Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) maross válasza Tristis (#999) üzenetére


maross
veterán

Hos vagy, de speciel az a harom jatek jo :D (puerto rico 8ert draga) . Lehet teged nem vonz, de alapvetoen jok. Es a tobbi is amit emlitettel kivalo. En megint most rendelek egytalicskaval vengefulrol relative olcson, remelve hogy sort tudok rajuk keriteni. Utobbi ket hetben sorra kerult 5 time stories kieg, sagrada, flamme rouge peloton es masmorra az eddig nem jatszottak kozul.

Szerk en nem voltam hos, gyenge sz*r voltam most is :DDD

[ Szerkesztve ]

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#1002) DJGABI válasza Tristis (#999) üzenetére


DJGABI
addikt

hát én gyenge voltam. teszkóban pictofun, 1900, szép nagy doboz, külsején a leírás nem túl árulkodó, de mondom egye fene, ennyiért... [link] hát jó gyengus, megy tovább szerintem :DDD

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#1003) Azie


Azie
őstag

tescoban akciósak a 3d puzzle (216 db) épületek 2099 pénz

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#1004) tomee007007 válasza Bugarov (#993) üzenetére


tomee007007
őstag

A hétvégén sikerül kipróbálni az Armageddont:
Úgy gondolom egy jól összerakott, élvezetes, kellően komplex bázisépítős stratégia. A kártyák, játéktábla, fa figurák, tokenek mind jó minőségűek. Jól kigondolt játékmenet, minden egyes lépést meg kell fontolni, ha nyerni akarunk a licit fázis is kellően izgalmas. A játékidő inkább 2-3 óra, pláne 3-4 fővel, de 2 fővel is élvezetes, nem kell módosítani a szabályokon.
Összességében részemről ajánlott, pláne ezért a kvázi 5ezer forintért....

(#1005) Azie válasza tomee007007 (#1004) üzenetére


Azie
őstag

2 fővel? o.O elvileg 3-4 fős a játék :D

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#1006) tomee007007 válasza Azie (#1005) üzenetére


tomee007007
őstag

Így van! :DDD
De semmi hátrányt nem tapasztaltunk 2x6 kör (két játék) alatt. Egyedül a licitálásnál volt kérdéses, hogy mennyire működik a játék mechanika, pl. a legelső kör licitjénél a kezdő játékos úgy tűnt, nagy előnyre tett szert, a kört mégis a "vesztes" játékos zárta jobban az átgondoltabb stratégia miatt. De ahogy nő a bázisok lakóinak száma a körről körre, a licitálásnál is egyre nagyobb a lehetőség és taktika.
3-4 fővel nyilván izgalmasabb, de 2 fővel is szórakoztató, és nem veszít a játék az élvezeti faktorból.

(#1007) tomee007007


tomee007007
őstag

Akit érdekel van pár akció a tarsasjatekvasar.hu-n:

Pandemic - magyar kiadás - 6990 HUF
Concept - magyar kiadás - 6290 HUF
Dixit társasjáték - 6890 HUF

(#1008) Bugarov válasza tomee007007 (#1004) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Van még belőle bőven a budaörsi Auchan-ban. Megvárom, amíg 3000 ft-ra csökkentik az árát ;]
Kroniát is lehetett kapni, 4000-Ft ra volt leárazva 8000-ről.

(#1009) Bullitz


Bullitz
aktív tag

Hahó hahó!

Két kérdésem lenne, hátha valaki tud informálni.
Concordia - vélemények? Megéri? Meg van az összes számomra érdekes játék a top 20-ból, így érdeklődöm van-e értelme beruházni erre azok mellett? (Gondolok itt MT, Scythe, Puerto Rico, Agricola, Viticulture, Korokon át-ra) Nagyon jókat olvasok róla, már régóta érdekelt, ráadásul most a Gémklub jóvoltából magyarul is elérhető 11k-ért.

Második kérdés: MT Prelude kiegészítő: van értelme megvenni? A szabály mennyire különleges? Értem itt ez alatt, hogy annyi az egész, hogy kapsz pár kártyát és mondjuk lerakhatsz ingyen 2 óceánt, növelheted 1 dolog termelési rátáját? Mert akkor egyszerűbb nem megvenni hanem otthon kitalálni valamit hozzá.

Köszi előre is! Zoli

HALA MADRID // 18' Auris HSD

(#1010) doc válasza Bullitz (#1009) üzenetére


doc
nagyúr

A Prelude szerintem csak annak eri meg aki nagyon fanatikus MT rajongo es mindent birtokolni akar, amugy nem nagy durranas. A Venusz kieg pl. sokkal-sokkal tobbet ad a jatekhoz. A Prelude ha jol remlik annyibol valtoztat, hogy gyorsit/rovidit a jatekidon.

[ Szerkesztve ]

(#1011) Bullitz válasza doc (#1010) üzenetére


Bullitz
aktív tag

Köszi! Nagyon szeretjük, ez tény, de csak ezért nem fogok 4 rongyot kidobni, ha már leülünk vele játszani úgy ülünk le hogy hosszú lesz. A Venus meg a 2 új tábla megvan, csak még nem jutottunk el a kipróbálásig :)

[ Szerkesztve ]

HALA MADRID // 18' Auris HSD

(#1012) Bugarov válasza Bullitz (#1009) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Megvan vagy két hónapja a Concordia (még németből rendeltem pont mielőtt bejelentették, hogy jön magyarul) de még nem sikerült kibontani :(((
Ha a hosszú hétvége alatt sor kerülne rá, feltétlenül megosztom a tapasztalatokat.

[ Szerkesztve ]

(#1013) Tristis válasza Bullitz (#1009) üzenetére


Tristis
őstag

Kecskeméti társas csoportba írtam egy ilyet szombat este az első játék után:

Öszetevők:
- a játék doboza kritikán aluli, a kártyák minősége szintén vacak.
- a játéktábla kifejezetten sötét, jó pont, hogy csak enyhén csillog
- a tábla és a többi token teljesen rendben van, kivéve a bort, amin látszik, hogy először a szinére festették, majd átfestették valamiért barnára, ami miatt elég nehéz megkülönböztetni. Összességében nem rossz, de nem az örökkévalóságnak van csinálva (szerencsére kártyákat nem kell keverni)
- a játéknak jó nagy asztal kell (Robinson Crusoe a lépték) és aki "fejjel lefelé" látja a táblát, annak nehezebb dolga van

Játék tanulása:
- a tanulási idő nagyon rövid, és rendkívül egyértelmű, nagyon kevés bújtatott szabály van, szinte nincs olyan eset, ami miatt újra elő kell venni a játékszabályt

Játék jászhatósága / játékélmény játék közben:
- az első játék alkalmával is nagyon könnyedén megy a játék, senki sincs túlterhelve a szabályokkal.
- nagyon jó élmény játszani, a birodamad folyamatosan épül, minden opció kecsegtető, sosem vagy sarokba szorítva, soha nincs olyan, hogy az adott köröd alatt a lépésed kényszerített, vagy nagyon béna
- a játék nagyon szépen folyik, nincs sok holt idő, a játékosok folyamatosan foglalkoztatva vannak, nem kell túl sokat várni a másikra.
- nem tudod előre pontosan, hogy mit fogsz lépni, nincs kristálytisztán egyértelmű jó lépés, ezért folyamatosan gondolkodtat

Játék stratégiája:
- az első játékban nem leszel mester,
- FONTOS: elképesztő, hogy nem csak a saját kis termelő egységeidet fejleszted (Great Western Trail, Terraforming Mars, Agricola stb.), hanem nagyon fontos alkalmazkodnod, az adott lehetőségekhez. Sokszor módosítani a stratégiát, átalakítani, több különböző variációra áttérni. EGÉSZEN FANTASZTIKUS!!!!
- nem az nyer, aki a legtöbbet termel, legjobb emberei vannak stb. hanem aki rugalmas.
- hihetetlen jó érzés, hogy nem mindegy, hogy mit és hova építesz, nem lehet csak úgy bármit beváltani pénzre és abból bármit megvenni!!! Imádom!
- könnyű módosítani a stratégiát, nem ragadsz be

Mikorra tanulod meg a játékot:
- az első játéknál még nem érzed, hogy a kártyák legalább annyira fontosak, mint az építkezés...
- sok út van és mindegyik út nagyon kényelmesen járható!

Újrajátszhatóság:
- alapből kettő térkép van, a városok moderáltan eltérőek, a bónuszok teljesen mások, és a kártyák felkerülési sorrendje is teljesen különböző, az újrajátszahtóság gyakorlatilag minden játék felett van, amit eddig megismertem (hasonlóan kiváló: Keyflower), gyakkorlatilag végtelen és ez nem Agricola-s végtelen és nem GWT-s végtelen, ez annál sokkal-sokkal több.

Egymásra hatás:
- nagyon érdekes az egymásra hatás, és több helyen is hatnak egymásra a játékosok, de nem direkten
- sosem veszed el valaki más dolgát, ő tud még ezer más dolgot csinálni; egy ajtót bezársz, egy ajtót kinyitsz, de azért tudsz hatni a másikra, és kicsit bele tudsz piszkítani a levesébe.
- DE! sosem fogtok egymásra igazán megharagudni, mert ezer más alternatíva lesz.

Skálázása a játéknak:
- 2 fővel az alap térkép kicsit nagy (kieg vásárlása javasolt), 3-4 fővel tökéletes, 5 főnél jobb az, hogyha gyakorlott játékosok vannak és itt egy picit lehet kaotikus a dolog
- de ahhoz képest, hogy komplexebb játék, a Marsnál jobb az 5 fős és csak a Keyflowernél rosszabb.

Játékidő:
- nagyon jól el van találva, 2 fővel nekünk szabállyal együtt volt a tiszta játékidő 70 perc, de legközelebb már előpakolással, elpakolással együtt szerintem lezavarnánk egy óra körül (be van acskózva :D)
- 4 fővel átlagos tiszta játékidő 75 perc

Vélemény:
- a játék nagyon folyékony, nagyon szépen halad egyik játékostól a másikig. Érzésre a túlgondolkodás picit rosszabb, mint a Mars-ban, de játék folyása maga pedig még annál is jóval jobb.
- a játék érzésre könnyed, csak egy kártya, minden körben, nagyon elegáns, a saját köröd végrehajtása mások számára is követhető, senkit se terhel túl.
- a játékban rengeteg, értsd rendkívül sok út van, semmire sem hasonlítható azok közül, amikkel eddig játszottam és komolyabb játékok. (talán a Caverna lehet ilyen)
- szuper, hogy nem tudod a játék végéig, hogy kinek pontosan mennyi pontja van, de a játék nagyon sok apró jelet hagy, ha figyelsz, hogy ki hogy áll. Nagyon jó az egyensúly a látható és a láthatatlan információk között.

Megvallom én óriási várakozással vártam a játékot. Az elegancia, a könnyedség, a rendkívüli, folyamatos útkeresés és élmény, az apró pici kényszerek, amelyek mégsem homokozóvá teszik a játékot, hanem valahol kőkemény stratégiává, de még sincs időd kiszámolni, mert túl sok a tényező és érzéskre kell hagyatkozni és nem is akarod, csak menjen a játék és follyon kézről kézre. Lebilincselő, élvezetes, mosolygós (minden játékosnak, akkor is ha nem nyersz). Hiszem azt, hogyha van otthon 15 játékod, akkor az egyiknek biztosan ennek kell lennie!

Azóta játszottak vele ismerőseim: azt mondták, hogy száraz a játék, a Marshoz képest mindenképp, az egyik szerint a GWT-hez képest is.
Személyes véleményem az, hogy a GWT-nél sem éreztem soha azt, hogy akkor most... mit is csinálok az indián sátrakkal? Kifosztom?! Vagy hogy lesz belőle pénzem? De fontos, hogy van egy ilyen vélemény, hogy száraz. Lehet az, a Keyflower is száraz akkor. Tök8 :D Imádom!

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#1014) Bullitz válasza Tristis (#1013) üzenetére


Bullitz
aktív tag

Huhh, köszi! Tartalmas. Őszintén szólva egyre jobban érdekel, de egyre jobban félek is tőle. Néha magam sem tudom melyik játék miért tetszik. Lehet várok, és megpróbálom majd valahogy kipróbálni. Tegnap sikerült használtan megszereznem a Chicago Express-t, hétvégén az lesz a program!! =)

HALA MADRID // 18' Auris HSD

(#1015) citkar


citkar
addikt

Akinek esetleg van kedve Arkham Horrort játszani: szombat délután, Budapesten a Ferenc krt-nál, egy klubban játszunk páran, akárki csatlakozhat, nálam lehet érdeklődni a részletekért.

[ Szerkesztve ]

(#1016) Azie


Azie
őstag

*

[ Szerkesztve ]

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#1017) Azie


Azie
őstag

kipróbáltuk az armageddont, 3-an. 2 próbakör + 1 teljes játék ~4-5 óra volt o.O Ennek nagy részét a lassú licitálás és a sebzés/marauder sávok hasonlóságából adódó szabályok utánolvasása tette ki. 5000 pénzt szerintem simán megért.

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#1018) maross


maross
veterán

tiny epic zombies volt ma soron, a budget kategorias jatekok kozott nagyon jol vizsgazik, van coop/kompetitiv/overlord+coop valtozat is benne. Fun, kb egy ora alatt lemegy. Es magyar! hatterben halk taps a reflexshopnak. kivalo valasztas armageddon helyett, foleg ha belepobb kategoriat keres az ember, es nem 3-4 oras tarsast.

Erosebb kategoria kedveloniek ajanlott a Nemo's War second edition, nagyon tuti koop jatek, kockadobalos+gondolkodos egyben, sok donteshozassal, optimalizalgatassal, ian o'toole (vinhos,lisboa) hangulatos kepeivel, a regenybol kiragadott reszletekkel. Akinek van modja ra, probalja ki. Draga (itthon ~24.5, kulfoldrol ~21.5), kilora nem keves, de nem is annyire sok hogy ezt az árat indokolja. Cserebe jo jatek :).

[ Szerkesztve ]

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#1019) tomee007007 válasza maross (#1018) üzenetére


tomee007007
őstag

Köszönjük a részletezést :R
A tiny epic-et próbáltad egyjátékos módban?

(#1020) maross válasza tomee007007 (#1019) üzenetére


maross
veterán

ket karaktert iranyitva igen, nem rossz, bar tarsasaggal feelingesebb. egy karakterrel nem probaltam.

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#1021) DJGABI válasza maross (#1018) üzenetére


DJGABI
addikt

pont tegnap néztem tiny epic kingdoms videót, meglepődtem h mennyi mütyürt adnak kis pénzért, mondjuk az picit elrettentett h maga a bemutató videó is fél órás volt :DDD

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#1022) maross válasza DJGABI (#1021) üzenetére


maross
veterán

igen, egy pici dobozzal be lehet teriteni az egesz asztalt, foleg tiny epic quest-nél, zombi még ugy ahogy elfer :). kingdom v2-ot nemsokara kiprobaljuk, amint az illetékes elolvassa végre a szabalyokat :)

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#1023) Tristis válasza maross (#1022) üzenetére


Tristis
őstag

Kíváncsi vagyok melyik Tiny Epic fog majd tetszeni leginkább. Majd számolj be. :R

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#1024) DJGABI


DJGABI
addikt

Tecsóban megint társas akciók vannak (Szombathely)
[kép]
[kép]
[kép]
Gyümi, A küldetés: betelepítés, Rejtélyes várbörtön, Camel (c)up az érdekesebbek.

Egy tevéset elhoztam, ha már kötelező olvasmánynak számít, tegnap játszottunk vele négyen, hát amennyire dicsérte Győri Zoli, én nem igazán éreztem át a mélységét...

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#1025) tomee007007 válasza DJGABI (#1024) üzenetére


tomee007007
őstag

+1
A Fót-Dunakeszi Tescoban is ezek vannak, plusz Yangtze 3995 Ft.

(#1026) DJGABI


DJGABI
addikt

when you have a REALLY good turn in a card game [link]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#1027) Bullitz


Bullitz
aktív tag

Tegnap.. 1,5 év polcon pihenés után kipróbáltuk asszonnyal a Korokon át-ot. :C
Hát, amennyire féltem hogy beteljesíti a várakozást, annyira kegyes volt. Amilyen hosszú a szabálykönyv, és amennyire részletes, annyira tökéletesen el is magyaráz mindent, logikusan. Asszony 6x kérdezett meg valamit, majd rá 2 sorra ott volt a válasz a kérdésre, szóval nagyon logikus és magától értetődő ha az ember végig olvassa és halad a játékkal. Játékmenetre épp mire kezdtünk belejönni, és érezni hogy fejlődik a civiláziónk, addigra lett vége a 2. kornak (és ez az első "próba" játék végét jelenti). Egyetlen egy dolog nem volt elsőre világos, ezt egy videóval orvosoltuk, ez pedig az épületek fejlesztése, és új épületek építésének keveredése.

Akinek meg van, vagy aki gondolkodott rajta szerintem bátran vegye meg, valóban rengeteg dologra kell figyelni, de valóban megéri minden percét a játéknak, és már alig várjuk hogy újra leüljünk játszani, pedig nem 3 óra volt az első játék.. MEGÉRI! Mivel nem vagyok egy legacy játék őrült, ezért számomra inkább ez a BGG No. 1. :R

[ Szerkesztve ]

HALA MADRID // 18' Auris HSD

(#1028) Tristis válasza Bullitz (#1027) üzenetére


Tristis
őstag

Nálam is tisztán ez a világ legjobb játéka. Bármi más - ami szintén nagyon jó játék - annyira messze van tőle.... :U

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#1029) Bullitz


Bullitz
aktív tag

Esetleg valakinek nincs szüksége egy Scythe - Csapás a fellegekből kiegészítőre? Elcserélném a Hódítók a messzeségből kieg-re. =)

HALA MADRID // 18' Auris HSD

(#1030) Azie


Azie
őstag

Ha valaki megy a társasjátékünnepre és lát a netes árakhoz mérten is jelentős akciót, az kérem jelezze. Köszi! :)

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#1031) DJGABI


DJGABI
addikt

szombathely tesco
1db yang tze valami 5k alatt
sorban állás 4k

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#1032) tomee007007 válasza DJGABI (#1031) üzenetére


tomee007007
őstag

Várj még vele, más tescoban már csak 3500 :D

(#1033) Azie válasza tomee007007 (#1032) üzenetére


Azie
őstag

ide is beirom, hátha: újbuda tesco carcassonne 4800

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#1034) DJGABI válasza tomee007007 (#1032) üzenetére


DJGABI
addikt

mármint melyik? gondolom sorban állás... annyit amúgy bőven megér, nem? 4 főnek nem tűnik rossznak, kis kgst feeling... nálunk sárváron mondjuk pont azt néztem még talán drágult is, legalábbis volt sárga címkés is, de eredeti áron (5k+) is

(#1033) Azie ú bakker az se rossz, na majd ránézek itt a leolvasó mennyiért hozza. vagy akciós részlegen volt?

[ Szerkesztve ]

<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>

(#1035) tomee007007 válasza DJGABI (#1034) üzenetére


tomee007007
őstag

ja nem bocsánat, a yang tze kerül annyiba...
Tegnap mondjuk voltam auchanba (Fót), nincs rossz választék, de inkább a kommerszebb társasok vannak most, bár még mindig van vagy 3 doboz Armageddon 4990-ért

(#1036) Mr.Csizmás válasza DJGABI (#1034) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

sorbanállást 20€ vettem anno premieren. megéri bőven. :D

ps. melyik horror jön jövőre magyar nyelven? arkham 2.0?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1037) TrollBalint válasza Mr.Csizmás (#1036) üzenetére


TrollBalint
addikt

Az nem a 3.0 lesz? Amúgy igen, azt tervezik kiadni magyarul, de mintha mostanában kellene megjelennie angolul, nem?

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#1038) Mr.Csizmás válasza TrollBalint (#1037) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

nemtom, vmi horror téma jön magyarul jövőre, ezt tudom/olvastam talán itt valahol :F MoM 2nd mellé jó lesz párba, vagy veszek MoM2 expansiont :D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#1039) TrollBalint válasza Mr.Csizmás (#1038) üzenetére


TrollBalint
addikt

Akkor az lesz :) a facen a társas csoportban olvastam, hogy 3.0, de én kíváncsi leszek rá nagyon. Az Arkham nagy kedvenc (gondolom, mert párszor játszottam vele, de akkor nagyon tetszett) és most kicsit más lesz.

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#1040) Bugarov


Bugarov
aktív tag

Volt valaki a társasjátékok ünnepén? Milyen? Gondoltam, hogy kinézek, de a facebookon nagyon be voltak majrézva a népek, hogy nem lehet majd beférni.

[ Szerkesztve ]

(#1041) Azie válasza Bugarov (#1040) üzenetére


Azie
őstag

Beneztem, nem volt tomeg... amig meg nem erkezett w iskolas csoport. Viszont nem mentem be, igy hogy ekkora titkolozas volt az akciokrol. Jatszani nem volt idom, de sztem siman normalis, elheto volt az embermennyiseg

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#1042) 66zio válasza Azie (#1041) üzenetére


66zio
aktív tag

Azt azért vegyétek számításba, hogy ma munkanap volt.

(#1043) tboj válasza Bugarov (#1040) üzenetére


tboj
tag

Mi nyitástól kezdve egész nap ott voltunk barátaimmal. Az igaz, hogy sokan voltak, de a nyitást leszámítva nem volt olyan nagy sor a bejáratnál, és az elővételes jegyekkel külön lehetett bejutni. A szervezés szerintem jó, ahogy a légkör is. Rengeteg játékot ki lehet próbálni (1 hét is kevés lenne), hely is van hozzá, el lehet férni normálisan. Nyilván meg is lehet mindet venni, sőt többet is, viszont túl nagy kedvezményekre nem kell számítani (10-20%) és sok a kamuakció is, de ha egyébként is vennéd a játékot, akkor azért 1-2 ezrest lehet spórolni. Összességében nekem nagy élmény volt, holnap is ott lennék egész nap, ha tehetném...:) Most voltunk először, fárasztó volt, de jól szórakoztunk.

Micimackó, kérsz mézes teát?Kérek Malacka, csak tea nélkül, ha lehet...

(#1044) Bugarov válasza tboj (#1043) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Köszi a beszámolót!

(#1045) Bugarov válasza 66zio (#1042) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Ne paráztass :)

(#1046) maross válasza Bugarov (#1045) üzenetére


maross
veterán

kuldtem privatot egy ideje...

eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok

(#1047) Bugarov válasza maross (#1046) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Pont ma hasított belém a Concordia parti alatt, hogy esedékes lenne :)
Válaszoltam.

(#1048) szabacsik


szabacsik
őstag

Üdv. Valaki tudna segíteni a 7 wonders duel szabályában? Ha nálam van a fogadó ami 4 aranyat termel, akkor értelem szerűen azt nem felveszem a bankból hanem használhatom ha valaminek az építési költsége aranyba + nyersanyagba kerül. Ha az építéshez nyersanyagot kell vennem akkor annak a költsége is leírható ugyan úgy a fogadó aranytermeléséből?

/\____/\

(#1049) Bugarov válasza szabacsik (#1048) üzenetére


Bugarov
aktív tag

Lehet, hogy nem jól értelmezem a kérdést, de a fogadó nem termel aranyat. Amikor megépíted, akkor kapsz 4 aranyat a bankból és kész (az útmutató úgy fogalmaz, hogy 4 aranyat "hoz").

(#1050) Azie válasza Bugarov (#1049) üzenetére


Azie
őstag

az ilyen esetekben sokat segít, ha megnézed az adott játék angol nyelvű szabályát, vagy a za dott játékrészről nézel videót. ;)

nyilván nem neked, hanem a kérdezőnek szól. :D

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.