Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:00:15

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14003) GypsFulvus2 válasza Lapajbacsi (#14000) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Hja, akkor ezért nincs nálam gond ezzel. Feltelepítettem megint, nem bírtam ki :) , és TPS-ben most sem szaggat. Ezt a játékot valamiért sosem állítottam FPS-be, elfogadtam a "nézd a vállam" nézetet, ahogy a Witcher-nél is, míg a TES játékokat én is csak FPS-ben játszom.
Amúgy elnézést, hogy egy öreg motorost akartam megtanítani, hogyan bontson ki egy sört egy másik sörösüveggel... :D Soldier of fortune... :D Nálam ez kimaradt, mindig is utáltam a lövöldözős játékokat, kipróbáltam egy-kettőt, de max. két óra után mindegyikbe beleuntam.
Amitől a Gothic 1-2 szerintem hardcore, az a játékmenet, a karakterfejlesztés és a harcrendszer. A Skyrim már idiot-proof módon készült, "árkádosított" (ettől még jó játék persze), és a Gothic 3-nál is érezni ezt az irányt. Az első két részben ellenben a harc nehéz, az ellenfelek normál fokozaton is nagyon komoly kihívást jelentenek, és sok területre eleinte halálos ítélettel ér fel belépni. Ha a karakterfejlesztést rosszul csinálod, akkor pl. a Gothic 2 felénél járva arra eszmélhetsz, hogy a játék lehetetlenül nehézzé vált, újat kell kezdened. A Morrowind is hasonló volt még, míg az Oblivion és a Gothic 3 már nem, a Skyrim pedig végképp nem. Nyilván anyagi okokból tolták őket ebbe az irányba. Ebből a szempontból tekintem az előbbieket "hardcore" játékoknak; ezek még nem a kazuárok számára készültek. Másfelől a felsoroltak mindegyike akció-RPG, és nem klasszikus RPG (Baldur's Gate, Betrayal at Krondor, Planescape Torment, Wizardry sorozat, újabbak közül Dragon Age). Én az utóbbiakat is szeretem (a Planescape Torment az én személyes listámon minden videojátékok Istencsászára, a TES-t is megelőzve), de az egy teljesen más műfaj.

Varlaisaran: A Gothic sorozatot vagy imádja valaki, vagy undorodik tőle, középút nincsen. Meglátjuk nálad melyik lesz, de kipróbálni mindenképpen érdemes. Sok szempontból primitívebb a TES-nél, mégis van egy utánozhatatlan, nagyon erős hangulata, s aki ráérez, azt beszippantja. Ne várj nagy lore hegyeket, de klisésnek semmilyen szempontból nem nevezhető, erősen egyedi játékok.

Amúgy a TES Online történetét is eléggé megalapozták, az alapszituáció és a fő karakterek hihetőek, megalapozottak, érdekesnek tűnnek. A TTT-ben írtunk róla Jorussal. Ezzel együtt nekem nyilván ki fog maradni a privacy-túlérzékenység és MMO-fóbia kombinált okából.

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.