Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázzs
senior tag
-
Balázzs
senior tag
Brüsszeli autószalonra jön valaki?
-
Balázzs
senior tag
Boldog karácsonyt!
-
Balázzs
senior tag
Alakul ez, remélem hamar kiadják, augusztusban sokat mentem hosszú útra (1000+ km legalább 6X) és még amit az EAP ad pályán az is szuper és sokszor életmentő volt, nagyon kényelmes már adaptív tempomattal és AP-vel nyomatni úgy, hogy közben meg csak nézelődtem, mert még nem jártam arra. így simán bírtam a 15 órát, csak töltéskor megállva, jó volt látni, hogy milyen szépen visz át egyik autópályáról a másikra magától.
Ami még mindig zavarja az autót, az a rossz felfestés, vagy a menetirány szerinti, hosszan tartó úthibák, amik miatt összezavarodik, hogy hol is van a terelővonal és bizonytalan, na olyankor kapcsoltam is ki a fenébe, marad a tempomat. Ja és az útépítések, de azok amúgy a sima sofőröket is sokszor megzavarták.
-
Balázzs
senior tag
válasz
tamaslacc
üzenetére
Ahogy WCPC is írta, ha tele az akku, nincs regen, ha hideg az akku, korlátozza a mértékét az autó, nekem tegnap reggel pl. -2 fokban, 36%-os töltöttségnél meglepetést okozott, hogy nem ment az egypedálos vezetés, hideg volt az akku és csak simán gurultam a körforgalom felé. LFP RWD 3-as amúgy.
Temperáld elő töltőn indulás előtt, akkor nem lesz ilyen.
-
Balázzs
senior tag
válasz
chaosmonger
üzenetére
21 év végétől, amikor jött a 60-as LFP-s verzió, de 22-től tuti már nem ólom-savas van bennük.
-
Balázzs
senior tag
Elszomorító ezt olvasni. Ha még csak a leterheltség lenne, az se lenne elfogadható, de hogy így állnak hozzá, az borzasztó. Valahogy közösen kellene, sok tulajnak jelezni, hogy gond van, mert szerintem ez a probléma kozmetikázva jelenik meg a Teslánál.
Csak van valami mód arra, hogy jelezzük, ha gond van.
Sajnálom, hogy így jártál.Jött reggel egy Tesla kérdőív, leírtam részletesen az általános szerviz problémákat.
-
Balázzs
senior tag
Gyorsulás, összkerék, plussz még pár apróság más (ködlámpa, jobb zene két erősítővel) de az LFP-t 100%-ra tudod - és időnként kell is - tölteni, míg az LR-t 20-80% között érdemes használni. Elsődleges kérdés, hogy mire fogod használni az autót? Ha napi 200km max, akkor én a fiatalabbat venném, azaz SR+. Otthon tudod tölteni?
-
Balázzs
senior tag
Ehhez mit szóltok? CT
-
Balázzs
senior tag
Ha nem csak az új jöhet számításba, már van 10 millió alatt model Y 2022, igaz rengeteg kilóméterrel: [link]
Én most már nem vennék új autót, az első egy két év alatt rengeteget veszítenek az értékükből. Majd a jövő hónapban megyek EX90-et tesztvezetni, csak el ne csábuljak
-
Balázzs
senior tag
New M3 Starts $39,990...
* 321 mi range
* 69 kWh battery (~12% smaller)
* 5% more efficient than premium
* 250 kW Peak Charging Speed
* 18” Aperture or 19” Crossflow wheels
* Dual Textile /Vegan Leather interior (black only)
* New seat controls on center (vs 12-way power on seat)
* No ambient lightning * No ventilated seats (heated front seats only)
* 7 speakers (vs 15 + 2 subwoofers)
* Manual folding mirrors (vs power-folding, auto-dimming)
* Tempered single layer windows (vs acoustic dual laminated in premium)
* No rear display
* Closed glass roof (vs panoramic)
* No front lightbar and no rear indirect lightbar
* US only! -
Balázzs
senior tag
Mai szerzvíz tapasztalat: reggel 8-ra volt időpontom, kicsit késtem a forgalom és a köd miatt, 8:30-kor már vitték is az autót, addig telefon nyomkodás, KV, értékesítő munkatárssal társalgás, majd 11:00-re kész is lett az autó, kérdeztem is, hogy minden rendben? Erre kijött a szervizes srác, mondtam, hogy néha nyikorog a fék, megnézte, kitakarította, de azért mentünk egy kört vele is, semmi hangja nem volt. Amit kellett cseréltek, kérdeztem, hogy ha kellene nagyobb autó, mint az M3 mit ajánl, X vagy Y, szerinte csakis Y a gyártási minőség miatt és amúgy sem lehet most X-et rendelni, de ez a magánvéleménye volt. Kb 5-10 percet beszélgettünk, majd elégedetten mentem a dolgomra.
Nem, nem Budapest
De remélem ott is hasonló tapasztalatok lesznek hamarosan. -
Balázzs
senior tag
Köszi, szerencsére nálam sincs semmi jele a hibának, kértem egy átvizsgálást 80 ezer km előtt, hogy gariba menjen ami lehet és nekem is ezeket írták fel. Majd beszámolok hogy ment a javítás.
tboy93: nem kell tartó, tedd a telót a töltőre, nekem néha megy rajta a waze és mellette a gyári navi a dugók miatt.
-
Balázzs
senior tag
2022 M3 RWD megtett táv 402.62 Km, 3 Hours 56 Minutes, Avg 104 km/h, Max 142 km/h, fogyasztás 122 Wh/km.
-
Balázzs
senior tag
válasz
bnorci71
üzenetére
No para, az autó megtervez mindent, csak követni kell.
Most tettem meg egy jó kis távot M3 RWD-vel, 1300km folyamatosan, csak tölteni álltam meg:8 Drives
Total Kilometers 1,304.16
Efficiency 92.96 %
Time Driven 12 Hours 30 Minutes
kWh Used 175.31 kWh
Wh/km 134 WhSupercharges
kWh Added 160 kWh
Rated Kilometers Added 1169.25
Time Charging 1 Hours 42 minutes -
Balázzs
senior tag
Mennyi km ez pontosan? LR RWD-t (csak hátsó motoros) vegyél, ahogy c0xeR is írta, annak a legnagyobb a hatótávja, annyi a hátránya, hogy ebből sokkal kevesebb van, mint sima LR-ből (ami két motoros).
Mire érdemes még figyelni, milyen olyan rejtett felszereltségek vagy tulajdonságok vannak, amik fontosak lehetnek? És azok meglétét miből lehet látni?
Fehér vagy fekete belső (fehér feláras), kerekek mérete (alap a 19-es felni) és a vonóhorog lehet még extra. Ha adnak tároló dobozokat, plussz kijelzőt, szőnyeget, árnyékolót az lehet extra, vagy téli gumit felnivel vagy a nélkül.
Legyen hozzá 230V-os töltő (teszteld is) és DC (egyenáramú) töltőkábel, melyet utcai töltőoszlopoknál tudsz majd használni.
-
Balázzs
senior tag
válasz
viewdetails
üzenetére
Ne indulás előtt indítsd el a frissítést, van hogy 55 percig is eltart és addig nem használható a járgány! Lehet időzíteni is, majd éjjel megcsinálja amíg alszol.
-
Balázzs
senior tag
Megjött az ajánlat a további szervízre, de nincs pesti időpont.
Viszont kaptam egy e-mail-t a mostani akciókról és találtam egy érdekes infot:
Gépjármű beszámítás
Eddig itthon nem volt ilyen.
-
Balázzs
senior tag
Köszi a tapasztalatot, további hasonló gondmentes éveket!
Én ma voltam a Váci úton, mivel lassan elérem a 80 ezer km-t, átnézték a vasat és az alábbi további javításokat rögzítették: első lateral lengőkarok, hátsó csonkaállvány felső gömbfejek, majd futóműállítás. Kérjük, a hátsó pótféklámpa matricát távolítsa el (kínai vacak de veszik a lapot
). 13:30-ra volt időpontom, kb délre értem oda és már 2 előtt jöhettem el, kedvesek, minden ment flottul és még egy új Y-ont is kipróbáltam. -
Balázzs
senior tag
-
Balázzs
senior tag
Arra figyelj, hogy a vezető oldali szőnyegnél legyen meg a lábtartó rész is, mert amikor én vettem a gyárit, azon nem volt és mindig koszosabb a kárpit, mivel főleg ott pihenteted a lábad. Így utólag csak azt már nem tudom cserélni sajna.
Kapanyél: mi ez, hogy a hátsó összepattintható? Nálam a gyári egyben van sajna alacsony peremmel, így kiszedésnél a nagyja kosz megy a szőnyegre
-
Balázzs
senior tag
Persze, családdal (is) első a biztonság. Tegnap le Balatonra (100% töltöttség), ma vissza Bp. (29%) és még megyek kb 50 km-ert, simán bírja töltés nélkül az RWD. Ha nem lenne ennyi terelés a pályán és nyomnám is, akkor max egy 20-30 perces töltéssel megúsznám, úgy is simán vállalható szerintem.
-
Balázzs
senior tag
Rosszul írtam, mai átlag fogyi 14.7 kWh/100 km volt.
-
Balázzs
senior tag
válasz
CsodaPOK
üzenetére
Én tegnap próbáltam megint, parkolóházban közel tolattam a falhoz, nem tudtam volna kinyitni a csomagtartót, előre egy méter telóról (közben magától egyenesbe szedte a kormányt) bepakoltam, majd vissza. Nyílt parkolóban próbáltam, amikor szinte egy autó sem volt, hogy 20-30m-re magamhoz hívom, de nem csinált semmit, csak vészvillogózott
-
Balázzs
senior tag
Ahogy olvasom jobb is, hogy még nem jött le a frissítés az akku teszthez, mert elég érdekes eredményeket kaptok.
-
Balázzs
senior tag
-
Balázzs
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
Azért lenne érdekes rákérdezni a márkaszervízben (autó nélkül max. személyesen, vagy esetleg Tesland) mert ha ismert probléma és mondjuk 50 ezer egy usb csatit rakni a szervíznek az autóba, az azért sokat jelenthet, hogy ezt az autót vedd, vagy másikat.
Sentry nagyon hasznos dolog amúgy. -
Balázzs
senior tag
válasz
aleister
üzenetére
Utánaolvasva, volt egy időszak, amikor nem volt a kesztyűtartóban usb csati, de azoknál a középkonzolnak működnie kéne. Én a helyedben bevinném a Tesla szervízbe, mit mondanak erre.
2021-ben, amikor nyersanyaghiány volt az model 3 esetén a középkozoli usb csatiknál lehagyták a adatkezelés lehetőségét biztosító alkatrészeket (vagy csak spóroltak), nekem sincs benne, de vettem olyan modult, ami tudja.
-
Balázzs
senior tag
* Milyen évjáratú és felszereltségű Tesla Model 3 modellek érhetőek el a jelenlegi piacon ami jó választás lehet?
Volt korábban több poszt és fotó erről.
* Milyen lényeges különbségek vannak az egyes felszereltségi szintek (Standard Range, Long Range, Performance) között?
Amit látsz a konfigurátorban (akku méret, azaz hatótáv, motorok száma és audio minősége)
* Milyen általános tudnivalók és specifikus vásárlási szempontok, mint az akkumulátor állapota, a szerviztörténet és a szoftveres frissítések, lényegesek a lehető legjobb döntés meghozatalához?
Akku állapota a gyártás óta eltelt időtől és a megtett km-től függ, feltöltöd maxra, megnézed mennyit ír, vagy obd és scan my tesla app. De nincs velük gond.
* Milyen gyakori problémákra kell odafigyelni a Model 3 esetében?
Töltőkábel volt M3 esetén típushiba, kiss akku csere a facelift előttieknél, minden más mint egy normál autónál. Ja és futómű nyikorgás, kopogás, 80k km alatt szervíz gariban intézi, amúgy nem tudom mennyi lehet, erről is van neten sok infó.
* Hogyan lehet megbízhatóan ellenőrizni az akkumulátor állapotát és töltési kapacitását?
Van egy rakás info a neten, pl. [link]
* Mennyire fontos a szerviztörténet és a korábbi javítások áttekintése?
App-ban látod az előzményeket, ergo jól ellenőrizhető.
* Hogyan befolyásolja a szoftveres frissítések elérhetősége az autó értékét és funkcionalitását?
Újabb frissítésekkel újabb funkciók jönnek, térkép is frissül időnként, hasznos.
* Milyen várható költségekkel kell számolni a vásárlást követően, beleértve a szervizelést és a töltést?
Ha nem értesz hozzá, javasolt szakértővel átnézetni (olvass vissza pár hsz-t). Ha nincs semmi gond, gumi, kis akku (fl előttinél), ablaktörlő-lapát csere, kb. ennyi.Nézd meg Bérczi Balázs és TeslaBjörn videóit a témában, hasznos! Ha kell és időm engedi szívesen mutatok élőben egy M3 RWD-t és elmondom az elmúlt 3 év és 70k km tapasztalatait.
-
Balázzs
senior tag
Ma reggelre leeresztett a bal hátsó kerék, kicseréltem (van itthon nem gyári pótkerék), amibe természetesen kellett fújni, mert kicsit lapos volt. A kútra kiérve néztem a kereket, meleg, sőt forró volt a féktárcsa, ami nem túl szerencsés. Holnap reggel viszem a gumishoz, mert ez így nem menő. A fura, hogy az előző autóimnál 330 ezer km alatt nem volt defektem, most ez már az M3-al a második.
-
Balázzs
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Sajnálom, sokan azt sem tudják mi az, de azért ez árcsökkentő tényező lett volna. Ha megjenelik az FSD ès kell, még majd megveheted utólag, szerintem lesz majd próba vagy havidíjas verzió is mint az USA-ban.
-
Balázzs
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
app: legalul specs and warranty, majd a legelső sorban kell lennie, ha van EAP vagy FSD
Szerintem akkor Neked nincs, ha nem látod a summon-t.
-
Balázzs
senior tag
válasz
Zsírkrétamen
üzenetére
Nem lehet, hogy nics FSD-d, vagy EAP-od? Csak azokkal megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- D-Link DIR-860L
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Cyberpunk 2077
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
De remélem ott is hasonló tapasztalatok lesznek hamarosan.