Új hozzászólás Aktív témák

• junior19

senior tag

válasz tozso76 #8854 üzenetére

Ez milyen mérő? Nem régi fajta? Mert azok képesek elsodródásra, s akkor valamelyik szín többlet lesz, hiába mutatja a szoftver jónak. Milyen szoftvert használtál?
    Sokkal gyengébb tévéket is kalibráltam a tűréshatáron belüli dE értékekre, s egyiknél sem volt jellemző sem a fehérre, sem a bőrszínre a túlzott piros árnyalat.
    Ha a mérés kiegyensúlyozott fehéregyensúlyt mutat, s a Near white mérés is megfelelő, akkor én inkább a mérőre gyanakodnék.
    Sokan használnak itt is ilyen tévéket, senki nem panaszkodott eddig.
    Mennyi a színhőmérséklet alaphelyzetben a meleg színhőmérsékletnél? Nem kell drasztikusan már a 9000K-t választani következő lépcsőnek, gondolom van még közte lehetőség. Ha a meleg-et választva pirosas, s a Hideget választva számodra túl kék( amit megértek), akkor nézd meg a köztes, Normal opciót.
    Ezen szerintem sw -vel nem igazán fognak javítani, mert a többség hidegebb színhőmérsékletet használ, s ha a meleg színhőmérsékletet sem lehetne beállítani, azt azért gondolom Vhiktor a tesztjében csak megemlítette volna. Úgy a mérése semmit nem érne, ha kalibrálja a megjelenítőt, s ilyen szemmel látható hibás megjelenítés a végeredmény.

Új hozzászólás Aktív témák