Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5001) TrollBalint válasza petyus_ (#4982) üzenetére


TrollBalint
addikt

mondhatni évek óta rendszeres látógatói vagyunk haverokkal (nem mindig ugyanazokkal) az eseménynek. Minden évben leírták, hogy minden eddiginél nagyobb helyen vannak, ezt most lehetett látni* először. Az asztal találás viszont igen, ha a nap elején nem tudsz szerezni, akkor eléggé necces. Ha dél körül mennek ki ebédelni, akkor lehet esély találni, de idén azt láttam, hogy nem nagyon voltak 4 személyes asztalok (legalábbis abban a teremben, ahol mi voltunk) hanem 8 személyesek, és oda lehetett leülni. 2 helyet szinte mindig lehetett találni, ha nem zavart, hogy mások mellé kell leülni, de 4 helyet már ebéd után kb. esélytelen volt.
Mi 2 játékot tudtunk kipróbálni, az egyiknek a nevére nem emlékszem, pedig az ígéretes volt, valami M-betűs és 1347. Pestis idején játszódott, a másik pedig a Brass Birgmingham volt, de abból csak az első részt játszottuk le, elég hosszú játék és nem teljesen jól mondták el a szabályokat, úgy hogy az élmény is elmaradt. Viszont adunk neki (valamikor) még egy esélyt, de akkor rendesen felkészülünk előtte a szabályból :)
És most először volt, hogy vettünk is valamit, egy Citadella-t, amivel már régóta szemeztem és meglepően jó élmény volt 4-en is, de azt mondanám, hogy igazából 4 felett jön meg az igazi hangulata :)

*: eddig még látni sem lehetett, hogy nagyobb helyen lenne, de ettől függetlenül a tömeg most is meg volt, talán azt mondom, hogy a népsűrűség egy hangyányit kisebb volt. Mondjuk 95%-a a korábbi éveknek. :)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#5002) Vesporigo válasza TrollBalint (#5001) üzenetére


Vesporigo
aktív tag

"az egyiknek a nevére nem emlékszem, pedig az ígéretes volt, valami M-betűs és 1347"

Szerintem ez lesz az:  Messina 1347

(#5003) TrollBalint válasza Vesporigo (#5002) üzenetére


TrollBalint
addikt

ez az, köszi ;)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#5004) Revolit válasza TrollBalint (#5001) üzenetére


Revolit
senior tag

Abban van valami, hogy ketten egyszerű helyet találni. Most csak ketten mentünk, és így is volt, hogy szétváltunk, és mindig el tudtunk csapódni valahova, vagy találtunk két szabad helyet.

De fél napig négyen voltunk, mert összefutottunk ismerősökkel, akkor is találtunk 4 helyet leülni mini essenben.

Mindig is oxigénhiányos és emberszagú volt a hely ;] :P Elég rossz a szellőztetés. Megváltás volt kimenni és nyitott ablak alá állni folyósón.

Amúgy játékvezetők is panaszkodtak a kevés asztalra, de ez van. Ők is nagyobb helyért kampányolnak. Gondolom a Lurdy olcsó. Egy Hungexpo menő lenne pedig :DDD

(#5005) TrollBalint válasza Revolit (#5004) üzenetére


TrollBalint
addikt

jah igen, a szellőztetés az a nullával volt egyenértékű, amit nem is igazán értek, mivel elvileg ez egy konferencia terem, aminek az lenne az értelme, hogy sokan vannak bent (ha nem is ennyien :) ) így ehhez méltó légkondi kellene. De túléltük, és még gazdagodtunk néhány játékkal is :)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#5006) Azie válasza TrollBalint (#5005) üzenetére


Azie
őstag

És akkor csodálkozunk a sztereotípián, hogy a gamerek kövérek, büdösek és igénytelenek... :C

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#5007) Tristis válasza TrollBalint (#5001) üzenetére


Tristis
őstag

Csak úgy szabad menni, ha tudod előre a középnehéz-komplex játékok szabályát. :R

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#5008) mike1334 válasza Tristis (#4998) üzenetére


mike1334
veterán

Tűrjük, már térdig :D remélem még idén sok kerül rá...
Mennyi idő átlagban egy parti 2 fővel?

@Azie
Everdell milyen a kiegekkel? Hosszabb lesz tőle? Azt tudom, hogy nagyobb lesz :D
Hányan játszotok velük?

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#5009) Azie válasza mike1334 (#5008) üzenetére


Azie
őstag

2-en
Spirecrest: az időjárás az szivat, kb minden valamivel drágább végig a játék folyamán, cserébe kapsz pontot maradék anyagokért és évszakváltáskor választhatsz 3 kártyából: amiből ha csak egy játékos húz állatot, akkor ő kb fox nyer, mert annyira nem balanszolt.
Bellfaire: a piac mező erős, kb a parti helyszínek alig vannak használva miatta, a faji képességek so-so balanszoltak, de ott is hatalmas külöünbség lehet, a két végéből van merítés. A különleges eseményeket nem nagyon preferáljuk, mert általában drágák és nincs szinergia a többi lappal, a beadandó nyersanyagokat jobban ki lehet máshol használni. a -1figura hiányát itt is ellensúlyozza a képesség.

Ami viszont egy játéktechnikai hiba, hogy a nagymező lapjait nem lehet frissÍteni semmivel, csak a gyászbogárral és a 2. évszak 2 lap felvételével kb.

A spirecrest miatt hosszabb minimálisan.

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#5010) TrollBalint válasza Tristis (#5007) üzenetére


TrollBalint
addikt

az a baj, hogy sose találok listát, hogy mi lesz kint, vagy éppen mi fog megtetszeni. Alapvetően nekem nincsen bajom azzal, hogy ott tanuljuk meg a játékot, ad egyfajta élményt :) Most is csak az volt a "gond", hogy aki tanította a játékot, az elég lassan mondta, és többször elismételt lényegtelen részeket. (Meg hát tombolára is ki kellett menni :) ) De ezt leszámítva teljesen jó volt, de ha lenne ilyen lista, legalább tudnék előre készülni :)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#5011) mike1334 válasza Azie (#5009) üzenetére


mike1334
veterán

Köszi! Összességében ajánlanád 2 főre valamelyik (mindkettő?) kieget? Vagy tesz hozzá annyit a játékélményhez, hogy megérje?

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#5012) Frod


Frod
addikt

Hétvégén Root felavatás lett volna, de a partijátékokhoz szokott anyósomat nem akartam kitenni ennek, miután engem is kiégetett a szabálytanulás péntek este.
(Úgyhogy helyette Unikornis partik voltak)

De vissza a Root-ra: van értelme olyan elé tenni a játékot, akinek a legkomolyabb élménye kb a Ticket to Ride? Ha igen, melyik frakcióval?
Megmondom őszintén a macskák mechanikája érthető, a sasoknál rezeg a léc, a többiig el sem jutottam, de biztos fáradtan álltam neki megérteni, majd próbálkozom vele még.

Do you see the white shadow?

(#5013) petyus_ válasza Frod (#5012) üzenetére


petyus_
senior tag

Nemrég vettük meg a Rootot, nekem nagyon tetszik, de sajnos a társaság többi tagjának nem annyira, ők inkább az egymás mellett játszós eurókat szeretik (egyébként nekem sincs gondom velük), a legkomolyabb interakció a gyakori játékok közül talán a Brassban van (emiatt is kíváncsi vagyok mennyire fog nekik tetszeni a Duzzasztómű).

Mindenestre szerintem Rootot akkor van értelme játszani, ha bele tudsz rakni 4-5 játékot, mert nem csak a saját frakciódat kell ismerned, hanem a többit is, és kell pár játék, hogy átlásd ki mit fog csinálni, hogy tudsz ellene védekezni, esetleg hogy tudsz kiszúrni vele.

[ Szerkesztve ]

(#5014) Azie válasza mike1334 (#5011) üzenetére


Azie
őstag

Spirecrest sztem rendben van tartalmat illetően. Bellfaire eszméletlenül túlárazott még a 15% kedvezménnyel is. A "player boardok"ra semmi szükség, az amúgy is hatalmas hely mellett, a fajok az kb 20 kártya, simán kifotózható az angol szabálykönyvből, a piac mező az mondom jó - könnyíti a döntéseket. Sztem olyan 4k körül lenne a reális ára és nem kéne bele a sok idétlen playerboard - Mint egy Viticulture Visitors vagy Scythe Encounters. Én nem venném meg újra, de így hogy megvan, használjuk.

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#5015) Frod válasza petyus_ (#5013) üzenetére


Frod
addikt

A gond, hogy hamarosan máshova kerülnek a prioritások, így maximum ketten tudunk párommal játszani, viszont ahogy nézem ezt a bgg community nem ajánlja, plusz akkor csak végtelen macska-sas csörte lenne csak a játékból. :/

Do you see the white shadow?

(#5016) Dr.NX válasza Frod (#5012) üzenetére


Dr.NX
addikt

TTR meg partijátékok után nekem elég meredeknektűnik egy 3.75 komplexitású játék.
Bár ha anyósod mondjuk sakknagymester is, akkor nem szóltam. :)

Elfogadom a sütiket.

(#5017) mike1334 válasza Azie (#5014) üzenetére


mike1334
veterán

Köszi! :)

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#5018) Tristis válasza mike1334 (#5008) üzenetére


Tristis
őstag

Hát ez nagyon attól függ. Az első játék azért 2,5 óra szerintem két fővel is. Sokáig 1:30-1:40 körül játszottunk egy partit, de legutóbb 1:10-be beleférünk már. Ahhoz képest, hogy 14 lépés...

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#5019) mike1334 válasza Tristis (#5018) üzenetére


mike1334
veterán

Huh..akkor lehet botor dolog volt berendelni a kieget FOMO miatt...a sweet spot 1 óra, másfél óránál hosszabb jáccó ritkán kerül elő...bár ahogy nézem jelentősen emelkedett a kieg ára, nem hiszem, hogy bukok majd rajta, ha esetleg eladásra kerül.
Amúgy érdekes, mert játszunk egyben 3-4 órát is akár, de nem egy játékkal (a TM: Árész is belekarcolt a 2 órába, az még így is tetszett az asszonynak, mégis ritkán kerül elő).

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#5020) Azie válasza Tristis (#5018) üzenetére


Azie
őstag

a tegnap GWT első játék elég hosszúra sikerült, mert az első 3-4 körben a megvett munkások helyét töltöttük, nem pedig a munkaerőjelző sorát :D

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#5021) Tristis válasza mike1334 (#5019) üzenetére


Tristis
őstag

Szerintem a Brass Birmingham egyszerűbb játék, mint a GAH.

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#5022) mike1334 válasza Tristis (#5021) üzenetére


mike1334
veterán

Áh, a Brass tematikája még nekem se jön be, az asszonyt esélytelen lenne leültetni mellé. Amúgy nem is az a gond, hogy nehéz lenne (szabálykönyvet már elolvastam vagy 2x), csak a hossza. No, de kipróbálás nálkül biztosan nem fogom eladni, csak kell egy kellően nyugodt nap hozzá :)
Jut eszembe, a Targit is újra elő kellene venni, már csak a kieg miatt is. Ott is ez volt a gond, ahogy írtad is..túl hosszú a játék, és nem elég izgalmas mellé, így a háromnegyedénél már untuk (Agricolat, meg Árészt pl nem untuk, azok végig érdekesek).

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#5023) Mortein


Mortein
tag

Érdekes dolog jött elő hétvégi Gyűrűk ura - utazások középföldén közben. 2 hete is ezt játszottuk, és úgy éreztem, hogy a játék nagyon igényel egy kártyavédőzést, mert a kártyákat rengetegszer kell újrakeverni. Rendeltem is egy adag Sleeve Kings mini USA kártyavédőt. Kb. a 3 körben haver már jelezte, hogy neki elkezdett tapadni a kártya, aztán egy pár kör múlva nekem is, ez odáig fajult, hogy a végén már a laphúzás szinte lehetetlen volt, mert összegyógyultak a kártyák, keverni még lehetett, de azt se rendesen. Volt már valakinek ilyen tapasztalata? Ennyire szar ez a márka? Egyikünknek sem ragadt, izzadt a keze.

(#5024) mike1334 válasza Mortein (#5023) üzenetére


mike1334
veterán

Nekem általában a "sima" (nem prémium), jellemzően vékony védők hajlamosak a tapadásra, összeragadásra. A prémium, vagy a fentinél vastagabb kártyavédők meg kezdetben csúszkálnak, így nem lehet halmozni őket (később ez javul, és nem lesz olyan csúszós), illetve többnyire nem férnek vissza a kártyák a dobozba/inzertbe (ez sajnos később se lesz jobb). Sleeve kingset használtam már, nekem azzal pont nem volt ilyen probléma, legalábbis nem rémlik. Mondjuk én inkább szellemlovas/swan/mayday védőt szoktam venni, sleeve kingst eddig csak 1-2 zacsival vettem.

...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!

(#5025) Mortein válasza mike1334 (#5024) üzenetére


Mortein
tag

Korábban ha minden igaz én is használtam a Marvel Splendornál. Ott is van sok matatás a kártyákkal, de ott nagyobbak a kártyák, néztem a neten rá megoldás, de nem sok sikerrel jártam van aki azt javasolta, hogy babahintőporral finoman töröljem át, mások az állandó kézmosásra esküsznek és nem érnek játék közben az arcukhoz. Szerintem a játéknak pont nem az lenne a lényege, hogy feszélyezve érezzük magunkat. Hintőporral teszek egy próbát, ha nem válik be, akkor maradnak a prémium védők. Jut eszembe a matt kártyavédőnek mi az előnye?

(#5026) TrollBalint válasza Mortein (#5025) üzenetére


TrollBalint
addikt

Van akinek a matt hatás jobban bejön, másrészt nem fénylik talán annyira a kártya lámpánál este. Illetve picit más a tapintása, nekem prémium védőből van olyan, ha jól emlékszem, és abszolút nincsen gond keverésnél. Nem csúszik, nem ragad (de ezt a Nemesisre raktam, ott azért annyi kártya nincsen egymáson, mint mondjuk egy Pandemicben, vagy egy Ark Nova-ban) Plusz, olyan rettentő sok játékunk nincsen benne még :(

[ Szerkesztve ]

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#5027) Azie válasza Mortein (#5025) üzenetére


Azie
őstag

nálunk bevált az MTL normál, amiből nincs méret abból szellemlovas normál van.
az MTL fényes csúszós alapból, idővel kicsit tapad, de semmi gond vele
a szellem matt, alapból kb használhatatlanul tapad, idővel csúszósabbá válik, de még úgy is tapad.
mindkettő alaktartó, nem nyúlnak

ezen kívül amiket már használtam:
-ultra pro normál - alapból fényes csúszik, később tapadós lesz (eléggé), kicsit nyúlik is és mattul/karcolódik
-mindenféle premium / shield dragon, ultra pro - ezeknek akkora a felára, hogy csak kifejezetten TCGre használnám továbbra is.

MTL-t közösen kell rendelni, úgy best ár/értékarányú. (mivel kb 100€/10% kedvezményt ad a srác)

[ Szerkesztve ]

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#5028) TrollBalint válasza Azie (#5027) üzenetére


TrollBalint
addikt

Ark Novan nekem is Szellemlovas van, abban sincsen sok játékunk, de eddig nincsen vele gond. Nem csúszik szét a nagy pakli sem a táblán (mint például a Pandemices kártyáim, ahol a pakli még kisebb is, de a kártyavédő már nem is tudom micsoda. Talán Mayhem, vagy valami hasonló neve volt, Gemklubban vettem. A legolcsóbbat.)

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#5029) Mortein válasza Azie (#5027) üzenetére


Mortein
tag

Akkor teszek egy próbát mindennel. Úgyis ketten játsszuk a játékot elég lesz csak annak a két karakternek a lapjait védőzni használhatóval. MTL-ből veszek normált meg mattot. Ebben a játékban, amúgy is sok kártyahasználat van, minden körben újrakeverés kijátszás is van.

(#5030) tepenzed


tepenzed
őstag

Nagyon pipa vagyok. Tök jó játékok voltak kinézve a karácsonyfa alá, erre látom, hogy minden megy át 2023-ra...
Robinson új kiadás, Beast, Szunnyadó Istenek, Nagy Western Utazás Argentina, Mind MGMT...

Ilyenkor ti mit csináltok? Nekem ég a tenyerem, hogy márpedig azért is kellene venni valamit karácsonyra, de közben meg ott van, hogy mikor első negyedévben megjelennek ezek a játékok, időhiány miatt örülök ha azokat elő tudom venni :(

Nagyon gondolkozom két főre egy komolyabb stratégián (bár kicsit félek, hogy az asszony feladja szabálytanulás közben), úgyhogy bevásárlólistán a Nagy Western Utazás második kiadás, Brass Birmingham.

(#5031) Tristis válasza tepenzed (#5030) üzenetére


Tristis
őstag

Nos, én játszani szoktam általában ilyenkor. Az új megjelenések nagy része úgy is kiteszteletlen, interakció nélküli bénaság. Szóval max. pénzt spórolsz, meg ha van elég játék, akkor már mindegy, hogy +/-1. Szerencsére van választék a régi címek közül. A Mind MGMT tényleg jónak néz ki, meglátjuk.

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#5032) tepenzed válasza Tristis (#5031) üzenetére


tepenzed
őstag

Van bontatlanul pár játékom, solora és két főre:
Sobek 2 főre+kiegészítő
Tiny Epic Dungeons + kiegészítő
, de ez biztos valami betegség, hogy kell karácsonyra is venni valamit :D

(#5033) petyus_ válasza tepenzed (#5030) üzenetére


petyus_
senior tag

Brasst nem nehéz megtanulni, nincs rengeteg választható akció, meg apróbetűs rész, inkább jól játszani nehéz.

(#5034) goccer válasza petyus_ (#5033) üzenetére


goccer
aktív tag

Azért az a hálózatépítős mechanika nem annyira mainstream, így aki még nem játszott hasonlóval azért annak okozhat nehézséget. Meg bizonyos elemei nem is túl intuitívek, például a sör felhasználás.

Anno nekem sem volt sima megtanulni, pedig pl Korokon át volt már akkor az egyik kedvencem, szóval láttam már heavy játékokat előtte. Ettől függetlenül a Brass az egyik kedvenc két fővel is korrekten játszható kompetitív játékunk lett.

(#5035) Azie válasza tepenzed (#5030) üzenetére


Azie
őstag

szerencsére/sajnos ha minden héten csak 1 új játékot kipróbálnánk, akkor is 3 évig nem kéne semmit venni - és ez csak 1 alkalom / játék.
Viszont örülnék akciónak a 4 új gémklub játékra (leginkább Luna Maris) és a Skymines-ra.
Nekem ez az egész karácsonyra kell venni dolog nem jön át. :D

Más: tegnap megint volt egy kis veszekedés, most GWT kapcsán - hogy én miért rohanok át a pályán (tanulójáték), plusz mekkora rohadék vagyok (1. "éles" játék), hogy 3. körben megszereztem 4 n*ggert (engineert) és letettem egy tax épületet egy 3 hazarddal párhuzamos útra.

[ Szerkesztve ]

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#5036) petyus_ válasza goccer (#5034) üzenetére


petyus_
senior tag

Arra gondoltam, hogy nem kell két órán bújni a szabálykönyvet, hogy nekiállj. Szerintem egy Ark Nova-t pl sokkal nehezebb elkezdeni.

(#5037) jansky1


jansky1
senior tag

Tiletum, Enciklopédia, Brazillal kapcsolatban van már valakinek tapasztalata?

(#5038) TrollBalint válasza tepenzed (#5030) üzenetére


TrollBalint
addikt

Én is szeretek karácsonyra venni valamit, de jellemzően maga a kinézett játék fontosabb, mint a vásárlás, így én várni szoktam. Mondjuk a Robinsont pont oda néztem ki én is... :(((
Megvárom vele akkor a jövő évet, és úgy fogom megvenni és kibontani, mintha akkor lenne karácsony :))

https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters

(#5039) Tristis válasza Azie (#5035) üzenetére


Tristis
őstag

Szerintem nagyon jó helyre tetted azt a taxot. Aki lassabban halad, biztos lesznek nagy értékű marhái majd fizetni neked :DDD

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#5040) Azie válasza Tristis (#5039) üzenetére


Azie
őstag

hát ez volt a baj :D hogy jó helyre tettem. és így nem elég, hogy 4-et lépek a vonattal egyszerre, neki nem maradt munkás sem, amit vehet és pénze sem o.O

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#5041) tepenzed válasza petyus_ (#5033) üzenetére


tepenzed
őstag

Azért gondolkodtam még a GWT játékon (második kiadás), mert talán páromnak jobban tetszene, asztali képe barátságosabb és úgy olvastam egy fokkal könnyebb és szabályzata is érthetőbb.

(#5042) citkar válasza tepenzed (#5041) üzenetére


citkar
addikt

A GWT-ben van pár fura szabály, főleg a tehenek leszállítása és a korongok lehelyezése, ha letisztul, nem bonyolult. A korábbi verzióhoz van egy vonatos kiegészítő, ami szerintem nem rossz, de úgy tudom nincs a második kiadáshoz (, ha mégis, akkor javítsatok ki).

(#5043) Tristis válasza tepenzed (#5041) üzenetére


Tristis
őstag

Brass sokkal egyszerűbb, mint a GWT! Brass szabályt kényelmesen elmondom 15 perc alatt és érted, a GWT-nél meg bújjuk, hogy mi-micsoda még talán 3. játéknál is, pedig nem szokásunk...

Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

(#5044) citkar válasza Tristis (#5043) üzenetére


citkar
addikt

Szerintem a Brassnál is van egy csomó "fura" szabály. A szén be kell legyen a kötve, a fém nem, a hordó csak az ellenségé, a tiéd nem muszáj, több egyforma dolgot eladhatsz/átfordíthatsz egy akcióval, de a hordókból kell a szükséges mennyiség, melyik dolgot lehet lefejleszteni, mit nem lehet leépíteni a második érában. Nem érzem sokkal könnyebbnek, ha mindent tudni akar a játékos.

(#5045) Azie válasza citkar (#5042) üzenetére


Azie
őstag

kieg majd jön jövőre magyarul is 2nd ed-hez.
a szabály elég összevissza van leírva, de 1. játék után azt is kb 15 perc elmondani (viszont 2-3 dolognak utána kellett guglizni és elég macera volt választ találni).
ami érthetetlen volt számunkra, azok a videók róla, hogy 45-60 percesek és nem igazán lettünk okosabbak tőle.
amire figyelni kell leginkább, az a munkáskínálat feltöltése és igen, hogy fehéret bármire tehetsz, de feketét csak feketére és hogy KS/NY-ra bármennyiszer szállíthatsz és korongonként jár a jutalom/bünti

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#5046) citkar válasza Azie (#5045) üzenetére


citkar
addikt

Nekem Brassban is voltak hasonlók. 15 perc alatti szabálymagyarázat után ugyanúgy, akár több játék után derül ki, hogy jé, egy akcióval átfordíthatunk egyszerre több ugyanolyan lapkát, te tudsz oda utat építeni, én miért nem, a szénnek mindegy-e, hogy az épületed felöl, vagy a túl oldalán van bekötve, a saját hordód nem kell bekötni és apróságok, amik nem észszerűek (hisz miért tudod használni a világ végén lévő úttal bekötetlen saját hordód, míg a adott esetben a hordódhoz közelebbi másik játékos nem tudja).

[ Szerkesztve ]

(#5047) goccer válasza Tristis (#5043) üzenetére


goccer
aktív tag

Aha, az a 15 perces magyarázat jó lehet. Kb mint amikor haverom tanítja bármelyik heavy euróját, a fele szabályt kihagyja és játék közben derül ki, hogy amit akartam azt nem lehet megcsinálni, de amit ő csinál azt meg nem is mondta addig, hogy lehet :D

Én amikor magyarázok egy nehezebb játékot nem csak elhadarom a szabályokat, hanem megpróbálom az alapokat is megtanítani, hogy ne csesszünk el 3 órát egy "tanuló játékra", hanem lehessen már egyből élesben nyomni. Na ez egy Brassnál fél - háromnegyed óránál indul.

(#5048) Dr.NX válasza goccer (#5047) üzenetére


Dr.NX
addikt

"Kezdjük el, majd menet közben belejövünk!" :DDD

Elfogadom a sütiket.

(#5049) Mortein válasza Dr.NX (#5048) üzenetére


Mortein
tag

Azt is lehet jól csinálni :) , én asszonypajtáson sajátítottam el, hogy hogyan kell valakinek a kedvét meghozni ahhoz, amihez éppen nincsen, hasznos képesség, és nem csak játékoknál működik :DDD .

(#5050) petyus_ válasza goccer (#5047) üzenetére


petyus_
senior tag

szerintem Brassnál kb a 4-5. mondható "éles játék"-nak :D (amikor már tervezel is, nemcsak próbálgatod, hogy mit lehet)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.