Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboy93
nagyúr
Jon hollandiaba is a csupaszitott M3, az RWD ala pozicionalva. Szvsz nem egy jo vetel, sot, inkabb szivas, ha ugy tesznek majd mint az Y eseten, hogy az addigi stamdard helyere jon es aki nem akar puruttya felszereltseget az tobb millioval tobbet lesz kenytelen kifizetni a korabbi standardhoz kepest.
-
Madwe
nagyúr
Ennek mi köze ahhoz? jobb kamerát kapnak ebből nem egyenes következmény, hogy a HW4 kevés lenne hozzá. ahogy azt sem jelenti hogy majd az új kamera már elég lenne.
Egyszerűen csak annyit jelent hogy új kamerát kapnak. Lehet olcsóbb ez a batch, vagy ugyanolyan áron jobb s jobb lesz a dashcam mondjuk? -
-
kraftxld
félisten
válasz
chaosmonger
üzenetére
Jelen, egy YT videót nem néztem meg
-
válasz
chaosmonger
üzenetére
Az is bevételnövelés, ha egy funkció (ami ráadásul eléggé kiemelt, hiszen egybeforrt mára a Tesla nevével) kapcsán kapsz egy ígéretet, meg egy mondást, hogy ráérsz megvenni majd ha elkészült. Olyan vásárlóból biztosan rengeteg van, akiknél ez billentette át a mérleg nyelvét a Tesla irányába.
-
cOxeR
Ármester
Figyeltek azért?

-
chaosmonger
tag
Azért ne mondd, hogy tömegével vannak, akik úgy vettek új Teslát, hogy előtte nem néztek YT teszteket..
Semmi köze ennek az átveréshez, inkább egy koncepció része amit technokrata módon úgy határoztak meg, hogy ugyanazokat a konfigurációkat és csomagokat kínálják az egész világon. Ezzel lehet vitatkozni, hogy jó vagy nem.
Ha csak a bevételnövelés lett volna a cél, sokkal nagyobbat kaszálhattak volna, ha mondjuk itt EU-ban féláron odaadják a teljes önvezetést, mondván hogy nem teljes értékű még, de valójában az lett volna az átverés, hogy féláron megveszel valamit ami negyedannyit se tud. -
válasz
chaosmonger
üzenetére
De milyen ígéretért fizetett? Nekem nem ígért senki semmit amikor vettem a kocsit.
Oda van írva, hogy "a jármű képes LESZ szinte bárhova elvezetni önmagát egy jövőbeni frisstés megjelenésekor" (az oldal ezen részén le van tiltva a copy&paste, biztos véletlen... Ez nem egy ígéret? Dehogynem. Másrészt nyilván nem rád vonatkozik az átverés aki nem vette meg, hanem arra, aki igen, de azt hittem ez egyértelmű.
Ellentmondásos az egész.Miért van ott ez a szöveg? Miért kerül 2.8MFt-be? Hogy elmondhassák, hogy ne vedd meg? Ugyan már... Nem lehet, hogy netán arról van szó, hogy hátha beesik még így is pár madár? Azok meg magukra vessenek, hiszen: utánanézhettek volna jobban, jogi fogást úgyse talál rajtunk, hiszen a kocsi megáll a pirosnál (hellyel-közzel
) .Ne mondja már senki nekem, hogy ez így oké. Lehet szeretni a Teslát sok mindenért, de ez nem tartozik ezek közé, szerintem csak a szégyenlistára férhet fel.
-
Danex
addikt
válasz
chaosmonger
üzenetére
Elején még azért írogatták, hogy x-y évben már jön az adatlapon is a teljes FSD, meg vedd meg most még az elején 2500$-ért mert később csak drágább lesz.
Aztán ott tart a történet, hogy aki megvette eleinte annak költői túlzással már lassan a roncstelepen van az autója és még mindig nem kapta meg... és már nem is fogja.
És még az újonnan vásárolt autóhoz se feltétlen tudja átvinni csak néha van erre 1-1 akció.
Na most ha te anno megvetted ezt 2500$-ért, majd azt mondják, hogy hát coki van, de majd most megveheted 10e$-ért eskü mindjárt kész...
-
chaosmonger
tag
De milyen ígéretért fizetett? Nekem nem ígért senki semmit amikor vettem a kocsit. Volt egy aktuális állapot, most is egész pontosan oda van írva, hogy mit tartalmaz itt a teljes önvezető csomag, ha valakinek kétségei vannak megnéz 2 tesztet, általában elmondják, hogy egy kalap szamócát nem ér, ami itt Európában elérhető. Soha nem volt ott a rendelésnél olyan, hogy de vedd meg, mert ekkor és akkor majd elérhető lesz a teljes. A szalonban sem mondtak ilyet a srácok.
Még akkor megérteném a felháborodást, ha csak az autó megvásárlásánál lehetett volna választani a csomagot, mint a vonóhorgot, akkor mondhatnánk, hogy presszionálva volt a vásárló, de így, hogy a telefonon bármikor megveheted 3mp alatt ha esetleg élesedik... -
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Azért én ezt nem így látom. Szerintem aki kifizette, az kapott egy AP/EAP-ot, és + 1.5mFt -ért (az EAP-hoz képest) egy ígértet amit nem tartottak be. Nyilván nem hülyék, tisztában voltak vele, hogy ez jogilag nem mehetett át semmilyen országban, ezért valamit még oda kellett írni, de szerencsére sokat nem kellett gondolkodni rajta: legyen mondjuk az, hogy megáll a pirosnál! Job done, ezen keressetek fogást ha tudtok nagyokosok.
Akkor ettől nem lenne átverés? Hogy nézve? Morálisan, vagy jogilag? Ne vicceljünk már.... Aki megvette az nem azért vette meg, mert megáll a pirosnál, hanem az ígéretért fizetett.
-
berisz
csendes tag
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Igen egyet értek.
Azért is írtam, hogy "ha"!
Viszont amit eddig az én olvasataimból leszűrtem az az, hogy még a HW4-is kevés, ezért most próbálnak valami "HW4,5"-öt amit megkapnának (természetesen külön-külön tokozásban) mind a HW3, mind a HW4 járművek.
Ezért is csúszik állítólag a HW5. -
fo_di
őstag
hm, vahu szerint siófokon elkezdték építeni a superchargert (eddig csak nyertes státusz van a térképen pedig), a kép alapján ott, ahol a serleg is van a térképen
-
CsodaPOK
senior tag
Aki kifizette, az megkapta az akkor érvényes verziót. Sőt azóta még javításokat is kapott. Aki meg azért fizette ki, mert hitt a Twitter-es/X-es post-nak, hogy cserkészbecsszó már csak két hét és eljön a kánaán, az lehet, hogy így járt. Nyilván a Tesla látja a számokat és ezek alapján fog majd dönteni, hogy mi éri meg neki és mi nem.
Egy "hagyományos" autómárkához képest, ahol a kasszától való távozást követően nem hogy új funkciót nem kapsz, de örülhetsz, hogy ha legalább a meglévőt javítják, ha összef.ssa magát, már az is csoda, hogy felmerül az a téma, hogy már eladott, úton lévő autó valami újdonságot kapjon.
Nem beszélve arról, hogy a vásárlás pillanatában kinek ígértek még valóban Full Self Driving-ot és kinek Full Self Driving (Supervised)-ot.
-
CsodaPOK
senior tag
Nyilván nem hetekben/hónapokban gondolkodok. Meglátjuk mit hoz a jövő.
Amiket eddig olvastam HW3 vs HW4 témában, az alapján én nem nagyon látok reális esélyt, hogy lesz retrofit. FSD lite szoftververziót emlegetnek HW3-ra (jelentsen ez bármit is). Illetve nagyobb esélyét látom, hogy pl. lesz majd FSD transzfer új autóra, esetleg valami plusz kedvezmény.
-
CsodaPOK
senior tag
Kezdenek szállingózni az EU FSD videók. Ez pl egy németországi: [link]
Hihetetlen. Azt hiszem el kell kezdjem tömni a malacperselyt HW4-es autóra. -
fo_di
őstag
hm, megint eltűnt a supercharger épülést jelölő a maglódi auchan parkolóról, helyette a soroksárira került egy fejlesztés alatt pötty (pedig már nagyon várnám a maglódit, egy szeged-gödöllő úton pont jó helyen lenne, mert fót és szigetszentmiklós is kitérős)
meg felbukkant egy zalaegerszeg is, ami eddig talán nem volt a térképen -
WiZARD
veterán
válasz
viewdetails
üzenetére
https://rocketreach.co/ segítségével találtam emailcímeket, és a jelek szerint működtek is

-
ParmaBoy
aktív tag
válasz
viewdetails
üzenetére
Mi volt a masik auto, ahol a fekre ennyit kellett varni?
-
WiZARD
veterán
Nincs.
Max panasz valami vezetőnek, akihez amúgy nem jutna el. Én annó magyar kft cégjegyzékben szereplő vezetőinek írtam, hatásos volt.
A magyar vezetőn éreztem hogy legszívesebben elküldött volna melegebb éghajlatra, hogy miért szóltam a főnökeinek, gondolom nem dicséretet kapott. -
Nikaré
őstag
Nincs valami support, ahol tételesen fel lehet sorolni illetve , akár tömeges panasszal élni?
Nem az "ügyfélkoordinátormenedzsercicaba" a pultnál kollégára gondolok. -
cOxeR
Ármester
válasz
viewdetails
üzenetére
Bíztam benne, kellően határozott vagy. Szomorú, hogy ez se számít, csak ha tényleg beszáll egy harmadik fél…
-
viewdetails
addikt
Jogi útra bármikor lenne lehetőségem, de azzal még vártam. Most kértem csereautót, ha jövő hétre nem kapom meg, akkor ügyvéd.
Az dühít, hogy meg se próbálnak kárenyhíteni maguktól, mintha ez teljesen rendben lenne, ők mossák kezeiket, fontoskodnak, hogy a kib@szott speciális akku nem jön, nincs mit csinálni, ügyfél dolgozza fel magában. Mintha más nem ismerné egy gyártó felé a garanciális eljárások menetét, ráadásul még csak nem is új (most gyártják, bocs haver, nem működik a kobalt bánya), hanem helyel-közzel stimmelő, refusbished akkut kell biztosítaniuk, azt ennyi és a cseredarabot visszaküldeni, gyári szám szerint.
Tudom, hog másutt sem fenékig tejfel, előző autónál sikerült olyanba beleszaladni, hogy 4 hétig várt alkatrészre szétbontás után (fék) a márkaszervízben, de ott hirtelen minden tündérmese lett, mikor eszkaláltam levélben az importőrnek, ráadásul később is vigyázzba álltak, mikor megjelent a rendszám a kijelzőn. Itt még egy qrva EMEA cím sincs.
-
cOxeR
Ármester
válasz
viewdetails
üzenetére
Nem fog nyugtatni és nem is célom, de pl Ioniq5-ről láttam egy videót az előbb 4 éves, motor csapagyas, inverter cserés, sajnos máshol is van gond.
-
h1mpi
félisten
válasz
viewdetails
üzenetére
Borzalmas ez, ettől félek én is, hogy egyszer ez bekövetkezik
Csak akkora bukóval tudnám eladni, hogy inkább marad. -
viewdetails
addikt
válasz
viewdetails
üzenetére
... és még 30 nap, mert a "speciálisan az autóhoz rendelt akku" még mindig nem érkezett meg. 3 hónap alatt.
Jelenleg ott tartok idegbe', ha egyszer végre kész lesz, eladom a g@cibe. A nyári vásárlás után 1 hónapot tudtam használni, azóta dögrovás. -
cOxeR
Ármester
Azért tetszetős ez a forma.

-
chaosmonger
tag
Az FSD engem inkább csak technikai szempontból érdekel, megvenni valószínűleg soha sem fogom, de ez elég impresszív
:
We Tried To Crash Into A Self Driving Tesla -
CsodaPOK
senior tag
Hát mégse lesz annyira egyszerű ez a februári FSD megjelenés: [link]
„Nem osztunk meg részleteket a gyártók folyamatban lévő kérelmeiről, mivel ezek üzletileg érzékeny információknak minősülnek. Annyit azonban elmondhatunk, hogy az RDW és a Tesla közös ütemtervet állított fel, amely szerint a Tesla várhatóan 2026 februárjában demonstrálja, hogy az FSD Supervised megfelel a követelményeknek. Mind az RDW, mind a Tesla tisztában van azzal, mekkora munkát igényel, hogy erről februárban döntést lehessen hozni. Hogy ezt a menetrendet sikerül-e tartani, az a következő időszakban derül ki. Az RDW számára az (út)biztonság a legfontosabb.”
És még ha át is megy, akkor az csak azt jelenti, hogy Hollandiában kapnak engedélyt/kivételt. Utána még minden egyes ország hatóságaival is meg kell küzdeniük. Az NKH (vagy fene tudja itthon melyik állami szerv kell kiadja ezt az engedélyt) meg tudjuk, hogy milyen rugalmas és mennyire felkészült a modern technológiákból... -
jcage
tag
Urak,
Nincs véletlenül valakinek hólánca Model y-ra és tudná nélkülözni dec31-jan 4 között? Szívesen kikölcsönözném, mert csak emiatt nem akarnék újat venni 100k-ért. Az meglévő sajnos csak 17"-ig jó. Bp és környékén el is tudnék menni érte.
Thx,
J -
kraftxld
félisten
Itt járkálok vidéken (DE, NL) kocsival, brutál jó ez a mennyiségű töltő.
Egy zsák V4-es, gyorsak, mindig van hely, lehet a töltés görbére optimalizálni
-
Danex
addikt
Csak videó alapján írok és tényleg csak támogatóan, hogy ha így csúszik az autó akkor lehet jobban jársz ha nem fékezel, forgó kerékkel lehet kormányozni még jégen is valamennyire és akkor nem csak utas az ember.
Ilyen körülményeknél (persze ezt nem tudhattad előre és közben már nincs idő), de emiatt át lehet rakni az autót creep módba így nem fékez le magától. -
Danex
addikt
Na megvolt az első havasabb kalandom szlovákiába dobsina felé a M3 LR-el
Meglepően stabil, Vitarához képest sokkal kevésbé tűnt érzékenynek a kitaposott sáv melletti latyakra, ilyenkor azért a 2tonna hasznos is tud lenni.
Viszont ami érdekes volt pl Vitara után, hogy itt a kipörgésgátló ledje kiéghetett vagy valami
Mármint kövérebb gázra is mikor már érezhetően elkezdett picit táncolni az autó se villant fel egyetlen alkalommal se (igaz chillben voltam csak).
Ami biztos ,hogy nagyon false biztonsági érzést ad egy belsőégésűhöz képest, mert amúgy nagyon nagy tapadása van az összkerékhajtás miatt, nincsen könnyen felpörgő fordulatszám se ezért nem ad semmi visszajelzést ,hogy miújság a tapadással kapcsolatban.Külföldi videókból kiindulva a havasabb részeken visszavettem a regent 50%-ra (nagyon hóban vagy jégen szerintem 25%-ra is visszavenném Sexy-vel), mivel nem 1 videót láttam annó, hogy a hirtelen rekuperáció berántotta az autót az árokba.
Az biztos, hogy egy csúcs téligumival csak a hasmagasság állítaná meg értelmesebb körülmények között, viszont a Pirelli 4 évszakosa még egy kicsit élményautósabb teljes szezon után is jó volt.
Azért az még hátravan, hogy valami rendesebb friss hóban is kipróbálhattam
-
Balázzs
senior tag
Alakul ez, remélem hamar kiadják, augusztusban sokat mentem hosszú útra (1000+ km legalább 6X) és még amit az EAP ad pályán az is szuper és sokszor életmentő volt, nagyon kényelmes már adaptív tempomattal és AP-vel nyomatni úgy, hogy közben meg csak nézelődtem, mert még nem jártam arra. így simán bírtam a 15 órát, csak töltéskor megállva, jó volt látni, hogy milyen szépen visz át egyik autópályáról a másikra magától.
Ami még mindig zavarja az autót, az a rossz felfestés, vagy a menetirány szerinti, hosszan tartó úthibák, amik miatt összezavarodik, hogy hol is van a terelővonal és bizonytalan, na olyankor kapcsoltam is ki a fenébe, marad a tempomat. Ja és az útépítések, de azok amúgy a sima sofőröket is sokszor megzavarták.
-
cOxeR
Ármester
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Majd kiderül… USA-ban megy a régi autókon is, vélhetően itt se lesz vele gond. Az más kérdés mennyire lesz lassú, meg lesz benne köszönet. A sentry is rettenet lassú lett…
Eredetileg feketét szerettem volna, de mindegyiknek megvan a szépsége. Egy barátomnak dobtuk fel a télit ma. Mondjuk a kosz pont ugyanúgy látszik a kettőn ilyenkor, nyáron szerencsésebb a fehér.

-
cOxeR
Ármester
A végén mégis csak átmegy ez a… FSD [link]
-
tamaslacc
csendes tag
válasz
tamaslacc
üzenetére
"tegnap reggel pl. -2 fokban, 36%-os töltöttségnél meglepetést okozott"
Csak 2-3 km után jön meg nekem hidegben, ha az akku 50% alatt. De ez már élhető így.Tesla ajánlja, hogy hetente legyen 100%-ra töltve egyszer. Úgy gondolom, ez annak szól, aki naponta leüríti az akkut. Viszont aki 5 naponta (pl. én), annak valószínű elég havonta a 100%-ra töltés.
Így az lesz, hogy 50%-ra töltöm by defalut és ha megyek messzebb, akkor tele, ami kb. pont havonta 1 alkalom."Temperáld elő töltőn indulás előtt, akkor nem lesz ilyen."
- HV akku fűtésre gondoltál? Amit SUC előtt szokott?
A kabinfűtés is felzabál 5+ km hatótávot, ami azért komfort miatt nem olyan lényeges.
Eközben a HV akku melegítése 1 óra és 7-8kWh, ami már számottevő és pazarló, én inkább hatótávra költöm.
Az egypedálos vezetést könnyebben el tudom engedni emiatt. -
tamaslacc
csendes tag
válasz
Laca1212
üzenetére
Nem állok be a garázsba, sajna nincs út odáig telken belül és már nem építek, mert inkább egy új házat fogok.
Korábbi autómnál (MX30 Mazda) is megvolt ez 80% felett, de ennél a Teslánál az 50% nekem kicsit alacsonynak tűnik. Arra próbálok rájönni, hogy ez egy "bug" vagy "feature"
.Lehet a csere lesz a megoldás, akkor pár évre le van tudva a dolog
. -
Balázzs
senior tag
válasz
tamaslacc
üzenetére
Ahogy WCPC is írta, ha tele az akku, nincs regen, ha hideg az akku, korlátozza a mértékét az autó, nekem tegnap reggel pl. -2 fokban, 36%-os töltöttségnél meglepetést okozott, hogy nem ment az egypedálos vezetés, hideg volt az akku és csak simán gurultam a körforgalom felé. LFP RWD 3-as amúgy.
Temperáld elő töltőn indulás előtt, akkor nem lesz ilyen.
-
válasz
tamaslacc
üzenetére
Szia!
Szia!
#1 Szerintem rakd is be, a polcon is öregszik, főleg ha nincs rendszeresen töltve.
#2 Long Range - nem LFP, 100–85% között korlátozza a regenerációt. Hidegen – nagyjából 10 °C alatt – az akku eleve nem enged sok regen féket, és ahogy melegszik, fokozatosan visszajön a 100% regeneráció.
Otthon érdemes töltőről, időzítve temperálni, így az akkut is felmelegíti kb. 20 °C körüli hőmérsékletre.
Nem lehet, hogy garázsból indulsz meleg akkuval, és csak gurulgatsz, ezért visszahűl az akku hidegben? -
tamaslacc
csendes tag
SR+ LFP akksival nektek hogy alakul a rekuperáció ilyenkor, hidegebb időkben? Én azt vettem észre, hogy 50%+ töltöttséggel 5km után is jelentősen korlátozza az autó. Alatta viszont hamar megjön, már 2-3km után. És 0-10 °C között nem vettem észre különbséget. A töltöttségtől sokkal jobban függ, mint a hőmérséklettől. Nálatok is ilyen?
-
tamaslacc
csendes tag
12V-os kisakksi ügy.
Na sikerült szerezni egyet, itthon 3 helyen árulják a gyárit (65e, 80e, harmadikat nem tudtam kideríteni). Kaotikus, hogy hol és mikor van készlet. Jelenleg 2-3 héten belül azért meg lehet oldani. Valószínű túlaggódtam, de én nyugodtabb vagyok így, hogy amikor megdöglik, akkor nem kell várni rá. Garázsban elfér.
-
WiZARD
veterán
Streetview-s képnél jobbat nem találtam.
Egészen az első jeges napig nem tűnt meredeknek, azóta tisztelem

-
WiZARD
veterán
Na megjött a hó, hogy ne tudjak beállni a garázsba.
RWD, tolatva, 2 perc után feladtam, a 12 méter beállónak a negyedéig se jutottam.
Bejöttem, bekötöttem elektromos elosztóba a feljáró fűtést (kevés a hely, és nyárra a medence gépészet volt bekötve
), most várom hogy olvadjon 
Y LR persze simán feljött, asszony retteg attól hogy megcsúszik, de most nagyon büszke volt, hogy neki mennyivel jobb az autója és simán beállt a garázsba.

-
stickrs
senior tag
Hello, használ itt valaki wear os-es órát? Konkrétan samsung watch ultra az alany. Milyen appal lehet nyitni zárni stb az autót, mert ugylátom hivatalos tesla app csak applera van
drive electric, watt key? Tapasztalatok? A lényeg az lenne, hogy a mobilt az autóban hagynám (persze kikapcsolt bt-vel), hogy az órával tudjam nyitni... persze jobb lenne egy teljes értékű tesla app.. vagy ha nincs rendes, akkor marad a gyűrű kulcs mint eddig is..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Xbox Series X|S
- Kuponkunyeráló
- Háztartási gépek
- Fali konzol lapos tévékhez
- Ubuntu Linux
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- Samsung Galaxy A57 5G - Gray - 8/256GB - BONTATLAN - TELJESEN ÚJ - Jótállás:2028.04.23-ig
- MacBook Air M4 15 256GB Starlight Bontatlan + Új (Számlával!) 2 ÉV GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, de legalább abba az irányba mutat.

) .