Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Witcher topik

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-02-02 21:11:34

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9001) Wlac válasza k-adi (#8993) üzenetére


Wlac
Ármester

[link]

"The movie will be a prelude of sorts to a series of features which will be released through both television and films."

“The wha-"

(#9002) GypsFulvus2 válasza Wlac (#9001) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Uhhh. Pont a The Lesser Evil-ből készítenék? Az talán a legkeményebb és legszomorúbb történet az összes közül. Persze eléggé drámai is, nyilván ezért választották.

[ Szerkesztve ]

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#9003) k-adi válasza Wlac (#9001) üzenetére


k-adi
nagyúr

CD Projekt Red isn’t involved in the film as far as we know at present, despite owning the rights to The Witcher brand. --- well, shit.

(#9004) Lenry válasza k-adi (#9003) üzenetére


Lenry
Topikgazda

kérdés, hogy a filmes jogok is a CDPR-nél vannak-e?

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9005) k-adi válasza Lenry (#9004) üzenetére


k-adi
nagyúr

Nem az a lényeg, hanem hogy "nem szólnak bele" a készítésbe :U (minőség?)

(#9006) elektrotank válasza k-adi (#9005) üzenetére


elektrotank
tag

Ez nem feltétlenül baj, hisz rengeteg animációs film van és ott vannak a játékok is puskaként, nem beszélve a könyvekről. Másrészről a film minősége attól is függ, hogy milyen forgatókönyvet raknak alá, illetve mit lát jónak a stúdió. Ez is felhúzhat 1 kis független univerzumot (amit nem mindig muszáj a könyvekből, játékból meríteni), mint manapság a képregényfilmek.
De nyilván kell hozzá egy elképzelés és mivel bazi nagy az elvárás (kiindulva a játékok minőségéből), ezért mindenki legalább 8-9 pontos filmre vágyik, amit azért nehéz megvalósítani és azt is ki kell találni, hogy abba a 2 órába mi is fér bele.
Én a minőséget akkor kritizálnám, ha kijön egy trailer, de az se mostanában lesz :)

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#9007) k-adi válasza elektrotank (#9006) üzenetére


k-adi
nagyúr

Én csak előre félek, főleg, hogy 2órába semmi nem fér bele a Witcher történetből. Épp ezért kéne egy 1órás epizódos sorozat belőle, mint pl. GoT-ból. Amúgy meg hiába van sok puskázási anyag, simán elszarhatják, nem egy példa van erre már, tehát ez nem biztosíték sajna...

(#9008) elektrotank válasza k-adi (#9007) üzenetére


elektrotank
tag

Persze, el lehet szarni. Nem rossz ötlet a sorozat, de én maradnék a filmnél. Az 1. film sikerességétől fog függeni, hogy lesz e folytatás. Az 1. filmet meg úgy kell felépíteni, hogy aki nem ismeri se a könyveket, se a játékokat, annak is vonzó legyen. Geralt karakterére kell rákoncentrálni, a világra, ahol él, és a körülőtte zajló eseményekre. Egy kis dráma, humor, szörnyharc. Egy filmben lehetetlen bemutatni a Witcher világát, de a világ egy részét lehetséges. Szal ebből kell kiindulni. Nem szabad túl sok mindent megmarkolni, mert akkor összeomolhat az egész a súly alatt.
Ha okosan implementálják a Witcher univerzumot, nagyon jó filmek sikerülhetnek belőlük.

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#9009) jonnyjoker01 válasza k-adi (#9007) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Sorozatban jobban ki lehetne bontakoztatni szerintem. :K +1

Üdv. Johnny

(#9010) LLKobe válasza jonnyjoker01 (#9009) üzenetére


LLKobe
veterán

Azért simán lehetne csinálni belőle egy 3 részes, egyenként 3 órás mozifilmet á'lá Gyűrűk Ura.
Túlzás nélkül mondhatom hogy a Wild Hunt sztorija(i) elegek lennének 3 mozifilmhez.

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#9011) Šolaire válasza elektrotank (#8989) üzenetére


Šolaire
veterán

Én a nyáron bőven elleszek vele igyekszek teljesen kimaxolni :)
FireKeeper:annyiért ajándék ez a játék :))

“Praise The Sun” \[T]/

(#9012) elektrotank válasza LLKobe (#9010) üzenetére


elektrotank
tag

Egyetértek!

Revan.: Ne is mond! :D Holnap jön a vinyó, szóval majd telepakolom pár játékkal. De egyszerre csak 1, mert mindig az van, hogy vagy arra nincs elég idő, vagy másra. :DD Nyilván most a Witcher piorítást élvez! :)

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#9013) Šolaire válasza elektrotank (#9012) üzenetére


Šolaire
veterán

Ki kell élvezni minden percét etalon játék
[link]
Nekem ssd-n van mondjuk nem is fér rá más :)

[ Szerkesztve ]

“Praise The Sun” \[T]/

(#9014) elektrotank válasza Šolaire (#9013) üzenetére


elektrotank
tag

Én amúgy örülök, hogy ezekután lesz egy kis szünet, mert különben soha nem lehetne letenni a játékot! :D Másrészről a Cyberpunk is érdekel! :))

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#9015) Šolaire válasza elektrotank (#9014) üzenetére


Šolaire
veterán

Van benne valami így is rengeteg tartalom lesz benne ezzel a kiegészítővel meg pláne. Cyberpunk engem is nagyon érdekel nálam tuti elővétel lesz az is. :)

“Praise The Sun” \[T]/

(#9016) Sefter válasza Sicilian (#8958) üzenetére


Sefter
veterán

Nekem ugyan ez volt, nem találtam rá megoldást sajnos..

Psn ID: sefter_hun

(#9017) jonnyjoker01


jonnyjoker01
veterán

Sziasztok! White Orcharddal már majdnem végeztem, egy spoils of war maradt a Nilfgaardian Garrison közelében egy folyó kanyarban. A gond az, hogy drownerek őrzik a lootot. Víz alatt nem lehet harcolni és nem tudom őket kicsalogatni a partra, mert visszafordulnak. Mit tegyek, hogy megszerezzem a lootot?

Üdv. Johnny

(#9018) saen válasza jonnyjoker01 (#9017) üzenetére


saen
veterán

Vízben nyilpuskával le tudod lőni az ellenséget.

(#9019) Ted_Beneky válasza jonnyjoker01 (#9017) üzenetére


Ted_Beneky
senior tag

Nyílpuskával tudsz lőni a víz alatt is

Csillagkaput a Csillag térre!

(#9020) brumi1024 válasza jonnyjoker01 (#9017) üzenetére


brumi1024
veterán

Szerintem próbáld meg nyílpuskával. ;]

(#9021) elektrotank válasza Šolaire (#9015) üzenetére


elektrotank
tag

Igen, az valószínűleg nekem is! A Witcher után mindenképp! :K

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#9022) FireKeeper


FireKeeper
nagyúr

aki digitálisan vette meg a DLC-ket, most van lehetősége beszerezni a fizikai kiadás mellé adott gwent kártyákat! katt ide
árakról sajnos nem tudok semmit, valamennyi szállítási költség biztos van, meg a kártyák sem ingyen vannak gondolom.

aki idáig nem szerezte be eredetiben a játékot, most jó alkalom beruházni rá, mert a CDgalaxisnál az alapjáték akciósan 6k (dobozos, poszterrel), a gog.com-on pedig a season pass kb 8k-nak megfelelő euróért megvásárolható, így a dobozos alapjáték és a két nagy DLC most kb 14k költségen megvásárolható.

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#9023) Reinhardt


Reinhardt
őstag

Nem tudom milyen film lenne ahol Geraltnak nem Doug Cockle lenne a "magyar hangja". Szoval en inkabb egy full CGI filmnek orulnek, nem eloszereplosnek, vagy ilyen Warcraft hybridnek.

(#9024) Wlac


Wlac
Ármester

A legtöbb játékadaptációval az a probléma, hogy nehéz megfogni az alapanyag esszenciáját. A könyvekből lehet jó filmeket csinálni, mivel a terjedelmük általában emberi fogyasztásra alkalmas, ugyanúgy vezetik a sztorit, és a történeten áll, vagy bukik az egész. A játékok esetében is vannak olyanok, amelyek jelenlegi formájukban (az önismétlő játékmenet megvágásával) megállnák a mozivásznon a helyüket, sok azonban olyan lenne, hogy nem tudná a mozi visszaadni azt, hogy miért is szeretjük az alapművet. Előbbire jó példa a The Last of Us (amiből van "film" is), utóbbira pedig az összes RPG ever made. Kétszáz órákat ölünk a Skyrimba, de a felfedezés és fejlődés örömét nem tudná visszaadni a vászon, a sztori pedig elég gyenge önmagában.

A The Witcher sorozattal az a helyzet, hogy egy tökéletes könyvadaptáció. A könyvek erőssége a sztori mellett a szláv folklór használata, és a játékok ezeket a dolgok fűzik mesterien tovább, megspékelve olyan dolgokkal, mint az előbb említett felfedezés és fejlődés öröme. Ezek mellett szükség van egyáltalán filmre? A mostani gárdával én is csak a CGI megoldást tudnám elviselni, mivel Geraltot más arccal/hanggal nézni rossz lenne. Van már egy hivatalos arcunk, és nehéz lenne lenyomni a rajongók torkán. Nem beszélve arról, hogy a játékok túl epikusak a filmhez, esetleg egy Game of Thrones szerű sorozat tudná visszaadni a sztorit, de erre nagyon kicsi az esély. A Game of Thrones más sorozatokhoz képest eszméletlen mennyiségű pénzt visz el, egy átlag sorozat büdzséjével pedig nem tudnának olyan sokat kihozni a sorozatból.

A könyveket esetleg feldolgozhatnák, de ha filmeken belül gondolkodunk (már pedig nagyobb az esély arra, mint a sorozatra), akkor milyen formában? A novellák önmagukban rövidek, másfél órába széthúzva unalmasak, de annyira meg nem kompatibilisek egymással, hogy egy filmen belül össze lehessen őket passzolni. Az ideális formátum az lenne, ha lenne egy sorozatévad (Az utolsó kívánság és a Végzet kardja alapján), amit követne egy-két-három film a maradék könyvek alapján, de ilyen univerzumépítésre aligha számíthatunk. Az utolsó két könyv még nekem is hátravan, szóval nem tudom, hogy hogyan végződik a sztori, mennyire kívánkozott a The Witcher játék, de ha nagyon, akkor jöhetne a játékok adaptációja is, ami viszont brutális és rizikós munka lenne.

És most tegye fel a kezét az, aki el tudná képzelni azt, hogy a Witcher filmnek semmi köze nincs Geralthoz, Cirihez, meg az egész bandához? Én simán. A főszereplő lehetne a fiatal Vesemir, vagy mehetnénk korábbra, és szólhatna a Szférák együttállásáról, vagy bármiről. Lenne szörnyvadászat, esetleges cameo karakterek, a könyveket/játékokat nem ismerők is tudnák élvezni, és a rajongók sem húznák a szájukat, mert XY nem úgy néz ki/viselkedik/satöbbi, mint a könyvben. A mostani sztorikat nehéz és felesleges lenne filmre vinni, de egy új Witcher történetre mindenki vevő lenne. De szóba jöhetne a Warcraft film is, ami szintén bővíti az univerzumot, nem pedig lemásolja egy kis részét, az Assassin's Creed, vagy az animációs Resident Evil filmek. De jó példa még a Silent Hill, sőt, számomra a Blood Diamonds (DiCaprio) a nem hivatalos Far Cry 2 film. És pont ezek miatt hiszem, hogy förtelmes lesz a The Last of Us film, ami a játékot másolja, csak éppen kicserélt karakterekkel.

Szóval igen, a Witcher világában ott lenne a filmes potenciál, de a meglévő sztorikhoz én nem nyúlnék. Nagyon nehéz lenne épkézláb módon filmre vinni őket úgy, hogy a rajongók se szidják a készítők felmenőit, de azoknak is tetsszen, akik nem ismerik az eddigieket. Aki nem hiszi, az keressen rá a már elkészült sorozatra. Messze nem az alacsony költségvetés a probléma.

“The wha-"

(#9025) jonnyjoker01 válasza brumi1024 (#9020) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Köszönöm! (Tök logikus, persze :U )

Üdv. Johnny

(#9026) genndy válasza jonnyjoker01 (#9025) üzenetére


genndy
addikt

Nem is kell nagyon célozgatni, automatikus lock van, ha rákerül a legközelebbire a kis pötty, akkor utána már csak a középső egérgombot kell megnyomni, és biztosan eltalálja (csak azért szólok, mert én is sokat szenvedtem, mire erre rájöttem - a repülő sellőknél is működik).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#9027) Anubris válasza FireKeeper (#9022) üzenetére


Anubris
őstag

Kíváncsi vagyok végül a Skellige pakli is megvásárolható lesz-e vagy az kimarad fizikai formában.
Elvileg volt arról szó, hogy lesz majd egy olyan kiadás is ami tartalmazza egyben a dlc-ket és az alapjátékot.
De lehet nem enchanced edition lesz.

(#9028) jonnyjoker01


jonnyjoker01
veterán

Sziasztok!

Milyen technológiai akadályba ütközik az, hogy a társalgások élethűen menjenek végig? Ez alatt azt értem, hogy egy kérdés után nem 'fagy le' a karakter és nem 2-3 másodperc után válaszol? Nagyon sokszor látom ezt minden féle játékban. (Itt a Witcherben feltűnően sokszor) :(

Üdv. Johnny

(#9029) genndy válasza jonnyjoker01 (#9028) üzenetére


genndy
addikt

Nvidia HairWorks OFF (illetve egy SSD sem árt).

Szerk.: ha nincs SSD, egy vinyó töredezettségmentesítés is segíthet.

[ Szerkesztve ]

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#9030) jonnyjoker01 válasza genndy (#9029) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Az offon van. Ma átrakom SSD-re a játékot megnézem, hogy úgy milyen. :R

Üdv. Johnny

(#9031) Dogengar válasza jonnyjoker01 (#9030) üzenetére


Dogengar
aktív tag

Nagyon sokat számít az SSD ennél a játéknál. :K

(#9032) Lenry válasza Dogengar (#9031) üzenetére


Lenry
Topikgazda

nekem HDD-n van, nem éreztem még igazán hátrányát (nyilván betöltésnél lehetne gyorsabb), pedig semmi extra 7200rpm-es lemezen van, igaz, rendszeresen töredezettségmentesítek

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9033) BOBAKILL válasza jonnyjoker01 (#9030) üzenetére


BOBAKILL
őstag

Nekem játék közben is megállt a kép pár másodpercre majd utána ment tovább egy darabig. Le is cseréltem a procimat egy Amd A8 7600-ra. Előtte két magos volt. Azóta tökéletesen fut a játék. Szerintem nálad is ez lehet a probléma. Bár egy ssd tényleg nem árt, nagyon sokat jelent.

(#9034) Lui04


Lui04
aktív tag

Hát lesz itt tartalom rendesen :C

"Pink is among the colours." - Mindenki megnyugodhat :DD

(#9035) k-adi válasza Lui04 (#9034) üzenetére


k-adi
nagyúr

Na ezt nevezem én IGAZI KIEGÉSZÍTŐNEK / DLC-nek

30+ hour adventure.
Over 90 new quests.
Over 40 new points of interest.
Dynamic points of interest system. Killing bandits in their main hideout will affect the number of enemies in surrounding camps.
14000 lines of dialogue (Hearts of Stone had 6000).
100 individual pieces of armour (including new Witcher sets).
More than 20 new monsters
Over 2 hours of new musical content in the game.

ez meg szimplán LOL: "Can enter Geralt in a tournament, creating his own logo and team colours.
Can enter under a fake name, although you may not fool everyone.
"

viszont ez nem jóóóó: New sword sheathing option. With this new option Geralt no longer automatically unsheathes his sword at the start of combat. Also, he no longer switches weapons to match the opponent. The player has to do it on their own. :( :(

[ Szerkesztve ]

(#9036) Rick3D válasza jonnyjoker01 (#9028) üzenetére


Rick3D
senior tag

Szia !
Én SSD-t használok és még soha hasonlót sem tapasztaltam. Lehetséges hogy megfogja oldani de legalább betöltéseknél sokkal gyorsabb ;) Arra azért figyelj hogy 10+ giga maradjon az ssd-n.

(#9037) LLKobe válasza Lui04 (#9034) üzenetére


LLKobe
veterán

Gyüjjön má' :C

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#9038) brumi1024 válasza k-adi (#9035) üzenetére


brumi1024
veterán

"viszont ez nem jóóóó: New sword sheathing option. With this new option Geralt no longer automatically unsheathes his sword at the start of combat. Also, he no longer switches weapons to match the opponent. The player has to do it on their own."

Ez csak opció, szerintem beállításokban lehet majd bekapcsolni.

"Guest room where old friends will come to stay."

Ez egy nagyon szimpatikus hozzáállás. Sokan panaszkodtak, hogy a játék vége után eltűnnek a főbb szereplők néhány kivétellel, a fejlesztőbrigád meghallgatta a feedbacket, és beleraktak egy - így a leírásból - elegánsnak tűnő megoldást a DLC-be.

Jónak néz ki, várom. :K

(#9039) Anubris válasza k-adi (#9035) üzenetére


Anubris
őstag

Szerintem az utóbbi csak lehetőség, ki-be kapcsolható opció lesz.

Az eddigi infó alapján megintcsak látni, hogy ez a csapat meghallgatja és amennyire lehet teljesíti a játékosok kívánságait. Nagyon sok olyan dolog szerepel a felsorolásokban amik korábban fórumokon számtalanszor előjött, mint pl a saját lakás vagy az eredeti ursine armor.

(#9040) k-adi válasza brumi1024 (#9038) üzenetére


k-adi
nagyúr

Minden nap más hölgyet lát vendégül Geralt :P ;]

(#9041) brumi1024 válasza k-adi (#9040) üzenetére


brumi1024
veterán

Így is lehet fogalmazni. ;]

(#9042) Lenry válasza Lui04 (#9034) üzenetére


Lenry
Topikgazda

Geralt gets his own vineyard.
It’s called Corvo Bianco.
You can renovate it with large sums of money, the option I saw was for 5000 Orens.

na ugye mondtam én, hogy nem árt, ha van egy komolyabb pénzmagod :D

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9043) Rick3D


Rick3D
senior tag

Akinek esetleg nincs meg a HoS DLC és a season passon gondolkodik annak ajánlom g2a-n kis ügyeskedéssel és egy kupon kód beváltásával 18,91 (19.00) € belehet szerezni. 6€ olcsóbb mintha steam storeból kellene venni. De ez nyilván csak annak éri meg akinek nincs meg a HoS.

(#9044) brumi1024 válasza Lenry (#9042) üzenetére


brumi1024
veterán

Még jó, hogy van vagy 50k-m az egyik mentésemnél. ;]

(#9045) Lenry válasza brumi1024 (#9044) üzenetére


Lenry
Topikgazda

nekem 130... :U

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9046) k-adi válasza Lenry (#9042) üzenetére


k-adi
nagyúr

...vagy addmoney(5000) :DDD

(#9047) jonnyjoker01


jonnyjoker01
veterán

Jelentem SSD-re raktam a játékot és nincs párbeszédbeli lefagyás a karakterek részéről, sokkal smoothabb.

Más: hogy tudom megakadályozni, hogy a farkasember töltse a hpját? Többet tölt vissza egy lvl6 farkasember mint amennyit sebezni tudok :(

Üdv. Johnny

(#9048) k-adi válasza jonnyjoker01 (#9047) üzenetére


k-adi
nagyúr

harcolj vele később mikor erősebb a karaktered

(#9049) elektrotank


elektrotank
tag

Skacok... mi a helyzet ezzel a gog galaxy-val? Csak nálam ilyen gusztustalan sz*r, vagy másnál is? Többet szenvedek vele, mint eddig bármivel. Konkrétan a felnyomtam, felfrissítette magát, betallóztam a witchert, indulhat a game... erre mit tapasztalok? Akad a főmenűben, amint megmozdítom az egeret. Mondom mi az isten történt?! Mondom vége az egérnek? Kipróbáltam másikkal, ugyanúgy... a legalacsonyabb grafikán. Kipróbáltam későbbi patcheket is, azzal is ugyanúgy. Törlés, majd leszedtem újra, ráadásképp most ssd-re is raktam, de ugyanaz... ettől függetlenül én szerintem a klienssel lesz gond... amint kilépek, újra már nem tudok, mert a következő üzenetet kapom: "A program nem indult el, mert MVSCP140.dll hiányzik a számítógépről." Volt olyan, amikor felfrissítette magát, aztán kidobta ezt meg még 2-3 hibaüzenetet (ugyanúgy dll-ek hiányoztak). Most ezt nem nagyon értem. A hardverem egyáltalán nem lett gyengébb, vagy a patchek óta ilyen hatalmasat nőtt a gépigény, hogy már a főmenűben is akad? Oké, nincs egy jó gépem, de közepesen folyékonyan vitte pár hónappal ezelőtt.
Aki esetleg tud valami használhatót mondani, azt megköszönöm! Már ott tartok, hogy hagyom az egészet, és felnyomom a lemezekről.
(amúgy ha galaxy-n keresztül szedem le, úgy ki lehet kerülni a klienst?)

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

(#9050) genndy válasza elektrotank (#9049) üzenetére


genndy
addikt

Kapcsold ki az átfedést (overlay).
Nem a Galaxyn keresztül kell leszedned, hiszen az a kliens. Egyszerűen ne azon belülről indítsd. DRM-free az összes GOGos játék, simán megy magában is minden kliens nélkül.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Witcher topik
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.