Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZsZso
Közösségépítő
Előtte is kapható volt 9 390 Ft -ért az Auchanban pedig.

Egyébként lehet a hype miatt is. Társasjátékos Facebook csoportokban (Mit játsszunk pl.) nagyon fel tudnak pörgetni egy-egy címet. Feleségem már egy ideje nagyon magas helyre pakolta a Juharvölgyet, úgyhogy nagy volt az öröm, amikor november elején ennyiért be tudtuk szerezni.
#5137 Ilidzser:
Most az Auchanban jön ki szerintem annyira. 22900 Ft +BKTARSAS25 -
Persze, tudom, hogy ez előny, mert nekem is jó, ha majd eladni akarok, csak a matekot nem értem mögötte
Az esetek 90%-ban csak akkor éri meg, ha szó szerinte a környéken lakik az eladó ÉS nem derül ki, hogy a "patikának" hirdetett cucc valójában poros/kopott.Persze, játékot nem veszek csak azért mert akciós. Sajnos ami tetszik azok közül egyik sem az (vajon miért...)
A másik végletbe se szeretnék átesni, azaz ráfeszülni pl. a BGG toplistákra túlzottan. Az egyik játékunk (Chronicles of Avel) amit 3 főre vettünk - szóval a gyerkőcnek is - pl. nem szerepel túl jól ott, ennek ellenére zseniális, nem bánom hogy hagytam magam rábeszélni. 1 hete vettük kb., és majdnem minden nap volt egy kör.De hogy "technikai" kérdés is legyen: a Scythe 2 fővel mennyire működik? Úgy látom megoszlanak róla a vélemények, kíváncsi lennék itteni tapasztalatokra is.
-
ZsZso
Közösségépítő
Hát így is lehet nézni és ebben is van igazság. Én most egyrészt a lehetőséget látom benne, hogy ha volt még nagyon wishlistes valami, akkor azt máshonnan még a régi áron be lehet rántani, másrészt pedig azt, hogy lehet kár volt várni pár címmel. Pl. Everdellel nagyon szemeztem, de annyi társas vár még alkalomra (5-6?), hogy megkapjuk, hogy most elengedem a hörcsögölés ezen formáját
. Majd ha "elfogy" mind és pont alkalom kell, akkor majd úgy mulatok, hogy éppen aktuális legolcsóbb áron húzom majd be valahonnan
. -
mike1334
veterán
A festéshez béna vagyok
Nem euró élményt várok, de remélem azért van benne sztori (meglepetés, fordulat, érzelmek
). Apropó..érdemes kártyavédőzni? De közben ott a concordia is, a 2 fős térképpel...meg szeretnék egy "nagy" ticket to ride-ot, big city kiegészítővel...ennyit arról, hogy teljesnek érzem a gyűjteményt
-
mike1334
veterán
Tudom, de pont akarok venni egy társast, és azt a pár napot kibírom, ha úgy van
Ha már itt vagyok..milyen itthon is kapható roll/flip & write játékot ajánlotok 1-2 főre, ami nem túl egyszerű, de azért nem is a3-as lapon kell ikszelgetni (mint a Hadrianus fala). Ja és jó, ha nem lehet hamar ráunni egyedül sem.
-
ZsZso
Közösségépítő
Azért nem láttad máshol, mert az OMSZ -t kellett hozzá támogatni, hogy kapj ilyen kupont.
"Gemklubos akcios tarsasokra max akkor megy torzsvasarloi, ha elfelejtik letiltani."
Nekem nem is az a bajom, hogy nem megy, hanem az, hogy közben azt hazudja, hogy törzsvásárlói miatt olcsóbb nekem, miközben ugyanannyiba kerül törzsvásárlói nélkül is, ha nem vagy bejelentkezve. Ez így erősen megtévesztő és manipulatív. -
Dr.NX
addikt
"Helyette lehetett volna melózni, és egy normális játékot venni."
Bocs, de ez akkora baromság, hogy arra szavak nincsenek.
Ezt olvastad valami magazinban?
Van ilyen, aki így számolja a szabadidejét? Pláne egy hobbinál, ahol ilyen tíz-húszezres nagyságrend van árban. Ha félmillió-milliós nagyságrendű hobbiról lenne szó, azt mondanám, hogy oké.
Mi számít normális játéknak? Honnan tudod, hogy az a normális játék be fog jönni nektek?
Egy költő barátom kérdezi.
Megyek is dolgozni, hogy legyen pénzem normális társasjátékra."buktál mondjuk 3-4 órát az életedből."
Úgy is fel lehet fogni, hogy tapasztalatot szereztél, mondjuk az adott játéktípussal kapcsolatban. -
Erre írom azt, hogy ha már sokat játszottál (közel 40 éve társasozunk igen rendszeresen), akkor már meg fogod ismerni annyira a játokokat, hogy imsered azt is, melyik milyen játékmenettel rendelkezik, melyik milyen komplexitással van, melyiket kivel jó játszani.
Más játékkal játszunk itthon a gyerekekkel, mással akár a pápai vagy épp a nagykanizsai társasklubbosokkal, és mással a mensa-s társascsoportokkal, de pl más játékot veszek elő akkor is, amikor a nővéremmel, de akkor is, amikor a növérem lányával és az ő párjával játszunk. Tudom, mit szeretnek ők (nem játékot, tipust), és ezért könnyebb jó élményt adni (pl az utóbbiaknak simán jó egy Mars terraformálása, egy Tokió királya vagy egy Viticulture, de feleségem családjánál A zsákmány, a Magyar népmesék jön elő, míg anyukámnál inkább egy klasszikus Alhambra vagy Catan fog működni, alkalmanként megspékelve egy The mind-dal). De ha már ismered jól a játékokat, akkor már egy perc alatt - megnézve a játékelemeket, eszközöket, elolvasva röviden a dobozon lévő leírást - tudni fogod, hogy van-e olyan ismerősi köröd, akikkel ez a játék jó lehet. Mivel én elvakult fanatikus vagyok, mindegyik fajtához van "csoportom", akikkel tudom játszani, de nem viszem mindegyiket mindenkihez. Amennyiben valaki csak bizonyos fajtákkal szeret játszani, ne kezdjen el ész nélkül kipróbálni mindent, mert sok csalódás lesz benne. Ezért is írtam úgy, hogy ha már elég jól ismeritek a játékokat, akkor bátorítalak a próbálgatásra, mert csak azt fogod kipróbálni, ami ízletesnek tűnik.Bár ki nem állhatom, de még akár egy ki nevet a végén és ehhez hasonló dobok és lépek játék is lehet valakinek jó (bár akkor már inkább legyen egy up the rock, hogy legyen valami ici-pici íze is a játéknak a dobok és lépek folyamán). Sőt, még nekünk is van itthon monopoly, amit már vagy másfél éve előveszünk havonta kb 1x a gyerekekkel (oké, ez a kutyás-macskás, bankkártyával), mert néha azt kívánják meg, bár mi nem szeretjük. Sőt, még egy Star Wars monopoly is van, de csak azért, mert star wars, nem a monopoly miatt

De ha valaki szeretne egy hosszú és izgalmas játékot játszani, még mindig van itthon Harc Európáért, ami teljességgel lemossa a pályáról a trónok harca katyvaszt, még ha az jobban fel is hívja az emberek figyelmét...Szóval egyetértek veled, hogy ne vegyél meg egy játékot 3000Ft-ért ész nélkül, de hozzáteszem azt is, hogy ne vegyél meg egy játékot semmennyiért sem csak azért, mert sokat beszélnek róla pozitívan, vagy mert az épp a Top 100 játékban van a BGG-n, hiszen attól még lehet, hogy nem a te játékstílusod szerint való, és potyára fizettél ki bármennyit érte. Ha ismered már a játékokat, akkor tudni fogod, melyik fajta a neked való, ha nem, akkor pedig menj el a közeli társas klubba (szinte mindenhol van ilyen relatíve közel), és kérdezd meg ott az embereket. Ha valakinek van, elhozza, kipróbáljátok közösen, és megismered, miközben még kapcsolatok is épülnek. Ezalatt pedig a te "játéktered" is kibővül.
MOD
Egyébként 20-25 éve még úgy vásároltunk játékot, hogy mi kapott spiel des jahres vagy mensa select díjat vagy jelölést adott kategóriákban, és akkor azzal csak nem hibázunk akkorrát. Aztán úgy 10 éve már annyira rájár a szemem a játékokra, hogy kb megmondom, kivel fogom ezt úgy játszani, hogy élvezni fogjuk, vagy épp ő fogja a barátaival. Szóval idővel kialakul ez. Most viszont már egyszerre segítség egy BGG oldal, de lehet hátráltató téynező is, mert felületesen ránézve csak azt látja valaki, hogy pl 5,4 a pictureka, akkor az totál béna, míg a 4 és 6 éves lányaimnak igazi kincsesláda az a játék. Majd pár év múlva már nem fogja őket érdekelni, de sörözős társaságban még akkor is hatalmas röhögéseket tud okozni pár üveg után, saját szabályokkal
-
ZsZso
Közösségépítő
Köszi! Egérleső -t már "figyeljük", Csúszkaland már betárazva, csak alkalom kell rá, Nem én voltam szintén meg van, csak meg kell kapniuk, Zombie Kidzt karácsonyra kapták, szeretik nagyon. Mi meg hüledezünk, mert ilyen típusú játékot azelőtt nem játszottunk (ami fejlődik).
A többit meg most felírtam a figyelőlistára, köszi! Most amit rongyosra játszanak az a Ticket to Ride: Első utazás (szintén karácsonyi szerzemény).
-
Dr.NX
addikt
-
Mortein
tag
Árukereső, társasjáték.com szokott lenni az alap, ahol ellenőrzöm az árakat. Cserebere és modern társasban is benne vagyok. A kickstarterest nem ismertem felvettem a többi közé, köszi!
Van, amikor nekiülök és végignézegetem az árakat, de mindig arra a megállapításra jutok, hogy használtan nem éri meg megvenni. Múltkor feleségem szolt, hogy van Pandemic párszor játszott használtan eladó 8500-ért, de mondom tescoban, akcióban 8-9 valamennyiért volt és az bontatlan.
-
Frod
addikt
Nyilván nem zavarnának a honosított verziók, ha nem tudnék róla, hogy mennyi mindentől esek el, ami KS-en a csomag része. De mivel tudom, így olyan mértékben érzem a szimpla "core" dobozokat megcsonkítva, hogy sajnálom, de nem.
Bár az utóbbi idők változásai (áfa, vám, infláció) ezt kicsit árnyalják: míg régen sarkítva, de az volt, hogy sokszor kevesebb pénzért kaptál jóval többet (pl a Nemesis 33 volt core+aftermath+comic; itthon csak az alapdoboz 45) - mindösszesen csak előre bele kellett tenned a pénzt és várni - addig mostanra kétszer meggondolja az ember, és akkor is inkább arra jut, hogy nem. :/Egyébként a fél milliós reward ugrások is csodálatosak - bár ha jól tudom, egy ideje már náluk is inkább fix napi reward van, mióta valamelyik kampánynál nagyon csúnyán befürödtek.
-
Frod
addikt
"Régi szép idők, mikor a 130$-os pledge 100$ volt, a dollár 10%-kal lentebb tanyázott, és nem volt 27% áfa az egészre "
+1

De ahogy látom, még a nagy Társas fész csoportban sem került elő.
A CMON lett ennyire drága, vagy a Zombicide tart már ennyire alacsonyan, hogy senkinek sem üti meg a mércét? -
maross
nagyúr
Nagy a csend marvel zombies fronton
. Durva, hogy joval tobben backelték a 410$-os galactus pledget, mint a masik kettot osszesen. Régi szép idők, mikor a 130$-os pledge 100$ volt, a dollár 10%-kal lentebb tanyázott, és nem volt 27% áfa az egészre
. 35k vs 60k. hát ez van. -
Mortein
tag
-
knoxhu
senior tag
Nem tisztem senki játékstílusába beleszólni, de lehet tényleg érdemes egy Mindnál maradni, ha pl. egy Draftosaurus 60 percig tart 3 fő esetén, vagy akár 30 percig. Maximum az első alkalmak (a tanuló fázissal) érhetik el az általad vázolt időintervallumokat. Ez alól kivétel a Kartográfusok (ezért is írtam +1-ként), mert ha sok idő elmegy a rajzok szépítgetésével, akkor valóban túlcsúszik a 30 perce.
Saját tapasztalatom alapján, minden általam felsorolt játék a nevezett 15-30 perc között általánosítható 3 fő esetén. Ismétlem, egyedül a Kartográfusok képezhet kivételt. -
-
Az első részben kicsit egysíkúak voltak a minik, de most elég változatosnak tűnnek, így gondoltam, bevállalom. Az extrákkal megéri, shipping ide vagy oda.
Nem is az a 10 dollár izgat, amit fogni lehetne a közössel a szállításon. Az összefogás értelmét sokkal inkább abban látom, hogy egy raklapnyi cucc sokkal kisebb eséllyel "kallódik el", mint egy magányos csomag, és azért egy 50 rugós pakkot nem szívesen buknék be a köcsög, korrupt posta miatt. -
Tristis
őstag
Crew-hoz tudni kell zsugázni, nem belépő szint szerintem egyáltalán nem. Aki nem érti az ütős-vivős kártyakátékok logikáját, elrontja a többiek játékát.
8. vagy 10. pálya volt kb: a feladat sárga 5 elsőnek, sárga 6 másodiknak, sárga 7 harmadiknak víve ... persze ez extrém helyzet. Én csak örülök, ha másnak tetszik valami. Értem én, 2 perc alatt kiderül ha nem megy, gyorsan újrakeverjük és csapjuk neki tovább. Különleges játék annyi biztos. Mondjuk elég csúnyácska lett, de legalább elfogadható a kártyaminőség.
Horrified ellenvélemény: szerintem kifejezetten jó lett, aranyos, hangulatos és rendkívül jól skálázható. A karakterek egyéni képességei között szakadékok vannak (teleportos zöld néni egy pöttyet erősre sikeredett).
-
Tristis
őstag
Barátaink most ledarálták az unlock és exit szériát és azt mondták, hogy az exit sokkal jobb. Csak tipp, én nem játszottam velük, esetleg próbáljáték ki.
Teszkós játékok: nincs velük bajom, 5-10%-uk egész játszható, csak egy idő után már nem a Carcassonne-ra gerjed az ember. (Két, esetleg három főre nem rossz kis játék.) -
orc88
őstag
Engedtem a csábításnak, a téma megfogott és láttam, hogy FB csoportokba bőven áron felül hirdetik és rögtön elviszik, szóval nincs mit veszíteni alapon beleugrottam.
Sok idő elment a szabály olvasással / értelmezéssel de az ikonok egyértelművé teszik a játék során az akciókat, a második kör már sokkal pörgősebben ment.
Pár játék után eddig összességében tetszik mindnekinek
Szvsz. könnyű tanulni, de nehéz profin játszani.
-
goccer
aktív tag
Hát igen, én kb 1,5 éve kezdtem el logolni bggn hogy mivel mennyit játszunk. Azóta nem volt semmi amivel elértük volna a 20 játékot. Korokon át személyes kedvencem, de jó ha 5x előkerült azóta. PnP kinyomtatott cuccokon kívül, csak a Citadella karakter kártyákat védőztem, mert azok tényleg csúnyán koptak és milliószor kell keverni őket.
@Johnny: Játékonként egyszer kell megkeverni a paklikat, utána csak az asztalon pakolgatod. Ha normális felületen játszotok ahonnan könnyű felvenni a lapokat, akkor nem igen tudnak megsérülni a lapok, max hosszú évek kitartós munkájával kicsit kophatnak

Új hozzászólás Aktív témák
- RENNSPORT
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- EA Sports WRC '23
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Windows 11
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3647
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 100% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

csak nem érzem a körülötte kialakult vásárlói (vagy nepperi) magatartást

Ezt olvastad valami magazinban?