- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
afro9
tag
Amúgy érdemes felvevős set-top-boxot kérni? Tehát funkcionalitását tekintve megéri, ha amúgy van DVD felvevőnk? Illetve ez valós idejű műsor megállítása, vagy késleltetése funkció gondolom csak annyi, hogy elkezdi felvenni, majd azt visszajátssza, nem?
Arra lennék kíváncsi, hogy akiknek már van ilyenjük, azok milyen gyakran használják.
-
wwhy
veterán
Az utóbbi időben egyre gyakoribb
1. az RTL Klub lefagy, egyszerűen át kell ugrani és csak az STB többszöri ki-bekapcsa után jön be a csatorna
2. a tv-re küldött kép tök sötét, mintha a tv fényereje le lenne véve 10-20-ra, az STB többszöri ki-bekapcsa után minden visszaáll;
3. egyáltalán nincs hang, az STB többszöri ki-bekapcsa után minden OK.a felvett műsorok miatt nem akarom hibára bejelenteni egyelőre, de ha így megy, akkor egy napos full tévézés lesz
-
vtechun
veterán
válasz
KonzolKartel #4395 üzenetére
kapcsold ki a routerben a tűzfalat.
-
KonzolKartel
őstag
Sziasztok!
Nem rég váltottam IPtv-re, mert ugye lecseréltem a régi katódcsöves tv-t
.
A problémám a következő.
Kaptam ugye egy cisco epc3925 modem-router kombót, ami tök jó, hogy van, de ha arra csatlakoztatom a TV-m, akkor nem látja a TV-t a laptopom. A TV lan kábellel van csatlakoztatva a routerhez, a laptop pedig wifi-n keresztűl kapcsolódik.
Rádugtam a régi routerem a cisco-ra, nagy nehezen, sikerült összehoznom, hogy az is ossza a netet, és lám, egyből jött a kis ablak, hogy Új hardver, és meg is volt a TV.
Aztán sajnos pár napja állandóan elszáll a net, szakadozik stb...
Ennek öröméri kiszedtem az Asus routerem, és most a Cisco nyomatja a wifit, és lám, nem szakad. Tudtok valami megoldást, hogy miért nem csatlakozik a hálózatba a TV? A router látja, csak a többi gép nem. -
KüLÖNc
tag
válasz
dosailord #4392 üzenetére
Szia, köszi a választ!
A nyűg az volt, hogy a "hangulatától" függött milyen az internet sokszor. Néha nagyon stabil volt és tudtam HD videót nézni, játszani, néha pedig olyan csomagvesztéses lett, hogy az MSN is lekapcsolt tőle, Teamspeaken nem értettek, játékban is folyamatosan disconnecteltem, voipen folyamatosan újra kellett hívnom a másikat és ez egyre gyakoribb lett.
Sokszor még a nevetségesen alacsony 1,5 mbites garantált értéket sem érte el.Az IPTVvel 25 mbitesre nőne az internet csomagom, annak, aminek ha jól látom 4 mbit a garantált letöltése (tapasztalataim szerint szinte nagyobbra nem is megy, vagy gyereknapkor maximum) de igazából engem nem érdekelek a nagy számok, csak az hogy végre egyenletes, folyamatos internetelérésem legyen és ne kelljen félni attól, hogy bármelyik pillanatban úgy gondolja, hogy neki nincs kedve.
Ha ezt megkapom az IPTVre váltáskor, akkor én leszek a világ legboldogabb embere.
Zavarérzékenységen mondjuk azt érted, ha telefonál valaki a lakásban vagy a szomszédban? Vagy időjárás?
-
dosailord
tag
Az IPTV internet alapú, azaz a műsor adatcsomagokban továbbítódik az STB-hez. Minden boxnak saját stream-e, saját "adatcsatornája, adatfolyama" van, amin szedi (letölti) a tv csatorna adását, amit kiválasztottál. Ezek nem befolyásolják egymást ha több boxod van és az internetszolgáltatás is elkülönült sávszélességen megy. Azaz, ha pl. van 25 megás netcsomagod, az csak a net, afelett van dedikált sávszélesség fenntartva minden stream-nek. Az internetforgalom számítógépről, egyéb eszközről, nem befolyásolja tv adást és fordítva sem.
A kérdés az, hogy koax kábelen jönne továbbra is, vagy más technológiával? Mi volt a nyűg a kábelnettel?
Ha van a környéken iptv előfizető, érdemes érdeklődni, megy-e rendesen.Legnagyobb hátulütője, hogy mivel interneten megy az egész, sokkal zavarérzékenyebb, mint más tv szolgáltatások.
-
-
jjani72
tag
2 boxod van ? Lehet, hogy egyidőbeni csatornaváltáskor aláváltanak egymásnak.
De most viccen kívül, én ilyesmire gyanakszom, nekem is előjön néha a szürke háttér a hibaüzenettel, de van amikor csak kimerevedik a kép.Ilyenkor egy gyors csatorna váltás fel vagy le és vissza és megy minden tovább.
A másik lehetőség, hogy tényleg kevés a jel.Ha ez sűrűn előfordul és a másik box
ki van kapcsolva olyankor, akkor egyértelmű, ha meg csak 1 boxod van akkor is. -
KüLÖNc
tag
Beírtam ezt a hozzászólást a másik topikba, figyelmetlen voltam mert csak most láttam meg, hogy külön topikja is van ennek, ezért engedjétek meg hogy bemásoljam ide.
Sziasztok!
Több mint 10 év kábelinternet nyűglődés után váltanánk erre [link]
Kérdésem az lenne, hogy hogyan is működik ez? Megy egymás mellett a televízió és az internet probléma nélkül? Mi történik ha torrentezem vagy játszom? Lehetséges hogy ilyen terhelést nem bír el?
Mik a legnagyobb hátulütői ennek a csomagnak?Előre is köszönöm a válaszokat,
Különc
-
afro9
tag
Sziasztok!
Most készülök IPTV-t rendelni, de még bizonytalan vagyok. 1412-es számon kaptam olyan tájékoztatást (T-home-os ügyfélszolgálaton), miszerint az első box ingyenes a havidíj mellé, és a 2. és 3. pedig még bruttó 890Ft/hónap. Tehát, ha 3 összesen set-top-boxot kérek, akkor az csak +890, vagy + 2 * 890?Másik kérdésem, hogy az IPTV mennyire zavar be a kábelnetben? Ismerősöm olyanokat mondott, hogy például a P2P hálózatokkal, illetve virtuális LAN hálózatokkal (logMeIn, Tunngle) bajok vannak IPTV mellett) Erről tapasztalat valakinek?
-
MY2K
aktív tag
Arra gondolsz, hogy voip-on keresztül működik-e a riasztó? Igen működik, sőt még az optikai hálózaton is. A faxokkal voltak gondok korábban de egy-egy ősrégi típust leszámítva azok is működnek voip-on. Szerintem nem szükséges az analóg vonal csak ha valami problémát tapasztalsz amit nem lehet megoldani máshogy.
-
SANKADI
aktív tag
Miért ne működne a riasztó? Más a baj szerintem, a bizonytalanság. Én ilyen telefonra nem tennék risztót, ha nem is sokszor, de van kimaradás, ha elszáll a router, ha adáskimaradás van, ha áramszünet van. Nekünk elsőként volt kábeltelefonunk, már ott megmondták nem lesz annyira üzembiztos mint egy hagyományos teéefon. A cégünknél is riasztó kizárólag fővonalakra van téve, ami még e helyi központunktól sem függ. Még egy mobilos telefon is biztonságosabb.
-
xyzxyz
csendes tag
Szia!
Jól veszem ki, hogy Te T-HOME-s telepítéssel foglalkozol?
Ma rendeltem meg és péntekre kaptam időpontot.
Az lenne a kérdésem, hogy fog-e a telafonnal működni a riasztóm. Most sima UPC-s analóg telefonom van, azon működika hívás. Más mondjuk nem is kell.
Vagy van-e lehetőség az IPTV és 15Mb-es netem mellé a csomagba analóg telefont kérni a T-től? Csomagárba nagyon jó árat kaptam bele lehet keverni vajon analóg telefont is a csomagba? Már nem tudom hívni az ügyfélszolglatot, mert nem kapcsol kezelőt, gondolom majd reggel.
Ha valaki tud választ a kérdéseimre annak is megköszönném. -
cudar07
senior tag
sziasztok
most cserélték a ruterem
ZTE ZXDSL931
ezen van USB
de egyáltalán lehet/mire és hogyan lehet használni?előre is köszi
-
jjani72
tag
Most meg, ha odakapcsolok az hbo hd - re akkor ezt írja ki :
A rendszer ennél több hd adást nem tud kiszolgálni.Csak azt nem tudom, hogy milyen rendszer, mert az én rendszeremen jelenleg semmilyen
hd adás nem megy. -
-
jjani72
tag
Hali !
Az hbo kódolatlan hétvégét tart. Az hbo hd meg nem kódolatlan ?
Van valaki akinél igen ? -
afro9
tag
Sziasztok, csak egy gyors kérdés:
Ha van egy DVB-C tunerrel ellátott LG TV (amin eddig működött a DIGI digitális kábel TV szolgáltatása), akkor ha váltanék T-Home IPTV-re, akkor a TV-vel ezt set-top-box nélkül is tudom majd használni?
Vagy minden egyes készülékhez is (ha van benne DVB-C, mpeg2, mpeg4 tuner, ha nincs) kell a külön box?(azt tudom, hogy elvileg az analóg adást így is kapnánk mellette)
-
Aceros
csendes tag
Üdv, azt szeretném megkérdezni hogy az STB-vel hogy lehet adást felvenni ? Kell-e hozzá prémium opciót fizetni ? Az STB-ben nincs merevlemez, de van rajta USB és e-SATA csatlakozó, rá lehet-e kötni külső merevlemezt ?
-
Luissimo
veterán
az én boxom is frocliz.
néha (sűrűn) van olyan hogy átkapcsolnám az M1- re vagy az M2 -re vagy egyéb másik csatornákra, erre kimerevedik, kivagy és utána sötét, és az adott csatornákra nem lehet kapcsolni, sőt olyan is, hogy onnan sem lehet elkapcsolni és tök sötét a kép.Ilyenkor miszarvan ?
naponta csinálja...egyre inkább gondolkodom , hogy visszamondom, én nem ilyen lovat akartam.
Ilyenkor átkapcsolom a tévét a síma kábelre és azt nézem.
Igencsak illuzioromboló, ezért nemszívesen fizetek így.
Mit lehet vele tenni ? -
piadex2
senior tag
Hello!
Most jutottam egy T Home-os X301T-s SetTopBox-hoz.
Látom, hogy csak egy 80GB-os IDE-s WD lemez van benne.
Szerintetek mit szól a T-Home, ha upgrade-elek (mondjuk egy 500GB-ra)?Ill. akinek ilyen van: milyen csavarhúzóval lehet szétkapnii? Mert a sima imbusz csavarhúzónál speciálisabb kellene?
Ötlet?Kösz:
piadex2
-
MY2K
aktív tag
Egyébként kijöttek az új Pirelli ill. VDSL (ZTE) utódok. Más a dizájn és kialakítás, sűlyesztett antennák de belsőleg nem sokat változott. Az új előfizetőknek már ezt visszük ki.
Ja valamint készülékenként más lesz a jelszó a korábbi 3play helyett. A készülék alján egy matricán helyezik el. -
cudar07
senior tag
sziasztok
új rutert kaptam ZTE!
nem működik a 256.198.1.254 bellépés
nem voltam otthon amikor a kolléga jött!
(nem tudom a WIFI-t bekapcsolni)
előre is kösz -
MY2K
aktív tag
válasz
Rainf0r3st #4338 üzenetére
A linksyst iktasd ki a cisco-n állítsd be a portokat és úgy használd.
-
Rainf0r3st
csendes tag
Sziasztok!
Miután 2 órát szenvedtem azzal h rájöjjek h miért nem tudok hostolni Warcraftban találtam 1 választ.
1 Lynksis WRT120-as routerem van. Nemrég kaptunk IPTV-t amivel hoztak 1 cisco modemet ami nem modem hanem szintén router. így az addigi routerem egy 2. router lett ami a cisco routertől kapja az ipt meg a netet így a 2 router miatt blokkolva vannak a portok. Ezt a helyzetet hogy lehet megoldani?
-
pulp
csendes tag
Még egy telefonálással az ügyfélszolgálat felé végre megtudtam mi a baj. A használati útmutatóval és látszattal ellentétben ez az eszköz nem támogatja az USB porton történő nyomtatómegosztást, csak UTP vagy Wifi. Vtechun köszönöm, neked volt igazad.
-
pulp
csendes tag
Azt mondták elvileg tudja. Igaz a használati útmutató ennyivel elintézi . " C - USB: Az USB tároló eszközt vagy nyomtatót ehhez a porthoz tudja csatlakoztatni" Ez végül is igaz...
-
pulp
csendes tag
A másik lehetőség, hogy rossz a router, ami egy vicc lenne mert tegnap cserélték le a régit erre az új típusra.
-
pulp
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, tudom, hogy szűkszavúan írtam, ezért kifejteném részletesen.
Ha a routerre rádugom az USB-n a nyomtatót annak menűjében megjelenik típus szerint a nyomtató. -> másik menűpontban printer server: enable -> ezek után ha telepíteni akarom a nyomtatót hálózati nyomtatóként keresi az op rendszer,(Win7) de nem találja. -> nincs a listában a nyomtató, ->nyomtató tallózása-> nem találja. Adott ip címről telepítés -> de hiába adom meg a router 192.168.1.254 elérhetőségét, ott sem észleli. / Kínomban már a router STATUS menűjében lévő összes IP címen kerestettem, természetesen hiába/
Hálózati nyomtatóként kierőszakolva, hogy a nyomtató illesztőprogramja feltelepüljön -> azon belül a nyomtató megosztása külön engedélyezve - de kommunikáció nincs.
Ha rádugom az egyik gépre, és egy másikon telepítem hálózati nyomtatóként minden szépen megy, és nyomtat. Csak akkor a "központi" gépet be kell kapcsolni. Ezt szeretném kiküszöbölni.
Sejtem, hogy valamiért nem látják a Win7-ek az otthoni hálózatban a lévő routerre rádugott -és bekapcsolt, hogy ezt a lehetőséget is kizárjam - nyomtatót telepítés közben, de nem értem miért. A tűzfal kiiktatása sem segít.Már próbálkoztam azzal is, hogy helyi nyomtatóként telepítem, és én adom meg a portot (TCP/IP-t, Virtual USB-t LDR, LPR módban) de telepítés közben egyszerűen egy gép sem látja akár UTP-n akár WIFI-n keresztül keresi, de ettől a lehetőségtől ezt vártam.
LPD-LPR service is a very common network protocol to let you share your printer to the local or public network. If your PC are using Windows XP or Windows 2000 OS. You could creat a new printer and select it's connection port to "Standard TCP/IP Port". .... akkor mi a baj?
Ha valakinek van ötlete azt megköszönöm.
.
A nyomtató egyébként HP1006 ami tudom, hogy nem alkalmas hálózati nyomtatónak, de a router printer server opciója ezt hivatott kiküszöbölni.T-Home ügyfélszolgálat tanácstalan. Akárcsak én....
-
Kaktusz92
tag
válasz
WhiteWalker #4320 üzenetére
Hello. Nekem is lg-m van. Ahogy látom nem vagy megelégedve az iptv-vel, Mások azt írták, szebb lesz a kép mint a kábeles adás. Kíváncsi vagyok nekem milyen lesz. Majd itt megosztom az eredményt.
-
Atik@
csendes tag
Nekem úgy működik a nyomtatóm, Wifi vel használom. A gépre felrakod az adott nyomtató driverét, majd átállítod a portját, mert gyárilag USB-n keresi, neked IP címet kell megadni (ami a rúteré), de amikor rádugod ad neki valami azonosítót is! De itt a leírás ami szerint én is csináltam, angol de google ha nagy gáz van
-->LPD-LPR service is a very common network protocol to let you share your printer to the local or public network. If your PC are using Windows XP or Windows 2000 OS. You could creat a new printer and select it's connection port to "Standard TCP/IP Port".
Enable LPD-LPR Printer Server function
LPR Queue Name : "nyomtató neve"
-
vtechun
veterán
válasz
WhiteWalker #4325 üzenetére
Sat tv-n barmikor lehet. Csereld le arra, gondolom akkor sok husegidod sincs...
-
pulp
csendes tag
Sziasztok kis segítséget kérnék.
Sikerült már valakinek nyomtatót csatlakoztatni a T-home által az IPTV szolgáltatáshoz adott ADB/Pirelli PRG A4201G routerhez? A leírás szerint tudja, a menüjében van printer server funkció, ha rádugom a USB portjára fel is ismeri, de itt megáll, a gépek nem tudják telepíteni. Eddig amit olvastam a fórumokon idáig jutott mindenki. Vajh' mi lehet a megoldás?http://prohardver.hu/dl/s/wb.gif
-
vtechun
veterán
válasz
WhiteWalker #4320 üzenetére
ha egy hónapon belül vagy akkor lemondhatod szerintem szankciómentesen, legalábbis régebben így volt.
-
Kaktusz92
tag
Üdv. IPTV-n gondolkodunk és azt szeretném kérdezni, hogy a kép minősége mennyivel jobb mint a kábel tv.é? Egy 106 cm es lcd tv-nk van és ugye azon a kábel-tv nem túl szép. Várható lényeges változás? Felbontása nagyobb? előre is köszi a válaszokat.
-
Daywalkerke
aktív tag
Már megint áramtalanítanom(hátul a rajta lévő kis fekete gombbal) kellett a routert, mert iptv volt, de internet nem, ez már a 4. alkalom az első hónapon belül amióta megvan, ez másnál is így megy? Ha igen nem lesz baja a routernek ennyi áramtalanítástól?
-
Dávid78
tag
IPTV-n megtörtént frissités ota sokszor nincs folyamatos csatornaváltás.
Mintha SAT TV-t néznék ilyenkor.Tapasztaltatok ti is ilyet?
-
MY2K
aktív tag
válasz
WhiteWalker #4306 üzenetére
Az IPTV nem analóg hanem digitális rendszerű. Ha pedig kockásodik a képe az nem feltétlenül a szolgáltató hibája. Ha nagy a képátlód akkor a tv felkonvertálja arra a képpont számra az adott anyagot ezért romlik a minősége. Próbaképp köss rá egy hagyományos 55 vag 70 centis katódsugárcsöves készüléket. Akkor is kockásodik?
-
vtechun
veterán
válasz
WhiteWalker #4306 üzenetére
azt az UPC-ről, nem a T-ről. kábelnetnél jópáran osztoznak a kábelen. míg a dsl-nél is, meg az optikánál is dedikiált a kapcsolat a központ és az ügyfél között. azon nem osztozik az ember másokkal. iptv esetében meg nem beszélhetünk analóg adásról... max. SD adásról, de annak nem szabad rosszabbnak lenni mint egy hagyományos kábeltvnek.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
vtechun #4304 üzenetére
pedig igenis az a topic...
nekem nem a sávszél ingadozással van problémám,amit adnak azt tudja is...csak az árral és az iptv analóg adás minőségével van problémám...sajnálom de én nem vagyok olyan megalkuvó mint mondjuk TeGubek-Einste: köszönöm
, a kollégámnak is full sebességgel jön a 120-as netje,sosem volt vele baja... ennyit T-ről....
-
-
vtechun
veterán
válasz
WhiteWalker #4303 üzenetére
ez nem a T-s vitatopic.... itt maradjunk az iptv specifikus problémákkal. ne félj, ahol van konkurencia ott a T is olcsóbb, van ahol 5-6 ezerért van 25/12,5 megás optika, iptv csaladi csomaggal, telefonnal 6 ezerért. és nekem inkább legyen 25/12,5 (garantált a fele ) megas netem, mint 120/10-es, amiből a garantált 30/4. arról nem is beszélve, hogy a kábelnet rendelkezésre állása köszönőviszonyban sincs az optikáéval...
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
vtechun #4301 üzenetére
"a cégeknek az ő érdekük a fontos, ha valami nem kifizetődő, és hosszú távon sem tűnik annak, akkor abba nem fognak befektetni, " ez egyértelmű!
de akkor csinálják úgy hogy megérje...nem véleltlen ahol digi van,mindenki fénysebességgel mondják le az egész T vackokat,ami horror áron van...
Arról nem is beszélve,hogy Érden csak a T van...nincs választás... és nincs árverseny ezáltalén is kertes házban lakom,de ne az legyen már a válasz: " mert messze lakom a gerinctől"
érdekes hogy a UPC tudja adni a 120M netet 6K-ért??? A T-nél meg a 25megás kerül 8550ft-ba ha nincs egyéb más T rendelésed.... -
vtechun
veterán
válasz
WhiteWalker #4300 üzenetére
a cégeknek az ő érdekük a fontos, ha valami nem kifizetődő, és hosszú távon sem tűnik annak, akkor abba nem fognak befektetni, nekem csak egy 10 megás dsl-em van, meg egy másik vonalon iptv, mert itt nem mehet még a 15 mega sem... mégsem rinyálok, inkább lakok kertes házban, mint panelban optikán lógjak...
Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest