Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- daninet: Automatikusan fordított magyar feliratok AI segítségével
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- weiss: Autó költségek
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szarvy
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vásároltam egy 55C715-öt, első dolgom az volt, hogy felraktam a 606-os firmware-t.
Alapjaiban elégedett is vagyok a tv-vel, egy dolgot kivéve. Optikain rá van kötve egy 5.1-es hangrendszer, ami elvileg dts-t és dolby digitalt tud fogadni.
A gyári lejátszón ki is megy szépen az 5.1 hang, de egyrészt az a lejátszó elég fapad, másrészt a szélesvásznú filmeket is kihúzza teljes képernyőre, ezáltal torz. Ennek a beállításait állítgatva a képarány már jó, viszont cserébe a képet félbevágva a jobb oldalt balra, a balt pedig jobbra rakja, ami hát, öhm, érdekes élmény
Ha a torz képaránnyal megpróbálok megbarátkozni, tehát nem piszkálom, nézem a torz képet, akkor viszont jön a következő probléma kb. 20 perc után visszaugrik kb. 5 percet a film, majd ismét kb. 5 perc után teljesen kilép. Szóval ez így kuka.
Ezen kívül még a Novaplayer 1-es módjával ment ki a DD 5.1, viszont egy fura alapzaj kíséretével. 2-es móddal néma csend.
Más lejátszókkkal/médiaközpontokkal (VLC, MX player, Kodi, Plex) teljes kudarc, csak stereo hang megy ki az optikain, teljesen mind1, hogy a tv menüjében mit választok ki (pcm, automatikus, hdmi jeltovábbítás), illetve az adott lejátszókon belül is kipróbáltam minden lehetséges kombinációt. Illetve végigpróbálgattam a play áruház szinte összes lejátszóját, ami player keresőszóra szembe jött velem.[link] Ezt a topikot találtam még a témában, ahol a kodi az alap lejátszóval nyitja a tartalmakat, amit még nem próbáltam, mert úgy gondoltam, hogy az, hogy kodiból nyitja a gyárt lejátszót, az a lejátszó kritikán aluli működésén nem fog segíteni.
Van valami tippetek, hogy melyik lejátszót/firmware-t használjam a normális 5.1 kimenet érdekében?
Előre is köszönöm válaszotokat!
Üdv:
Tamás
Új hozzászólás Aktív témák
- Flipper Zero
- Digitalizáló- / rajztábla tapasztalatok, tanácsok stb.
- Energiaital topic
- Kuponkunyeráló
- MIUI / HyperOS topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Spórolós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN900B 190CM 8K NEO-Q-LED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ
- Samsung UE50AU7022KXXH 50 Crystal UHD 4K Smart TV, kifogástalan állapot
- SAMSUNG (QE85QN70FAUXXN) 215CM 4K NEO QLED 120HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- PHILIPS 75PUS8808/12 Ambilight 4K HDR Smart 120Hz Gaming TV
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ha a torz képaránnyal megpróbálok megbarátkozni, tehát nem piszkálom, nézem a torz képet, akkor viszont jön a következő probléma kb. 20 perc után visszaugrik kb. 5 percet a film, majd ismét kb. 5 perc után teljesen kilép. Szóval ez így kuka.
Vhiktor