Köszönet

Akkor belecsapok nélküle . :R

(#1915) Prosector válasza vitya81 (#1910) üzenetére


Prosector
addikt

[link]

A SweetFX nem eszi az fps-t.

[ Szerkesztve ]

(#1916) atainprison válasza Helsing (#1901) üzenetére


atainprison
senior tag

Oké Letho nem csak királyokat gyilkolt, egy csomó mást is :) . Az indok annyi volt, hogy a császár újjáépítené nekik a Viper witcher iskolát és ennyi. De a céljai elérése érdekében, hány embert vert át? Rohadt sokat (pl.: Sile, Philippa, Geralt, Iorveth). Plusz a W2 végén a konklávénál a királyok előtt hazudja azt, hogy a varázslók bérelték fel, hogy kinyírja a királyokat, pedig "csak" Demavend királyt ölették meg vele (mert gyengekezű balfék volt és romlásban vitte volna Aedirnt). Ezzel a húzással kezdődött el a boszorkányüldözés, ami a W3-ban van (tehát Letho hazugságai miatt eléggé sok ember meghal, lásd W3 Novigrad).
Pontosan ezért kell a varázsló csajszinak egész életében rejtőzködni és ezen változtatni akar, ami szerintem eléggé érthető.
Azt meg nem tudom honnan veszed, hogy emberek haltak volna meg a járványban, ha a jegyzeteket elviszi a királyhoz? Éppen az ellenszer képletét akarta elvinni.
Szóval szerintem gondold át ki mennyire megbízható.

(#1917) Dr. Student


Dr. Student
senior tag

Hello!

Köszönöm a segítséget, megtaláltam a fodrászt. Végre.

További kérdéseim:

Tegyük fel egy nagyobb városban.. pl: Oxenfurt(ban) a házakban, kikötőkben, ahol találok valamit ami felvehető akkor abból nem-e lesz a gondom ? Egy random házba bemegyek és mindent felveszek. Akkor megtámadnak majd az őrök ? vagy nem ?

Elakadtam a főküldetésnél.....
Nézz utána a fennmaradó veleni nyomoknak és keresd meg a báró feleségét!

Nah semmit nem jelezz a térkép. Velen elég nagy.. :)

Köszönöm a helpet! :)

Egy kíváncsiság...
Megöltem a legnehezebb ellenfelem eddig.. Kate boszorkánynőt ... Lehetséges lett volna, olyan opció amikor nem ölöm meg ? Annak komoly következménye lett volna ? Pozitív, negatív ?

Köszi. :R :R

Dr. Student

(#1918) Sarkadi


Sarkadi
tag

A bárós résznél luberkinné változtatták Ti is a "gyereket"? Azért kérdezem, mert ahogy olvastam a báró felakasztja magát mindenképp majd? :F

(#1919) Helsing válasza atainprison (#1916) üzenetére


Helsing
aktív tag

Mikor Geralt a csajjal beszél akkor szóba kerül, hogy valószínűleg biológiai fegyverként lesz felhasználva a kutatás eredménye. A varázslónő viszont nem nagyon hatódik meg ettől.
Szerintem Letho céljai sokkal nemesebbek. Ő a witchereket akarja megmenteni. A varázslónő viszont csak saját magára gondol. Az persze tény hogy Letho a cél szentesíti az eszközt filozófiáját vallja.

A csajjal folytatott beszélgetésekből kiderül hogy egy elitista, elkényeztetett, beképzelt, egocentrikus személy. Szóval valahogy nem tudtam megkedvelni. A végére már mintha kezdett volna megváltozni és jó útra térni, de mint kiderült ez mégsem volt teljesen így.

Egyébként Yent sem kedvelem. Egy fokkal jobb mint szőkeség, de ő is egy eléggé kiállhatatlan személy.
Egyedül Triss az aki normális.

Mondjuk ahogy észrevettem ebben a világban a varázslók zöme nem túl kellemes személy. De ez természetes. Igen kivételes személyiséggel kell rendelkeznie valakinek ahhoz, hogy ne részegítse meg a hatalom.

(#1918) Sarkadi:
Nem akasztja fel magát mindenképp. Az átváltoztatásnak egyébként nincs köze az akasztáshoz.

[ Szerkesztve ]

(#1920) gradient99 válasza Sarkadi (#1918) üzenetére


gradient99
tag

A báró halála a felesége életétől függ, akinek élete a veleni fa szellem sorsától függ, ha megölöd, a báró élni fog.

(#1921) Mukorka válasza Sarkadi (#1918) üzenetére


Mukorka
addikt

Én igen, de van még bőven történés utána is. Akasztásról nem tudok pedig befejezettnek tűnik a quest.

Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"

(#1922) bugylee


bugylee
tag

Azt mondja meg vki, h a Quen jelnél a második, az aktív pajzs miért nem működik? Mert ahogy én értelmezem, folyamatosan fogyasztja az állóképességet, viszont a pajzs által elnyelt sérülés tölti vissza az életerőt. Kipróbáltam és semmi. Se az állólépesség nem fogy, se nem tölt. De uez van az igninél a tűzpatakkal. Az sem megy, csak a szokásos félkör lesz ha rányomok. A jelek persze ki vannak jelölve jobb oldalon. Mit nem csinálok jól?

(#1923) brumi1024 válasza Sarkadi (#1918) üzenetére


brumi1024
veterán

Nem attól függ, hogy felakasztja-e magát, hanem attól, hogy mit teszel a fába zárt szellemmel: megölöd, és akkor az árvák nem élik túl, de a báró és a felesége igen, vagy nem, és akkor a gyerekeket megmented, de a báró felakasztja magát.

(#1917) Dr. Student: Nem Keira Metz? Nem muszáj megölni, sőt talán jobb is ha nem.

(#1922) bugylee: Hosszan nyomd a Q-t (vagy azt amivel varázsolsz). Szerk.: És igen, tedd be az aktív képességek közé.

(#1919) Helsing:

Mondjuk ahogy észrevettem ebben a világban a varázslók zöme nem túl kellemes személy. De ez természetes. Igen kivételes személyiséggel kell rendelkeznie valakinek ahhoz, hogy ne részegítse meg a hatalom.

Ez szerintem mindegyik varázslónőről elmondható, Geralttal erre pár utalást lehet is tenni nekik. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1924) gradient99 válasza bugylee (#1922) üzenetére


gradient99
tag

Betetted a képességet a megfelelő helyre?

(#1925) Helsing válasza bugylee (#1922) üzenetére


Helsing
aktív tag

Az alternatív módot úgy tudod aktiválni hogy folyamatosan nyomod a gombot. Pl igninél ha egyszer lenyomod majd rögtön felengeded akkor sima félkör. Ha nyomva tartod akkor tűzpatak.
Persze magát a képességet be kell raknod egy üres helyre, hogy aktív legyen.

(#1923) brumi1024:
Igen. És Triss ezért is különleges. Ő azon kivételek egyike akit nem részegített meg a hatalom.
Geralt amúgy a könyvekben sem jön ki jól a varázshasználókkal. Mondhatni megvan a véleménye róluk.

[ Szerkesztve ]

(#1926) pipo112 válasza Mukorka (#1896) üzenetére


pipo112
senior tag

az jó mert nekem a gtx 680-al minden high hw off és kb 40 körüli fps-em van fhd-ban, 7870 el valakinek meg 40 alá nem megy na akkor nálam valami gebasz van mert a 2 kari még közelről sincs pariban ,vagy a játék grafjával van valami nagyon el cseszve .

amúgy meg amióta fent van 1.04-es pecss azóta én is vettem ésre hogy néha ugrik a kép stuttering efekt ami pl 1.03-as pecssel még nem volt :F :W

Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P

(#1927) Ted_Beneky


Ted_Beneky
senior tag

Gwentet lehet pénzért is játszani valamelyik npc-vel?

Csillagkaput a Csillag térre!

(#1928) bugylee


bugylee
tag

Áááá, folyamatosan nyomni :K , köszi. Egérbillre tettem minden ilyent makróval, h ne kelljen annyi gombot nyomkodni, de akkor átvariálom.

(#1929) vitya81 válasza Nuada herceg (#1911) üzenetére


vitya81
tag

Köszönöm. Kipróbáltam. Lehet rossz helyről szedtem le, de az lett a vége, hogy a játék el sem indult, és újratelepítés lett a vége :D Azt hiszem maradok egyelőre az eredeti színeknél. Megszokni nem fogom, de elviselem. Mindenesetre köszönöm az infókat. :R

Viktor

(#1930) Mukorka válasza Ted_Beneky (#1927) üzenetére


Mukorka
addikt

Persze, azt hiszem hogy aki nem ad kártyát azzal mind lehet pénzért játszani.

(#1926) pipo112 : Biztos a játék a hibás. Így utólag nagyon örülök hogy megvártam a játékot mielőtt vga-t vettem volna mivel tök fölösleges lett volna

[ Szerkesztve ]

Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"

(#1931) Nazara válasza Mukorka (#1930) üzenetére


Nazara
őstag

Rengeteg kereskedővel lehet játszani, és bizony tőlük is lehet kártyákat elnyerni, sokszor értékes lapokat is. :K

Rudimentary creatures of blood and flesh, you touch my mind, fumbling in ignorance, incapable of understanding.

(#1932) Sarkadi


Sarkadi
tag

Köszönöm a válaszokat, akkor a bárós résznél oda figyelek, épp most megyek vissza hozzá.

Mellesleg rég láttam ennyire összetett játékot, amint elindulok egy kijelölt helyre muszáj megállnom útközbe és belekezdeni mindig egy újabb küldetésbe, mert hajt a kíváncsiság, de legalább szerzem a tapasztalati pontokat. Kíváncsi vagyok, hogy meddig tart majd ki és mikor kezd monotonná válni, de hogy őszinte legyek erre nem látok semmi esélyt, minden a helyén van benne! :K

Ill. ez a több mint 30 befejezés (mintha ilyesmit olvastam volna) nem semmi, elsőre szerintem nem is lehet a következményekkel számolni, de érdekes, hogy mennyit alakít egy-egy falu/város életén.

[ Szerkesztve ]

(#1933) PhilBrick válasza Ted_Beneky (#1927) üzenetére


PhilBrick
őstag

Elsőre minden NPC-nél kártya a nyeremény, de a következő nyert partikra már anyagokat kapsz. Azt visszadhatod nekik jópénzért.

(#1934) pipo112 válasza Mukorka (#1930) üzenetére


pipo112
senior tag

nem tudom de ezt így olvasva most nagyon sz@rul érzem magam :O , annak örülök hogy másnak kisebb karival ilyen szépen megy , de ezt akkor se értem hogy lehetséges ez olyan mintha az én kártyámon menne über beállításokon fix 60 fps-sel a 970-es en meg épp hogy elérné az 50 fps-t :F

Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P

(#1935) Werkly


Werkly
őstag

Hát nálam szigorúan VSYNC On, HairWorks Off, minden más ultra kivéve a növényzet csak ami very high és fix 58-60 FPS. VGA és CPU is alapon. Patch 1.4

(#1936) Frod válasza Prosector (#1915) üzenetére


Frod
addikt

Dilemma: SweetFX vagy E3FX? :) Egyébként jól néznek ki, elsőre nem is tudnék dönteni.

Do you see the white shadow?

(#1937) Sarkadi válasza Frod (#1936) üzenetére


Sarkadi
tag

Én a "K-putt'e Config 1.2"-t találtam a legszebbnek, jelenleg ezzel használom a játékot. YouTube-on van egy-két összehasonlító videó, azok segíthetnek a döntésben.

(#1938) Ted_Beneky válasza Mukorka (#1930) üzenetére


Ted_Beneky
senior tag

+ @novan

Köszi! :R

Csillagkaput a Csillag térre!

(#1939) sheep


sheep
addikt

Nemtom mennyire új infó nektek, de jár xp a szörnyek / állatok öléséért. Pl egy farkas 3 xp pontot ér. És ahogy egyre nehezebb legyőzni a különböző szerzeteket, úgy adnak egyre több xp-t.
Szóval simán lehet gyűjtögetni a pontokat kaszabolással is.
Én eddig azt hittem csak a küldetések adnak xp-t.

MSI MPG Z390M GAMING EDGE AC, I7 9700K, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , G.Skill Aegis 32gb 3200 DDR4, HP Reverb G2 VR

(#1940) Mukorka válasza sheep (#1939) üzenetére


Mukorka
addikt

Az fura lenne, nem játszottam még olyan rpg-vel ahol ezért ne adtak volna xp-t

Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"

(#1941) Archanon


Archanon
őstag

"képernyőillesztő nem válaszol utána helyreállt" hibaüzivel dob le a játék, immáron sokadjára, random időpontokban. Megesz az ideg. :(

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#1942) Montesantos válasza Archanon (#1941) üzenetére


Montesantos
senior tag

rakd vissza az előző drivert a vga-hoz...... sokan írták hogy nem az igazi a legújabb

Gabi

(#1943) Nuada herceg válasza Dr. Student (#1917) üzenetére


Nuada herceg
őstag

Akkor csináld az erdő asszonyai, vagy melyik küldetést! Amiről itt sokan beszélnek. a 3 boszisat, ahol a fa szellemét kell megölni! Vagy majd Te eldöntöd mit kezdesz vele...

Értem a csíziót.

(#1944) Xmodule


Xmodule
őstag

játszik itt valaki 3xfHD monitoron rajtam kívül?(5760x1080 -as felbontáson)

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#1945) Frod válasza Sarkadi (#1937) üzenetére


Frod
addikt

Hmm, nem is rossz, kösz a tippet. (Patchek bántják egyébként a módosítást, vagy a későbbiekben sem lesz hatással ha még kijön pár?)

Do you see the white shadow?

(#1946) Balu972


Balu972
aktív tag

Nagyit hogyan lehet elcsalni? Please help

"Visszatérő rémálmom, hogy a feleségem annyiért adja el a gépem, mint amennyit bevallottam neki."

(#1947) dergander


dergander
addikt

Az egész játéksorozat alatt a legjobb csaj címet Merigold Kisasszony nyerte,ha élne simán hálnék vele ;] Aztán Keira Metz , majd úgy a nagyképű Yen. Ciri-t kihagytam csak neki meg nincsenek nagy mellei :O

(#1948) gradient99 válasza dergander (#1947) üzenetére


gradient99
tag

Pedig Yennefer elég vonzó hölgy :B

(#1949) Prosector válasza Frod (#1936) üzenetére


Prosector
addikt

A sima SFX nem eszi a fpst, en a helyedben azt tenném fel, a 660Ti-hez.

1947/Dergander: nalam is Triss a befuto, meg o a leghiresebb is, benne van a Playboy-ban :D

[link]

Azert ez nem gyenge, beraknak egy virtualis csajt :DDD nem is tudom volt-e ilyen valaha...mondjuk kiba..ott durván jol nez ki.

[ Szerkesztve ]

(#1950) Atilla001


Atilla001
senior tag

Yennefer jobban néz ki- Triss pedig szebb volt a W2 ben.

Másnak is visszaáll alapra a bill. kiosztás peccs után? Hogy tudom elkerülni az állandó újrakonfigot?
thx

[ Szerkesztve ]

Védd a természetet!

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Witcher topik
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.