Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:00:15

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14751) Prosector válasza Imi1 (#14749) üzenetére


Prosector
addikt

Vedd ki a modok kozul a Skyfalls-t, nekem az okozott galibát. Akárhová raktam a load orderben, sehogy nem volt jo.

Ha azután sem jo, akkor egyelore nincs más otletem...

A gép nem kevés.

[ Szerkesztve ]

(#14752) Terminator17 válasza Varlaisaran (#14744) üzenetére


Terminator17
senior tag

kösz mindnet. nem tudom hogy nekem miért vannak ilyen bugjaim? mikor először játszottam vele nem voltak ilyen bugok. a magyarítás végett lett ez vajon? vagy a dlc miatt? bár a kiegészítőkhez játékon belűl még hozzá se nyúltam

[ Szerkesztve ]

Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924

(#14753) Varlaisaran válasza Terminator17 (#14752) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Nem csak te vagy így. Lehet akármi miatt, láttam már teljesen gyári alap Skyrimet is összerogyni, és van akinél 50-100 moddal is megy mint a rakéta (legalábbis amíg megy). Igazából egy végletekig hegyezett, ósdi bugware az egész motor, amin csak úgy lehet segíteni hogy kiismered és ésszel modolod. A setstage végülis megoldotta a kérdést?

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#14754) szasanyi


szasanyi
félisten

Nem találom a lovamat... hogyan lehet előkeríteni? :F

(#14755) Tirexi válasza szasanyi (#14754) üzenetére


Tirexi
addikt

Így lehet: [link] :Y

(#14756) Viper26


Viper26
nagyúr

6k-ért meglenne a legendary edition, gondolom az úgy elég jó vétel. :F

iPhone 14 | FR955

(#14757) Terminator17 válasza Varlaisaran (#14753) üzenetére


Terminator17
senior tag

nem próbáltam még, a gond az hogy kezd egyre több küldi ilyen lenni :O

Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924

(#14758) genndy válasza Imi1 (#14749) üzenetére


genndy
addikt

Szerintem nem töltötted le hozzá a d3d9.dll-t. Azt külön oldalról kell, a készítőéről. Biztos ott van az ENB leírásában a link hogy melyik kell neki (van most már egy csomó verziüó).
Ha nem ez a gond, akkor kezdd el leszedni amit eddig fölraktál, amikor jó lesz az a mod volt a hibás. Vagy szedd le az összeset és egyenként teszegesd vissza őket, amikor fagy akkor a legutolsó volt a hibás.

(#14750) Montesantos : Whiterun Hall of Dead-ben van a koporsójában ha tényleg meghalt, onnan feléleszthető (másodkézből való infó, nem tudom a pontos módszert). Ha megvan a hullája, akkot konzolból "resurrect 1" -el is megoldható.

(#14754) szasanyi : gyorsutazz. Ha még él, akkor odakerül melléd. Ha nincs ott fast travel után akkor megdöglött.
Tirexi bocs a köcsögölésért, de ezzel aztán marha sokra megy :U Legalább a mod linkje lenne ott a videóban vagy a videó alatt, azzal kezdeni is tudna valamit. Mondjuk így: Horse Whisper --- Horse Calling - Horse Locating - Horse Teleporting vagy Convenient Horses. Döglött lóra viszont ezek sem megoldások, akkor venned kell újat.

(#14756) Viper26 : igen, az teljesen korrekt ár érte.

(#14757) Terminator17 : Unofficial Patcheket NAGYON ajánlott föltenni. Főleg DLC-s játékhoz, az összeset. Viszont a menet közbeni bugokon már nem fog segíteni, egyre több és több ilyenbe fogsz belefutni. Érdemes egy új játékot kezdeni unoff.patchekkel, jó load orderrel, stb. szvsz.
Magyarítás nem kavar be, itt már megoldották úgy hogy tényleg csak a szövegeket cseréli le.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#14759) szasanyi válasza genndy (#14758) üzenetére


szasanyi
félisten

Mi az a fast travel? Pontosabban tudom mi az, de én a Skyrim-ben még nem találkoztam ezzel... :B

(#14760) genndy válasza szasanyi (#14759) üzenetére


genndy
addikt

Gyorsutazás. A térképen a már meglátogatott helyszínre gyorsan odaugorhatsz (közben telik az idő, kb. úgy mintha az úton futnál oda).
Ilyenkor viszi veled együtt a lovadat meg a követőt is ha van. Ezért lehet kideríteni vele hogy élnek-e még. Nem kell messzire menni, elég a legközelebbi helyre.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#14761) szasanyi válasza genndy (#14760) üzenetére


szasanyi
félisten

Mint mondtam tudom mit jelent, de térképen nem látom ezt a lehetőséget... tehát az előző inkább arra irányult volna, hogyan tudom igénybe venni ezt a fast travelt?

(#14762) Ryder62 válasza Varlaisaran (#14744) üzenetére


Ryder62
őstag

Egyenlőre fallout alá szeretnék static modelleket létrehozni.

Bár textúrázni is kell majd. :U Az megint egy móka.

(#14763) genndy válasza szasanyi (#14761) üzenetére


genndy
addikt

Ha rákattintasz a helyszínre megkérdezi hogy oda akarsz-e utazni (csak kültérben működik).

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#14764) Varlaisaran válasza Ryder62 (#14762) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Attól függ. Ha retexelni akarsz, akkor grafikázni kell sokat, UV mapot szinte nem kell bántsd. De saját modellnél... na, ott majd megtanulod hol lakik az úristen ;] Emlékszem, az White Gold külső körgyűrűjét két hónapig UV mappoltam, amin további egy hónapot dolgozott a csapat grafikusa mert még így sem sikerült túl jól. Ha nekiállsz, kérdés van, csak írj nyugodtan. Blenderen kívül majdnem mindenben tudok segíteni.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#14765) szasanyi válasza genndy (#14763) üzenetére


szasanyi
félisten

:R

(#14766) Ryder62 válasza Varlaisaran (#14764) üzenetére


Ryder62
őstag

Na jó sztem hagyom. Az élet túl rövid :)

Már a modomnál fogtam a fejem hogy te jó isten ennyi idő alatt mennyi hasznosabb dolgot tudtam volna csinálni.

(#14767) creedszl


creedszl
aktív tag

Két kérdés skacok:

Ennél a képnél látszik hogy háttérben lévő távoli hegyek sötétek mintha ott nem sütne a nap...engem ez zavar.Van rá megoldás?

Itt pedig a horizontnál lévő fekete csík ami nem tetszik, erre van megoldás?

RealLike ENB-t használok valamint COT-t.

Hulligaaan

(#14768) Varlaisaran válasza Ryder62 (#14766) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Nadevárjál, nehogy ez elijesszen. Az a két hónap az a teljes White Gold falra (imperial city) értendő, amit meg nem csinálgatnak mindennap:D Normál modelleknél negyedóra-fél nap egy jó map. Miket szeretnél csinálni? Mennyire bonyolult formák, hova szánod őket, stb. Házak, lépcsők, korlátok, ládák, kard-pajzs, vagy mondjuk FO esetében autók, roncsok, járda darabok, lámpaoszlop mittudomén... ezek könnyed darabok, kis Max gyakorlat után gond nélkül megcsinálod.
Na de te döntöd el mit kezdesz az időddel, ha mégis kipróbálnád szólj és összedobok egy "kezdőcsomagot" ami müködik FO modellekkel is.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#14769) Ryder62 válasza Varlaisaran (#14768) üzenetére


Ryder62
őstag

Egyenlőre pár autó modellen gondolkodtam.

Az is érdekelne hogy megoldható lenne az hogy egy játékból (Crysis 2) valahogy kiszedni modelleket és valamelyik szerkesztő progival átformálni kicsit itt ott majd nif fájlként lementeni hogy a játék is tudja kezelni?

Így azért könnyebb lenne, nem kéne teljesen 0-ról indulnom. Meg azért max 5-6 modellen gondolkodtam + azok kisebb variációik.

[ Szerkesztve ]

(#14770) Tirexi


Tirexi
addikt

(#14771) szasanyi válasza Tirexi (#14770) üzenetére


szasanyi
félisten

Lehet csak én vagyok így vele, de ez elég negy hülyeség... ha TR-er akarok játszani, akkor azt töltöm be nem a Skyrimot. :U

(#14772) Varlaisaran válasza Ryder62 (#14769) üzenetére


Varlaisaran
senior tag

Portolás: Lehet átportolni modelleket egyik játékból a másikba, de erről semmi tudományom nincs, mert sosem csináltam. Másodsorban azt is tartsd szem előtt, hogy -függően a portolni szándékozott játéktól- illegális is lehet a portolás, lásd Oblivion vs. Skyrim is illegális, pedig egy alomból valók. Én is épp ezért sz*pok az Oblivion darabjainak replikálásával, mert nem portolhatom, máskülönben rég kész lenne. Átlag objekteknél ez nem vészes: Betöltöd a gyárit, és megfelelő technikákkal újra megcsinálod azt, közben lehet rajta változtatni tetszés szerint a legutolsó polygonig bármin.

Modellezés. Az az igazság, ha portolni tudsz, és abból működő modellt csinálni képes vagy, akkor -egy bizonyos komplikáltságú modellig- 0ról is simán meg tudod csinálni, a legkisebb pöcsörészéshez is kell lennie alap/haladó szintű skillnek. Mindez NEM jelenti azt hogy profi CGI mágusnak kell lenned, attól mind messze vagyunk és nincs is rá szükség.

A portolásban annyit tudok segíteni, hogy bármilyen, a Max által ismert formátum megfelel (merthát kifelé már NIFként exportálod). Ha a Max nem ismeri, akkor keresd meg a lehetőségét, hogy valamilyen programmal OBJ modellé konvertáld, vagy ha van beportolni való modelled, küldd el megpróbálhatom én is. Az .OBJ format azért jó mert NIFSkope ismeri, és ő rögtön NIFet tud belőle csinálni, amit Max megeszik. Elsőre tudom hogy kavarósnak hangzik ez az egész, de hidd el semmi bonyolult nincs benne. Amint megérzed az ízét, léptél pár szintet, tök jó dolgokat meg fogsz tudni csinálni.

Én azt javaslom, tedd fel a GMax-ot (vagy igazi Maxot, tökmindegy) és egy NIF exportert hozzá (ha kell elküldöm a legjobb verziót), és kezdj el betöltögetni akár Oblivionból, Falloutból vagy Skyrimből gyári modelleket. Ha érdekel, és csinálgatod is, pár nap alatt komoly levelupot érsz el azzal hogy vizsgálod módosítgatod őket, és szokod a progit, esetleg portolt modellekkel is kísérletezhetsz. Közben kérdezel, Max-editing, NIFSkope, NIF felépítés témában mindenben tudok segíteni.

35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

(#14773) Ryder62 válasza Varlaisaran (#14772) üzenetére


Ryder62
őstag

Még gondolkodom hogy bele vágjak-e.

(#14774) stefi76


stefi76
tag

Pihent volt, aki fordította :D

(#14775) creedszl


creedszl
aktív tag

Azura csillagát úgy lehet használni mint egy sima lélekkövet?Vagy mi a spéci tulajdonsága?

Hulligaaan

(#14776) Jorus válasza creedszl (#14775) üzenetére


Jorus
nagyúr

Ugyanúgy tudod használni, az a spéci tulajdonsága, hogy a felhasználáskor nem semmisül meg, így korlátlan számú alkalommal feltölthető.

Stefi76: ez angolul is így van. Az Edda költeményről itt olvashatsz bővebben.

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#14777) stefi76 válasza Jorus (#14776) üzenetére


stefi76
tag

Na, ezt nem tudtam. Ennyire nem vagyok benne a dologban. Köszi.

Más: kíváncsiságból rányomtam a GPU-Z-t a játékra és ahhoz képest, hogy csak 720p-ben játszom, leeszi az 1 gigát a kártyáról, konkrétan a dedikált maximum használat 990MB volt.

[ Szerkesztve ]

(#14778) creedszl válasza Jorus (#14776) üzenetére


creedszl
aktív tag

Most nem egészen vágom mi számát felhasználásnak.Bűvölni lehet vele vagy bűvölt tárgyat feltölteni és nem semmisül meg közben?Ha igen milyen méretűnek számít?

[ Szerkesztve ]

Hulligaaan

(#14779) Jorus válasza creedszl (#14778) üzenetére


Jorus
nagyúr

Az számít felhasználásnak, amikor a lélekkőben tárolt lelket felhasználod. Tehát mondjuk feltöltesz vele egy fegyvert, vagy elkészítesz egy enhancolt tárgyat. Méretét tekintve grand soul gem-nek számít.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#14780) creedszl válasza Jorus (#14779) üzenetére


creedszl
aktív tag

Vagyis korlátlan számú tárgyat tudok vele bűvölni csak mindig fel kell tölteni?

Hulligaaan

(#14781) Jorus válasza creedszl (#14780) üzenetére


Jorus
nagyúr

Bűvölés alatt nem tudom, mit értesz, ha feltöltést, készítést akkor igen.

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#14782) creedszl válasza Jorus (#14781) üzenetére


creedszl
aktív tag

Enchanting=bűvölés.

Hulligaaan

(#14783) stefi76


stefi76
tag

Érdekességképen Skyrim - többek közt - 1 vs 2 gb vram test:

[link]

[ Szerkesztve ]

(#14784) genndy válasza stefi76 (#14783) üzenetére


genndy
addikt

Érdekes, ennyire meghálálja a vramot...
Mondjuk a stabilitásra is kíváncsi lennék, de könnyen lehet hogy teljesen jó.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#14785) szasanyi


szasanyi
félisten

Miért van az, hogy az FPS 60 fölé nem megy? :F VSync vagy hasonló nincs a beállítások között, a SkyrimPrefs.ini-ben meg már módosítottam...

(#14786) Gabás válasza szasanyi (#14785) üzenetére


Gabás
addikt

az illesztőprogramban is lehet kényszeríteni

(#14787) szasanyi válasza Gabás (#14786) üzenetére


szasanyi
félisten

Ott nincs bekapcsolva, de amúgy sem csökkenteni akarom és ezért driverben bekapcsolnám a VSync kényszerítést. Vagy ha nem erre gondoltál akkor nemtom...

Tehát a lényeg, hogy miért max. 60 FPS van csak? A válasz nem lehet az, hogy a gyenge hw nem bír többet ezért érdekelne.

(#14788) genndy válasza szasanyi (#14787) üzenetére


genndy
addikt

Akkor meg az engineben van lekorlátozva. Végül is elsősorban konzolra írt, tehát simán lehet.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#14789) Prosector válasza szasanyi (#14787) üzenetére


Prosector
addikt

Használsz ENB-t? Ha igen, akkor az enbseries.ini-ben van lockolva.

(#14790) szasanyi válasza genndy (#14788) üzenetére


szasanyi
félisten

Nekem is eszembe jutott ez, de nem voltam biztos benne. Egyébként senkinél nincs 60 FPS-nél több? Mert az mutatja, hogy "gyárilag" ilyen-e vagy sem.

Prosector: szerintem nincs, de itt vannak amik igen:

(#14791) Tirexi válasza szasanyi (#14790) üzenetére


Tirexi
addikt

Nekem van simán 60- nál több. :D

(#14792) Prosector válasza szasanyi (#14790) üzenetére


Prosector
addikt

Nekem nincs fps lock, ezert nem ertem.

Ez nem a NMM-ben van, hanem a Skyrim gyökérben(ha van). Mármint az ENB.

Ezeknek nem lockolják az fpst.

(#14793) Prosector válasza Prosector (#14792) üzenetére


Prosector
addikt

Szerk.: ezek nem lockoljak az fpst, marmint a modok, amiket beraktál.

(#14794) Gabás válasza szasanyi (#14787) üzenetére


Gabás
addikt

driver = illesztőprogram

nem teljesen értem, miért akarod bekapcsolni a VSync kényszerítését, ha már amúgy is működik ezek szerint :)

(#14795) szasanyi


szasanyi
félisten

Hááát nem lettem okosabb. :( És még egyszer: nem bekapcsolni akarom (sem driverben sem máshol) a VSync-et, éppen ellenkezőleg azaz, hogy ne legyen limitálva max. 60 FPS-nél.

(#14796) Prosector válasza szasanyi (#14795) üzenetére


Prosector
addikt

Csak 1 otlet: nezd meg meg egyszer a SkyrimPrefs-t -ha nem tetted irasvedette, lehet, h játékinditasnal vmi visszarakta az fps lockot.

Akkor enbseries.ini-d nincs a Skyrim rootban?

(#14797) szasanyi válasza Prosector (#14796) üzenetére


szasanyi
félisten

Nem tettem írásvédetté az tuti. Az az enbseries.ini hol kellene, hogy legyen? Mert ha ott ahol a SkyrimPrefs.ini akkor ott tutira nincs.

(#14798) Prosector válasza szasanyi (#14797) üzenetére


Prosector
addikt

A jatek fokonyvtárában kell legyen, ha valaha is használtál ENB-t.

Ha nem irasvédett a skyrimprefs, akkor nézd meg azt is, h valoban tiltva van-e az fps lock.

Hidd el olyan nincs, h nem lehet kiszedni a vsyncet. Nálad van vmi problema.

[ Szerkesztve ]

(#14799) szasanyi válasza Prosector (#14798) üzenetére


szasanyi
félisten

Nem használtam, és nincs is ott olyan. Melyik bejegyzés is az... már nem emlékszem. :F

(#14800) Prosector válasza szasanyi (#14799) üzenetére


Prosector
addikt

A skyrimprefsben ez: iPresentInterval=1

Ahhoz a vgahoz egyébként simán feldobhatnál legalább egy ENB-t, sokkal szebb lesz a jatek.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  The Elder Scrolls V: Skyrim (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.