- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
-
LOGOUT
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
-
takacsbotond
őstag
Szia!Azok az adatok amiket a tápod gyári ventijéről írnak köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.Nyugodtan mehet bele a Shadow Wings, vagy Pure Wings 2 is, mert sokkal olcsóbb, és alig rosszabb valamivel.
Vityaa: Szia!Milyen venti van benne gyárilag, és mik a specifikációi?Így látatlanban a Artic F12CO-t, és a Noiseblocker E-Loop B12-t ajánlanám.
dzola23: Mint már sokszor el lett mondva a gyártó által megadott specifikációk sokszor nagyon távol állnak a válóságtól.A Nanoxia DS nem egy rossz venti a maga árkategóriájában, de csodát ne várj tőle.
-
Kernel
nagyúr
Életvédelmi szerepe is van, noha földelt konnektor használata esetén nem tud megrázni, csak tönkremegy és/vagy lenyomja a biztosítékot.
De véd egy véletlenül beesett csavar ellen is, vagy a panel megnyomódása, behajlása ellen, még ha erre kisebb is az esély.
Bár kicsit kínos megírni is, de csak a tanulság kedvéért: több évtizedes szervizvállalkozásom egyik legszégyenletesebb esete történt pár hete, amikor egy monitor tápadapterét javítottam, és összerakáskor egészen barom módon kifelejtettem azt a vékony, műanyag lapot. Pontosabban nem is volt még összerakva, csak beraktam és becsavaroztam a panelt az alumínium sínbe, hűtőfüleket is rögzítettem, hiszen egyébként hűtés nélkül terheléspróbát sem lehet végezni rajta.
Egy ilyen adapter jóval zsúfoltabb felépítésű, úgyhogy a büntetés nem is maradt el. A panel valahol leért az alaplemezhez, azonnal elpukkant, primer oldalon úgy szétégtek részek, hogy az már javíthatatlan, keríteni kellett egy új tápegységet.
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
Na ez első körben szuper, de pl középső linknél nincs oda írva, hogy hány pines. Ezek közül melyik az amit csak beteszek a helyére és ennyi? Elég sok verzió van itt ahogy látom. Olyat is hallottam hogy valaki cserélt és nem indult el a venti stb., azért szeretnék pont jót helyette.
Melyiket lenne érdemes? Tápban 2pines csatlakozó van.
A lomexes linken ott mondjuk látom fekete és piros tehát sanszos hogy kettő pin. -
HartgeH3-2.8
addikt
Szerintem nem, de pontosan nem tudtam behatárolni a jelenséget ezért körbe írtam minden féle ventihez köthetővel
Gondolom nem jellemző a venti csere tápoknál, de újat venni egy venti miatt kicsit erős lenne.
Nem szeretnék akármit esetleg nem megfelelőt beletenni azért kérnék helpet.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Igazából nem hangos hanem egészen közel hajolva szerintem csapágy jellegű apró kerregés "szerű" hang amit lehet hallani. Tipikus venti fáradásos "csúszóhang" jelenség. Szépen megfogalmaztam de remélem érthető
Kivettem a ventit portalanítottam hátul levettem azt a gumi borítást és nézzetek hülyének de 1 csepp WD40 amit kapott az van csak itthon.Milyen zsír amivel lehet próbálkozni? Most a jelenség csökkent/megszűnt, de jó lenne cserélni, mert a táp kiváló.
-
-
Kernel
nagyúr
Lehet például lézeres hőmérővel, amit csak rá kell irányítani a mérni kívánt alkatrészre.
Vagy egyes multiméterek tartozéka szokott lenni a vezetékes, hőelemes szenzor. Mivel ez egy mm átmérőjű gömbben végződik, én az alumínium hűtőborda oldalába fúrtam egy kis lyukat, ami a tápegységen kívülről is hozzáférhető, abba dugtam bele a hőelemet, pasztázva. (Régebben kísérleteztem valamit ezzel kapcsolatban, hogy meddig lehet csökkenteni a fordulatot.)
Természetesen a szekunder oldali diódák hűtőbordájáról beszélek, nem a primer oldali kapcsolótranzisztorokról, vagy az aktív PFC FET-ről, ahol a borda hálózati feszültség alatt van, tehát azt laikusoknak ki kell hagyni az ilyen játékokból. De az nem is szokott annyira melegedni. Az is melegszik persze, csak kevésbé.
-
tornas
őstag
Az OPP (túlterhelés elleni védelem) mellett ha van OTP (túlmelegedés elleni védelem) akkor egyszerüen lekapcsol.
Ha nincs OTP, akkor nem fog semmit sem reagálni, de szaga azért nem lesz. Mire olyan melege lesz, addigra lényegében túlterhelődik és az OPP fog aktiválódni. Viszont magasabb üzemi hőfokon elöbb fognak kiszáradnak a kondijai.
-
tornas
őstag
Meg lehet próbálni azt a BQ ventit. Csak beszerelés után érdemes lenne jobban leterhelni a gépet egy időre (max. 1 óra elég lehet egy izmosabb játékkal vagy egy - esetleg több - benchmark programmal), és megfigyelni a táp melegedésének a mértékét. Ha megfelelőnek ígérkezik, akkor maradhat.
"Az ára kicsit nekem tükrözi a minőséget,tartósságot.(lehet,csak nekem)"
Csak neked tükrözi...mert ez egyébként egy elég jó minőségű venti akar lenni. Ami pedig az árát illeti, az azért tűnik olcsónak, mert nem egy PC bolt árulja, hanem egy elektronikai szaküzlet.
-
tornas
őstag
Ez tökéletes lesz oda, remek és bevált cucc és nem is túl drága.
120x120x25mm 12V KF1225H1HR-R (JAM) LONG LIFE HTLS CSAPÁGY 3.6W 80.49CFM 38.5dBA 2200RPM [57-00-46]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Lexus, Toyota topik
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Noctua NF-F12 PWM venti
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest