- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lafaty80
addikt
Csak nekem érdekes most hogy vga vásárlás előtt vagyok és nézegetem az árakat, hogy minden versenytársnál játék nélkül kb hasonló áron vannak az azonos vga-k, csak 6-8e Ft-tal olcsóbban?
Iponnál játékkal (ajnádékba) ennyivel drágább minden ilyen vga (rtx 2070 esetemben)?

-
lafaty80
addikt
Érdeklődnék hogy elállás estén ugyebár a jelzés szándéka után 14 napon belül kell visszatéríteni. Ipon által küldött levélben annyit tesznek hozzá hogy "amit csak a termék visszajuttatása után tudjuk eszközölni".
Ez csak nekem félreérhető kicsit? Tehát a 14 napot nem onnan kellene számolni amint megkapják, hanem csak feltétele a visszafizetésnek hogy meg is kapják (természetesen).
(Bár esetemben pont kivárják a 14 napot ahogy elnézem...) -
lafaty80
addikt
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Egy gyors kérdésem lenne (bár az oldalon is feltették, de örülnék ha tudnátok itt válaszolni):
https://ipon.hu/shop/termek/hyperx-cloud-pro-gaming-headset-hxhsclsrna/1575115
1 év gyári garancia szerepel az oldalon. pedig ezt kingston 2 évvel adja. Csak elírás, vagy tényleg 1 évvel adjátok? -
lafaty80
addikt
válasz
Toyota Supra
üzenetére
Biztos érzelmi alapon jött
de ennyiNekem is van egy nyitott pontom lassan nem is nézem mióta... (#9912) és bár némán de várnám azóta is a választ.
így csak ennyit tudok hozzáfűzni: L4mie + 1
-
lafaty80
addikt
Jelezném / kérném / kérdezném: az új felületen elérhető lesz megint valamikor a korábbi vásárlások adatai?
-
lafaty80
addikt
Utólag lehet kérni számla és garanciapapír pótlást? Nem találom az egyik 2017.11. vásárlás papírjait.
-
lafaty80
addikt
Hmmm... Ezek a Karácsony előtti leárazások iPon-nál is. Sosem látott árakról most kicsit "olcsóbban"... jaaaaajjjj ennyire még eszembe mindenki mindent

-
lafaty80
addikt
válasz
HUN]Repa
üzenetére
Köszönöm a választ. Mondhatnék szépeket, rosszakat csak úgy, de úgy gondolom a hiteles beszámoló jobb.
Megoldódott a én részem, de nem igazán nektek köszönhetően. A történet folytatását nem írtam itt le, de volt rendelés törlés részetekről, és ha nem írok "keményebben" úgy hiszem nem is lenne egerem. Ez az én esetem, de amire válaszoltál ahogy írtam is cimborámmal esett meg (itt a ph-n is jelenlévő), majd ha úgy érzi ide is ír. Tény hogy az egér dobozán csak egy "wireless" felirat különbözteti meg 2 két egeret, de azért hiba az hiba.Ami cimborámnak jobban fáj és emiatt mélységesen csalódott bennetek (egyet is értek vele) az az hogy ő 2 nappal előttem rendelte akciósan, de rosszat kapott. Ti garanciális futárral elhoztátok tőle és most annyit kapott hogy sajna nincs ilyen (miért nem lehetett volna neki már akkor adni egy olyat amit rendelt? Vagy garfutárral küldeni neki egy jót, amikor elhoztátok tőle). Közben én 2 nappal később megrendeltem, megpróbáltatok "lerázni", nem hagytam, és most van egerem. Ő pedig áll értetlenül hogy miért nincs akkor neki is... tényleg csak 1-et lehett szerezni? Ha igen, akkor az ő esete "hibás teljesítés" címén nagyobb prio kellett volna hogy legyen.
Persze ha a "hivatalos eljárást" nézi az ember (kívülálló) akkor minden rendben, hiszen ti mindent megtettetek, moshatni lehet a kezeket, de így ismerve "belülről" a sztorit, azért az "érdekes" gyenge jelző.Annyira nem akarja hogy köze legyen hozzátok már, hogy amikor felajánlottam hogy odaadom neki az enyémet (ő jobban használná, mint gamer, régóta ezt szeretné), nem akarta. Azért ez elmond sok mindent szerintem.
Így most van egy félig elégedett és egy elégedetlen ügyfeletek (vagy volt). És persze nem milliókért vásároltunk nálatok, de úgy hiszem a korrektség szellemében lehetett volna akár 2 elégedett ügyfeletek is.
-
lafaty80
addikt
válasz
Jester01
üzenetére
Ez volt az első levél. Ez után jött másnap reggel hogy:
"A(z) x rendelésszámon rendelt terméket összekészítés után átadjuk a futárnak, akik várhatóan 2 munkanapon belül a kért átvételi pontra szállítják Önnek"
De ÁSZF szerint is:
"1. Megrendelő megrendelése elküldésével az iPon Computer Kft. Ügyfelévé válik. A megrendelés ügyfélszolgálatunk írásbeli (e-mail) visszaigazolása után tekinthető véglegesnek. A visszaigazolás 48 órán belül megérkezik az Ügyfélhez, ennek hiányában a megrendelése megismétlése szükséges" -
lafaty80
addikt
Sziasztok!
Remélem kapok értelmezhető választ itt.
"Akciós" lett egy egér (szándékosan írom így). Megrendeltem tegnap (09.06), kaptam 2 email-t is. Kértem hogy ellenőrizzék a terméket csomagoláskor, mert 1 aznap ismerősöm ugyanilyen "akciós" egerénél wireless helyett vezetékse verziót küldtek.
Ma felhívnak hogy hát megnézték de csak vezetékes van és persze csaomagolásnál vették észre. Már itt azt szerették volna hogy álljak el és nézessek készletfigyelőt, de én ragaszkodtam az élő rendelésemhez (ezt is vitatták elsőre). Abban maradtunk, mert lehet ilyen szitu, hogy amint lesz készlet küldik.
Pár percre rá megint telefonálnak, hogy hát azért sem tudnak majd küldeni, mert rosszul volt az ár is (de engem ez miért kelljen hogy érdekeljen), írjak email-t majd foglalkoznak vele. Ezt sem hagytam, nem én hibáztam, ne nekem kelljen utánajárni hogy mivan, kértem hogy házon belül tisztázzák és illetékes ember keressen meg telefonon (mert akivel beszéltem, az a kérdésekre azt tudta csak mondani, hogy ő nem illetékes ebben).
Alig pár percre rá jött egy email hogy elnézést, meg sajnáljuk 1db jött az is vezetékes és nincs rendelhető készlet. Erre lényegében azt írtam, hogy ok, én részemről van egy élő rendelésem, amint lesz készleten küldjék csak.
Majd később jön egy email hogy a termék elérhetősége bizonytalan és adjak majd le újabb rendelést, ezzel egy időben az oldalon törölték a rendelésemet. WFT?!?És amíg még elérhető a termék oldala, látható volt már egy hasonló áresése.
Na most ez korrekt és normális eljárás? 1 nap után rendelés törlés csak mert éppen nincs? (ezek után rosszindulat részemről, de mit szóljak, ha 1-2 napon belül vagy már mától megint elérhető lenne)
(2x is ilyen áron volt fent a termék, engedte rendelni) -
lafaty80
addikt
Nehéz nem sarkítani amit írsz. Bár már régen volt, de pár évig szervizeltem. Most komolyan, ha csak egy képet tett volna be a kolléga az alaplapról és annyit kérdezett volna, hogy na mi a kakukktojás, te egyből rávágtad volna hogy a borda van fordítva?!?
Illetve akik már rutinból szerelnek -szerintem-, csak fogják az alaplapot és megcsodálják majd beleteszik a házba (procival és memóriával). Aztán ha már "beszerelték", utána teszik bele pl. a vga-t mondjuk....Ebből levonni azt, hogy valaki nem ért hozzá vagy nem szakszerűen szerel.... hát...
-
lafaty80
addikt
válasz
PcGo.hu
üzenetére
Ha már így kiemelted a részt, akkor:
"Nem általuk szerelt konfigurációt, vagy nem náluk vásárolt konfiguráció szeretnél leadni, akkor fizess."
légyszíves tedd be azt a sort is ahol azt leírják, hogy az általuk összeszerelt konfiguráció bevizsgálási díjmentes, ha gond lenne valamelyik alkatrészével... -
lafaty80
addikt
Javítsatok ki, de én úgy tudom és hiszem, hogy a neten rendelt és személyesen átvet cuccokra is a távollévők közötti szerződés él, tehát van elállás.

Illetve azt sem értem, ha egy konfigot veszek, darabjaiban és garanciális, akkor miért kell ezért munkadíjat felszámítani? Abban esetben jogosnak tartanám, ha kiderülne, hogy nem garanciális a javítás/csere/stb
-
lafaty80
addikt
Majd ha meg is érkezett, akkor fogok örülni

Egyszer voltam egy pesti nagyker szülinapos buliján, és a végén volt tombola. A fődíj egy szuper robogó volt, a műsorvezetőnő így konferálta fel:
- És most tegyék fel azok a kezüket, akiknek a keresztneve X (Voltunk ekkor kb. 10-en)
- Jó és most hagyják fel, akiknek a vezetékneve H betűvel kezdődik (Ekkor már csak 5-an maradtunk, én fejben itt már csapattam balcsiparton az új verdával vidékiként
)
- Vidékről jöttek (már csak 2-en voltunk)
...
- És most azok akiknek a születési éve xxxx..... és itt buktam el
Ezek után nem esett annyira jól a vacsora

-
lafaty80
addikt
válasz
Gyuri27
üzenetére
Nézd kívánom neked minden rossz indulat nélkül hogy fuss egyszer bele egy olyan szituba, amikről itt írogatsz (védve az eladót). Hogy érezd a másik oldalt is. Aztán persze megnézném hogy hogy reagálnád le.
Én nagyon is megértem az olyan vásárlót vagy leendő vásárlót, aki meglát egy árat és azon akarja megkapni a cuccot. Kit érdekel hogy hogyan/miért/miként/meddig/kitől/ származik az az ár. Ha ott van, akkor annyi, ha akkor veszi meg, akkor azért az árért kell odaadni.
Volt már példa más helyeken is ilyenre és nem az eladót védik a "szabályozások". Megmagyarázni könnyebb, mint elismerni.
-
-
lafaty80
addikt
válasz
Éliás-tóbiás
üzenetére
Kicsit azért ezt kevered, mert te semmilyen szerződést nem kötsz ilyenkor, semmilyen szolgáltatást nem veszel igénybe, te csak egy terméket vásárolsz. Tehát ettől állsz el ilyenkor.
-
lafaty80
addikt
Miért lovagoltok az "internetes webáruház" kifejezésen???
Olvasom egy ideje a kibontakozó vitát, de ahogy látom mindenkinek van igazsága, de elbeszéltek egymás mellett.
Nem címzem senkinek, csak úgy bele az éterbe...Ami az IPON-t illeti, mivel megrendeléskor "személyesen" is át tudod venni, így tényleg nem mindegy, hogy milyen formában vetted.(Akárki)
Ami a 8 munkanapon belüli elállást illeti, ha csak elállsz, akkor "nem vagy köteles" jelezni, hogy bármi baja lenne, mert előfordulhat hogy te nem vettél észre valami hibát, amit mondjuk egy ügyesebb szervizes észrevenne, akkor elbuknád az elállást???
Viszont annyi érdemes tudni, hogy a jogszabály sem tökéletes, mivel "online" vásárlásnál csak az elállást jelöli meg, egyéb esetben pedig a 3 munkanapot.
Ha mondjuk beviszed 8 munkanapon belül és még a 3 munkanapon belül is vagy, hogy baja van, akkor mi a helyzet??? A szerviz nekiáll megnézni, és onnantól már nem beszélhetünk elállásról? Vagy megkérdik hogy mit szeretnél, elállni vagy élni a 3 munkanap belüli cserével? (jelzem ha így cserélik valakinek, és személyesen veszed át, akkor az újra már nem érvényes ugyebár az elállás...)Nem egyszerű a helyzet sem ezen az oldalon sem azon az oldalon. De képzeljünk azt a szitut, hogy az IPON is csak egy vásárló egy Márkánál / Disztribútornál és oda nekik is vissza kell küldeni a cuccokat, hogy "hé cseréljétek ki", és ott is ül egy ilyen szervizes, aki hülyére veszi esetleg őket....
És igen a legrosszabb hiba az, amit csak te tapasztalsz, a szerviz pedig nem.... (mint régebbi "nem iponos" szervizes tapasztalatból beszélek) hiába a lelkesedés hogy tessék itt a hiba, mivel ezt produkálni is kell nekik, akár maguknak, akár a feljebb lévőnek, így nem várhatja el senki tőlük, hogy enélkül cseréljék.
-
lafaty80
addikt
válasz
Jester01
üzenetére
Igen de ha beviszed és ott kicserélik 3 m.napon belül, akkor a cserélt eszköznél már nincs a 8 munkanapon belüli elállás.
3 nap -> az legyen naptár szerinti 3 munkanap! És ilyenkor cserélniük akkor "kell" ha hiba a rendeltetésszerű
használatot akadályozza(tehát az övét kellett volna).Én tehát ha egy rendelt alkatrészem rossz és 8 m.napon belül vagyok, elállnék. Így csak annyi kellemetlenség ér, hogy 30 napon belül kell visszautalniuk az összeget.
-
lafaty80
addikt
válasz
férfiállat
üzenetére
8 munkanapon belül elállhatsz a vásárlástól, ha on-line vásároltál.
-
lafaty80
addikt
Akkor vagy neked nem volt még ilyen gondod, vagy te sem érted a lényeget, már bocs.
A jogszabályok sem egyértelműek sokszor, azokon kellene pontosítani. Sajnos a jelenlegiek 2003-asok hol volt még akkor ilyen kereskedelem?!?
Először is nem mindegy hogy hogy napról/munkanapról/óráról beszélünk Pro kontra.
Nagyon nem mindegy amikor te pl. veszel valamit mondjuk 17.00-kor (vagy át veszel) és csak annyit olvasol hogy 3 munkanapon belül.... Akkor máris buknál 17 órát?!? Vagy mondjuk 15 nap ugye, és te vasárnap akarnál érdeklődni, mert arra esik, amikor nincsenek is nyitva...Pontosítani kellene a jogszabályokat mert sokszor az eladó jófejségére vagyunk utalva vagy éppen a jogszabályok kicsavarására, persze ugyanez visszafelé is

-
lafaty80
addikt
válasz
ninjapundi
üzenetére
"Anyucival"???

-
lafaty80
addikt
válasz
HUN]Repa
üzenetére
Megint ékes példája hogy 2 vélemény hogy ütközik meg egymással

Annyit hozzátennék, hogy voltam szervizes, igaz egy kis városban, de:
- ahogy írva volt is, ne a látszat alapján ítéljünk, mert nálunk nem egyszer volt, hogy az kedves ügyfél autójába nekem kellett kivinnem a gépet, persze udvariasságból, de amilyen retkes, gusztustalan volt az autó, nem nagyon akartam betenni. Ha a kocsija, milyen lehet a lakása, stb....stb..... Ha innen kellett volna kivennem a gépet, talán már az elején áthúzom a szervizlapon a "garanciális javítás" részt. De nem tehettem.És persze találkoztam az említett szervizes "fajtával" (ne legyen sértés, csak kategorizálás
), úgy hogy volt szervizes és it-s tapasztalattal felvértezve szerettem volna gariztatni. Kb 5 perc után kezdtem zavarban lenni, kicsit később már hülyének éreztem magam. Amikor tudod hogy a bullshit generátor dolgozik benne, hogy a nagyvilágban éppen hallott és kicsit még rápakolt értelmetlen és összefüggéstelen "szakmainak" titulált szavakkal/mondatokkal akar alázni, akkor pattan valami, ahogy nálam is. 
Egy jó tanács minden ide írónak, előbb ott a helyszínen face-to-face kellene azokat elmondani megbeszélni, amiket ide írtok szerintem. Tudatos vásárlóként sok lehetőség van a kezedben, köztük a kommunikáció is.
-
lafaty80
addikt
Helló,
HUN]Repa
- olvastam itteni kimerítő hsz-edet, és hát igen, minden történetnek lehet akár 2 vagy több oldala is, tanulságos olvasmány mindkét fél részéről- Viszont lenne hozzád egy kérdésem, régóta vásárolok tőletek, szerencsére még garis gondjaim nem voltak.

Viszont mostanában többször is előfordul, hogy olyan terméket teszek a kosárba (ddr3 memória, hogy majd 1x rászánjam magam a gép bővítésre
), ami csak rendelés véglegesítéskor látszódik nincs készletej. Lehet hogy én nem látom csak, de ha így van, nincs arra mód, hogy azokat a termékeket mondjuk más színnel, vagy más módon meg tudjátok különböztetni?Üdv,
lafaty
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Apple iPhone 14 Pro Max 128 GB Black 100% Akku 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- Eladó Samsung Galaxy A51 4/128GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de ennyi