Hirdetés
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ch003067 #5560 üzenetére
A 15 napos ügyintézésre törekednek, de nem tudják garantálni.
Írj egy a garis e-mail címükre (rma@ipon.hu) az ügy adataival (termék típusa, garis ügyintézés száma) egy levelet, hogy hol tart az ügy. Én a helyedben azért hamarabb érdeklődtem volna már finoman. Lehet, hogy már előrébb tartanál a dologgal
-
Sziasztok!
Újabb pozitív tapasztalatomat szeretném megosztani Veletek az IPON garanciális ügyintézésével kapcsolatban, illetve HUN]Repa rendkívül segítőkész, korrekt hozzáállását illetően.
Nem, nem vagyok a fizetett emberük, de egyszerűen nekem mindig sikerül az ilyen ügyeket Velük problémamentesen elintézni.
Egy VGA-t vittem be Hozzájuk, ami még garanciális volt és kicsit zajongott rajta a hűtőventilátor. Előzetesen érdeklődtem, hogy a hűtőre is vonatkozik-e a garancia, mert több helyen is olvastam már olyan történetet (nem az IPON volt a kereskedő), ahol az ügyfelet elhajtották azzal, hogy hiába van a VGA-ra több év garancia, a ventilátor kopó alkatrész, úgyhogy arra csak a normál 12 hónap érvényes. Gyorsan választ kaptam, hogy természetesen a hűtőre ugyanolyan garancia vonatkozik, mint a kártyára és hogy vigyem be a Dévai utcai üzletbe.
Kedden délelőtt bevittem a kártyát, leadtam és megkérdeztem, hogy mennyi ügyintézési időre számítsak. HUN]Repa annyit mondott, hogy igyekezni fognak vele.
Tegnap délután jött az e-mail, hogy befejeződött az ügyintézés és mehetek érte. 3 nap alatt
Kicsit szkeptikus voltam, mert elég gyorsan lezajlott a javítás és a szervizlapon annyi szerepelt, hogy tisztítás, portalanítás, karbantartás, illetve tesztelés (rövidítettem, de ez volt a lényeg).
Szóval nem tudom, hogy mit csináltak vele a szervizes kollégák, de esküszöm halkabb lett a kártya, mint újkorában, pedig rendszeresen szoktam takarítani a gépemet (nem csak kívülről)
Ezúton szeretném megköszönni HUN]Repa-nak és minden kollégájának, aki közreműködött az ügyben, hogy ilyen gyorsan és eredményesen megoldották a problémámat
-
-
Újabb pozitív tapasztalattal gyarapodtam Ipon-nal kapcsolatban:
Múlt hét csütörtökön vásároltam egy Thrustmaster kormányt. Hazahoztam, teljesen hibátlan volt, de valahogy mégsem voltam vele 100%-ig elégetett és írtam nekik, hogy ki lehetne-e cserélni egy Logitech DFGT-re.
Ezúton szeretném megköszönni Hajdú György Úrnak a gyors és érdemi választ
, valamint HunRepa-nak a csere gyors és rugalmas lebonyolítását.
MAXIRESPECT!
-
válasz
lukaszokni #4275 üzenetére
Köszi.
-
Sziasztok!
Múlt hét csütörtökön vásároltam az Ipon-nál egy terméket, személyes átvétellel.
Nincs garanciális probléma a termékkel, de nem azt nyújtja, amit elvártam tőle. Ilyen esetben van lehetőség másik típusú termékre cserélni, a korábban vásárolt árucikket?
Ha igen, akkor mennyi időn belül van erre lehetőségem?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Sziasztok!
Újabb pozitív tapasztalattal gazdagodtam.
Szerettem volna vásárolni egy Thrustmaster RGT FFB Clutch kormányt. Több helyen is érdeklődtem, ahol webshopban másnapi átvételre tüntették fel, de mindenhol azt a választ kaptam, hogy sajnos nem beszerezhető.
Ipon webshopjába tegnapi napon ismét visszakerült a termék és ma már mehetek is érteGratula
-
Szerintem azért van ez a "cécó", hogy kiszűrjék azokat a vásárlókat, akik arra játszanak, hogy garanciaidő lejárta előtt hibássá teszik a terméket úgy, hogy csere legyen belőle. Ha nincs ugyanolyan, márpedig az informatika világában elég nagy a termékfluktuáció, akkor szépen visszakéri a vételárat és egy sokkal fejlettebb, jobb paraméterekkel rendelkező terméket vásárol belőle.... Így folyamatosan biztosítva van számára nulla befektetéssel az adott alkatrész naprakészen tartása...
Sajnos nem egy ilyen történetet hallottam szavahihető embertől.... -
Az utolsó mondatot viccnek szántam
Végül is mindegy én nem akadok fent ezen az amortizációs dolgon, mert szerencsére csak pozitív tapasztalataim voltak idáig.
Mint pl. ma is Hun]Repa jóvoltából, aki nagyon gyorsan és nagyon gördülékenyen intézte az ügyeimet.
Hálás köszönetem érte -
Minden megbántás nélkül.... Ha nem veszi be a gyomrod, akkor ne vásárolj náluk és kész.
Én vettem anno egy 640-es HDD-t az *li*ncomputersnél... Amikor gariztatni kellett volna kiderült, hogy jogutód nélkül megszűntek. Természetesen kiderült, hogy a HDD szürkeimport így gyári Samsung garlevél sem volt hozzá. A helyükön lévő cég (akik ugyanazok a személyek voltak) nagy kegyesen elvállalták, hogy megpróbálják a nagykerrel elintézni...
Eddig én sosem kértem vissza a pénzemet, megfelelt a biztosított cseretermék. Lehet, hogy igénytelen vagyok?
-
"Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a
jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában
átszállnak a fogyasztóra."És ki állította ennek az ellenkezőjét? Foghatod a termékedet és érvényesítheted a 12 hónapon túli garanciát - ami megillet, hiszen átszállt rád, mint vevőre - a gyártó felé.
Az általad idézett jogszabály nem kötelezi a forgalmazót, hogy helyt álljon 12 hónapon túl a gyártó helyett. Ezért írják is ki a legtöbb helyen, hogy gyártói garancia.Szerintem pont, hogy korrekt az a hozzáállás, hogy a gyártói garancia intézését egy adott forgalmazó leveszi az ügyfél válláról.
Ez mind szép, csak épp a jogszabály nem így szól. Ha a 4. év 11. hónapjában romlik el az a termék, és sem javítani ,sem ugyanolyanra cserélni nem tudják, akkor bizony az eredeti vételár jár vissza, és még csak levásárlásra sem kötelezheti az eladó a vevőt.
Igen, 12 hónap után szintén a gyártó felé élhetsz ezzel a jogoddal....
Lehet, hogy nem nekem van igazam, de én így értelmezem a jogszabályt.
Hozzáteszem, hogy velem szemben mindig korrektül jártak el az Iponnál. Anno meghalt egy VTX5850-es VGA. Még a papírjait sem találtam meg és mégis elintézték a vonalkód alapján a garanciális cserét (pedig elhajthattak volna a garanciajegy hiánya miatt). Felajánlottak egy VTX6870-et (erősebb, modernebb) ráfizetés nélkül, de mivel már nem bíztam a VTX-ben ezért egy MSI HAWK 6870-et kértem. Minimálisat rá kellett fizetnem, de jobbat is kaptam, mint ami tönkrement...
-
Szerintem egy kis fogalomzavar van az emberek fejében. Alapvetően műszaki cikkekre a magyarországi jogszabályok a vásárlástól számított 12 hónap jótállást írnak elő.
A több éves garancia szinte minden esetben gyártói garancia, amit nem az Ipon, hanem az adott termék gyártója vállal. Az ilyen esetekben az Ipon csak az ügyintézést vállalja át (szerintem teljesen korrekt módon, ingyen és bérmentve).Természetesen a tévedés jogát fenntartom.
Azt meg azért ne gondolja már senki, hogy vesz egy terméket ma mondjuk 50ezerért, ami esetleg 5 éves gyártói garancia esetén elromlik a 4. év 11. hónapjában. és akkor visszakap 50ezret, amit levásárolhat.
Gondoljunk már bele, ha a pult másik oldalán állnánk, akkor mit szólnánk, ha sorozatosan jönnének ilyen ügyfelek? Szerintem minden számítástechnikai bolt bezárhatna nagyon gyorsan.... -
Nekem mondjuk azért annyi előnyöm van, hogy személyesen el tudok menni intézni. Nem szeretem a futáros megoldásokat ilyen ügyekben.
Persze, ha nem budapesti vagy, akkor túl sok választási lehetőséged nincsen.
Azt is vedd figyelembe, hogy egy RAM-ot sokkal egyszerűbb letesztelni, mint egy alaplapot. Meg az is lehet, hogy a nagyker ül rajta és nem ők.Anno nekem az aliencomputers utódja kb. 1 hónapot ült egy hibás HDD-n mire kicserélték. Sajnos későn vettem észre, hogy amit adtak, annak a garanciája jóval kevesebb volt már, mint ami járt volna. Szóval átb*sztak a k*cs*g*k... De azért teszem OFF-ba, mert abszolút nem az Ipon-ra vonatkozó a téma, nehogy valaki csak átfussa a postot és azt higgye, hogy az Iponról van negatív véleményem.
-
Sziasztok!
Minden tiszteletem az Iponnak, kifejezetten HunRepa-nak.
Múlt hét kedden vittem be hozzájuk egy RAM Kit-et garanciális ügyintézésre, mert nálam hibázott. Ma már küldték is az e-mailt, hogy bevizsgálták és levásárolhatom
Remélem olvassák a főnökei is a fórumot és honorálják az ügyfelekhez való hozzáállását. -
válasz
se4ever2 #3664 üzenetére
Szerintem az egy automatikusan generált válaszüzenet. Tapasztalataim szerint valóban másnapra meg szokott minden érkezni. Elképzelhető, hogy valami nem volt raktáron a géphez, vagy kicsit lehavazódtak a srácok.
Szerintem holnap kérdezz rá telefonon, vagy a szerviz mailcímére küldj egy érdeklődést. Nekem nagyon gyorsan (max. 2-3 órán belül) válaszoltak mindig.Most olvasom, hogy tegnap este rendeltél. Olyan már volt, hogy amit este rendeltem, az csak azt követő 2. munkanap lett meg. Ráadásul tegnap vasárnap volt.
-
Velem nagyon korrektek voltak
, szerintem HunRepa-val álltam levelezésben
.
Gyakorlatilag egy hét alatt lezajlott az ügyintézés, igaz én személyesen intéztem és gondolom a hibától is függ a dolog.
Lényeg, a lényeg, hogy többször is volt garanciális ügyintézésem és soha nem kellett asztalt csapkodni, sőt meglepően pozitív csalódás volt a hozzáállás.(Azért volt pozitív csalódás, mert sajnos volt más céggel kapcsolatban elég negatív tapasztalatom és meglepett, hogy egy hasonló profilú cég mennyire máshogy áll a garanciális ügyintézéshez, mint azt általánosságban tapasztalni lehet).
Jut eszembe, azért érdemes egy levelet írni a garis mailcímükre, hogy egy esetleges cserénél szeretnél más gyártótól választani.
-
Szerintem igen.
Nekem volt olyan, hogy Sapphire 4850-et cseréltek His IceQ 4850-re. Mondjuk az is igaz, hogy nem volt Sapphire és azért ajánlották fel a HIS-t egy az egyben.A másik eset az volt, hogy VTX3D5850 adta meg magát. VTX3D-ből ajánlottak fel 6870-et, de inkább másikat szerettem volna. A felajánlott kártya aktuális árát vették figyelembe és bármit választhattam a különbözet megfizetése mellett.
-
Sziasztok!
Mi a tapasztalat a garanciális ügyintézéssel. Tudom, hogy hivatalosan 15 munkanap, de a gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi. Reménykedem, hogy a múlt hét kedden leadott alkatrészre a hét vége felé már lesz valami válasz.
-
Nagyon pozitív tapasztalattal gazdagodtam:
Tavaly vettem egy VGA-t, kb. 50k értékben, ami elkezdett érdekes dolgokat produkálni. Gondoltam no problem, még simán garis, visszaviszem Iponba, hogy nézzék meg. Ekkor ért a hideg zuhany, mert nem találtam meg a papírokat hozzá (számla, garilevél). Félve írtam levelet a cégnek, ahonnan 1-2 órán belül olyan udvarias és segítőkész levelet kaptam, hogy majdnem leestem a székről a meglepetéstől, mikor olvastam. Azt mondták ugyanis, hogy semmi gond, a gyári szám alapján megkeresik a rendszerükben, és ha valóban ott vettem és a garanciális időn belül van, akkor semmi akadálya az ügyintézésnek.És valóban... Bevittem, becsippantották a vonalkódot és már meg is volt a rendszerben az összes adat.
Gratulálok a hozzáálláshoz és a rugalmas ügykezeléshez, csak így tovább!
Remélem, hogy maga a bevizsgálás és a további ügyintézés is hasonlóan zökkenőmentes lesz.
-
-
Sziasztok!
Ma reggel rendeltem Nálatok (iPon) egy Arctic-Cooling Freezer 64 PRO PWM CPU hűtőt. Elképzelhető, hogy még a mai napon át tudom venni az üzletben? Elég sürgős lenne
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Ígértemhez híven közzéteszem a történet végét is:
Mivel nem volt Vapor-X cserébe, ezért kaptam a hibás VGA-m helyett egy ugyanolyan kártyát (HD4850 / 1GB) , de HIS IceQ4-et. Azt hiszem ezért érdemes volt türelmesen kivárni a gariztatást és így végül nagyon korrektnek tartom az ügy megoldását.
Köszönöm HUNRepa-nak a segítséget!
Úgy gondolom, hogy a történet nagyon jól végződött és nyugodt szívvel fogok a jövőben is az iPon-nál vásárolni.
Ui.: és így utólag is elnézést, ha az elején kicsit kiakadtam
-
Gondolom, hogy nem unatkoznak, csak hát mindenkinek a maga baja a legnagyobb
Természetesen türelmesen várok, mert egyrészt erről nem nagyon tehet senki, másrészt meg úgysem lenne gyorsabb a dolog, ha el kezdenék pattogni.
Az is lehet, hogy én vagyok túlságosan elkényeztetve, mert ahova eddig jártam, ott azonnal rakták be a gépbe megnézni, ha visszavittem valamit, hogy nem jó. De hát az már múlt... Már annyira nem versenyképesek az áraik...
Viszont az nagyon szimpatikus, hogy azonnal reagáltok, ha valaki érdeklődik az ügye irántHUN]Repa
Köszönöm előre is a segítőkész hozzáállást. -
Úgy látszik, hogy az ígért 1 - 1,5 hetes ügyintézésből 2 - 2,5 hét lesz...
Várok türelemmel, nem tudok mit tenni. Még szerencse, hogy volt tartalék videokártyánk...
Bár azt nem tudom, hogy mi tart ennyi ideig egy videokártya tesztelésén. Jó tudom, hogy nem csak az én garanciális ügyemet intézik, hanem van rajtam kívül sok más ügyfél, de akkor is...
Meg mit jelent az, hogy Ti kapjátok vissza terméket? Ha rossz, akkor is visszaküldik Nektek? Vagy már mégis van valami eredmény, hogy nem akarják kicserélni?(Levélben érdeklődtem az ügy iránt és valószínűleg HUN]Repa-tól kaptam a választ.)
-
válasz
HUN]Repa #1730 üzenetére
Remélem voltak klímások
Tudom, hogy Te csak azt látod, amit bevisznek Neked. Csak azt nem tudom, hogyha a pasztával is gáz van, akkor hogyan fogom tudni bebizonyítani, hogy nem én vagyok a bűnös a dologban...
Na mind1, majd meglátjuk mi lesz 1,5 hét múlva
További szép napot!
Ui: remélem nincs harag és nem vetted zokon, hogy leírtam a sztorit. Továbbra is fenntartom, hogy nem Veled van problémám, hanem a lehetetlen szituációval...
-
Sziasztok!
Megosztanám veletek egy Ipon-os tapasztalatot:
2009. június végén vásároltam egy HD4850 VGA-t, mert egy ismerősöm megkért, hogy kicsit upgrade-eljük a gépét. Nem tudtam azonnal belepakolni a gépébe ezért csak most hétvégén sikerült kipróbálnom a VGA-t. Sajnos kiderült, hogy valami nincs rendben vele, mert 2D-ben és 3D-ben is hibázik (szemetel, szétesik a textúra), kipróbáltam másik gépben is és ott sem működött rendesen.
Gondoltam, semmi gond hétfőn bemegyek Iponba és beadom a szervízbe. Odaértem, kivártam a sorom, elmondtam a problémám. A szerelő srác elkezdte forgatni a kártyát, majd megkérdezte, hogy nem pasztáztam-e újra a GPU-t. Arcom rögtön megnyúlt a meglepetéstől, és visszakérdeztem, hogy már miért pasztáztam volna meg? Erre ő, hát hogy a hűtő csavarjai úgy néznek ki, mintha szét lett volna bontva. Én meg mondtam, hogy márpedig hozzá nem nyúltam 100%. Erre a srác, beszól, hogy csak nem gondolom, hogy a gyárból így jött, de majd a szakvélemény megállapítja, hogy mi a helyzet. Mondom az érdekes lesz, mert én nem nyúltam hozzá. Erre ő: márpedig, ha ezt állapítja meg a szakvélemény, akkor mehetek a békéltetőtestülethez, meg t*k*mtudja hova (itt már kezdtem kicsit ideges lenni, azért nem emlékszem pontosan, hogy milyen intézményt nevezett meg).Én tényleg nem akarom bántani sem az Ipont, sem a garis ügyintézőt, meg meg is értem, hogy tele van a t*ke, mert meleg van, meg hülyék az emberek, stb, DE....
Miért kell rögtön úgy állni valakihez, hogy át akarja b*szni őket?
Pont azért vettem ezt a típust, mert ennek jó a gyári hűtője.Attól félek, hogyha a szakvélemény is azt állapítja meg, amit a srác mondott, akkor nem fogom tudni bebizonyítani, hogy én nem nyúltam a hűtéshez, és ha valaki hozzányúlt, akkor az a vásárlás előtt történhetett.
Félreértés ne essék, nem akarok gyanusítgatni senkit, mert lehetett a gyári csavarhúzófej is kopott és tényleg így jöt tki a gyárból a VGA, csak nem esik jól, hogy rögtön azt feltételezik az emberről, hogy hozzányúlt
Na majd megátjuk, hogy mit mond a szakvélemény... De azt biztos nem fogom hagyni, hogy rámverjék, hogy hozzányúltam...
Ezek után már mindent ki kell bonani és leellenőrizni az utolsó csvarig, hogy ne kerüljön az ember ilyen kellemetlen helyzetbe?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen NAS-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OnePlus One - Kína már itt One
- Gaming notebook topik
- Politika
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest