-
LOGOUT.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazarus911
aktív tag
Üdv!
Ma kijöttek..
Rendesebb fószer jött ki..
Ment a 30 megabit, de kicserélte a modemet..
Remélem most már minden rendben lesz.. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz dchard #28696 üzenetére
Persze, jó lett volna úgy is. Ha jól tudom a 11es vételi az elfogadható határon belül van még.
Azért írtam, hogy jobb a kisebb adási, mert nyáron úgyis feljebb fog menni, UPC topicban 50feletti jelszinttel sokaknál szakad a net. pl ismerősnél is nyáron, sokszor 10perc mire visszajelentkezik.
Nem lehet, hogy torzít valamelyik erősítő és azért van gond?[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz kabelmania27 #28695 üzenetére
"csökkent az adási, ami nyáron jól fog jönni."
Ugye tudod, hogy eredetileg volt 46 az adászintje ami most 42? A modem maximális adásszintje meg 60?
Még akkor is fasza lett volna az eredeti helyen is, ha 4 csatornás modemet kap.
Tényleg meg kellene írnom azt a cikket a kábelnetről is úgy látom....
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz galaxy_ace #28690 üzenetére
Jók az értékek, ez egy jófajta teletronik splitter, csökkent az adási, ami nyáron jól fog jönni.
Milyen típusú a modem?
F csatlakozókat ellenőrizd le az osztóknál és a modemnél is,hogy nem lazultak e ki. -
dchard
veterán
válasz galaxy_ace #28693 üzenetére
Na várj, azóta csökkent drasztikusan a sebességed hogy átszerelted? Mindenképpen többször mérj, lehetőség szerint esti csúcsban és kora reggel is, vagy késő éjszaka.
Dchard
-
gerolka
tag
Bekötötték az netet és telefont. Eredetileg analóg telefont és DSL NetMánia M (20/1) csomagot rendeltem, amikor megjött rákérdeztem a szerelőtől, hogy mi is kerül bekötésre, mondja, hogy voip + NetMánia M! Közöltem vele, hogy én analóg vonalat kértem, erre ő megmutatta a munkalapját miszerint neki nem az van kiírva, és ő mást nem köthet be, mondom én viszont nem azt rendeltem!
Végül felhívott valakit, hogy nem stimmel a dolog, az lett a vége, hogy akkor rendeljem meg újra és majd akkor jönnek megint valamikor! Próbáltam megértetni vele, hogy miért rendeljem meg még egyszer ugyan azt, valószínűleg ugyan úgy voip-ot fognak kiírni és sosem érünk a végére, de sajnos nem az a fajta szerelő volt akivel lehetett volna beszélni!Úgy döntöttem, hogy kössék be akkor, egyrészt a régi előfizetésemtől már nagyon meg akartam szabadulni, másrészt úgy gondoltam, hogy ha ma visszamondom és újra megrendelem akkor komolytalannak fognak nézni és a vége az lesz, hogy elhajtanak!
Kaptam egy ZTE HGW-t, 3 nap alatt nem vettem észre különösebb problémát, mondhatni teszi a dolgát, a sebesség nem mondható rossznak:
Remélem így is marad, bár a központ úgy 200-250 méterre van tőlem így bízom benne, hogy igen.
-
dchard
veterán
válasz galaxy_ace #28690 üzenetére
Igen, mezei elosztó.
Ezek szerint átkábelezted, a kettes elosztóra raktál HPF-et majd arra a 4-est és arra a TV-ket. A TV-k elől az összes HPF levehető, csak a modemnél lévő kettes osztó TV-s ágán legyen egy HPF még a 4-es előtt.
A modem jelszintek hibátlanok, a TV-k most jól működnek?
MOD:
kábelmánia, wmati:
Tessék csak megnézni: több mint 3dB-t javult a jelszint az SNR viszont egy centivel nem lett jobb. Ugye tudjátok miért írom ezt
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
galaxy_ace
csendes tag
új értékek
Frequency 114000000 Hz
Signal To Noise Ratio 39.5 dB
Power Level 11.8 dBmV
The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new readingUpstream Value
Channel ID 1
Frequency 31500000 Hz
Power 42.9 dBmV -
hamyka
senior tag
válasz galaxy_ace #28686 üzenetére
Üdv
Nekem is hasonló van
Lehet 1 kérdésem ? :
Az lenne a kérdésem hogyha hozzányúlok mondjuk a set top boxhoz ( néztem a hátulján valamit) és ha kicsit is meg mozdul ez a splitter vagy mi már mosódik a kép elfele, sőt be is fagy a képernyő, nálad is ilyen érzékeny ?
Ám ha szépen lassan beigazítom akkor jó, normális ez
[ Szerkesztve ]
Comodó új távlatok...........
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok. Thome-os iptv-m van. Gondolkoztam, hogy előfiezetk Hd adásokra is. Jól látom, hogy csak 6-7 hd csatornára lehet előfizetni a T-nél?
-
dchard
veterán
válasz galaxy_ace #28681 üzenetére
Érdekes, mert a jelszintek kiválók. Lehet, hogy a kábelmodem és a TV közötti elosztó lehet rossz.
Most nézem, hogy az átkötést te is meg tudod csinálni:
A kábelmodem és a TV közötti kettes osztót kiveszed és lefotózod hogy lássuk elosztó-e vagy MMWO.
És ezt átrakod a 4-es osztó elé az egyik ágára (ha van dedikált DATA ága akkor arra) a kábelmodemet a másikra a TV-k felé menő 4-es osztót. Ha MMWO (tehát van DATA és TV ága), akkor MMWO tehát minden HPF szűrőt le lehet venni, ha visznt csak sima 2 way splitter, akkor arra az ágára amire a 4-es TV-s osztó megy, kell egy dara HPF. 5 perc munka az egész. Ha megcsinálod majd még mutass jelszinteket a modemből.Dchard
-
Azharel
aktív tag
Üdv!
Van 2 beltéri egységünk amihez később még kértünk felvételi funkciót (iptv), ezekhez van 2 SD csatorna, nem kellett volna nekik adni egy 3. csatornát is a felvétel miatt ? Illetve a másik kérdésem, 15 megás adsl 3 hónapja a downstream Noise Margin 17-ről 12-re esett szép lassan, ez normális ?
-
galaxy_ace
csendes tag
válasz dchard #28679 üzenetére
Downstream Value
Frequency 114000000 Hz
Signal To Noise Ratio 39.9 dB
Power Level 8.1 dBmV
The Downstream Power Level reading is a snapshot taken at the time this page was requested. Please Reload/Refresh this Page for a new readingUpstream Value
Channel ID 1
Frequency 31500000 Hz
Power 46.2 dBmV -
válasz korcsi #28670 üzenetére
Köszi, ezt átnézem.
fero02: az a baj, hogy a 2db TV és 1db számítógép három különböző helyen van a ház három legtávolabbi pontján. Ha az egyik Set-Top-Box és a modem egy helységbe kerül, azzal még nem vagyok kint a vízből.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
dchard
veterán
válasz galaxy_ace #28678 üzenetére
Az átkötés a 2. verzióra erősen ajánlott, de előtte másold ki a modemből a jelszinteket hogy meg tudjuk nézni. A modem webes felülete a 192.168.100.1 címen érhető el a böngészbe pötyögve.
Fontos, hogy a 2. verzióra való átkötésnél NE multimédia elosztót hozzanak, hanem jó minőségű 2 irányú elosztót (2 way splitter), aminek az egyik ágára megy a modem, a másikra egy HPF és utána a 4-es elosztó, azokra meg a 4 TV.
Könnyen lehet, hogy a legjobban akkor jársz, ha ezt magad intézed el, a bekerülési ára nincs 1000 HUF magadnak meg sokkal jobban meg tudod csinálni. Koaxra lehet venni szerelhető (rácsavarható) F csatlakozót is, szóval spéci szerszám sem kell hozzá.
Dchard
-
galaxy_ace
csendes tag
-
dchard
veterán
válasz galaxy_ace #28676 üzenetére
Ha csak 1 TV előtt ilyen, akkor cseréld át egy másik HPF-re, lehet hogy maga a HPF szar. Ha úgy is rossz, akkor a HPF által berakott csillapítás vagy kábelezési probléma van.
Eleve hibás a kialakítás egyébként, mert az első elosztónál kéne lennie egy HPF-nek a TV-k felé menő ágon, a másikon meg a kálbemodem ül, oda nem kell semmi. Vagy kábelezési probléma, vagy a HPF szar (kicsi az esély rá), vagy ezekkel összefüggésben a sok és nem átgondolt osztás miatt jelszint probléma van.
A netet akkor jelentsd be, ha semmikor sem tudod elérni az 1 megabitet. Ha azonban mondjuk csúcsidőn kívül működik szépen, akkor csúcsidei torlódás van, nem igen fognak vele mit kezdeni.
Dchard
-
galaxy_ace
csendes tag
A hozzáértők segítségére lenne szükségem....
A napokban köttettem kábelnetet (Vidanet), megy is (habár ezzel kap. is lenne kérdésem), viszont a lakásban van 4(!) TV, amik egy elosztón keresztül kapják a cuccot. Amikor kinn volt a szerelő, először felemelte a szemöldökét, majd minden ágra rakott egy szűrőt ( HPF85A ). Ezzel nincs is semmi probléma - elméletileg - hisz arra való, hogy a visszjeleket megfogja bizonyos tartományban stb, stb. Viszont amióta ezek fenn vannak, az egyik TV-n élvezhetetlen a kép (analóg kábeltv). Levettem, a kép kitisztult. A netemmel egyenlőre nincs gond, viszont a kérdésem az, hogy ebből lehet e gond? Úgyértem technikailag?
A köv. kérdésem tul.képpen a nettel kapcsolatos. 10/1 van. A letöltésnél meg is van a 10 Mbit, viszont a sebességmérés csak 6-7 körüli. A feltöltésem pedig el sem éri az 1Mbit-et. Szigorúan beáll 0,49-re és valóban annyi is (torrent). Bejelentsem? Foglalkoznak vele érdemben? (csak mert az előírt minimum meg van )
További szép napot!
-
dchard
veterán
válasz Intel fan11 #28674 üzenetére
Nem a modem nem bírja, hanem a vonalad. Ezzel nem lehet mit kezdeni. Egy jó modemmel mint a fekete 360R lehet nyerni 1-2megabitet meg a kapcsolat is stabilabb lesz mint a szürkével, meg lehet rendesen diagolni, de ennyi.
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Intel fan11 #28667 üzenetére
Ha szürke dlink-ed van az csere feketére. Arra fel lehet rakni az általam írt szoftvert amivel lehet diagolni meg finomhagolni. Csodát ne várj, de egy két megabitet lehet nyerni jó estben. A modem csere ezen kívül is ajánlott, mert a régi dlinkek hallanak mint a legyek.
Dchard
-
fero02
nagyúr
válasz HUNNIA1920 #28669 üzenetére
A régi (gondolom) koax kábel segítségével a meglévő csövezésben új UTP-t húznak majd be a szerelők. Ha annak idején kulturáltan lett megcsinálva, akkor simán kivitelezhető. Még egy segítség lehet, ha a modemet valamelyik STB közekében telepítik, így egy sima patch kábellel összeköthetőek.
Ezek a korábban linkelt alternatív megoldást nyújtó készülékek gyakorta nem válnak be, van nekik bőven buktatójuk.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz HUNNIA1920 #28669 üzenetére
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Nemrég írtam, hogy a közeljövőben átállunk a T-home - os csalási csomagra (net-tv-telefon).
A kérdésem az lenne, hogy hogyan oldható az meg, hogy a két tv dekódere és a modem összeköttetéséhez ne keljen az egész házat kifurkálni? Gondolok itt a vezeték nélküli kapcsolatra: dekóder-dekóder-modem (ha létezik egyáltalán ilyen)."Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
dchard
veterán
válasz Intel fan11 #28664 üzenetére
"újra csatlakozok a routerrel az változtathat vmit?"
Nem.
Ennyit bír a vonalad, kár erőlködni. Azért nem gyorsult tovább, mert valószínűleg a 15megás kapcsolatod is koppon volt vagy annak a közelében. Ha régi modemed van (szürke 360R) akkor csere, ha új fekete 360R-ed van akkor ennyi.
Dchard
-
wmati
addikt
válasz Intel fan11 #28664 üzenetére
-
fero02
nagyúr
válasz Intel fan11 #28662 üzenetére
Az semmi sem jelent. Biztos csak akkor lehettél volna, ha kiméreted a vonalad.
Nagyon sok dolog képes befolyásolni a vonal minőségét.Modem restart-ra szükség lehet, hogy ha a modem kap új konfigurációt, akkor azt töltse le, vagy csak simán jelentkezzen fel újra a hálózatra az új beállítások érvényesítéséhez (bár ezt központilag meg tudják csinálni).
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
Arra gondolsz reseteljem a modemem? multhéten váltottunk rá párnapra jött is az sms h aktiválták, de nem történt semmi változás maradt 15 mega. HA lényeges egy TP linkes wifi routert is használok.
Fero: Haverom 2 utcával arrébb lakik nála 25 megás a csomag akkor gondolom nálam is menni kéne!
[ Szerkesztve ]
Battletag: hojszi#2983
-
smiti
veterán
válasz Intel fan11 #28656 üzenetére
Mikor rendelted meg a csomagváltást, ha szabad kérdezni.
Mert nekem Dec. 28 óta nem módosították.
Egyébként ilyenkor nem kell a modemet újraindítani? -
fero02
nagyúr
válasz Intel fan11 #28656 üzenetére
Miért nem méretted ki a vonalat, mielőtt csomagot váltottál?
-
törölt tag
válasz Lazarus911 #28654 üzenetére
"Fontos magának ez a méregetés? Úgy sem használja ki a 30 megabitet, a letöltött adatai alapján"
Jujj na itt elborultam volna rendesen. -
Intel fan11
őstag
Most váltottunk 15 megás T-home csomagról 20 megásra. Megkaptuk az sms-t is h aktiválva van az új csomag, de nem változott semmi maradt a 15 mega net sebesség. Felhívtuk a szolgáltatót, hogy nem változott semmi. Erre azt mondták nem veheti fel a hibajelentésre mert ennél a csomagnál 10 mega a garantált. Magyarán elküldtek a só hivatalba. Ez most olyan mnitha boltba kiló kenyérre az lenne írva garantált fél kiló. A kérdésem az volna esetleg a modemem nem bírná?? Egy D-link dsl-360R típusú modemem van.
Vki tud segíteni mi lehet a baj?
Ja és azt is mondták lehet messze lakunk a központtól. Ami nem igaz mert kb 500 méterre lakunk 3 utcával arrébb levő posta a központunk.
Battletag: hojszi#2983
-
wmati
addikt
válasz Lazarus911 #28654 üzenetére
Ez szerintem teljesen természetes a szolgáltató az első osztásig és a saját eszközeiért felel, másik hogy szerelők akkor jönnek amikor idejük van rá ha akkor neked nem jó vissza dobják
-
Lazarus911
aktív tag
Köszönöm a segítséget.. Most ott tartok hogy újra kihívtam őket, és kicseréltetem a modemet..
Az érdekes hogy a feltöltés az megy fixen 5 mbittel..A másik probléma hogy ők mindig a saját eszközükig mérnek..Másért nem vállalnak garanciát..
A másik hogy ketten jöttek, de nem volt a kocsiban a másik személy, mikor bent volt a szerelő.. Viszont ez a magas prioritási csomag érdekes..Igaz nem tudom hogy pontosan hogy lehet azt megcsinálni..
Az fix, hogy szar.. És szerintem is a túlterheltség miatt, ami etikátlan..
Ha nem tudják szolgáltatni a sebességet, akkor minek fizetek annyit.
Ha nem akarnak cserélni modemet, megmondom nekik hogy jöjjenek ki mérni vasárnap este, vagy 6-8 óra között..Valahogy utána kéne járni, mert tudom hogy valami simlisség van a dologban.
Még azzal is próbálkoztak hogy idézem "Fontos magának ez a méregetés? Úgy sem használja ki a 30 megabitet, a letöltött adatai alapján".. Elég állatok, és köcsögök -
lipido
senior tag
válasz Gubek-Einste #28650 üzenetére
-
lipido
senior tag
válasz Gubek-Einste #28647 üzenetére
Köszönöm. Tudnál ilyen kártyát ajánlani?
-
titán
-
lipido
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy hogyan tudom, egyáltalán lehetséges-e thome sat tv stb-t összekötni pc-vel? Egy LCD-tvt- szeretnék a géppel összekötni, de fontos lenne, hogy egyszerre mind a 2 képet meg tudjam jeleníteni a tv-n (pip) Sajnos ez tv-nél nem lehetséges, ezért gondoltam h szgépre kötném az stb-t, és úgy talán meg lehetne oldani!
Válaszaitok, segítségetek köszönöm előre is!
-
gerolka
tag
A Huawei EC2208S beltérivel kapcsoltban tudja valaki arra a választ, hogy mi kell ahhoz hogy az OK gombbal előhívható PIP működjön? Jelenleg annyit ír ki, hogy nincs erőforrás. Sima SatTv.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Tény. Azt viszont ne felejtsük el, hogy amit a Telekomosk mértek, az nem bizonyít semmit két okból:
1. Csúcsidőn kívül hozzám is jöhetnének, takkra megvan a 30.
2. A szaki modemére simán felüthetnek IPTV-s profilt magas prioritással, és máris hasítani fog a net rajta, míg az ügyfél modeme (az összes többi előfizetőjéval együtt) továbbra is lassulni fog.Eleve amikor a lassulások jönnek este 6-7 felé, ezek már régen nem dolgoznak.
A csalós szerelő kiszűrésére F osztó a megoldás: ügyfél modeme is megy meg az is amivel ők mérnek, és máris kideríthető, hogy az övék akkor is stimmel amikor az ügyfélé továbbra is vacakol.
Dchard
-
dchard
veterán
Ha nincs csomagvesztés, csak a sebesség szar, főleg ha néha jó, akkor ott sima túlterhelés van, semmi több. Ha a lassuláshoz jön a csomagvesztés meg még a válaszidő is nagy szórást mutat (persze üresjáratban mérve), akkor lehet az a probléma amit írtál.
Egyébként ha van IPTV-je és az faszán működik, akkor ott sima túlterhelés van, semmi más.
Dchard
-
wmati
addikt
válasz Lazarus911 #28638 üzenetére
Otthon kicsit jobban nézz körbe szerintem LEHET egy hibás kábel vagy egy haldokló router, és vezetőségi vissza hívást is kérhetsz
(#28639) Roli27 Doktor úr túl fogja élni a páciens ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lazarus911 #28638 üzenetére
Túl sokat nem tudsz tenni,csak folyamatosan bejelenteni. Mérni és gyűjteni az adatokat és bemondani a hiba bejelentőn,műszerésznek megmutatni ha kijön.Aztán ha nem nagyon sikerül nekik megcsinálni lehet panaszt tenni és kötbér igényel fenyegetni,ha már ők is fenyegetőznek....Végül is nem egy hullám vasútra fizettél elő nem
Az értékeid jók.
-
Lazarus911
aktív tag
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni..Az internetem sebessége ingadozik.(ip-tv set top box)
Jelentettem, de előtte kihúztam a routert; és direkt mértem le.. 30 helyett 15; és esett le, de elég rabszódikus.. Néha 20, néha 15, most éppen 9..A lényeg hogy jelentettem, kijöttek, de már azzal fenyegettek hogy plusz számláznak ha én vagyok a hülye..
Kijöttek, kihúzták a routerem, bedugták oda a saját laptopjukat, és ment a 30..
Hülyén álltam ott..
Aztán egy ideig jó is volt.. Visszatettem a routert, és azon keresztül is jött a 30, de most megint szarakodik.. Megint lemértem a cuccot direktbe, és ugyan ott sem adta a 30-at..a modembe beléptem és ezek az adatok vannak:
Downstream ChannelsPower Level: Signal to Noise Ratio:
Channel 1: -0.5 dBmV 40.8 dB
Channel 2: 0.1 dBmV 40.9 dB
Channel 3: -0.2 dBmV 40.9 dB
Channel 4: -0.2 dBmV 40.3 dB
Channel 5: -1.6 dBmV 40.9 dB
Channel 6: -1.1 dBmV 41.4 dB
Channel 7: -1.0 dBmV 42.6 dB
Channel 8: -1.0 dBmV 40.9 dBUpstream Channels
Power Level:
Channel 1: 43.2 dBmV
Channel 2: 43.9 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmVA modem típusa: Cisco EPC3925
Mit tegyek?
-
ekrisztian
őstag
válasz jilian #28633 üzenetére
Szia.Nem vagyok nagy hálozati szakember, de leírom hogy kezdeném én.
Tölts le egy ubuntu cd-t és bootolj be.Próbálj így letölteni egy test fájlt.
Így kizárod a windowst mint egyik hibát.Ha így is szar,akkor cserélnék hálókarit.Csak úgy, értelmn nem sok van.
Persze minden előtt, egy másik eszközzel próbálnék ftp tesztet az adott hgw-el.Hogy azt is kiszűrjem.
Mivel nem ismerem a hgw-t így nem irom hogy nézzél portforwardot meg qos-t.De egy resetet adnék neki,legfeljebb a 1412 újra indítja.:-) -
dchard
veterán
válasz dr.bubo #28630 üzenetére
Könyörgöm NE szóljatok hozzá. Meg úgy sem érti, viszont további fölösleges ostobaságokkal terheli a topikot.
A legjobb védekezés az ilyenek ellen, ha ignoráljátok a hozzászólásait. Tudom hogy nehéz, ma csak kétszer kaptam agyvérzést a hozzászólásaitól, de úgy tűnik ez az egyetlen módszer ellene.
Dchard
-
dr.bubo
őstag
válasz hamyka #28625 üzenetére
Mindenki kapja a 10%-os rezsi csökkentést.
A t-home pedig ebből a 10%-kal csökkentett díjból, ad még 3-5-8% kedvezményt.
De nem adódik össze a 10+3,5,8%, ahogy te leírtad.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
hamyka
senior tag
válasz dr.bubo #28623 üzenetére
upsz, tényleg akkor is van kedvezmény
de én az extra kedvezményre gondoltam, és tényleg kíváncsi lennék arra hogy:
T-home ügyfél platina kártyás kap kedvezményt + az állami támogatást is kapja? remélem így már egyértelműbb
tehát: Ha valakinek nincs se aranykártyája se platina kártyája akkor:
földgázra kap : 3 % /villanyra : 5 % kedvezményt + ha az állami támogatást is kaphatja és mindkettőre 10 % kedvezmény akkor T-Home kedvezménnyel együtt :
földgázra: 13 % / villanyra : 15 % kedvezmény
ha valaki arany vagy platina kártyás akkor :
földgázra : 5 % /villanyra : 8 % kedvezmény + ha kaphassa az állami támogatást és mindkettőre 10 %-os kedvezmény akkor T-home kedvezménnyel együtt :
földgázra : 15 % / villanyra : 18 % kedvezmény
de szóljatok ha valamit benéztem
[ Szerkesztve ]
-
dr.bubo
őstag
válasz hamyka #28617 üzenetére
A képen ott van, hogy mennyit kapnak a sima t-home előfizetők. ( 3-5% )Az 5-8%-hoz meg nem kell platinásnak lenni elég az arany is.
Ha pedig nem értetted meg, akkor fogadd meg ezt a tanácsot!
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
legenda
válasz jilian #28621 üzenetére
húzz le innen például a total commander ftp kapcsolatával; link
a netes szolgáltató nem korlátoz ilyesmit, nekem eddig minden ftp tárról megfelelő sebességgel töltött le, csak akkor volt gond, ha az ftp szolgáltatónál volt korlát!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
hamyka
senior tag
válasz jilian #28616 üzenetére
ehh, torrent nem igazán idevaló téma mert hát izé kuty kuruty téma, arra még nem gondoltál hogy olyanról akarsz letölteni ami nem is akar lejönni?
Kicsit jobban meg magyarázom :
Le akarsz tölteni egy izémizé oldalról, de nem jön az azért lehet mert meg kell nézni hogy hányan szedték le, és töltötték fel ez általában ott szokott lenni ha nyílt ha nem tudom mert tapasztalat
Ha szorgalmasan vársz lejöhet
Majd valaki jobban elmagyarázza ha nem érted ahogy most elmondtam
Wmati ha feltöltőd a kártyámat lovéval akkor felhívom őket
[ Szerkesztve ]
-
hamyka
senior tag
válasz dr.bubo #28615 üzenetére
Amit linkeltem az pont hogy az arany/platina kártyásoknak szól,
oké leesett hogy a 10%-os kedvezményt az állam adja, de ha valaki T-home szolgáltatónál van és T-Home ügyfele akkor azon a 10%-os kedvezményen felül ha valaki Platinás akkor +ba kap kedvezményt ?
Vagy ha valaki platinás kártyás a T-Home szolgáltatónál akkor nem kapja meg az állami 10%-os kedvezményt hanem csak azt a kedvezményt kapja amit kapnak az arany/Platina kártyások? erre nagyon kíváncsi lennék
-
jilian
addikt
Helló!
Ne haragugdjatok, hogy copy/paste, de talán itt előbb megoldódik:
"Adott egy T.home -os internet csomag 30 Mbit/s -mal.
Ha elindítok valami letöltést a böngészőből, mp3... netán egy torrentet, de még a speedtest is jól mutatja a letöltési sebességem. Tehát megvan a 30 Mbit.
Viszont!
Sajnos az FTP elérésem nagyon gáz, egyszerűen nem tudok letölteni a sávszélemmel.
Jobb esetben ~ 1 Mb -tal jön de inkább ~ 500 Kb.
Érdeklődtem a szervernél, azt mondta, hogy nála minden jó, nincs felőle korlát. (képet is kaptam, hogy neki jön max.-on)
Beszéltem a T.-s "szuper szervizzel", mivel gondoltam FTP korlátot kaptam, de azt mondták, hogy olyan, hogy "FTP korlátozás", nincs:: -köztem és a szerver között lesz valami fennakadás. (zxdsl 931vii v2.0)
De mi lehet?
Próbáltam, hogy mind a két TV-t lehúzom, csak a gép van a routerben, semmi változás.
A net meg nincs túlterhelve mert gondolom akkor torrentel sem tudnék 3 Mb -tal letölteni...
Amit még megpróbálok holnap egy gyors win 7 reinstall.
Esetleg a routerben kéne valamit megnézni/állítani?
Tanácstalan vagyok."Azóta:
"Most épp egy szűz win 7, csak driverek, csak a gép van a router/dobozba dugva és a letöltés még mindig kevés FTP-n. (FlashFXP & TC-vel próbáltam)
De a sima letöltés viszont FTP nélkül eléri a 30 Mbit/s-ot, tehát a sebességben elvileg nincs hiány."
katt katt -
dr.bubo
őstag
válasz hamyka #28613 üzenetére
Saját magad, itt raktál be képet, hogy mennyi kedvezményt ad a nem arany és platina szintű ügyfeleknek.
A 10% meg nem a t-home kedvezménye, hanem amit az állam előírt 10%-os rezsi csökkentés.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Huroq
senior tag
válasz hamyka #28613 üzenetére
Nem értem miért nem érthető a weboldalon fellelhető információ... LINK
A 10% kedvezmény minden esetben jár az összes Telekomos áram/gáz előfizetőnek.
Ezen felül a Telekom extra kedvezményt nyújt:
- Kedvezményjogosultsági szint nélkül áramra 5%-ot, földgázra 3%-ot.
- Arany vagy Platina szinttel rendelkezőknek, áramra 8%-ot, földgázra 5%-ot.Ahogyan már más is elmondta a kedvezmény nem a havi számla végösszegéből vonódik le.
-
hamyka
senior tag
válasz dr.bubo #28612 üzenetére
szóval akkor is ad kedvezményt ha valaki nem platinás ügyfél náluk? nekem az esett le hogy csak annak jár aki platinás ügyfél akkor rosszul tudom
És ha valaki Platinás ügyfél a T-Home szolgáltatónál akkor a 10%.os kedvezmény mellett kap + kedvezményt vagy rosszul gondolom ?
[ Szerkesztve ]
-
dr.bubo
őstag
válasz hamyka #28611 üzenetére
Te nem érted!
A T-home-is megadja a 10% kedvezményt amit, az állam előírt, plusz attól függően, hogy milyen kártya szinten (arany, platina) vagy adja 3-5-8%-os kedvezményt.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
hamyka
senior tag
válasz StSanya #28610 üzenetére
Értem én figyelj :
T-home csak akkor ad kedvezményt ha arany vagy platinás vagy, és ezt csak úgy éred el ha mindent tőlük igényelsz az az: net/kábel tv/ meg esetleg telefon, és eléri a havi 16 ezer ft-ot legalább illetve majdnem ennyi az összeg, gondolom a villany gáz nem számít bele ( az hogy a T-homnál hogy lesz mint lesz a bánat tudja követni, azt sem vennénk észre ha a T-home át bassza a fejünket )
Aki nem T-home szolgáltatónál van hanem mástól igényli a gázt annak jár a 10%-os kedvezmény,
Tigáz: az a probléma vele hogy azt állítsa hogy a fogyasztók lopják a gázt mikor ez nem igaz, És mint mondtam van róla videó a youtobon hogy a tigáz miket csinál ,,állítólag,, azért mondom azt hogy állítólag mert nem tudom mi az igazság belőle amit mondanak a youtobon mert sose voltam ügyfelük
E-on: halottam róluk, de nem ismerem őket, még rosszat asszem nem hallottam róluk, remélem érthetőbb így
-
StSanya
senior tag
válasz hamyka #28602 üzenetére
Leírom lassabban, hogy megértsd.
Az van, hogy a T-Home az előfizető lakhelyén lévő egyetemes szolgáltató (már az nem mindegy, hogy hol laksz, mert pl. az E.ON és a Tigáz árai közt is különbség van) árait átveszi, s CSAK a fogyasztásból ad 3% vagy 5% vagy 8% kedvezményt (gáztól vagy áramtól, illetve kedvezmény fokozata szerint). Az ilyen mindenféle egyéb díjtételből, ami a számlán szerepel (pl. tárolási díj, hálózat használati díj stb.) NEM.
2013. január 1-től él a Kormányzat által előírt 10%-os díj csökkentés. Ez ugye vonatkozik az egyetemes szolgáltatókra, amit a T-Home is átvesz, majd adja rá a kedvezményt továbbra is. Nade, az egyetemesek emelik az ilyen-olyan díjtételeiket is (rendszerhasználati és alapdíjak), amit a T-Home SZINTÉN átvesz.
A konkrét díjakat, emeléseket a lakhelynek megfelelően, az ott szolgáltató egyetemesnél kell megnézni. Emiatt a T-Home oldalán nem bonyolódik a részletekbe, hanem általánosan fogalmaz.
[ Szerkesztve ]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
hamyka
senior tag
válasz djculture #28607 üzenetére
na nem azt mondtam hogy nem jó az a 10 % kedvezmény, de mint mondtam csak hülyítik népet mint ahogy anno azt mondták jobb lesz az Ország, közbe meg szar lett az egész, és mindenki megy szépen csődbe ( úgy látszik én leszek a következő )
-
hamyka
senior tag
válasz redingitell #28606 üzenetére
adhatnának több kedvezményt nem adnak? akkor majd mind csődbe megyünk 1x meg kell halni ember legyen a talpán aki tudja követni a sok-sok eseményt ( a sok-sok problémáján felül )
-
djculture
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Futás, futópályák
- iPhone topik
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Milyen videókártyát?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest