Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ricsi0307

senior tag

Hali. Egy kis érdekesség. Lassan fél éve vettem egy TCL 50DP600 tévét, akkor mikor néztem a displayspecsen meg úgy mindenhol VA/DirectLED volt írva. Mióta használom az tűnt fel, hogy a Forza Horizon 4-el játszva vannak pillanatok amikor az egész kép elsötétül de elég rendesen majd hirtelen vissza. Eddig nem foglalkoztam vele, betudtam annak hogy piszok olcsó tv és hogy ennyiért ilyen HDR van. Aztán ma mondom megnézem ilyen dimming test videókkal a képernyőt hátha valami beállítással megtudom szüntetni a jelenséget és arra lettem figyelmes, hogy ennél a videónál amikor a kocka már egészen pici lesz besötétül a kép majd mikor nagy akkor megint full fényrőre teszi magát. Más teszt videóknál meg a kocka körül ahogy lassan megy látszani kellene a zónáknak de én semmit se látok csak a kockát. Ma megint rákerestem displayspecsen és már EdgeLED-et írnak, pedig tisztán emlékszem hogy nem az volt. Szerintetek létezik, hogy valóban Edge és nem Direct? Elég nagy átverés lenne ez így utólag. A képminőséggel amúgy így is elégedett vagyok csak a kiváncsiság hajt.

Új hozzászólás Aktív témák