- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
R.P.
aktív tag
Azért az elég jól jellemzi ezt a készüléket, hogy nincs rajta mikrofon, de az Androidban nem tiltották le ezt a funkciót. Így aztán beszélgethetsz a TV-vel, falrahányt borsó. Tényleg az igénytelen, ipari hulladék kínai Androidos telefonok szintjét idézi meg a cucc szoftveres része...
Még van kb. két hetem eldönteni, hogy visszaküldöm-e a TV-t, de erősen hajlok afelé, hogy nem tartom meg. -
redati
tag
-
Regron
csendes tag
Sziasztok!
Én végül megtartottam a TV-t. Vettem hozzá HDMI-s sound bart, így nem zavar, hogy nem megy a bluetooth, a chromecast mostanában többé-kevésbé működik, szóval úgy nagyjából minden okés, csak néha kicsit nehézkes.
Amit még kipróbáltam, az a mikrofon. Egyáltalán nem megy. Beszéltem a tv-be, a telefonba (a TLC appal), a kapcsolóba, de sehol nem reagál. -
redati
tag
válasz
arnocost #393 üzenetére
Nekem nem ez a típus van, de a fórumot az eleje óta követve, azt merem mondani, hogy a képminőséggel ezen az árszinten szinte mindenki elégedett. Az Androidnak vannak hibái, van akinél egész jól működik ( nálam is jól megy 55dp660), van akinél meg akadozik. A HD audió jeleket tudja dekódolni, de kiküldeni az erősítőnek a HDMI arc szabványból adódóan csak dolby digital vagy DTS formátumban lehetséges, vagy optikán ugyan ez. Erre is lesz majd új szabvány az Earc . De ez még nem tudja. Talán a legújabb LG oled-nanocell szériában benne van. Illetve az erősítőnek is tudnia kell majd az Earc szabványt. Nem tudom hogy ilyen van-e már a piacon. Ár arány értékben sztem kitűnő választás.
-
arnocost
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy a TCL U65X9006 típus valóban dekódolja a DTS-HD Master és TrueHD hangsávokat, illetve ezt továbbtudja küldeni egy az egyben az erősítőre? Illetve 360e ftos árát éri, vagy túl sok hibája van a készüléknek, mert pár oldalt visszaolvasva nem tökéletes ez a típus sem?! -
redati
tag
válasz
LilProphet90 #391 üzenetére
A hangerő le-fel, időjárás információk, app indítása működött. Csatorna váltást, tv kikapcsolást már nem akarta, mindig indult a youtube keresés. A többit már nem tudtam kipróbálni, mert újrainditottam a tv-t, utána meg eltűnt.
Majd a következő frissítésen már reméljük jól működik. -
redati
tag
válasz
LilProphet90 #389 üzenetére
Mik vannak
. Az Alexa is működött rajta, míg újra nem inditottam a tv-t
Hatalmas köszönet
Este kipróbálom -
LilProphet90
senior tag
Amúgy ha szeretnéd kihasználni Alexát a TV-n, van rá módszer.
1. Letöltöd a TV-re az Aberto Sonorus nevű appot Play-ből, belépsz a használt Amazon-fiókkal, és kiválasztod az appokat, amiket vezérelni szeretnél.
2. Engedélyezed az Alexa Skill-jét ITT
3. Rákeresel az eszközökre az Alexa app-ban, így kidobja a kiválasztott appokat, érdemes egy TV-s csoportba rendezni őket
Így lehetőség van a TV-s appok elindítására (turn on alkalmazásnév, vagy saját rutin használatával), valamint a hangerőállítás és némítás is lehetséges (1-10-ig skálázza a hangerőt, tehát mondjuk "set volume to 7 on TV" esetén 70-re állítja a TV hangerejét. A TV be- és kikapcsolása nem működik ("turn off TV" esetén csak a home screen-re dob).
A Mastermind nevű telefonos appal lehet vezérelni a Chromecast-et is, de ugye ahhoz is bekapcsolva kell lennie a TV-nek. Külső, áramforrásról működő CC esetén képes bekapcsolni CEC-támogatás esetén, de ez számunka irreleváns. Illetve kicsit bonyolultabbak a hangutasítások (pl.: "Alexa, ask Mastermind to start casting", stb.)
-
Putu
kezdő
Sziasztok!
Valaki tud nekem egy rövid leírást írni, hogy mi a különbség v500 és a v509-es verzió között. Olyanokra gondolok, hogy stabilabb lett vagy bekerült valami plusz beállítás stb.
Előre is köszönöm! -
LilProphet90
senior tag
-
R.P.
aktív tag
Hát de nem őrület, hogy egy száz X ezer forintos OKOStévén ilyenekhez kell folyamodni, hogy használhatóan működjön?
Esetleg frissítést próbáltál telepíteni? Végigpörgettem a topikot, de ha jól láttam, nem sikerült erre a típusra senkinek sem telepíteni semmit - vagy elsiklottam valami felett? -
R.P.
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem nemrég egy TCL 50DP660-as TV-t, és hát nagyon sajnálom, hogy csak a vásárlás után leltem rá erre a topicra. A készülék sebessége a használhatatlan kategóriába tartozik. Menüben való bóklászáskor van, hogy hosszú másodpercekre megakad a görgetés, a YouTube szaggat, de veszedelmesen, a Play Store-ból pedig hiányzik rengeteg alkalmazás, pl. nem hiszem el, hogy a Google Chrome nem elérhető Android TV-n.
Nem másztam bele még nagyon az optimalizálásba, de valahol hihetetlen, hogy 2019-ben szénné kell hackelni egy Androidos TV-t, hogy használható sebességgel működjön. Anno - lassan 10 éve - volt egy T-Mobile Pulse-om, az volt ilyen kategória, de az legalább kiszámíthatóan volt lassú, és nem fagytak be rajta annyira appok, hogy csak az újraindítás segített.
Letiltottam a háttérben futó folyamatokat, ezzel valamelyest jobb lett a helyzet, de egyúttal meg is öltem a multitasking lehetőségét.
Szóval rendkívül elégedetlen vagyok, és nem bízom abban sem, hogy az ígért szoftverfrissítés meghozza a Kánaánt. Megnéztem, 3.10-es Linux kernel van a TV-n, ami 2013 júniusi verzió. Döbbenetes. A legrosszabb haxolt, ócska, szemét kínai Androidos telefonok fílingjét hozza a készülék, amit az is jól mutat, hogy az összes Androidos TCL TV-hez ugyanaz a szoftver van felkínálva letöltésre a gyártó honlapján.
Hogy pozitívumot is mondjak, a képminőséggel elégedett vagyok, de okostévéként az eszköz teljesen bukó, senkinek nem javasolnám.
Két dolog miatt írtam ezt le. Egyrészt szeretném, hogy ha valaki vásárlásra adná a fejét, az tudjon ezekről a problémákról. Másrészt ha van valamilyen ötletetek, javaslatotok, ami esetleg segíthet átgondolni, hogy még ma küldjem vissza a készüléket, vagy legalább fontolóra vegyem a megtartását, akkor ne tartsátok magatokban.
Előre is köszi a segítséget. -
fuze
őstag
Épp meg akartam nézni ezt a Plexet, de annó mindent letiltogattam, hogy gyorsabb legyen a TV. Mit keressek? Mert konkrétan a Plex-et nem találom és ha a launcherről indítom csak fekete kép jön...
-
törölt tag
PLEX app elérhető a tv-hez?
-
fuze
őstag
Ja, igen ez nagyon fontos! Minden a game mode-ban működik a legjobban! A többi konkrétan semmire sem jó... rángat a kép, szétesik stb. Szomorú, hogy chromecast-nál ez nem állítható és eskü néha látok valamiféle darabosságot gyors mozgásoknál és szappanopera effektus is elő szokott jönni.
-
jagr68
tag
válasz
LilProphet90 #367 üzenetére
Hmmm..., jó neked.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
LilProphet90 #365 üzenetére
Szépen működik a lejátszás, úgyhogy ez a probléma is megoldódott.
-
LilProphet90
senior tag
Most töltöttem le a Play-ből az HBO Go-appot, be is tudtam jelentkezni, lejátszást még nem próbáltam. Nézzétek rá ti is (500-as firmware).
-
Szoke1982
senior tag
Sziasztok!
Tcl X9006 néztem ki régebben, de nekem azt mondták nagy az input lagja, és ps4-hez nem jó választás.?
De ha jól látom itt vannak akik használják ezt a típust ps4-hez? Akkor most jó, vagy rossz ps4-hez az x9006? Köszi előre is! -
fuze
őstag
Lehet hülye kérdés de nem a szolgáltatói router miatt van? Erre kb semmi esély, de mi van ha mégis? Mással megy a chromecast nem? Áh nem értem...
Bajom nekem is volt az HBO Go-val, de inkább a sebességgel volt para, bár nagyon sokszor szétkapcsolt, és akkor nem tudtam beletekergetni... újra kellett indítani az appot.
-
LilProphet90
senior tag
Amúgy Kodi-ra van HBO GO plugin, amivel elvileg elég jól lehet böngészni és lejátszani a kínálatból, még nem próbáltam.
-
RON777
csendes tag
valaki tud esetleg olyan oldalt mondani ahol letudom tölteni a 7.0-t u55s9006-ra?
-
fuze
őstag
Nálam nem pont ugyanaz. De én a 7esből a frissebbet nem tudom feltenni. Csak szenvedek folyton az update-el és eljutottam arra a pontra, hogy leszarom. Persze a 8-ast ha kijön official, feldobom. (Vagy csak megpróbálom haha...)
Szerk.: Mondjuk arra már én is gondoltam, hogy nem tetszik a pendrive a rohadtnak. Időközben lett pár itthon, lehet majd megpróbálom. Az HBO Go-t próbáltad másik telóval is? Vagy ez most TV-s app?
-
doggie
aktív tag
Újabb tapasztalat.
Tegnap én is rávettem magam és feltettem a c7006 szériára a 8-as droidot.
Simán felment nem volt gond, bár nem volt egy kapkodó idegbeteg :-)
Viszont ami nem tetszik annyira, hogy a hdmi3-as portomat innentől csak 640x480-as felbontásúnak ismerte fel és hangot tovább nem küld rá. A hetessel tuti jó volt, azon a kimeneten volt a xbox one, rendes 4k hdr stb.
Megpróbáltam természetesen all/shop resetet is, de sajna nem segített.
Akinek szükséges mind a 3 hdmi (mint nekem is) az lehet jobb ha megvárja a hivatalost. :-(
Többi szériánál mindegyik hdmi rendben van upgrade után? -
RON777
csendes tag
https://drive.google.com/file/d/1oq_WUT-VX6PfnZ5VZRruNgoyzKunktNQ/view?usp=drivesdk
Csak ezt csinálja, meg kb 10 percenként bejön a tcl logó és utána újra töltőképernyő -
RON777
csendes tag
Tegnap letöltöttem a tcl hónapjáról a jelenleg legfrissebb szoftvert a xess x2 u55x9006 tv-hez. A tv bekapcsológombját hosszan nyomva usb-ről fel akartam rakni. El is indult a dolog, viszont mikor befejezte és újraindult a tv, csak töltőképernyő fogad és nem történik semmi. Se a távirányítóra se a tv-n lévő joystick-ra nem reagál semmit. Több mint fél óra elteltével áramtalanítottam, hogy majd elkezdem újra a folyamatot, de mikor áram alá helyezem a tv-t egyből bekapcsol és nem tudom elindítani a telepítőt. Van valami javaslat?
-
redati
tag
Ha nem ismeri fel a pendrive-ról az update.pkg fájlt, akkor elindul a tv.
Csak akkor indul el az update, a led villogással ha rendben van a pendrive, meg a frissítő fájl.
Én Windows 10 alól formaztam fat32-re file kezelővel, majd ment rá a kitomoritett update.pkg, majd pendrive kiadása.
Lehet nem szereti a tvd azt a pendrive ot. Próbáld ki másikkal ha tudod. -
redati
tag
Sztem valamit nem jól csinálsz. A kikapcsolósnak mennie kellene.
Pendrive fat32-re formázva?
Pendriven csak a .pkg fájl van?( Nem pedig zip.)
Usb 2-be dugva? (Bár itt írta valaki korábban, hogy neki az usb 3-on keresztül sikerült)
Tv kikapcs. Pendrive be, majd a tv-n lévő kikapcsológombot nyomva tartod (nem a távirányítón) amíg nem kezd el gyorsan villogni a led (kb 10-15mp ) ?
És a v509-est próbáltad?
Ha a TCL.eu oldalról szeded akkor ott ez a v373 a legfrissebb, pedig a 7-es droidból is van frissebb. -
Zoltn
senior tag
Szereztem egy UDH-Blurayt, ráküldtem a TV-re és érdekes mód sehol nem esett szét a mozgás. Maxos MotinClarity-vel néztem a filmet, és hibátlan volt. Jól sejtettem az agyontömörített HEVC kódolást nem kezeli jól a tv-nk valahogy. 87GB volt a film a lemezen.
-
Seirei
tag
-
Regron
csendes tag
Igen, a 3-ason nincs gond, gamer gépem van, meg se kottyan neki
Szerintem is hibás a TV-m, és ha csak annyi lenne, hogy írok az Alzának, hogy hozzanak helyette egy nem hibásat, akkor meg is tenném, de úgy érzem, egyszerűbb ha megvagyok chromecast meg bluetooth nélkül, mint ezt visszaváltani, és szerezni egy másik tv-t. Persze lehet nincs igazam, de alapvetően lusta vagyok -
Regron
csendes tag
válasz
LilProphet90 #330 üzenetére
Alzában vettem.
Vettem közben egy soundbart is, összedugtam HDMI-vel (ARC), és semmi nem történik.
Akinek ez működik, annak simán magától átvált? -
LilProphet90
senior tag
Attól is függ, hol vetted, sok cég ad futárt visszaküldés esetén, pl. Emag, Alza.
Igen, hasonló árkategóriában zsákbamacska lehet, tavaly vett Samsungnak elviselhetetlen bevilágítása volt, és a kép is retek volt TCL-hez képest (bár ez is Samsung paneles).
Ha a jelenlegi hibái mellett eltudod használni, akkor azért lehet reménykedni, hogy javításra kerülnek, de ezt senki nem tudja megmondani, mert elég szokatlan anomáliák vannak nálad. Mérlegelni kell.
-
Regron
csendes tag
válasz
LilProphet90 #328 üzenetére
Fontolgatom, de az sem lenne túl kellemes. Pesten lakom, nincs járművem, ez a TV meg bazi nagy és nehéz.
Meg hát visszacsomagolás, papírmunka stb. És utána nem lenne TV-m, szóval kellene egy másikat kinézni, reménykedni, hogy jobb lesz, meg akkor már rendes márkát vennék, ami jelentősen drágább is lenne, ha a kép minőségből nem akarok engedni.
Szóval lehet, hogy inkább együtt élek a nyúgjeivel. Amit ki kellene próbálnom még, hogy HDMI hangszóróval legalább megy-e rendesen, mert ha azzal sem, akkor tényleg visszaküldős. -
Regron
csendes tag
-
redati
tag
Igen így jónak kell lennie. Én is így csináltam.
Hazahoztam a bloetooth hangszórót,(charge3) elsőre csatlakozik, két szobával arrébb is veszi. Késik a hang, de ez nem a tv hibája, ez a technológiából adódik.A HBO go nálam, amióta frissítették, kb 2hete nálam tökéletes.
Nálam a youtube cast is jól működik.
-
jagr68
tag
Valakinél szarakodik még az HBO GO? illetve laptopról sem tudom átküldeni a tévére, rendre lejátszási hibát ír.
-
redati
tag
válasz
LilProphet90 #320 üzenetére
Azt sem tartanám kizártnak, hogy egy hibásan letöltött fájlal lett updatelve, mert a v500-asban sem kellene ennyi hibának lennie.
Regron:
Ha ezzel kaptad akkor nyugodtan tedd rá a v509-est, az usb-s, kikapcsológombos módszerrel, a végén service menüből resettel, amit fentebb írtam. -
LilProphet90
senior tag
-
redati
tag
Nézd meg légyszi mi a verzió száma.
Itt tudod megnézni:
Home -> beállítások -> névjegy -> kapcsolatEddig a dp6 szériára még nem volt Oreo. A TCL.eu oldalon is még csak a 7-es elérhető.
Kíváncsi vagyok melyik 8-as verzióval adták ki.
Nálam az általad tapasztalt hibák nincsenek a 8-as droiddal.
És az enyém is 55DP660 😀 -
redati
tag
Fentebb írtam hogy, a 8-as droiddal már rendesen kezeli az erősítőt HDMI CEC -en keresztül.
Automatice ki-be kapcsolja az erősítőt a tvel egyszerre, átvált a hang ha kell, a tv távirányító segítségével vezérled az erősítő hangját, és ez az egész funkció ki is kapcsolható, akár film közben is.
Hogy kivárod-e a hivatalos 8-as megjelenését, azt neked kell eldönteni. Biztosan meg fog jelenni, mert a v509-es verzió már a 4.ik Oreo változat. Valamit biztos kell még benne javítani, azért nem jelent meg. Egyenlőre nálam rendben van. Ha tetszik a tv képe sztem gondold meg, hisz az elsődleges funkciója a képernyő. Ebben az ársávban sztem nem nagyon kapsz jobbat.
Ha neten rendelted, akkor az átvételtől 14 napig elálhatsz bármilyen indokkal. Utána már macerás -
-
redati
tag
Nálam összességében javult a rendszer a 8-as droiddal.
Még újonnan kipróbáltam én is a jackes fülest, és nálam is voltak ilyen anomáliák.
A HDMI-s erősítőt sem mindig kapcsolta át.(ez már helyrejött) Ja és nem valami komoly hangkeltő van benne, úgyhogy ha szükséges akkor inkább az erősítőt használom.Azt tudni kell mindenkinek, hogy ez nem a hivatalos kiadott software!!! Csak saját felelősségre!!!
Elvileg lehet hogy vissza lehet rakni a régi 7-est, de ezt még senki nem próbálta ki.
Januárra ígérte a TCL hogy hivatalosan is menni fog a frissítés OTA . -
Regron
csendes tag
Sikerült, (tényleg 1234 volt), sokkal nem lett jobb.
Ami javult, hogy most már nem szól a TV ha jack-et dugok bele, viszont cserébe elmegy a hang elég gyakran 1-2 másodpercre.
Illetve most 60 helyett 3-3 próbálkozás kellett a bluetooth párosításhoz meg a castoláshoz.
A bluetooth-szal nem az a bajom, hogy kicsit késik, hanem hogy baromi sokat. Illetve az, hogy a fejhallgatóm a telefonpmmal kb 20 méterről is gond nélkül megy, a TV 2 méterről folyamatosan szakadozik.Összességében még mindig vállalhatatlan, szóval megpróbálkozom majd holnap a szoftver cserével.
-
redati
tag
Azt hiszem hogy 1234 az alap jelszó.
De úgy is megpróbálhatod, hogy a képbeállításoknál rámész a kontrasztra, (arra már nem nyomsz rá) és ott megnyomod a 6425
Majd felugrik a service menü (csak óvatosan)
És ott egy reset all, majd reset shop
Azt hiszem utána újra is indulA legjobb lejátszók sztem : Kodi, MX player, és a saját lejátszója
A buletooth inkább zenére van kitalálva. A technológiából adódóan egy picit mindig késni fog a hang, még a 4-esnél Bluetooth nál is kb fél masodperc.
A hangkimenet HDMI erősítővel automata átkapcsol.
A 8-as droidnál azt hiszem lehet külön szabályozni a hangerőt a füledbe, de ezt még megnézem. -
Regron
csendes tag
válasz
LilProphet90 #305 üzenetére
Szia, köszi!
Megpróbáltam egy factory resetet, ehhez jelszót kér, amit egyelőre nem jöttem rá, hogy honnan kéne tudnom. -
LilProphet90
senior tag
Szia! Megértem, ha rossz a tapasztalatod, ezek után nekem is rossz szájízem lenne. Bár valószínűleg ezek mindegyike szoftveres gond lehet, én egyik általad leírt problémát sem tapasztalom a mindennapokban.
Első körben, egy gyári visszállítást próbálnék, hátha, ha nem segít, és van benned annyi affinitás, felraknék egy újabb verziót, ebben a posztban leírta a kolléga, mit hogyan kell (500-as verzió letölt - bár lehet Android 7-tel jobban jársz, az stabilabb -, pendrive-ra felmásol, majd beállítások, rendszerfrissítés, helyi frissítés). Ezek univerzális frissítések, tehát mindegyik típussal működnie kell. Ha ezek után sem sikerülne javítani a helyzeten, elállnék a vásárlástól, amennyiben neten rendelted.
Sok sikert!
-
Regron
csendes tag
Sziasztok!
Vettem hétfőn egy TCL 55DP660-ot, mert mindenhol írták, hogy milyen jó a képe, és milyen jó ár/érték arányban. A képe tényleg remek, de minden más borzasztó.
Először megpróbáltam bluetooth hangeszközöket csatlakozatni. Ez nem sikerült (Couldn't pair).
Utána megpróbáltam jack kábellel összedugni a hangszórót a TV-vel, ez valamennyire sikerült, szól a hangszóró, de TV is. Az opciókat 200-szor átnéztem, nem találtam semmi megoldást a beápített hangszórók kiiktatására.
Később a bluetooth megoldódott, de késik nagy a hang, használhatatlan. A fejhallgatómmal folyamatosan szagadozik is, 2 méter távolságról.
A kapcsoló borzasztó, minden 3. nyomás működik kb. távolságtól független, ha tökéletesen vízszintes tartom, akkor kicsit jobb.
A beépített chromecast sem nagyon működik, a TCL programmal is és a Google Home-mal is vagy 50 probálkozás kellett, mire sikerült csatlakozni, és utána is elég silányul működik, van hogy tud castolni, általában nem.
Feltettem a VLC-t is, elindítok egy filmet, sosem tölt be, végtelen buffer jel.
User manual nem nagyon járt hozzá, csak a nagyon alap dolgok.Szóval amit így ki akarok ebből hozni, hogy lehet megéri drágábban venni valamivel, ezeknek az elkerülése végett.
-
-
redati
tag
válasz
LilProphet90 #300 üzenetére
Igen kikapcsolt állapotban megetettem vele az usb2 porton a .pkg -t
Majd a tv-n lévő kikapcsológombot addig nyomvatartottam, amíg nem kezdett el gyorsan villogni a led. Aztán vagy 7-8 perc mire lefut a frissítés.
Én előtte is, meg utána is nyomtam egy reset all, meg egy reset shop
De hogy hova lett az Alexa? Passz
Az Amazon Alexa aplikációból is eltűnt a TCL asisstant -
orkester
őstag
válasz
LilProphet90 #300 üzenetére
Próbáltad usb 3 portban is? Nekem valamiért csak onnan ment usb 2-ből nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged