- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
flotyesz
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #2498 üzenetére
Chieftec 400W GPS400AB (de fentebb írtam is)
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
flotyesz #2497 üzenetére
milyen tápba rakod a ventit? milyen tápod van?
a táp elektronikájának kellene szabályoznia a venti fordulatát a teljesítmény függvényében.
lehet a táp nem tudja szabályozni, vagy az a része elszállt a tápnak.
csak találgatok, de írd le milyen tápba van ez az artic venti, mert nekem anno szépen szabályozta a tápom -
flotyesz
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #2496 üzenetére
szia köszi a választ! amit belinkeltél azaz képet csatoltál az van most benne! de ez hangosabb mint a gyárija!nem tudom miért ha azt mondod hogy nem rossz! na mind1 a héten kiderül mi lesz a sorsa azaz halkabb lesz-e vagy nem! (de bízom benne hogy igen) ja jut eszembe ezek a táp ventik már szabályzottak nem? mert ez folyamatosan pörög nem gyorsul lassul soha! vagy ebbe a tápba nincs vezérlés? (bocsi a kérdezősködésért) üdv
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
flotyesz #2495 üzenetére
ezek a ventik elég jó légszállításúak...
bár nagy fordulaton ezek is tudnak hangosak lenni, de lehet még mindig halkabb mint a mostanidés ha csendet és hatékonyságot akarsz akkor én csak a be qulietet tudom javasolni...
a többivel sajnos nincsen tapasztalatom
de az artic is - ami a képen van - meg ér egy misét, illetve próbát -
flotyesz
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #2494 üzenetére
köszi szépen a választ most amit beletettek az ARCTIC COOLING venti... remélem ennél jobb lesz! esetleg valami más márka ha ilyet nem tud szerezni? üdv
-
flotyesz
csendes tag
sziasztok
kérdezném hogy Chieftec 400W GPS400AB tápba milyen ventillátort ajánlotok mert nekem sikerült kicseréltetni (számítógépes boltba) de olyan hangos hogy megőrülök mellette (vagy inkább jóval hangosabb mint a gyári)!! Így nekem egy halk de mégis jó ventillátort valaki mondjon! pénz jelenleg nem érdekel! csak halk és jó legyen! előre is köszi a válaszokat üdv -
Sokimm
senior tag
Ez lemaradt:
Csak azért, mert látható, hogy az áramlásra igyekeztem figyelni, ha már amúgy sem az origi venti üzemel... -
Sokimm
senior tag
Az enermax twister pressure-t 1 munka nap alatt kézbevettem, itthon megvagdostam zeusz55 segítségével. (fekete-feketéhez, piros-piroshoz, sárga és kék csonkolva, fordulatszám szabályzót kapcsoló maxon (3 állásból a legnagyobbon)), majd kevés szikszalag rá (mert nem volt jobb itthon, de félek, hogy nyáron nyálkássá válik, ezért majd ha melegszik az idő, cserélem valami zsugorcsőre, de most a próba kedvéért tökéletes).
A képeken látszik, hogy nagyobb hűtőbordáknak is lenne hely, de még nincs hozzá kapacitásom, hogy belefogjak. Előbb legyen ez a rendszer stabil. Jah a tápom: Gigabyte 420W GE-C420A-C2
A ninja-mmal most úgy raktam össze, hogy egy légutat képezzen a két venti, és nagyon alacsony hangon üzemel (a gyári Yate Loon D12SH-12 (120x120x25) 40 decibeljéhez képest), szóval végső soron megvagyok elégedve a dologgal, a pormentesítő szivacs gányolásom meg azért kellett, mert nincs féléve meg a rendszer, de már olyan porfelhőt fújtam ki belőle amikor szétszedtem, hogy borzalom. A hátlap gányolás oka, a feltételezett jobb kiáramlás érdekében történt. És jobban is jön ki a levegő!
Elnézést, hogy nem folyamatképeket készítettem, de nem volt fotózkodós kedvem meló közben.
(képzeljétek zeusz kommentjének képeit ide, mert tök ugyan azt csináltam, annyi kivétellel, hogy én nem a gumi csavarokat használtam, hanem volt egy nem használatos szilikon 12cm-es ventillátor "keretem", amit bezsúfoltam a képen látható módon.)Jah a ninja+ventije miatt nem férne be vga, de szerencsére nincs olyanom. :3 Hála az Intelnek, lehetek skót.
-
Sokimm
senior tag
Most találtam:
Yate Loon D12SH-12 van benne, és Enermax Twister Pressure (120x120x25)-re cserélte már Zeusz, és szerintetek ez még mindig jó döntés? (nincs jobb venti a piacon? (ami halkabb, és pöpecebb adatokkal közelíti meg a gyári teljesítményét)Elnézést, hogy külön írtam, szerkeszteni már nem tudtam az előzőt. :\
-
Sokimm
senior tag
Heló mindenki!
Gigabyte 420W GE-C420A-C2 tápom van és szeretnék valami megoldást a gyári 40decibeles ventilátor hangjára... Szerintetek lehet csökkenteni a hangon? Fix fordulatos sajnos a mostani venti. Akár két ventivel is megpróbálnám, alacsonyabb fordulaton, huzatot alkotva (beáramló-kiáramló), de nem tudom van-e értelme..
A válaszokat előre is köszi!
-
rob2174
tag
Sziasztok!
Be quiet! 350W BQT L7 Pure Power tápom ventije 2 év használat után felbúg, zakatol, kerreg.
Garancia meg persze 1 hónapja járt le...Lehetséges tápventi cserével orvosolni a problémát, ha igen milyet javasoltok?
ezek a gyári venti adatai:Fan type
High Quality Fan
+SilentWings
-
Motor technology
-
Bearing technology
Sleeve
Fan size (mm)
120
Max. fan speed (rpm), temperature-dependent
1350
Control of case fans
-
Temperature control for case fans
-
Noise level data:
-
dB(A) at 20% load
15
dB(A) at 50% load
17
dB(A) at 100% load
22http://www.bequiet.com/en/powersupply/45
kösz előre is a válaszokat
-
-
csumpa93
tag
Sziasztok!
Egy ilyen átalakítóval megtudom oldani, hogy a tápventit meg a csereventit ne kelljen megszabni?
-
csiben1
tag
válasz
csiben1 #2483 üzenetére
Időközben látom, hogy ez világítós, szóval ilyen nekem nem kell.
Enermax UCTB12A-ról vélemény? -
csiben1
tag
Sziasztok!
Fsp Hexa 500W tápomban szeretnék ventillátort cserélni, a gyárinál jóval halkabbat keresek. A topicot átnézve a Cooler Master SickleFlow 120 (R4-C2R-20AC-GP)-at ajánlottátok.
Kérdésem az volna, hogy még mindig ez lenne az ajánlott típus vagy esetleg van más is?
Illetve a másik kérdésem: Webshopokat nézve leginkább ezt a típust látom: Cooler Master SickleFlow 120 R4-L2R-20A Van bármi különbség a kettő között?
Előre is köszönöm a segítséget! -
LP37
újonc
Nem olyan rég, vagyis 1 hónapja vettem egy Akyga AK-B1 420W-os ATX tápot, és eddig még nem nyírta ki az alaplapot.
De ami igazán bosszantó benne az a ventilátora, mert az iszonyatosan hangos. Igaz a processzor hűtés mellet még ott van a két házventilátor, és a chipset hűtés is, de azok nem csapnak ekkora zajt, onnét tudom mert az előző táp egy Chicony Hipro 430W-os táp volt, annak pedig alig volt valami hangja az összes ventilátorral együtt.
Mivel garanciális, így nem tudom hogy cseréljem vagy ne cseréljem a ventilátorát, de azt viszont nem tudom milyen ventilátort rakjak bele.
(még valami... ha a 3,3 V magasabb az okozhat még problémákat?) -
Fatalityy
tag
Sziasztok!
Ebben a tápban szeretnék ventiket cserélni:Hiper Type-R 580w modular
van benne 1 12es meg 1 8asa lehetőségeket előre is köszönöm.
-
zeusz55
senior tag
válasz
sesshou #2477 üzenetére
Itt erre a ventire ezeket az adatokat adták meg, légnyomást nem írnak, ezt vedd figyelembe!
CHENG HOME ELECTRONICS CHB12012DS-F
120mm sleeve bearing, 94.3CFM, 2600rpm and 47.0dB(A) -
sesshou
senior tag
Valaki tud ajánlani jó és csendes csere ventit Gigabyte Superb 720w-be?
A mostani sajnos már elkezdett rezinálni
A mostani:
superred
dc12v 0.47A
CHB12012DS-FEgyenlőre ezeken gondolkodtam:
Arctic Cooling F12 (1350 RPM) 1000ft
Zalman F3 (1800RPM) 1600ft
Scythe SlipStream (1900RPM) 2350Az arctic ot már láttam elmlítve ezen a fórumon csak nem tudom hogy nem e túl lassú egy ekkora táphoz.
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
A ventit beszerelve gyakorlatilag a gépnek már csak szélzaja van!
Siri csenben is figyelni kell a hangját.
-
Gaberking
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #2473 üzenetére
Szia!
Szerintem e ilyet beletehetsz! Én pár napja raktam az XFX 850 Pro -mba és jól hűt, semmi hangja nincs. -
fatal1ty1984
őstag
sziasztok,thermaltake evo blue 750-be milyen ventit ajánlotok ami csendes?a gyári kb 1400-at pörög és 14centis
-
zeusz55
senior tag
Állt mind be van forrasztva vágd el félúton és forraszd hozzá a ventit! Ezek a színek alapján
-
Sziasztok!
Saga II 400W-ban vállal valaki venti cserét? Szétszedtem, hogy kicseréljem magam, de sajnos forrasztva vannak a venti kábelei, amint a képen látható: ( a piros és fekete ami a kis NYÁK sarkába fut be)
Nekem pedig sem eszközeim, sem forrasztási tapasztalatom a művelethez. A helyére milyen ventit ajánlotok egyébként?
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Elég régóta nézegetem a fórumot, keresgélek, az FSP tápom randomba nekiállt duruzsolni. Már az is nagy feladat volt hogy kiszűrtem ki a hibás, mert véletlenszerűen adta a hangokat. Aztán a fórumon leírtaknak megfelelően szétszedtem és beolajoztam, de most is csinálja, igaz nem akkor nem úgy, de csinálja. Akkor jött a megfelelő ventikeresés! Mert ugye akármit nem szabad berakni.
Hosszas keresgéléssel rátaláltam erre a ventire! Csak jókat írnak róla! Sikeresen be is szereztem egyet a PC land oldalán volt a legolcsóbb akciós ingyenes kiszállítássál! Leírom hátha valaki keresné:
A tápom:
FSP 350w-60HHNA benne lévő venti:
Yate Loon D12SH-12 (120x120x25)És az adatai:
88 CFM, [2,6 mm-H2O], 40 dBA, 0,3A, 2200 RPM, Sleeve Bearingés ami tökéletes cseredarab:
Enermax Twister Pressure (120x120x25)
És az adatai:
79,96 CFM, [3,845 mm-H2O], 25 dBA, 0,3A, 1800 RPMUgyan a CFM kisebb, de a gyártó honlapján is utána kérdeztem, és értelem szerűen nem az egység alatt szállított levegő a fontosabb, hanem maga a nyomás amivel kihajtja azt, az pedig lényegesen nagyobb a gyárinál.
Amint időm lesz be is szerelem. Asztalon próbálva hangtalan. Mint ebben a videóban!
És maximális köszönet a fejtágításért tornas és Duliee BiOszi kollégának!!
-
gologolo
tag
válasz
Lacielvtárs #2467 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek az infókat!
Szerintem veszek egy új tápot, mert amúgy is a jelenlegi gyenge gyártmány és nem akarom hogy időnap előtt elszálljon. -
Gaberking
senior tag
válasz
Lacielvtárs #2467 üzenetére
Szia
Internet szerint adda adn512ub-a90 -nek kell benne lennie.
Rendeltem egy Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-3 140mm -t bele. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Gaberking #2466 üzenetére
szia
ki kell derítened milyen venti van a tápodban...
akár úgy hogy szétszeded és megnézed, majd az adatai alapjáén már lehet keresni megfelelő ventit.
de indításnak lehet WD40 is megoldhatja ideiglenesen.
tudom nem a legszakszerűbb, mert a Wd40 majdnem mindenre jó, de alapvetően semmire sem kifejezetten jó
de nekem azért el szokta csendesíteni a régi ventijeim
de egy idő után, termesztésen marad a venti csere -
Gaberking
senior tag
Sziasztok!
Van egy XFX 850 PRO tápegységem és hangos a ventilátora.
Mit ajánlotok a gyári ventilátor helyett?
Fontosabb hogy halk legyen, mint olcsó!
Köszönöm szépen a segítséget! -
gologolo
tag
Sziasztok!
Van egy Artic Blue+ AD-E850AE-A5/A6 típusjelű 850W-os tápegységem amiben a ventilátor csapágyas lett. Fémes, magas hangon ciripel. Nem kiemelkedően zajos, de az én ingerküszöbömet már áthágta a zaj, ezért ventilátorcsere mellett döntöttem.
Tudtok ajánlani Budapesten egy jó számtech boltot/bontót ahova ilyen jellegű problémával fordulhatok?
-
ASch
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek pls!
A kérdésem a következő:
FSP AURUM GOLD 650W (FSP AU-650M) tápban szeretnék ventit cserélni.
Noctuát szerettem volna, de látom, hogy nem ajánljátok, kevés lenne.
Mire cseréljek? Köszi előre is! -
törölt tag
válasz
Lacielvtárs #2459 üzenetére
Vagy becsomósodik a zsír...
-
nana95
tag
válasz
Lacielvtárs #2456 üzenetére
Na megpróbáltam, bátyámmal össze kevertünk hajtómű olajat és valamilyen zsírt, első indításnál jó, halknak tűnik. Majd meglátom milyen lesz 1-2 hét után.
-
nana95
tag
válasz
Lacielvtárs #2456 üzenetére
Jól van, majd kipróbálom.
Köszönöm a segítséget. -
Lacielvtárs
nagyúr
persze, értelek, de én javaslom, szerintem csak kiszáradt a csapágy a sok forgástól
én rendszeresen szoktam fújni őket...
vagyis hazudok, mert most új gépem van, de anno szinte két-három havonta fújtam és mindig csendben voltak.
ha hallani kezdtem a hangokat, adtam nekik és csend lett -
nana95
tag
válasz
Lacielvtárs #2454 üzenetére
Na majd a nem olyan távoli jövőben kipróbálom, nem sürgős, 1,5 éve használom így, csak gondoltam már jó volna lassan tenni vele valamit.
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
nana95
tag
válasz
Lacielvtárs #2451 üzenetére
Még nem próbáltam, de szerintem ebben már csapágy sincs aminek segítene, alapból is van egy kis halk korcogó hangja, inkább cserélném.
-
Sarkadi
tag
A korábbi ventilátor cserémmel kapcsolatosan jelentem, hogy tökéletesen működik és a kissé égett szag nem innen származott! Úgyhogy megérte cserélni, teljes terhelés alatt is hideg levegőt fúj ki és nem pörög fel a venti!
-
nana95
tag
Hali!
Volna egy FSP Hexa 500 tápom, amiben már 1,5 éve zakatol a venti, de csak valamikor ha bekapcsolom az első 10 percben(alapból is elég fura hangja van, de ha elhalkul akkor nem hangos). Esetleg tudtok bele ajánlani valami új ventit? Nem akarok túl sokat rászánni(max. 2 ezer). Még nem szedtem szét, nem tudom milyen van benne alapból, de ha esetleg találok neten róla valamit akkor megírom. Ha a venti fehér az előny, de nem nagy érvágás, ha nem az.
Köszi!Szerk: ITT találtam képeket a belsőről és a ventiről.
-
BiOszi
tag
válasz
Lacielvtárs #2448 üzenetére
Köszi! Üdv.
-
BiOszi
tag
Sziasztok!
Valami nagyon csendes tápot szeretnék, ha ajánlanátok....
A jelenlegi egy ctg-500. Alapon nincs is vele semmi baj,de játék közbe iszonyatosan felpörög, venti már cserélve lett. Alapon 3.0ghz-en semmi hangja,de amint emelem a sebességet (4.0ghz) már hallatszik a hangja netezés közbe is.
Konfig: P5Q, E5450, GTX650Ti....
Üdv.
-
Sarkadi
tag
Nem igazán...de nem cserélem a ventit vissza, remélem nem lesz különösebb gondom vele...ha igen, akkor marad egy új táp vásárlása, bár ezt nem terveztem...
-
Sarkadi
tag
Egy jó órányi Shadow Of Mordor-ozás után, ami azért elég gépigényes játék kissé égett szag lett, de nem hiszem, hogy komolyabb baj lenne, mert azért jobban hajtotta is a ventit! Szerintem csak kiégett némi por
-
Sarkadi
tag
Jól teljesít, nem igazán fújt még ki eddig meleget terhelés közben sem! A hangjára sem lehet panasz, terhelve is csak minimális szélzaj van, de az kell is!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Sarkadi #2440 üzenetére
az egy kiváló venti, kár hogy nem gyártják már ha jól tudom...
csak ne lenne olyan húgysárga a lapátja
annak nagyon jó a légszállítása és iszonyat csendes a lelkem...
de imádtam anno, nekem is sok olyanom volt...
én jónak tartom a döntésed....
mondjuk ami nekem volt anno ilyen ventim annak 800 volt a fordulata.
nem tudom a tápnak elegendő e, de szerintem érdemes terhelésnél majd figyelni kézzal a hőfokot.
de úgy gondolom rendben lesz, anno én egy coolink 500 W-os tápba raktam olyat és nem volt gond sem a táppal sem a ventivel -
Sarkadi
tag
Sziasztok!
Kénytelen voltam én is ventilátort cseréni az FSP Hexa 400W-os tápomba, mert a gyári Yate Loon már igencsak hangos volt. Mivel alsótápos házam van, és volt is kéznél venti, ezért ezt raktam a gyári helyett: COOLINK SWiF2 120P. Szerintem elég a gyári helyett, terheléstől függően majd úgyis meghajtja kicsit jobban, de azért kíváncsi lennék a véleményetekre!
Köszönöm!
-
Sinesol
veterán
Viszont ahogy nézem alapbol 40db-zajszintje van a benne található Yate Loon ventinek és ha már belenyulok a tápba, akkor lehet érdemesebb lenne beletenni valami csendesebb cuccot, na meg lehet mindenképpen muszaj lesz ha nem javul meg.
Ez a venti pontos tipusa: Yate Loon D12SH-12 12v 2200rpm
zajszint 40dB
airflow 88cfm
mérete: 120*120*25A 15-20 dB-es beQuiet ventik eléggé vonzóak, csakhát a 76 cfm gond lehet. Esetleg van valamilyen 20-30 dB zajszintű venti ami még alternativa lehetne?
-
tornas
őstag
válasz
hoffman_ #2430 üzenetére
Üdv!
Valszeg siklócsapágyas Yate Loon ventid van (javíts ki, ha nem így van!
). Ennek csapágyazása könnyen helyre hozható, legalábbis az esetek nagy részében. Én magam leírtam már jó párszor részletesen is, így megkérlek hogy használd a keresőt!
Sinesol: A te ventid is valszeg lehalkítható. Én megeszközölném a csapágyának az újrakenését (mielőtt pénzköltésbe kezdenék), hátha elkussol. Keress rá...
-
Sinesol
veterán
válasz
Lacielvtárs #2432 üzenetére
Néztem én is ezt a tipust, de csak 76 Cfm-et tud légszállításban.
Ami meg a tápban van az 88CFM-et ad le. Ez azért elég jelentős különbség nem?Amugy találtam talán a Scythenak egy ventijét ami 80-130cfm-et at tud akár, de az 38 mm mély.
Na mármost ha 25-ös van benne akkor baj lehet abbol ha egy38-as mélységűt rakok be? vagy lehetséges hogy ha 13mm-el közelebb van az elektronikahoz akkor megolvadna? -
Sinesol
veterán
válasz
Lacielvtárs #2426 üzenetére
Kiprobaltam éppen az előbb, ugyanugy ez a folyamatos motorzaj hallatszik, annyi valtozott hogy kicsit egyenletesebb lett, mert eddig a zugas közben voltak néha ilyen furcsa zörgő mellékhangok is. Hát ha ez eredmények számít akkor most kaptam egy kevésbé zavaró hangú, de ugyanolyan hangos tápot
Kb 1 méterről hallgatva, nem sokkal csendesebb mint egy mikró.. -
hoffman_
nagyúr
üdv!
a táphibás topicból irányítottak ide, tudnátok segíteni?
adott egy 500-as fsp hexa táp, ami pár hónapja csúnyán elkezdett kerregni. nem nagyon lett szétszedve, a venti kapott egy kis wd40-et, utána pár hónapig problémamentes volt. most megint előjött, nagyon csúnyán, haláltusának tűnik. két kérdésem lenne.
1. a benne lévő ventit szét tudom szedni, hogy megpróbáljam megmenteni a csapágyazást?
2. amennyiben nem, hogyan tudom cserélni, milyen a csatlakozás? forrasztanom kéne, vagy 3 pines?
köszönöm előre is!
-
Sziasztok!
XFX pro 650 táphoz milyen ventit tudtok ajánlani? A gyári Adda ADN 512UB-A90 már nem létezik, utódja az A91 csak külföldről rendelhető.. Kipróbáltam már a wd40-et, és más praktikákat is, de ezen a ventin már nem segít...Mérete: 135x135x25mm
Egy r9 290 kártyával használom, és azt vettem észre, hogy ahogy nő a terhelés, egyre hangosabb lesz a ventilátor...Ez alapból rendben is lenne, de ez már rendesen zavaróan hangos...
Nem vagyok benne biztos, hogy nem-e maga a venti vezérlés a hibás? -
tornas
őstag
válasz
Lacielvtárs #2426 üzenetére
De csak ideig-óráig jó WD40...
-
Sinesol
veterán
Sziasztok!
Egy Yate Loon D12SH-12 ventit kéne lecserélnem egy tápban. Konkrétan egy régebbi Fsp beles Giga táp. Mivel gond nem volt vele miert is cserélném le. Viszont a venti konkrétan zúg már, ilyen mély zugo hangja van kb mint egy hajszaritó csak halkabb persze. Gondolom ezen nem lehet segiteni, jó pár évet lehuzott benne az a venti már.
Megnéztem a gyarto honlapjat azt irja:D12SH-12 12V 2200rpm Airflow 88 CFM
Méretek: 120*120*25A fő szempont hogy csendes legyen, de az a gondom hogy nézegettem a ventigyartokat és max ilyen 76 cfm-et tud a legjobb be quiet is, az meg szerintem elég nagy különbség, majdnem 20 százalékkal nagyobb cfm kéne, ami nem kis különbség.
Nagy baj ha ennyivel roszabb a teljesitménye a Bequietnek? Vagy tud valaki ajanlani valami megbízható, csendes és erősebb ventit? -
Atomantiii
addikt
válasz
Lacielvtárs #2421 üzenetére
Értem, köszi.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Atomantiii #2422 üzenetére
ha eddig viszonylag halk volt, akkor WD 40 a csapágynak az szokott segíteni
de ezt a technikát javaslom az össze ventihez, ez meg szokta oldani az ilyen jelegű gondotebben a topikban kérdezz rá a tápra, ha venni akarsz, ok?
sajnos a HKC nem a technika csúcsa, gyakorlatilag a cseres virággal van egy kategóriában, nem a leg megbízhatóbb táp, a Codegen gyártónak a "nevesebb" tápja
-
Atomantiii
addikt
válasz
Lacielvtárs #2421 üzenetére
Szia!
Eddig halk volt (viszonylag), de most lett egy kis fütyülős hangja valaminek, még nem teljesen biztos, hogy a tápnak de arra gyanakszom.
Bár lehet a procihűtő még nem tudom biztosan. Csak infót gyűjtök.
Vagy ha tápcserére kerülne a sor melyik az ami tényleg halk?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Atomantiii #2420 üzenetére
szia
sajnos az a hkc nem lesz halkabb még akkor sem ha cserélsz ventit..
szerintem a hkc tápokban nincsen venti szabályozás
nekem is volt HKC 550 w-os tápom, és mindig fullon ment benne a venti
szerintem abból kifelejtették a venti szabályozást vagy gyárilag nem is rakták bele -
Atomantiii
addikt
Segítséget szeretnék kérni, egy HKC 550 W-os tápegységbe kellene ventit cserélni, egy ilyet néztem ki bele:
http://www.edigital.hu/Rendszerhuto/Zalman_ZM-F3-FDB_120mm_szamitogephaz_hutoventillator-p413178.html3 ezernél többet nem szeretnék költeni rá, valami ötlet?
-
Sarkadi
tag
Miután nekiestem pár órája, nem a ventilátor csere mellett, hanem egy alapos takarítás és WD40-nél maradtam. Meglepő, de segített annyit, hogy nem hallatszik ki a gépből a táp ventije, úgyhogy elégedett vagyok!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Sarkadi #2417 üzenetére
szia
szerintem olvasd el a te írásod feletti hozzászólást
pont arra ad választ amit kérdezel
én magam a Be Quliet ventiket javaslom, azok csendesek és jó a légszállításuk -
Sarkadi
tag
Sziasztok!
FPS Hexa 400W-os tápomba szeretném a gyári ventit kicserélni, egy jóval hallkabbra, de félek, hogy a kisebb fordulatszám miatt áratnék ezzel. A gyárit, aminek a pontos nevét nem tudom a Cooler Master Silencio 450-es gépházamba lévő gyári 12cm-es ventire cserélném, mert azt is lecseréltem és csak a szekrénybe áll. A kérdésem az lenne, hogy megéri-e szerintetek cserélnem, ill. elérném-e amit szeretnék!? Mert a gépben már tényleg csak a tápnak van kissé zavaró hangja.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
csubi8
csendes tag
szia, én most estem át a tűzkeresztségen (Fsp Raider 550-ben kezdett rosszalkodni a venti, csere lett belőle).
amit tudok ajánlani, hogy
1. járj utána, hogy milyen venti van most a tápodban (milyen típus, úgy rá tudsz keresni, hogy mennyi a fordulata percenként és a fontos adat, hogy mennyi levegőt forgat meg)
2. ezek alapján az adatok alapján válassz ventit, mert igazából nem feltétlen a halkság számít, hanem a teljesítmény.nekem egy 12 centis ventit kellett keresnem és tényleg nem a pénz számított nálam, mert vehettem volna csúcskategóriás Noctua-t is, de elég volt egy Artic Cooling. egy olyan típust választottam, ami hőszenzoros (saját magának állítja a fordulatot hőmérséklet alapján). 1 év gar van rá, eddig szépen muzsikál és kemény 1300 Ft volt.
régen mintha ezek sokkal drágábbak lettek volna.
-
Maarki
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy Chieftec CFT-650-14CS tápomnak a ventie elkezdet recsegni ropogni és tápot nem akarok venni meg lehetne mokolni mondjuk a ventit ha igen akkor mit tudnátok ajánlani ? Halk venti érdekelne max5-6k szánok rá.
Válaszotok előre is köszönöm!
Üdv. Maarki
-
csubi8
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #2412 üzenetére
a következő lett: egyenlőre nem cseréltem az FSP Raider 550-es táp ventillátorát, hanem csak lekötöttem és fix 7 voltot adok neki (folyamatosan 7 voltot kap). így teljesen megszűnt a ventillátor zaj, valószínűleg csak egy bizonyos fordulaton/sebességen jött elő a hang.
ezzel persze fennáll a veszély, hogy túlmelegszik a táp, hiszen nem tudja saját magának változtatni a sebességet, amikor esetleg szüksége lenne rá.
emiatt most rendszeresen figyelem (eszköz híján kézzel), hogy mennyire meleg levegő jön ki a tápból, de mivel 90%-ban netezésre és irodai dolgokra használom a gépet, ezért nincs túljáratva, így hideg levegő jön belőle.
a játékoknál lehet majd kritikus, amikor a videókártya kér egy kis többletet a táptól... az még érdekes lehet.
szóval ez egyenlőre egy ideiglenes megoldás, mert persze csak idő kérdése, hogy mikor kezd el zizegni a ventillátor sebességtől függetlenül, de addig is megteszi.
-
csubi8
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #2410 üzenetére
azt hiszem este lesz egy kis szétszerelés, mert nekem is gyanús.
köszi az infókat és a segítséget!
-
Lacielvtárs
nagyúr
hát akkor az érdekes...
én is úgy tudtam hogy ezek a ventik szívják a levegőt és hátra felé fújják...
biztos vagy abban hogy így mozog a levegő?
esetleg egy füstölővel meg tudnál győződni róla
nem volt az szétszedve még?
esetleg nem lehet hogy fordítva rakta vissza valamikor valaki?
vagy én nem vagyok teljes körűen informálódva a tápokkal kapcsolatban? -
csubi8
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #2408 üzenetére
köszi az infókat, akkor ilyet veszek.
azt egyébként nem értem, hogy ennek az FSP tápnak a ventije lefelé fújja a levegőt (a processzor hűtőre rá). azt hittem, hogy ezek inkább szívják a levegőt és hátrafelé kitolják a meleget.
-
Lacielvtárs
nagyúr
ezek fényében, én ezt javaslom
link
gyártói oldal
ezek bitang csendes ventik és kiváló a légszállításuk, okés el is kérik az árát...
ezeket tudod "gumicsavarral" rögzíteni amit adnak hozzá gyárilag és ezzel még minimalizálni is tudod a rezonanciát.a jelenlegi ventid adatlapja, ha jól olvasom
-
Lacielvtárs
nagyúr
pont ezt akartam javasolni, de akkor már meg is előztél...
ez eestben a korábbi hozzászólásom van érvényben részemről
de az is lehet egy megoldás, hogy WD40-et fújsz a ventibe...
igaz nem a legszakszerűbb megoldás, de szokott segíteni rajta.
max egy két havonta ezt megcsinálod, mert lehet "kiszáradt" a venti csapágyszerk: bocsi, benéztem
-
csubi8
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #2403 üzenetére
szia, ahogy írtam a korábbi hozzászólásban: 12 centis YL ventivel (D12SM-12, 1650 RPM, 70.5 CFM, 33db)
-
csubi8
csendes tag
nem úgy ciripelő, hanem inkább kerregő. ha bekapcsolod még nem lehet hallani, kb. 1-2 perc alatt előjön és onnantól nem hagyja abba. onnan is adott a dolog, hogy a venti csinálja, hogy menet közben megakasztottam (persze csak 5 másodpercre) és azonnal csend lett a házban. szóval tuti a venti.
-
Lacielvtárs
nagyúr
szia, szerintem szedd szét először a tápot, és nézd meg milyen ventilátor van benne
max fotózd le és tedd is fel a képet, és akkor a típusa alapján tudunk már segíteni.
a típus alapján kiderül hogy mekkora az induló fesz, mekkora fordulata és légszállítása van a ventinek... -
csubi8
csendes tag
sziasztok,
adott egy FSP Raider 550-es táp, benne az eredeti 12 centis YL ventivel (D12SM-12, 1650 RPM, 70.5 CFM, 33db) és elkezdett ciripelni, most már idegesítő módon.
Gondolom cserére szorul és kérlek ajánljatok konkrét típust és modellt, hogy mire érdemes cserélni (ami hasonló, vagy jobb teljesítménnyel bír).
Nagyon köszi
-
flashpointer
őstag
válasz
Lacielvtárs #2399 üzenetére
Köszi a választ, és az úgy milyen lenne hogy egy SFX tápegység 80-as ventijét lekapni és egy szűkítőn keresztül 12-essel hűteni a néma üzemmódért? : )
Kitaláltam egy konstrukciót de az mATX táp nem férne be, csak egy sfx, de annyi hely még maradna hogy egy 10 vagy 12-es venti +szűkítő. Nem pont ez de ilyesmire gondolok:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Noctua nf a14 pwm 3db + nf a15 pwm 1db
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest