- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GAI: Poor Volta...
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
meke11
aktív tag
Ilyennel a TARR is meglephetne minket. [link]
-
meke11
aktív tag
-
farkas-j
őstag
válasz
CsodaPOK #18274 üzenetére
Úgy néz ki, most már használható sebességű a VPN kapcsolatom. Nem is kellett átállítanom az MTU értékét. Ez az új ZTE már nem fekszik meg rajta. Azt még nem tudom, hogy mit szólna egy egy-két ezres Torrent szálhoz.
Az megtudja fektetni azokat a routereket amikben nincs hardveres NAT és nincs bennük combos proci. (Érdemes beleolvasni az "ASUS routerek" vagy a "Milyen routert" topikba.) Ha lesz rá lehetőség, az biztos, hogy bridge módba fogom rakatni, addig elleszek így vele.
-
CsodaPOK
senior tag
MRU-t nem piszkáltam.
Az MTU-t pedig csak a VPN kapcsolatra vonatkozólag állítottam.
(Ubiquiti ER-X van a Tarr-os modem mögött, azon "set vpn l2tp remote-access mtu 1300" parancs.) -
farkas-j
őstag
válasz
CsodaPOK #18269 üzenetére
Köszi az infót!
Fejlemény. Délután korrektül felhívott az egyik informatikusuk, és átbeszéltük a problémákat. Azt ígérte, hogy utánanéz, hogy miben lehetne előrébb lépni. Ma este meglepetésemre kijöttek a TARR-tól és hoztak egy új típusú NOD-ot, egy ZTE ZXHN F688-ast. Bridge üzemmódot ugyan ez sem tud (még), de erre állítólag tényleg lesz új firmware ami már tudni fogja a bridge üzemmódot. Annyi előrelépés van most első körön, hogy ennek már sokkal használhatóbb a szoftvere. Tud DyN DNS opciót, van DMZ beállítási lehetőség, és IP cím lefoglalási lehetőség is. Ebben már AC2100/2.4Ghz/5Ghz (3x3 MiMo) WiFi van és vélhetően combosabb a hardvere is. A VPN tesztet holnap tudom megcsinálni majd a cégtől. -
CsodaPOK
senior tag
-
Azt elfelejtettem tegnap, hogy az ip cím az gyakorlatilag fix. Legalábbis nekem április óta mióta bekötötték, még nem változott
-
farkas-j
őstag
Az IP kameráimból kettő képes közvetlen DyN DNS regisztrációra. Érdekes módon azok a valós publikus IP címet küldik el a szerverre, nem az ASUS WAN címét. Így most legalább a DyN DNS szolgáltatás meg van tákolva, legalábbis addig, amíg ezek a kameráim itt vannak. Ez így abnormális megoldás de működik.
Abnormális az is, hogy valamelyik "okos" TARR-os műszaki "szakember" úgy gondolta, hogy ez a szutyok ZTE NOD megfelelő lesz egy nagy sebességű optikai hálózatra csatlakozott otthoni felhasználónak, amikor egy átlag háztartásban is már több WiFi eszköz van. Már annak meg kellett volna kongatnia a vészharangot, hogy a router része csak 2,4GHz-et tud 802.11b/g/n (2*2 MiMo-s) szabvánnyal, ami igen karcsú elméleti sebességnek számít ma már. Ráadásul ez lakótelepi környezetben szinte alig használhatóra lassul. Az sem tűnt fel a "szakembernek", hogy az eszközt nem lehet bridge módba kapcsolni, hogy egy elfogadható WiFi sebességre vágyó felhasználó saját zsebbe nyúlva normális routert használhasson ehelyett. A hardvere is igen karcsúnak számít ma már. Aki pl. Torrent miatt váltott önként optikára a nagyobb sebesség miatt, különösen a magasabb feltöltési sebesség miatt, annak óriási szívás ez a harmatgyenge router. A többit már nem is sorolom.
Én sajnos belekényszerültem a váltásba, mert év végén már csak optikán szolgáltatnak a területünkön, a kábeles szolgáltatást felszámolják.
Azt hiszem a hétvégén megfogalmazom és elküldöm a panaszlevelemet, részletesen leírva a kifogásaimat. Gyakorlatilag ugyanannyi pénzért rosszabb és gyengébb szolgáltatást kapok mint korábban. Még szerencse, hogy itt van a házban a T-COM optikája is, így lehetséges, hogy váltás lesz, pedig korábban nagyon elégedett voltam a TARR-os szolgáltatással. -
farkas-j
őstag
válasz
Norbi27 #18263 üzenetére
Ezt tudom, csak az előfizetésemmel 30 különböző DNS-t tudok regisztrálni. Ebből csak a családban 6-ot használok, és még 11 másik helyen van belőle regisztrált cím. Az egyik legfontosabb az volt, hogy mobilneten keresztül használunk videoszervert közvetítésekhez, ehhez meg szükséges a fix DNS cím.
-
farkas-j
őstag
válasz
Norbi27 #18261 üzenetére
Ezen a NAT-oláson már túl vagyok, publikus az IP címem. Távolról el is érem az IP kameráimat, de iszonyú lassan töltődik be minden, ami korábban pillanatok alatt megvolt. A VPN meg gyakorlatilag használhatatlan sebességgel működik! Ez a ZTE hibája lehet, hiszen más nem változott a rendszeremben. Nem is értem, hogy egy komolyabb nethez hogyan lehet ilyen űber gagyi vackot adni. Ha már ilyen gyenge szar a ZTE és csak 2,4GHz-es WiFi-je van (ami ma már lakótelepeken gyakorlatilag használhatatlan), legalább bridge módba lehetne tenni, de nem lehet!
Az ASUS routernek meg van egy olyan tulajdonsága sajnos (amire a kezelőfelületén fel is hívja a figyelmet), hogy személyes WAN IP cím mellett nem működik rendeltetésszerűen a DDNS. Van DyN DNS előfizetésem, és látom, hogy az ASUS elküldi a WAN IP címét a 192.168.1.2-őt. Csakhogy ugye nem ezt kellene megadni. Ezt a DyN DNS IP cím bejelentést, most rábíztam az egyik IP kamerára amivel végül működik, de nem ez a normális megoldás. Neked az 500-as nethez is ezt a gagyi ZTE-et adták?
-
válasz
farkas-j #18260 üzenetére
Valószínű NAT-olt ip-t kaptál, azért nem megy a dyndns. Nézd meg az ONT-ban. Ha 100-al kezdődik ai ip címed, akkor NAT-olt. Hívd fel őket, hogy adjanak publikus címet. Nálunk április óta van optika, akinek 150-es csomagja van, mindenki natolt ip-t kapott. Én az 500-ashoz már publikusat.
Első nap felhívtam őket, hogy rakják át az ONT-ot Bridge módba. Akkor azt mondták, hogy még nem tudják, de dolgoznak rajta. Azóta eltelt hat hónap de még mindig semmi. Előbb utóbb majd csak meglesznek vele vele -
farkas-j
őstag
Eddig 200/18-as kábelnetem volt Arris TG2492-S Gateway-el, ami bridge üzemmódban ment. Egy ASUS RT-AC65P 4 magos, hardver NAT-os combos router volt rajta, ami VPN szervert is futtat. Maximálisan elégedett voltam a nettel és a szolgáltatásokkal!
Tegnap átkötöttek 150/50-es optikára (nem önként váltottam, muszáj volt).
Hoztak egy ZTE ont-ot ami adja a kábelTV-t és a netet is. A router egy harmat gyenge vacak, húsz évvel ezelőtti szolgáltatási színvonallal, de egy 20 éves D-link is szoftveresen többet tud mint ez a vacak.Csak 2,4GHz-es WiFi-je van és pl. még DyN DNS opció sincs benne. A legdurvább, hogy nem lehet bridge módba kapcsolni még központilag sem!
Kénytelen voltam ez után kötni az ASUS routeremet. A ZTE-ben DMZ sincs, így jobb híján az ASUS számára a teljes port tartományra megcsináltam a portforwardot.
Most úgy megy a rendszerem, mintha egy lovaskocsi mögé kötöttem volna a Ferrarimat.Kívülről a VPN-hez néha lehet kapcsolódni, de akkor is csak 15-25kB-os sebességet érek el, tehát használhatatlan. A telefonom már nem is képes kapcsolódik hozzá. A ZTE mögül a DyN DNS szolgáltatást sem tudja használni az ASUS. Szóval nagyon elvagyok keseredve. Nesze neked XXI. századi szolgáltatás, egy fos eszköz miatt!
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
w.miki #18258 üzenetére
Köszi az infót, ez egy jófajta hármas osztó minden kimenet 6dB csillapítású.
Ha majd betudsz lépni a modembe és kiderül milyenek az értékek meg lehet mondani vagyis írni, hogy érdemes-e megpróbálni osztócserét (vagy két kettes splitterre vagy egy 2way tap tipusra amelynek alacsonyabb csillapítású kimenetére megy a modem), hogy javuljanak a modemértékek. Próbáld meg másik böngészőt (pl. firefox) vagy frissítsd a jelenlegit hátha stabilabban töltődnek be az oldalak. Indíts el karbantartó programot (ccleaner, wiseregistry, spyboot) hátha fogja valami a gépet.
Modem és router újraindítás nem segít? -
w.miki
veterán
válasz
kabelmania27 #18257 üzenetére
Mi? Olyanokat kérdezel... milyen osztóval? 3-as elosztó. Z2773 06dB
Nem tudom, bejön a koax, 2 megy le, egy jön be a modembe, és megy tovább. -
w.miki
veterán
válasz
kabelmania27 #18255 üzenetére
egyik sem jó, ezek közül sem.
Derék Tarr biztos megváltoztatta -
w.miki
veterán
válasz
kabelmania27 #18251 üzenetére
az első jelszót kér, a második nem tölt be
TWG870 modem, és egy Asus N18U routeren keresztül kapja a netet a gépem.
Modem hátulján lévő SSID, és WPA2 kódokat nem fogadja el bejelentkezésnek
Üresen hagyva a cbn, és a motorola sem jó neki -
kisninja
őstag
válasz
kabelmania27 #18249 üzenetére
Igen azok rendben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- Trollok komolyan
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- Viccrovat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Airsoft
- További aktív témák...
- Apple Watch 7 45MM Nike Edition + sok tartozék
- Lenovo 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Magyar Világító billentyűzet,nVmeSSD,jó akku
- Lenovo Legion 5 Gamer Laptop gyönyörű állapotban, dobozával. (RTX 3060)
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Asus játékra is,core i5 ,Geforce GT940M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD+HDD,nagyon szép állapot,W11
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged