Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
maross
nagyúr
válasz
Kalandor #445 üzenetére
eladlak-ra és tulelok szovetsege-re nezz ra, ezek még jok lehetnek a kisebb dobozos kategoriabol. Illetve a Kingdomino ~4500 korul.
1eske : Kingdomino-t nagyon ajanlom karacsonyra, az tenyleg behuzos kis tarsas, szep is jo is, szeretjuk.
-
nagybá
senior tag
A játék a következőképpen néz ki:
Mindenkinek van egy saját karácsonyfája. 3 kör alatt díszítjük fel. Minden kör elején minden játékosnak kiosztunk 8 lapot. Abból 1-et kiválaszt mindenki szimultán, majd lehelyezi a saját fáján. Ezután a kezedet a bal szomszédodnak adod. Megint kiválasztotok 1 lapot. Ez megy 7x, az utolsó lap kimegy a játékból. Ezután jön a lerakott lapok alapján egy értékelés fázis. No de mi alapján, ugye, itt jön a szubjektivitás kezelése. A játék kezdetekor minden játékos kap 4 értékelő lapot, amivel meghatározhatja, hogy mi a "szép", mi ér pontot. Ilyen lehet az, hogy pl.: legyen 3 egyforma formájú üvegdísz egymás mellett, vagy legyen minél több lila színű díszed. Ezekből egyébként elég sok féle van, az egyszerűektől a nehezekig. Na ezekből az értékelőkből minden játékos egyet kiválaszt a kör elején (ugye 3 kör van, mindegyik elején egy kerül kiválasztásra) és azt beteszi az asztal közepére. Miután mindenki kiválaszt egyet, felfordítjuk őket és arra a körre ezek az értékelők mondják meg, hogy mi ér pontot. A kör végeztével pedig kimennek a játékból és jön a következő kör. A következő körben megint mindenki kap 8 lapot, megint mindenki kiválaszt egy értékelőt, középre helyezi felforgatjuk, után jön a laplehelyezés/kéz tovább adás kombó, amikor elfogyott az összes lap kiértékeljük a kör elején lehelyezett értékelők alapján a fákat, ez megvan jön a következő kör és ennyi.
Szóval röviden: Nem, nem egyszerűen szubjektíven megy a pontozás, hanem azokból a szempontokból választhatsz ami éppen a játék elején hozzád került.
Egyébként nagyon mély tud lenni, mert ugye azt az optimális lapot keresed mindig, amivel a legtöbb értékelési halmazt tudsz lefedni. Mert ha éppen azt értékeljük, hogy legyen minél több zöld színű dísz, meg minél több csillag alakú dísz, stb., akkor egy zöld csillag üvegdísszel két értékelőből is kapsz pontot.Egyébként az a szabályvariáns amit leírtam az a családi verzió, ezt lehet még fokozni (pl.: a pro verzióban már nem középre tesszük az értékelő lapokat, hanem a kezünkbe és ugye az is megy majd körbe a többi lappal, így csak néhány kör múlva tudod meg azt, hogy a másik mit választott. A kezdő verzióban meg nincs értékelő választás, ott random teszünk játékosszámnak megfelelő értékelő lapot az asztal közepére)
szerk.: A szabálykönyvet le tudod tölteni a honlapról, ott lehet világosabb, hogy miről beszélek
[link]
-
1eske
tag
Keltis-ből csak kártyajátékot találtam a boltokban, de inkább társast keresnék
maross:
Persze, nem biztos, hogy be fog jönni, de ha nem jön be hát nem, annyira nem nagy kár érte. De karácsonyra csak nem adhatok kölcsönadott játékot a családnak...
Szerintem a Fűszerúttal annyira talán nem lehet félrelőni, adok neki egy próbát ha délutánig nincs jobb ajánlat
-
maross
nagyúr
Century nem rossz kezdet, takenokoban kicsit erosnek erzem a szerencsefaktort, exploding kittens pedig teljesen partyjatek, konnyen ki lehet esni, nem szabad komolyan venni. Ha van ra lehetoseged, az elso 1-2-3 probalkozast inkabb kolcsonozném ismerosoktol/boltbol. 10+ ev utan nem olyan konnyu ratalalni arra ami be fog jonni.
-
1eske
tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék venni egy 4 tagú családnak társasjátékot. Szinte soha sem játszunk mióta felnőtt mindenki, legutoljára mikor gyerek voltam 10-15 éve volt a kezünkben.
Most szeretném kicsit visszahozni ezt és a családot összébb rántani egy kis játékkal.
Érdeklődni szeretnék, hogy ki mit ajánl, viszonylag sürgős lenne a dolog.
Jelenleg az alábbiakat néztem ki:
CENTURY - FŰSZERÚT
TAKENOKO
EXPLODING KITTENS (Sajnos ezt nem igazán találtam raktáron itthoni boltokba)Ki mit ajánl ezek közül vagy ezeken felül?
Szempontok:
Max 30-40 perces játékidő
4 fős játékmód
Ne legyen túl bonyolult, de ne is csak egymás szívatásáról szóljon, kelljen egy kicsit benne gondolkodni is.Köszönöm szépen a segítséget előre is!
-
maross
nagyúr
Nahat, napi ujdonsag (nekem), race for the galaxy steamen. Ez volt az egyik jatek anno ami behuzott a tarsasok vilagaba
.
-
doc
nagyúr
nekem Secret Hitlerem van Kinabol, pont tegnap nezegette kollega hogy milyen baromi jo mar, egyaltalan nem latszik hogy Kinaban keszult
(bar a csomagolas es a design erosen budget stilusu, de ez nem gagyisag hanem szandekos design
)
illetve uton van Spot It, Werewolf, Resistance es Dixit
Exploding Kittens jo otlet, rendelek olyat is
-
attiati
veterán
Szerintem amelyiken a doboz jobb alsó sarkában a gameworks logó helyett az amerikai zászló van, azok a kis méretű "utánzatok".
Csak a példa kedvéért. Itt le is mérték.
-
66zio
aktív tag
A sushi go milyen minőségű?
Nekem az exploding kittens NSFW verzió van meg, nem top, de bőven játszható minőség. 2-3 lapon meg van folyva a festék, van ahol hátul is, még szerencse, hogy nem a bomba lapon és nem is akció kártyán, így nem lehet csalni azzal, hogy ismered a lapokat.
-
maross
nagyúr
válasz
apholyon #423 üzenetére
koopbol peldaul a teboly nagykonyve, lightosabb kompetitivbol century: fuszerut , splendor , istanbul. Árakat erdemes figyelni, ha valahol 20%-kal a tobbi alatt van, akkor behuzni. Vagy facebook tarsasjatek adasvetele cserebere topic, ott szoktak linkelni a boltok akcioit.
-
apholyon
aktív tag
Amiket mostanság beszereztünk, mind telitalálat, köszönöm a tippeket!
Igaz kb. mind alap, de szeretek biztosra menni:
- 7 Wonders
- 7 Wonders: Duel
- Pandemic
- CarcassonneHa majd tudtok kihagyhatatlan játékot / ajánlatot, továbbra is várom (várjuk?) szeretettel! Kellemes ünnepeket!
-
Tristis
őstag
Végül erre a végeredményre jutottam, mint játék, ami a Catan mellé megfelelő:
- Mission: Red Planet (megrendelve)
Különbözik minden más játékunktól, gyönyörű, belépő szintű játék, megfelelő újrajátszhatóság, de azért van benne stratégiai kell szinten. Kiválóan játszható 3-6 főig. Nem találtam ennél jobbat. Egyébként drága játék, de a részei felhasználhatók az Alien Frontier figuráiként. És pl. a Citadella a közelébe se ér ennek a játéknak.
- Raiders of the North Sea (előrendelve)
Fantasztikusan gyönyörű, megfelelően újrajátszható, munkáselhelyezős, de teljesen máshogy mint bármelyik eddig, nagyon jó hangulata van, félelmetesen jó a fémpénzek benne, kiválóan játszható minden létszámmal.
- Alien Frontier
Ő lesz még tervben, de valószínűleg nem fogok érte kiadni 15.000 Ft-ot. Felét éri max.Futottak még:
- Stone Age, helyett egyszerűsített Agricola lesz (2016-os kiadás kártyák nélkül)
- Lords of the Waterdeep pedig megfontolás tárgyává lesz téve a jövőre. Valószínűleg nem lesz megvásárolva. Esetleg valami felújított változata egyszer.
- Small World: Mission: Red Planet jobb
- Champions of Miregard: csak kiegészítővel együtt jó, de úgy már 24.000 Ft magassága...A többi vagy túl nehéz, vagy nem elég nehéz vagy nem kapható Magyarországon. Köszönöm a tippeket.
-
Donnos
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni!
Szeretnék a páromnak olyan társasjátékot venni, amit kerten is tudunk élvezhetően játszani.
Bármilyen stílusú érdekelhet(nyomozós, fantasy stb)Tudtok valamit ajánlani?
Előre is köszi! -
Tristis
őstag
Tapasztaltatok már Karácsony utáni társasjáték leértékelést? Lehet még lenne egy-két darab, amit be kellene szerezni
-
maross
nagyúr
válasz
apholyon #415 üzenetére
tarsasjatekok.com , www.argep.hu , erre a ket helyre bepotyogod, 95%-at lefedi a magyar piacnak. Gemklubban konnyu osszekattingatni 10% kedvezmenyt (azt hiszem tarsasjatek.com -os ar eleve 5%-kal szamol).
-
apholyon
aktív tag
Köszönöm!
Még egy kérdésem lenne:
Honnan tudnám megrendelni emberi áron a következő 3 játékot úgy, hogy hétvégéig kihozzák (esetleg személyes átvétellel)?:
- 7 Wonders Duel (magyar nyelven)
- Pandemic alapjáték (magyar nyelven)
- Carcassone(Fontos, hogy magyarul legyenek, mert ajándékba lesz).
Köszönöm előre is!
-
maross
nagyúr
válasz
apholyon #413 üzenetére
Legacy egyszervegigjatszos (12 "palya", max 2x lehet jatszani mindegyiket ,feltéve ha az elso proballkozast bukod). Én biztos hogy nem azzal kezdenék. Nagyon jo jatek, de sima Pandemicet ajanom, ha az bejon, még mindig raersz a bonyibb Legacyt venni, ha pedig nem jon be, el tudod adni bolti ar 70-80%-ert, mig a legacy erteke a komponensek tonkretetele miatt gyakorlatilag nulla kozelive amortizalodik, még akkor is ha csak par palyat jatszottaktok vele. (esetleg Pandemic Iberia, most metaban 11ezer ft, az jonak szamit - ez is egy alap pandemic par modositassal, jol mukodik, ha szimpibb a kor/helyszín, ezt is nyugodtan lehet venni)
-
apholyon
aktív tag
Pandemic Original és Legacy között mi a különbség? Érdemes lehet Legacyt megvenni annak, aki az eredetivel nem játszott?
-
nagybá
senior tag
Srácok, karácsonyra tökéletes ajándék! Karácsonyfa
Magyar fejlesztés, 3 nehézségi szint, szerintem nagyon tuti! -
maross
nagyúr
Ilyen ez, ki kell probalni klubokban (pl most vasarnap este 6-tol a grundon, 400ft beugro, 100+ tarsas, de lehet 200+ fene tudja). Még szabalyt is magyaraznak, ha talalsz szabad jatekmestert. Amikrol beszeltunk azoknak a fele tuti megvan ott (skye, fuszerut biztos, fields of green nem hiszem).
-
-
maross
nagyúr
Fields of Green, tanyaépítős, draftolós. Nekem nagyon bejott, be is rendeltem belole a kickstarteres verziot, haromszor jatszott retail verzio elado
. Concordiat sokan szeretik, bonyolultsaga passz, abbol kiindulva hogy 3.13 nehezseg es 100min van rairva bgg-n, elegge elnyulos es nem a legkonnyebb jatek.
-
Tristis
őstag
Stone Age-t néztem: sajnos úgy látom, hogy a leegyszerűsített módban az Agricola szerintem tudja azt simán, mint a Stone Age és a 2016-os verzió marha jól is néz ki.
Raiders of the North Sea tetszik, de nagyon aggályos az újrajászhatósága... Ennek még utána járok.
Small World valahogy nem, pedig próbáltam már sokszor, de valahogy nem.
Lords of the Waterdeep érdekes, kicsit túl random talán, de meg van benne a stratégia is és az egymással való kicseszés is. Kicsit féloldalasnak érzem. A koponya kártya erős... stb.
Mit gondoltok a Concordiáról? Az már túl bonyolult? (Tigis és Euphrates az sajnos látom rajta, bár egy kiváló játék). Nem lesz jó, túl hosszú... Jajj, valami egyszerűsített Keyflower kéne.
Tényleg belépő szinű játék kellene, mert bonyolultabb van már. A Castles of Burgundy egyébként jó, de egy picivel már összetettebb, mint ahogy kellene talán, ahhoz, amit most én keresek. Azzal kell játszani először és utána a 4. sör környékén jön a Catan.
-
maross
nagyúr
-
Tristis
őstag
Viszont nekem is lenne kérdésem!
Keresek, valami olyat, ami a Catan mellet/helyett hasonló nehézségű stratégiai társas, amihez iszogatva is neki lehet ülni. Olyat keresnék, ami újrajátszható sokszor, nagyjából ki van egyensúlyozva és a kiegészítő nélkül is élvezetes. Nem baj ha szerencse szerepe nagyobb (Catanban is nagy). Jah és persze kicsit más...Eddig találtam:
- Mission: Red Planet
- Stone Age
- Lords of waterdeep
- Raiders of the North Sea
- Champions of MidgardNagyon örülnék, hogyha mondanátok róluk véleményt, személyes tapasztalatot, vagy esetleg eszetekbe jutni még más lehetséges variáció is.
Diszkvalifikálva vannak az alábi versenyzők:
- 7 csoda megvan.
- Castles of Burgundy megvan.
- Carcassonne (telefonon szétjátszottuk a párommal)
- Queendomino (annyira csúnya, hogy nem érdekel)
- Takenoko (nagyon kevés)
- Splendor - Spice road (kevés)
- Forbidden desert-island (co-op más kategória, majd egyszer)
- Alhambra (kevés)
- Kingdom Builder (kevés)
- Viticulture (akkor már inkább Agricola, ami megvan)
- Dominion és társai más témakör deckbuilding
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Parkside szerszám kibeszélő
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PlayStation 5
- Robot fűnyírók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest