Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fricz19

őstag

válasz kali #7972 üzenetére

Nem tudom mennyire vagy képben a hardverekkel ,de talán egy vagy kettő alaplapgyártó tünteti fel az aktuális BIOS verziót a terméken. Beindítás nélkül csak az esetek kis részében tudod megállapítani hogy támogatja-e a processzort, illetve néhány esetben frissítheted indítás és alkatrészek nélkül.
    Ha jól értem, egy háromnapos ügyintézés így néz ki a 04ahgy által felhozott alkatrészekkel szerinted:

Eladáskor (rendeléskor?) tájékoztatod a vevőt, hogy ha a vásárolt alkatrészek kompatibilitását ellenőrizze (ez általában szerintem megtörténik egyébként).
    Elviszi, összerakja, nem indul, visszahozza. Bejelent egy hibát, aminek a meglétét NEM ellenőrizheted. Cserét kér - ezt a raktárkészlet erejéig vizsgálat nélkül azonnal meg kell tenni, majd 15 napos határidőre törekedve, ha a raktárkészlet elfogy amíg a fogyasztó nem unja meg, és el nem áll a szerződéstől.
    Akkor a pénzt visszakapja, a boltban meg kiderül, hogy minden alkatrész hibátlan volt, a BIOS nem támogatta a CPU-t, tehát az üzlet behajtja a fogyasztón az elszenvedett kárát, például azt, hogy az összes kiadott terméket használtként kell értékesítenie.
    Persze nem is kell, hogy ilyen BIOSos téma legyen, elég, ha a hosszabbítót nem dugja be a hálózatba amire a gépet köti és az persze nem kapcsol be, mert volt ilyenre is példa. Vizsgálat persze ez esetben sem lehet, a bolt azonnali cseréből eredő kárát viszont behajthatja a fogyasztón (majd valamikor meg is kapja).
    Jól értem, a te verziód? Mennyi idő lenne bedönteni egy kisebb boltot ez alapján szerinted?
    Idézlek: "... megállapítható, hogy nem a gyártó által meghatározott feltételek szerint akarja használni a hardvert, nem teremti meg a rendeltetésszerű működéshez szükséges feltételeket, ami a linkelt alaplapi gyártói leírással bizonyítható is, így elutasítható a kicserélés." - csak ég gondolom, hogy ezzel ellentmondasz magadnak, mert ez a hiba okának vizsgálata, amelyet szerinted egyértelműen elutasítanak az általatok hivatkozott bírói határozatok?
    E szerint a logika szerint az ott említett ügyben ugyanúgy megállapítható lett volna, hogy a telefont elflashelte esetleg az ügyfél és azért hibás?

Új hozzászólás Aktív témák