Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
Topikgazda
válasz
NandorHUN
üzenetére
nem.
az achievementeket minden játék esetében akkor kapod meg, amikor az adott játékban megtörtént az azt kiváltó esemény.
tehát pl nincs olyan, hogy betöltesz egy nullkilométeres játékba egy végigjátszott mentést, és azonnal megkapod az "Ügyes vagy, végigjátszottad" achievementet.meg nyilván elég visszás dolog is, tekintve, hogy te semmit nem értél el a játékban, mire fel szeretnéd a plecsnit?

-
-
hyggelig
senior tag
Mivel nem vagyok PC gamer, és csak a harmadik résszel játszottam, azt is angolul, és a történetből sok kimaradt,ezért megrendeltem négy könyvet.
Képtelen lennék magyarul olvasni a könyveket. A fordítás angolul egész jó. A karakterek olyanok, mint a játékban.
Titeket nem zavar, hogy a játék hangja magyar, de közben a magyar felirat több nevét is lefordít? Pl. Dandelion esetében.
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogyha megveszem most Steam-re a Witcher 3-at (GOTY) és New Game+-al kezdek neki egy letöltött mentésből, akkor is megkapom a rendes Witcher 3 steam-es eredményeket vagy sem?
Anno a játékba már beletoltam 130 órát konzolon és jobb minőség, felbontás miatt 2. nekifutást már PC-n szeretném, viszont ha a legelejétől kéne kezdenem az elég nagy falat lenne így sok gyütögetés meg "favágás" miatt.
-
S1M0N
senior tag
Én most végeztem az utolsó könyvvel, szerintem teljesen jó lett a befejezés, nyilván meghagyta magának az író a történet folytatásának a lehetőségét és én nem is érzem úgy, hogy bármi probléma lenne ezzel.
A játékok remekül folytatták a történetet (és a könyvek jó pár eseményét el is spoilerezik), rengeteg a visszatérő szereplő és az utalás, szóval azzal egyet tudok érteni, hogy szebben, kerekebben zárták le a sztorit, de nekem a nyíltabb lezárással sincs bajom.
Hozzáteszem, ha nincs anno a Witcher 2, és nem tetszik meg a gyűjtői kiadása (maga a játék kevésbé érdekelt még), és ezzel együtt nem vásárolom meg a játék első részét, valamint az akkor magyarul megjelenő első kötetet, akkor nem lenne miről beszélni.

Sapkowski meg mondhat bármit, a játékok nélkül jóval kevésbé lenne ismert Lengyelországon kívül a Witcher...
De mindannyiunk szerencséjére a CDP tett ez ellen.
Amúgy maradva az olvasós témánál, nekem a képregény fordítása nem tetszik...
Anno elkezdtem magamnak fordítani őket, az elsőével úgy 99%-ban elégedett vagyok (nem hibátlan, van 1-2 szöveg, amit nem érzek jónak), szerintem nem tudták átemelni olyan jól a szövegeket, mint tették azt a regényeknél. Vannak olyan dialógusok, amik egy egyszerű vadász és egy witcher szájából eléggé furcsán hangzanak (habár a könyvekben is használnak olyan kifejezéseket, hogy csak nézek).
Ezzel nem a sajátomat akarom magasztalni (nem is vagyok túl jó az idegen nyelvekben, de azért az évek alatt még ragadt rám valami), de számomra akkor is furcsa lett. Mondjuk ettől függetlenül örülök, hogy kiadják ezeket is, biztosan megveszem a másik két részt is. -
VásRló
tag
válasz
marilllyo
üzenetére
Egyszercsak feltűnt egy nagy szivárvány, óriás piros gombákat vettem észre, majd megláttam tornyot a Beyond Hill and Dale nevű questből a Land of a Thousand Fables helyszínből(a mesevilágból, ami a blood and wine része, ahova Syanna keresése közben jutsz el, ha Regis tanácsára hallgatsz.
Szóval ott volt az egész mesevilág elrejtve
-
VásRló
tag
Elnéztem a térkép északkeleti csücskébe, sőt le is mentem róla

Maga az egész térképrész le van tiltva, de letöltöttem egy repülő modot,amivel vámpírként repülhetek a pályán, így bejutottam oda. Szép ligetek vannak, de ha kellően sokat mész északkeletre, meglepetés fog érni.. nem is tudom, mondjam-e el, mit láttam, de mindenképp érdemes megnézni, de csak akkor, ha a blood and wine kiegészítő megvan a játékhoz. -
marilllyo
veterán
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Rengeteg missable lapot megpeccseltek, hogy utólag megszerezhetőek legyenek. A játék kezdeti verzióiban nagyon kellett figyelni, hogy ne csússzon el a dolog. Plusz akkoriban még bugos is volt mint az állat.
Mostanra talán ha 3 helyen lehet elbukni a gyűjtögetést ha jól emlékszem.
Én is izgultam mint az állat..be is bugolt mert voltak extra lapjaim. Aztán végülis meglett...de már majdnem újrakezdtem miatta. A végén nagyon megijedtem mert elkezdtek drótot meg bőrt adni az árusok a nyertes körök után és még mindig hiányzott 2 lap. Elsiklottam a leírásban egy Skellige-i kocsmáros felett akinél van a farkasember.
Azt hittem idegbajt kapok.
-
Lenry
Topikgazda
válasz
perge666
üzenetére
a végén ott egy link, amivel végig tudod pörgetni, hogy honnan nem szereztél lapőot
-
perge666
veterán
Nekem az elejétöl nagyon tetszett a kártyajáték benne,minden meccset élvezettel játszottam le,de sajnos az összes lapot nem sikerült begyűjteni pedig már szerintem 1 vagy 2 kellene csak.
-
genndy
addikt
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Persze, mert nem kártyáztál vele. Meg ha valami bepirosodik akkor úgy is marad, még ha meg is csinálod utólag. Ettől még a ‘minden laposba’ beleszámít, hiszen megszerezted.
Én a játék végén kezdtem csak kártyázni, visszamentem mindenhova, ez a lap nekem is így lett meg és megadta az achit. -
ProEvoFan
nagyúr
Visszamentem.Volt ott egy lap, de a küldetésben pirossal jelzi, hogy nincs kész.
-
ProEvoFan
nagyúr
Szerezz meg minden gwent kártyát acsit már nem tudom megcsinálni ha a Véres báró halott?
Nyilván nem.... -
Ted_Beneky
senior tag
válasz
DrTechnoid
üzenetére
Lovaglás közben nem tudsz, de külön labor nem kell hozzá.
-
válasz
DrTechnoid
üzenetére
Recepteket pedig talalni fogsz.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
DrTechnoid
üzenetére
Nem kell.Menüben kiválasztod az alkímát.Ha megvannak a hozzávalók, akkor megfőzöd.
Árusnál van lehetőség azonnal megvenni a hiányzó összetevőket. -
Most telepítettem fel, nagyon összetettnek tűnik elsőre a játék. Alkímiához kell valami hely mint pl Skyrim-ben volt egy kis asztalka vagy csak úgy lehet kotyvasztani ? Mert már fél erdőnyi növényzetet összeszedtem ebben a 30 perc játékidőben

-
MM01
tag
válasz
enforcer12
üzenetére
a rossz befejezes ugyebar akkor van ha rosszul bansz Cirivel. Witcher akkor lesz ha azt csinalod amit szeretne, es gondjat viseled. Legfontosabb az, hogy tartsd ot, es magadat is tavol az apjatol, kulonben csaszarno lesz -
Látszik, hogy nem vagyunk egyformák. Nekem a gwent az egyik legjobb fűszer a játékban. Már az első végigjátszásnál, mikor először találkoztam vele nagyon megtetszett. Érdekes, én rögtön tudtam vele játszani. Jó, én régi witcher-es vagyok, mikor megjelent az 1., már akkor beleszerettem. Ott is imádtam a kockapókert. A 2.-ban elkúrták.
-
marilllyo
veterán
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Hát harmadik végigjátszásra fogtam fel én is. Addig csak felhúzott. Mondjuk megjegyezném, hogy Vízimában a padon ülő palihoz később kell visszamenni. A legelején olyan paklija van amit szinte lehetetlen elverni a kezdőlapokkal. Illetve a báróhoz is kell egy kis mázli. A báró várában rengeteg emberrel lehet játszani akik nagyon gyengék és könnyű őket elverni. Egyedül a kovácsnak a segédje az a csaj egy szörnypaklival. Na hát az szívás volt nekem.
Egyébként a gwent nehézségét külön lehet állítani. Nem szól bele a trófeába ha a legnehezebb szinten vinnéd.
Északi királyság pakli talán a legjobb...(szerintem) ...kém lapok a legfontosabbak.
Hős lapokat is nyugodtan ki lehet szórni a pakliból. Geralt, Ciri meg Yen lapok amik érnek valamit. De ezek ugye majd később szerezhetőek meg.
Egyébként ha valaki leül és szóban elmondja szemléletesen a szabályokat és a játékmenetet kb 10 perc alatt felfogható az egész.
Egyébként csak az elején szívás. Ha megvan minden kémlap akkor onnantól fogva nagyon nagy pech kell, hogy ne nyerj elsőre. -
ProEvoFan
nagyúr
Basszus....mennyire béna vagyok gwentben.
-
válasz
enforcer12
üzenetére
Konfigtól függ, mit érdemes feltenni grafikailag. Ha nagyon megpakolom, akkor az 1080-nal is döcög kicsit.
Ha az említett befejezésre vágysz,
végülis ez nem tetris, hogy mindennek pontosan illeszkednie kelljen.annyit kell tenned, hogy figyelsz Cirire és arra, mit is szeretne valójában. Lépésről-lépésre is le lehetne írni, de az kinyírná a játékélményt, 
-
enforcer12
csendes tag
Sziasztok! Üdvözlöm a fórum lakóit

A héten sikerült megvásárolnom a W3-at GOTY kiadásban és szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan mod vagy kiegészítő ami feldobja a játékot? Mert ugye már nem mai játék.
Eddig nagyon tetszik a storyval kapcsolatban is lenne 1 kérdésem. Mégpedig a következő: Saját akaratomon kívül megtudtam a 3 Fő endinget ami Cirihez kapcsolódik. Létezik olyan összefoglaló/leírás ahol le van írva, hogy mely döntésemmel mely irányba döntöm a fő endinget? Mert személy szerint Előre is köszi a segítségeketAz tetszik legjobban amikor Ciri witcherré válik Geralt melett és a továbbiakban veled marad, és, ha lenne ilyen összefoglaló úgy szeretném alakítani a játékot, hogy nagyjából happy ending legyen a vége 
Ha butaságot kérdeztem vagy valamit nem jól írtam nyugodtan javítsatok ki. Üdvözlettel, egy kezdő Witcher 
-
mike1334
veterán
válasz
Ted_Beneky
üzenetére
De csak ha ebookként veszed

-
Bantjak amugy sokan, h mekkora egy pocs az oreg, de olyan brutalisan szep modon tud dolgokat kifejezni,h elkepeszto.
Van egyik fejezet elott 2 eloszo. Egyik tünde szemszogbol leirja, h mennyire masok az emberek fel oldalban. A masik pedig ugy kezdodik, hogy a halott tunde...
Annyira egyszeru, mint a szog es annyira bamulatba ejto egyszerre. -
-
Lenry
Topikgazda
most végeztem az utolsó könyvvel.
azt kell hogy mondjam, hálás vagyok a CD Projekt Rednek. mostmár nem csak azért, mert a világ legjobb játékát készítették el, hanem mert méltó befejezést adtak Geralt történetének.
eddig is úgy éreztem, hogy a Blood and Wine nagyszerű nyugdíjba vonulása a witchernek, de most még inkább így érzem, és sajnálom azokat, akik nem játszottak a Witcher játékokkal, és be kell érniük azzal a befejezéssel, amit Sapkowski írt a Tó Úrnője utolsó oldalaira. -
-
Én most járok az 5. könyvnél és nagyon más szemmel nézem már a játékot mint eddig, realizálom, hogy mennyi apró részlet veszik el az egész világ előzetes ismerete nélkül.
Szóval ha tudod, akkor először a könyveket olvasd el
-
bitpork
nagyúr
válasz
atainprison
üzenetére
Nem mertem írni, de örülök h te megtetted. A 2. boss harcai ... hát meglehetősen ... fosch volt.
-
mike1334
veterán
válasz
atainprison
üzenetére
És Methionyl
Köszi! A sztori nem tudom mennyire kapcsolódik a könyvekhez, anno olvastam a 3. részig, de tervben volt, hogy folytatom. Csak azért nem kezdtem még neki a 2-nek és a 3-nak (mármint a játékoknak), mert írták, hogy nagyon hosszúak, pláne ha még craftolni is akarnék meg mindent összelopkodni
na de akkor, ha megy e nélkül is, akkor ahogy lejár a Game Passom, elő is szedem 
-
atainprison
senior tag
válasz
mike1334
üzenetére
Azért, ha teheted inkább a 2-vel kezd. A történet nagyon szorosan kapcsolódik a háromhoz, plusz megismersz egy csomó szereplőt, akiknek igen fontos szerep jut a 3-ban.
Plusz még egy olyan indokom lenne (amivel biztos sokan nem fognak egyetérteni), de nekem a 3 után a 2 harcrendszere egy kalap fos. Tehát, ha előbb a 3-mal játszol, már nagyon nehezen fog menni a 2. rész (legalábbis én így voltam vele). Viszont kihagyni meg kár lenne, mert szerintem történet szempontjából a 2. rész a legjobb (itt most a fő szálra gondolok).
De, mint előttem írták a 2 nélkül is teljesen érthető a 3, de sokkal jobb élményt ad szerintem, ha a 2 után kezdesz neki. -
bitpork
nagyúr
-
mike1334
veterán
Talán végre jut idő rá és el tudom kezdeni a Witcher 3at (vagy a 2őt, még nem dőlt el
).
Mivel így is kevéske idő jut játékra, így szeretném azt effektíve játszással tölteni. Mennyire van esély végigtolni a játékot úgy, hogy nem lopok össze mindent és nem nagyon craftolok? Mind a kettő elég időrablónak és grindolásnak tűnik. Ha csak a fő és mellékküldetéseket, illetve egy-egy plusz kisebb feladatot csinálok meg és nem nyitok ki minden házban minden ládát, csak azt szedem össze ami útba esik és nem craftolok csak max néhány elengedhetetlen potiont (amikre szívesen veszek tippeket
), akkor is menni fog a játék? Mivel kikapcsolódás miatt játszok és a sztori érdekel főleg ezért normal nehézség fölé nem nagyon szoktam menni játékokban. Köszi! -
onkelz
aktív tag
Ha egy kuldetest berak a teljesitettek koze, de valamelyik feladat elott nincs pipa, utolag mar nem tudom megcsinalni a hianyzo reszt?Most itt nem baroval gwyntezesre gondolok, hanem a szellem a kutba kuldetesnel valami naplot kene keresnem egy romos hazban, de mar betette a teljesitettek koze...
-
Lenry
Topikgazda
protip ha modok nélkül akarsz sokat keresni (legalábbis én most ezt csinálom)
el kell menni Toussaintba.
véletlenül futottam bele Palmerinbe és Peyrac-Peyranba, és nem tudtam átugorni a cutscene-t, úgyhogy végighallgattam őket, bár eszem ágában nem volt velük tartani, még Skelligén se voltam, a Novigradi maradék küldetéseket csinálgatom. szóval mégis velük mentem, és tulajdonképp ha lenyomod Goliatot*, akkor nyitva az út Beaucleairbe, ahol meg mindenkinek sok pénze van. a Fő tértől délre néhány házra egymástól van egy páncélkovács (2-3000 arany), egy fegyverkovács (2-3000 arany) és a mesterkovács (16.000 arany! készpénzzel).
mindent eladtam. mindent is
most ezt csinálom, hogy amint kezd megtelni az inventory, már pattanok is Toussaintba eladni.* legnehezebb szinten játszom, de az előző végigjátszásból áthozott Aerondight valami brutális. a statjai alapján egy útszéli bandita tompa kiskanala is erősebb, de mégis baromi erős, ha pedig feltöltődik, akkor ott vége is a meccsnek. ez különösen bossfightoknál durva, ahol 1v1-ben egy jól kifejlesztett Quen mellett simán ki lehet bírni, hogy 10 bevitt vágásig ne kapj sebzést.
-
S1M0N
senior tag
válasz
tomazin
üzenetére
Nem, szépen végig megy a könyv a 480 oldalon, aztán a végén 465-től megint 480-ig.
Mondjuk még nem értem a végére, de amúgy is figyelek az oldalszámozásra, viszont ha nem pörgetek bele figyelmesebben, ez sem tűnt volna fel, amíg el nem jutottam volna az adott részig. Szóval elvileg csak plusz lapokat adtak hozzá. -
pokers
senior tag
A kártyáról jut eszembe, hogy én nem tudok senkivel se játszani, mert kiírja, hogy nincs meg minden lap.
Megnéztem, 1db egység kártya valóban hiányzik, de fogalmam sincs honnan szerezzem meg. Már az összes kereskedőtől megvettem az összes kártyát, a báró is már a nagy fán lóg, pedig vele se tudtam kártyázni
-
onkelz
aktív tag
Sziasztok
Egy olyan kérdéesem, lenne, hogy miután a báró elvitte a feleségét meggyógyulni, utána már nem tudok vele kártyázni?
-
ProEvoFan
nagyúr
Valaki tolja itt gtx 960 2GB kártyával?
Csak hogy tudjam miről maradtam le ha már nem PCre vettem meg
Youtube videók alapján a ps4 grafika kb a PCs high beállításoknak felel meg.Elvileg a gtx 960 2GB erre lett volna képes. -
pokers
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ja, azt nem tudtam, hogy volt ilyen bug korábban, nekem egyből befrissített 1.31-re, ahogy felraktam, így nem futottam bele, egyből mentünk a királyhoz öltözködés és meghajlás után
(Persze a király előtt már nem hajoltam meg
) -
S1M0N
senior tag
Most olvasom a 7. könyvet, találni benne 1-2 hibát ("a" helyett "az"), de a legdurvábbat csak most vettem észre.
Végigpörgettem az oldalakat, nézem a számozást: 478, 479, 480, 465, 466... 480. A 465-480 közötti rész 2x van meg. Ez másnál is így van, vagy én vagyok csak ilyen szerencsés? -
Nyilván vicc volt félig-meddig.
De az első generációs, két magos i5, 4GB rammal, HD5730-as kártyával (pedig fel van húzva 650/800-ról 800/900-ra
) nagyon kevés minden modern játékra sajna, ez meg tény.OffOff: Az exfeleségemnél hagyott i5 2550K ssd-n, 8G rammal ma is elég bármire, ha nem is a leggyorsabb benchmarkban. Ott is a vga régi, egy HD7870XT.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- Philips Evnia 49M2C8900L Super Ultrawide Monitor!49"/5120x1440/QD-OLED/144hz/Gsync-Freesync/Ambiglow
- RITKASÁG!!! 32GB (2x16) Crucial Ballistix 3200MHz CL16 SODIMM 2031-ig ALZA GAR!
- MSI RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 VENTUS 2X Eladó!
- Latitude 5340 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus ROG STRIX Z890-A GAMING WIFI - GARANCIA: 2028.12.16 - FirstShop
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z Neo RGB 3600Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- GAMER PC! Ryzen 7600X / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 500GB NVMe / 850w Gold / BeszámítOK !
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB piros / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) nagyon kevés minden modern játékra sajna, ez meg tény.