Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:00:15

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16051) #57919488


#57919488
törölt tag

Most csak en nem talaltam vagy nincs meg TESO-s topic?

(#16048) genndy:
Akkor sok ertelme nincs a nehezpancelnak ha a konnyubol is ki lehet hozni a max-ot.

[ Szerkesztve ]

(#16052) Jorus válasza genndy (#16048) üzenetére


Jorus
nagyúr

Obliban is van limit, 85%.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#16053) Xerxész válasza Tirexi (#15960) üzenetére


Xerxész
őstag

Nekem való mod! :) Növeli a realitást! :))

(#16054) Tirexi válasza Xerxész (#16053) üzenetére


Tirexi
addikt

Nem, az igazi realitás növelő modok nem itt kezdődnek meg nem Nexus-on. :D
Ahhoz egy kicsit be kell tekintenünk a 18+ -os kategóriába. :D

Csak pár példa ha női karakterrel mész:

-Private Needs:
Pisi, kaki, fürdés. Ha nem csinálod stamina veszteség és lassabban gyógyulsz továbbá szinte alig állnak veled szóba ha nagyon koszos leszel.

-Prison Overhaul:
Ha vérdíjat tesznek ki rád és megadod magad akkor láncra verve elvezetnek a börtönbe majd a bűncselekmény mértékéhez arányosan kapod a büntetést azzal kezdve, hogy pucéran végigvezetnek a városon aztán random elfenekelnek egy kalodában. Megjegyzem nem lehet csak úgy elfutni a büntetés elől mert script-elt.

-SexLab Framework kiegészítői:
1) Ha meztelenül futkosol a városban akkor 5% eséllyel rádvetheti valaki magát és jól meg...
2) Van havi vérzés és ha sokat közösülsz akkor terhes is lehetsz ami has növekedéssel jár és gyermek születéssel. (kipróbáltam működik :DDD )
3) Ha harc közben 20% alá megy a HP-d és megtántorodsz tehát letérdelsz akkor az enemy ott helyben jól meg... akár. XD
4) Ha vérfarkassal találkozol az is randomra meg... akár. :D

És még sok sok ilyen ehhez hasonló nyalánkság mint pl örömlányok futtatása és társai.

[ Szerkesztve ]

(#16055) #57919488 válasza Tirexi (#16054) üzenetére


#57919488
törölt tag

Hat ezek mar nem The Elder Scroll-hoz tartoznak, nagyon nem.

(#16056) genndy válasza Tirexi (#16054) üzenetére


genndy
addikt

Csodálatos, lore-hű modok, minden pillanat megérte amit az alkotók belefektettek... :O

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#16057) dragonborn válasza Tirexi (#15884) üzenetére


dragonborn
tag

tirexi,elküldhetnél egy weboldalt ahol letudom tölteni a te ENB-det.más.a tutorial videon megnyomom a konzol gombot (az ugye a § ez a fajta gomb) és utána hiába nyomom a shift enter combot ,nem kapcsolja be azokat a panelokat.ha tudtam volna h igy lehet ki-be kapcsolni a modokat.én meg mindig ujrainditottm :W szóval szakértő vagyok :))

(#16058) PeL válasza Tirexi (#16054) üzenetére


PeL
addikt

Ezek azért már tényleg beteges dolgok :) Én inkább maradok az alap szépítő modoknál és a SkyRE-nél :DDD Karakter arcra még mindig nem találtam megfelelőt.

[ Szerkesztve ]

(#16059) Mister_X válasza Tirexi (#16054) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Hát én ezeket biztos nem raknám fel, főleg az utolsót, mert szegény Altmer leaányzómat végigkergetné a fél provincia (nők is!), főleg a menek, hogy kompenzálják a kissebbrendűségi komplexusukat - a merek meg azért, mert jól néz ki és eléggé fitten tartja magát.

Nem is értem, hogy az Oblivionban miért van olyan hülye fejük a mereknek. Skyrim rulz.

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#16060) Varlaisaran válasza Mister_X (#16059) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Mondjuk, mert idestova 8 éves technika, tizedakkor textúrákból, kutyaf*sza-shaderek nélkül működött. Ott volt az a maga idejében, főleg vizuális téren nagyon nagy lépés volt a Morrowind után, és vanillában is nagyobbat is szólt mint a Skyrim 2011ben. Két év éppcsak eltelt a release óta, de már most kb. az utolsó polygonig mindent szanaszét moddolnak, cserélgetnek, hogy felnőjön valahogy a kor színvonalához, de azt így sem üti meg, még a velejáró instabil kuszaság árán sem.
A Skyrim facegeneratorával meg inkább nem dicsekednék. Az előd a legapróbb részletekig lehetővé tette az arcforma létrehozását, így az általa kreált nyers modell (tehát texturák nélkül) fényévekkel a Skyrim felett jár. Elég megnézni pl. a Bruma Statue, vagy az Ayleid Guardian páros nyersmodelljét, rettenetesen bonyolult, finom az egész. Az Oblivion -akkori elvárások miatt gondolom- apró textúrákat renderel a megadott helyre (szemöldök, száj alsó-felső, fog, stb), míg a Skyrim jóval nagyobb területeket lefedő arc részleteket, ám jóval nagyobb felbontásban, emiatt néz ki sokkal élethűbben. Hogy ne lehessen idétlenre torzítani az arcot, töredékére csökkentették vagy bekorlátozták a modell deformációs lehetőségeit. Ezért néz ki vanilla Skyrimben minden nord, mer, breton, imperial közel egyformán. Ez nem fejlesztés, ez semmi. Igaz, a régit rendszert naprakészre hozni tízszer akkora feladat lett volna, megértem valahol a döntést, még az elméletben szenzációs végeredmény fényében is. Számomra nem rulz, csak más, de szerethető ez is.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#16061) Mister_X válasza Varlaisaran (#16060) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Nekem minden egyes TES-ben Altmer karakterem van (na nem mintha mind varázsló lenne), de a Skyrim az első, ahol jól is néz ki.

Én leginkább egy olyan Elder Scrollst néznék meg, ami mondjuk a Merethic vagy inkább az első érában játszódik. Skyrim mintájára simán meg lehetne csinálni az emberek lázadását, épen láthatnánk az Ayleid városokat, Dwemer bányákat. Meg élő (játszható!) ayleidek meg dwemerek, eredeti orsimereket és chimereket...

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#16062) Varlaisaran válasza Mister_X (#16061) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Utóbbiban egyetértünk. Nekem a véleményem mindig is az volt, hogy a tes4-tes5 korszakai a lehető legrosszabb időszakokat dolgozzák fel, ugyanakkor az is igaz, hogy kíváncsiságból (asszem abból) az eközben megismert, jóval izgalmasabb múltban szívesebben játszanánk, mert valamiért vonzóbb. Kicsit mint a földi világ. Nem jó a jelen, mert sablonos, sekélyes, imperialista, művi, utálatos. De jobban vonz a misztikus múlt ahol sokminden elkezdődött, változott, született, minden stílusos, valódi, szép, eredeti, talán romantikus volt, bár utóbbi nem igaz. Ha a játékban egy ayleid romra, vagy erődromokra néz az ember, önkéntelenül is ott az érzés, ha ez romjaiban ilyen szép, milyen lehetett régen, kik éltek ott, milyenek voltak, és miért történt annyi nagy és izgalmas dolog a múltban, miközben bekorlátozott nyamvadt polgári életet éljük az imperial cityben, és a nagy dolgokról csak pár vacak könyvből tudunk. Ez volt az indító ok, amiért elkezdtem a modot, és keservesen csinálgatom ma is. Befejezni ugyan nem fogom soha, amint készek a tőlem elvárt feladatok, nyugdijba vonulok. De elég sok ígéretes mod és kezdemény épül már rá, ha azokból lesz valami, sokat visszahozhatnak a régi időkből.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#16063) Mister_X válasza Varlaisaran (#16062) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Én nekem az egyik kívánságom az lenne, hogy minél több "anyanyelvű" könyv lenne a világban, mondjuk több nyelven kiadott törvénykönyvek, történetek, stb. Mert ez a mostani kor csak annyiban szerencsés, hogy van lore az elmúlt sokezer év miatt. Az egyik szívfájdalmam, hogy a dwemer nyelv jelenleg nem megfejthető és ayleidből is max. rúnák és falvésetek maradtak femt az Alessian Doctrine miatt... apropó: esetleg Valenwoodban vagy Daggerfalban, netán Summerset Islesen vannak vajon ayleid emlékek vagy az AD miatt utólag lettek megsemmisítve?

Nameg ha már Ayleid romok: azok is több ezer évesek és többségében a katonai létesítmények kazamatái maradtak fent, nem? A városok is milyen szépek lehettek, ha csak a restaurált White Gold Towerből indulunk ki...

A történelem meg már azért is érdekes lehet, mert ha minden igaz, a déli szigeten élő merek inváziót is akartak már végrehajtani. Tényleg tök izgalmas lenne egy Elder Scrolls Origins :(

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#16064) Varlaisaran válasza Mister_X (#16063) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

A nyelv maga végülis megmenthető. Nyilvánvaló okok miatt közeli a sindához (Tolkien), és a Beth által létrehozott egyedi szókincs sem kevés, bár nem is sok. Még valahol szójegyzék is van, a sinda után meg is tanultam, teljesen jól beszélhető, szépen elfesen csengő nyelvecske.

Amik fennmaradtak, azok a tényleges városok romjai, de a Beth nem igazán dolgozta ki az idevaló építőszettet, így következtetni vagy fantáziálni lehet arról hogy milyen volt egy ilyen város, de az oblivionban rendelkezésre álló assetből ez nem megvalósítható. Az enyémmel részben igen, de ha az ötleteimet lemodellezném, innen mennék nyugdíjba 60 évesen. Képzeld el Völgyzugolyt keresztezve az ayleid stílussal. Ez is egy lehetőség, de még szép is. Ami a föld alatt van, alighanem részben azok is a város részei voltak, de ha jól tudom, a bennük levő csapdákat és sötét dungeonokat szándékosan építették az ellenségeik ellen, vagy inkább az alessiai csöveshadjárat miatt. Erről nem tudni biztosat, csak következtetni lehet. Nem is fontos. Ha nincs róla "gyári" lore, akkor megfelelő beleéléssel jó lesz a fantázia, sőt jobb is mint az eredeti. Hisz az egész játék erről szól.

Az Origins jó ötlet, kb. méltó befejezése lenne az egész singleplayer tes szériának, de valljuk be irgalmatlan meló lenne összerakni még egy Bethesdának is.

Oblivion alá én készítettem egy nagyobb modot, írtam hozzá egy batár sztorit is, persze pont a legrosszabbkor időzítve, egy napon adtam ki a Skyrimmel, így kb. elfelejtődött, mert azóta az Oblivion nagyon háttérbe került. Én így megpróbáltam interpretálni (főleg vizuálisan és a sztori által) ezt a kort, a hiányzó kérdőjeleket, személyeket a fantáziámmal pótolva. Át is akartam hozni Skyrim alá, de az életkedvem is elment ahogy nekiálltam. Sok idő.

Egyik kép belőle. Szerintem így is nézhetett ki egy ayleid város, vagy település.

[ Szerkesztve ]

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#16065) Xerxész válasza Tirexi (#16054) üzenetére


Xerxész
őstag

Ahogy előttem többen is írták, ezek már betegesek. Ami érdekelne ezek közül, az egyedül a Prison Overhaul, de abból sem a pornó edition. Le is töltöttem volna már, csak túl sok egyéb mod kell hozzá. Mellesleg nekem csak az a része kéne belőle, amikor végigvezetnek a városon a börtönig valós időben, összekötözött kézzel. Volt egy ilyen mod régen a Nexuson, a neve a Crime and Punishment volt, kár, hogy kidobták a kukába és valaki nem vette át a munkát.

Szerintem a Skyrimhez nem illik a szexualitás. A te karakterednek is inkább a RedTube-on lenne a helye. :DDD

Ha már realitás, én ezeket használom/fogom használni, ha meglesz az új gép (a teljesség igénye nélkül):

Requiem
Realistic Needs and Diseases
Diseased
Frostfall
The Way of the Dovahkiin
Moonlight Tales
Better Vampires
Path of Shadows
SkyTEST - Realistic Animals and Predators
skyBirds
101 Bugs
UFO
Convenient Horses
Magic Duel
(ezt eddig nem sikerült alkalmaznom játékban)
Fires Hurt
Touring Carriages
Economics of Skyrim
, de ez helyett a Trading Routes modot fogom, mert az EoS már nincs frissítve
Warburgs 3D Paper World Map
Climates of Tamriel
Enhanced Light and FX
Realistic Nights
(még nem próbáltam)
Real Shelter
Lanterns of Skyrim
Immersive Interiors
Immersive Beds
Immersive Armors
Bandolier
Cloaks of Skyrim
Immersive First Person View
(még nem próbáltam)
Realistic Running Speed
SkyRealism - Encumbrance
SkyRealism - Materials
Burn, Freeze, Shock Effects

Emlékezetből ennyi. :)
Meg még ugye az ilyen bugfixek, pl. Dead Body Collision Fix...meg hasonlók.

[ Szerkesztve ]

(#16066) Tirexi válasza Xerxész (#16065) üzenetére


Tirexi
addikt

Az a baj a Prison moddal, hogy annyira nem lehet testreszabni maximum az időkkel lehet benne játszani meg azzal, hogy ki fenyítsen meg és milyen legyen a büntetés mértéke.

De olyan nincs, hogy csak börtönbe vezetés van. :)
A bünti elkerülhetetlen. :DDD

De ha haza értem jobban megnézem. Amúgy a Punishment meg ez a Prison elvileg ugyan az csak más a neve.

(#16067) Xerxész válasza Tirexi (#16066) üzenetére


Xerxész
őstag

Tudom, még pont te adtad a linket ahhoz a modhoz. :) És valamit mondtál is akkoriban, hogy lehet állítgatni, hogy ne legyen annyira perverz...de erre már nem emlékszem annyira.

Az a bajom vele csak, hogy a működéséhez kell még 2 vagy 3 másik mod, plusz SKSE... Én egyszerű ember vagyok, gyűlölöm a bonyolult dolgokat. :DDD Ettől függetlenül azért lehet, hogy ki fogom próbálni.

Teljesen biztos nem ugyanaz, mert a Punishmenthez nem kellett még 3 másik mod. :) Az önmagában működött (tudom, mert használtam), csak bugos volt nagyon...ezért lett törölve Nexusról.

(#16068) Tirexi válasza Xerxész (#16067) üzenetére


Tirexi
addikt

Na ez nem bugos itt megkapod amit érdemelsz az ember ölésért. :D
Nem kell olyan sok dolog hozzá amúgy. Egy gyakorlott embernek mint te vagy én ez gyerek játék.

(#16069) Xerxész


Xerxész
őstag

Keresek még olyan modot, ami a vízi állatvilágot turbózza fel egy kissé. Lenne egy, az Aquatic Life Overhaul a Nexusról, de ez is már több mint egy éve nincs frissítve. Csodálom is, hogy nem törölték még...
Tudtok ilyet? Az Improved Fisht néztem még, de abban csak a már meglévő halak vannak grafikailag felnyomva, ha jól láttam...és nincs benne pl. cápa. :)

(#16070) Tirexi válasza Xerxész (#16069) üzenetére


Tirexi
addikt

És mi van akkor ha egy mod 1 éves? :)
Nyilván azért nincsen frissítve mert teljesen jó. :K

(#16071) slayer006 válasza Xerxész (#16065) üzenetére


slayer006
addikt

És ezek közül melyik mire jó? :B

"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader

(#16072) Kareszovics válasza Törzsúr (#16050) üzenetére


Kareszovics
addikt

Úgy látom ez az Armor mindenkinél menő. :D Én pajzs helyett koronát kraftoltam, ha ez az a pajzs amire gondolok.

http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

(#16073) Tirexi válasza Kareszovics (#16072) üzenetére


Tirexi
addikt

Igen ez készül abban a bizonyos Aetherium Forge-ban. :K

(#16074) Xerxész válasza slayer006 (#16071) üzenetére


Xerxész
őstag

Requiem
Teljes játékmechanizmus módosítás, sokkal nehezebb ellenfelek, időskála lecsökkentve, nincs gyorsutazás, nincs életerő regenerálódás, nincs ellenség skálázódás, hanem területek vannak szintezve (pl. már a játék elején találkozhatsz olyan ellenféllel, aki nálad sokkal erősebb), és még sokminden más. Sokkal nagyobb kihívás ezzel a játék, még könnyű szinten is. Sárkánnyal egyedül nem is bírok, társ kell.

Realistic Needs and Diseases
Enni, inni, aludni kell, különben a karaktered egyre gyengül, szomjan is halhat.

Diseased
A betegségek kicsit durvábbak hatásilag és vízuálisan is (különböző effektek).

Frostfall
Az egyik legjobb létező mod. Az időjárásnak hatása van a karakterre, így a hideg területeken perceken belül halálra fagysz. Nagyon nagy élményt ad a játékhoz szerintem.

The Way of the Dovahkiin
Hát, ez már egy igen komplex mod lett, én csak az alvás részét használom. Lényege, hogy séta, gyorsutazás, barlangok és alvás közben is megtámadhatnak különböző ellenfelek, illetve ahogy fejlődött a mod, raktak bele durva főellenségeket is.

Moonlight Tales
Vérfarkas játékmenet javítás.

Better Vampires
Vámpír játékmenet javítás.

Path of Shadows
Tolvaj játékmenet javítás. Pl. bűntett észlelési hatótáv csökkentése.

SkyTEST - Realistic Animals and Predators
Az állatvilág felturbózása...inni mennek, vadásznak egymásra, stb.

skyBirds
Madarak hozzáadása a játékhoz. Fészket építenek (ez tök tetszik nekem), le is vadászhatod őket, ha elég ügyes vagy hozzá, hogy reptében leszedj egy madarat. :DDD

101 Bugs
Rovarok, bogarak hozzáadása.

UFO
A kísérők játékmechanizmusának kibővítése.

Convenient Horses
A lovak játékmechanizmusának kibővítése. Fütyülhetsz a lónak, beállíthatod, hogy tisztes távolból kövessen, stb...

Magic Duel
Mágus párbaj. Lényege, hogy 2 pusztítás varázslatnak kell egyszerre találkoznia (egymásnak "feszülnie") és aki ügyesebb, annak a mágiája sebez...kvázi visszanyomod az ellenfélnek a saját és a te varázsodat is. De szerintem ezt rohadt nehéz kivitelezni, mert bár küzdöttem már mágussal, még nem sikerült párbajt lenyomnom vele.

Fires Hurt
A tüzek sebeznek.

Touring Carriages
"Gyorsutazás" valós időben szekéren. A játék elején hasznos, amikor még nincs lóvé lóra.

Economics of Skyrim / Trading Routes
Gazdasági mechanizmus módosítás, kibővítés. Helyspecifikus árak és kínálat.

Warburgs 3D Paper World Map
Stílusos középkori papírtérkép Skyrimról. Engem nagyon zavar ez a 21. századi műholdas térkép a játékban. Ezt helyettesíti a mod.

Climates of Tamriel
A legeslegjobb időjárás mod.

Enhanced Light and FX
Fények, fényhatások sokkal reálisabbá tétele.

Realistic Nights
Ezt még nem próbáltam, de a lényege, hogy ha sötét van, akkor sötét van! :DDD Vegyél egy nyomorult fáklyát, azé' van. :DD

Real Shelter
Ha esik az eső/hó, akkor ha fedél alatt állsz, nem ázol meg és nem hűl ki a karaktered (Frostfall). Ugye az alapjátékban a fedéleken is átesik a csapadék, ezt javítja a mod.

Lanterns of Skyrim
Lámpák az út mentén. Sötétben előnyös. :)

Immersive Interiors
Csak kezdeti stádiumban van, de a lényege, hogy az épületek ablakai tényleg átlátszóak. Ha benn vagy, kilátsz az ablakon, látod, hogy milyen napszak és időjárás van kinn. Asszem még csak Whiterun van meg.

Immersive Beds
Jó kis alvás animáció.

Immersive Armors
Korhű szépen kivitelezett páncélzatok, amiket kikovácsolhatsz.

Bandolier
Hátizsákok, hevederek, tarsolyok...mind megépíthetők, növelik a karakter teherbírását.

Cloaks of Skyrim
Szőrmék, bundák, amik védenek a hideg ellen (Frostfall).

Immersive First Person View
Valódi első személy nézet. Ha lefelé fordítod a kamerát, látod a karaktered testét. A kamera úgy mozog, ahogy a valódi életben is látnád a helyzetet, még harc közben is.

Realistic Running Speed
Nem vagy rakéta, lecsökkenti a karakterek sebességét...hogy legyen már végre értelme annak a nyomorult lónak!

SkyRealism - Encumbrance
Dinamikus teherbírás. Minnél többet cipelsz, annál lassabban haladsz.

SkyRealism - Materials
Kicsit hihetőbb szintre módosítja jónéhány anyag, tárgy, stb. súlyát.

Burn, Freeze, Shock Effects
Ha tűzzel, jéggel és árammal ölsz meg valakit, akkor a halál után még pár másodpercig az adott elem hatása látszódik a karakteren (pl. tovább ég) és a hullán az adott elem nyomai megmaradnak (pl. elszenesedett holttest).

[ Szerkesztve ]

(#16075) Kareszovics válasza Tirexi (#16073) üzenetére


Kareszovics
addikt

Köszönöm a kiigazítást, munkahelyen nem szerettem volna most google-zni. :DDD

Egyébként ha minden jól megy ma meg lesz a személyes csodám. 100%-os Achi. Csak a komplett Vampire Perk hiányzik. Tiszta szerencse, hogy két külön "politikát" követő karakterem is van. :D

http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

(#16076) Tirexi válasza Kareszovics (#16075) üzenetére


Tirexi
addikt

Milyen politikák azok? :D
Aki csúnyán néz nyil a fejébe vagy mi? XD

(#16077) Xerxész válasza Tirexi (#16076) üzenetére


Xerxész
őstag

"...took an arrow in the knee!" :DDD :DDD

(#16078) Kareszovics válasza Tirexi (#16076) üzenetére


Kareszovics
addikt

Vámpír/vérfarkas politika. :D

http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian

(#16079) PeL válasza Xerxész (#16074) üzenetére


PeL
addikt

Nekem egyelőre ezek vannak fent. Ami nincs a listában az az XCE face mod ami elvileg szebb arcokat tesz a játékba.

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/2356/

Ezek mellé még nem tudom mit lenne érdemes feltenni

[ Szerkesztve ]

(#16080) Xerxész válasza PeL (#16079) üzenetére


Xerxész
őstag

SkyRe az kb. olyan, mint nekem a Requiem. Te sem vagy elégedett az alap játékmenettel. :D

Adhatok tippeket, hogy mit tegyél fel, de ehhez azt sem árt tudni, hogy milyen a játékstílusod, mennyire akarsz rámenni a realitásokra. (Nálam realitásbuzibb embert szerintem itt nem találsz mostanság Skyrim tekintetében :DDD ).

Első látásra a Climates of Tamrielt mindenképp javaslom. Grafikai modok tekintetében Tirexi a guru, neki van Paks 2 erőműve. ;]

Szóval, mit szeretnél módosítgatni a játékban még? Milyen karakterrel mész?

(#16081) Mate


Mate
nagyúr

Na vagy bugba futottam vagy nem tudom mi a fene van, de elakadtam.

Nagy nehezen felmásztam a hegyre, bementem a 4 öreghez. Ekkor szól az egyik öreg, hogy kiáltsak rájuk.
Rájuk kiáltottam, semmi. Aludtam egy napot, megint rájuk kiáltottam semmi. Megint 1 nap, rájuk kiáltottam, de semmi. Beírtam a tgm-et, kiáltottam rájuk folyamatosan, ekkor meg megtámadtak :D

2 kérdés.

1. Mit kell ott csinálni?
2. Úgy emlékeztem, hogy aránylag gyakran lehetett kiáltani. Most viszont kiáltás után kiírja, hogy naponta csak egyszer :F

(#16082) PeL válasza Xerxész (#16080) üzenetére


PeL
addikt

Még nagyjából semmilyen karakterrel nem megyek, mert amíg nem végzek a modolással nem akarok nekiállni a játéknak rendesen :N Tört alappal játszottam olyan 150 órát úgy 1,5 éve de abbahagytam :) Azóta meglett karácsonykor eredetiben egy steamgifts nyereménynek hála, ráadásul az LE verzió, így kedvet is kaptam hozzá és gondoltam teszek újra egy próbát vele de immáron modokkal. Eddig 6.5 órát tettem bele de eddig csak a modokat tesztelgettem, még el sem kezdtem játszani :DDD

Sajnos annyira nem zsúfolhatom tele a játékot, eléggé be vagyok limitálva hardware téren :) (paraméterek az adatlapomon). A fentebbi modokkal még játszható a játék, külső területeken sem nagyon esik 30 alá a frame rate, bent 50-60 körül fut, 1920x1080-ban alap High-on +FXAA. Grafikailag így megfelelőnek tűnik. Én is inkább a realisztikusabb játékmenetet szeretem, néztem hogy te miket használsz. A SkyRE nekem összetettebb modnak tűnik a Requiem-nél, néztem a perk fákat a SkyRE-ben, eléggé megváltoztak/kibővültek :D A harc is sokkal nehezebbnek tűnik elsőre, az első kétkezessel nekem rontó ellenfél egy hitelt normál fokozaton :DD A Frostfall elég jónak tűnik a Realistic Needs-el, csak félek hogy úgy meg már túl macerás lesz a játékmenet :DDD Nem szeretem ha túl komplikált egy játék, az már inkább frusztráció lenne nekem :) A Climates of Tamriel-en én is gondolkodtam még, az tán nincs olyan nagy hatással a frame rate-re és ott van a SkyRE-hez ajánlott modok között amúgy is.

Első karakternek valszeg valami settenkedő íjászt fogok csinálni, az tetszett vanillában is.

[ Szerkesztve ]

(#16083) genndy válasza Mate (#16081) üzenetére


genndy
addikt

Nem a Shout-ot nyomtad rájuk, hanem valami Great Power-t (fajtól függ). Az utóbbi tényleg csak naponta egyszer használható, a kiáltásoknak jóval rövidebb a cooldownjuk.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#16084) Mate válasza genndy (#16083) üzenetére


Mate
nagyúr

:R Valóban! Már sikerült is :) Az zavart meg, hogy a másik is kiáltás volt :D

(#16085) Xerxész válasza PeL (#16082) üzenetére


Xerxész
őstag

Szóval realitás...oké... :)

Frostfall menjen, nagy élmény lesz, meglátod. Meg kell tervezni az utazásodat, nem ám csak nyomulunk befelé az északi fagyos hóviharokba. :) Tábort kell verni, tüzet rakni, hogy melegedj...nagyon jó, szerintem ne hagyd ki!
Realistic Needs and Diseases sem bonyolít túl, csak legyen nálad étel-ital meg fekhely, hogy a karaktered mindig ereje teljében legyen.

Ha szereted, ha sokminden van nálad, akkor a karakter teherbírását ne módosítsd, mert az idegesítő tud lenni, még nekem is az néha. Amikor úgy meg vagyok pakolva, hogy már csak sétálni tudok, azt is lassabban, és nincs ló se. És nálam eleve a karakter teherbírása 80-100 körüli alapból (High Elf), nem 300.

A környezetet szerintem nyugodtan turbózhatod:
SkyTEST - Realistic Animals and Predators
skyBirds
101 Bugs
Real Wildlife Skyrim

Fires Hurt mehet (milyen már, hogy alapból simán átmész a tábortüzön, és semmi bajod? :) )

Íjász karakternél a Path of Shadows legyen fenn, mehet még a Reneers Crime Overhaul és a Sneak Tools is.

(#16086) slayer006 válasza Xerxész (#16074) üzenetére


slayer006
addikt

Köszönöm :R

"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader

(#16087) Törzsúr válasza Kareszovics (#16072) üzenetére


Törzsúr
senior tag

Full Nightingale cuccban rohangáltam eddig, de meguntam, pedig az is nagyon bejön.

Igen, ez az a Pajzs. A Solitude-osat cseréltem le erre. :K

Steam: szedibatta | EA, Battlenet: Szedi90

(#16088) cunnir


cunnir
tag

Sziasztok! hol lehet "olcsón" beszerezni a dlc-et?

Elite Dangerous:Cmdr.Merohun

(#16089) Tirexi válasza cunnir (#16088) üzenetére


Tirexi
addikt

[link]
De ezt Steam-en kellett volna megvenni a karácsonyi akcióban. :)

(#16090) Karma válasza Tirexi (#16089) üzenetére


Karma
félisten

Azért az a 22 eurós LE csomagár nem tűnik olyan rossznak a steames akciós 14-hez képest :) Már ha az oldal nem kamu.

“All nothings are not equal.”

(#16091) cunnir válasza Tirexi (#16089) üzenetére


cunnir
tag

Sajnos :U az alapot vettem meg 7.5 euró volt

[ Szerkesztve ]

Elite Dangerous:Cmdr.Merohun

(#16092) Mister_X válasza Tirexi (#16089) üzenetére


Mister_X
nagyúr

The Elder Scrolls Online is akciózva van ;]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#16093) Tirexi válasza Mister_X (#16092) üzenetére


Tirexi
addikt

Nem kamu oldal. Itt vettem a BF4-et meg még sok más játékot is.

Amúgy itt GTA5 kódot is lehet már előrendelni.

(#16094) Xerxész válasza Tirexi (#16093) üzenetére


Xerxész
őstag

GTA V?
Miről maradtam le? Mikor jön PC-re?????

(#16095) Mate válasza Xerxész (#16094) üzenetére


Mate
nagyúr

Még be se jelentették :D Csak valamiért náluk előrendelhető. Bár biztosra mentek és olyan árat adtak meg, ami garantáltan fedezni fogja a kezdő árat :)

(#16096) Tirexi válasza Xerxész (#16094) üzenetére


Tirexi
addikt

:Y [link] :Y

(#16095) mate3553:
Pedig be van jelentve ott a link. :)

[ Szerkesztve ]

(#16097) Mate válasza Tirexi (#16096) üzenetére


Mate
nagyúr

Ez még nem hivatalos.

A nuuvem-től származik az info. Amazon is bejelentette már, meg szeptemberi megjelenése óta másik 200 webáruház :D Attól még hivatalos info nincs róla.

Ha nekem lenne egy webshopom és ingyen reklám kellene, akkor én is "elszólnám" magam :D

Amúgy van valami lista vagy térkép arról, hogy mely helyeket lehet "megtisztítani"?

[ Szerkesztve ]

(#16098) PeL válasza Tirexi (#16096) üzenetére


PeL
addikt

Nem bánnám ha sunyiba kiadnák. Még lehet be is ruháznék rá ha lesz Steamen.

(#16099) Perzeusz válasza cunnir (#16091) üzenetére


Perzeusz
tag

Steamen többször is le volt árazva! Gondolom, majd még lesz később is.

mate3553 : hogy szuperál az új giga windforce? vga-s topicban olvastam róla (nyomdokaidban járok, nálam is most van vga újítás) :))

on:
Kinél tudom eladni a különböző dolgaimat? Mert minden kocsmában csak kajákat, hozzávalókat adnak/vesznek. Szeretnék eladni italokat, fegyvereket, ruhákat, könyveket stb. Ki vesz ilyet???

2 db WD Red 2TB eladó

(#16100) Mate válasza Perzeusz (#16099) üzenetére


Mate
nagyúr

Nekem bevált :) Hűtése, teljesítménye és hangja is jó :) Ha teheted Asus-t vegyél, ha sokallod a +8-10k-t akkor marad msi, palit vagy giga. Én gigát választottam :)

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.