- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
Luissimo
veterán
van wifis router, amit ha kérsz, hoznak a Tré-Home-nál !
(Jár)
a különszoba STB - különszoba Homegateway(router) az teljesen normális konfiguráció, megkell fogni a mukinak az ethernet kábelt és a nyomóját és megkell neki csinálni szépen, mint nálam.(családi, kétszintes ház)
Azér nehogymán az UTP-t is nekedkelljen behuzni !!
(jóhogy nem te építed ki magadnak, őkmeg majd számláznak )Alapkérdésnek kéne lenni tőle mikor megjön:
-Jónapot , kedves ügyfél, hová méltóztatik parancsolni a homegateway pontot ??
válasz ,
- Ide a szobába a számítógép mellé, de juteszembe, van a fiamnak is egy laptopja, annak viszont wifi kéne !!
-természetesen, és hol a tévéjük, melyik szobában,. mert odakell vezetékeznem a STB-t !
És nosza, már csinálja is !!!és a faltól a routerig bizonybizony, hogy új koaxot húzott be, aminek jobb a sávszélessége !
-
Luissimo
veterán
Tudom, kicsit periférikus téma, de akinek van tapasztalata a Tés gázszámlával ( és villannyal) illetve annak fizetésével kapcsolatban, az tegyemár közkinccsé, mert ezen agyalok most , hogy megéri-e váltani, hogyjönki az a -8% ??
(nemisbeszélve, a januári emelésről, akkor legalább azt kivédeném vele, ha áttérnék !! -
Artika
aktív tag
válasz
vtechun #3395 üzenetére
Jól érted, nem kötötte be..
Hozott kábellel felvinni elég gáz lett volna falon kívül (mert csak ahhoz van jogosultsága a szakinak) ő nem húzza be így én leszek az aki behúzza a kábelt és újra kihívja a szakit.Úgyhogy hol lehet venni legolcsóbban koax kábelt
Én ezt találtam:[link] -
vtechun
veterán
ha jol ertem az a problema, hogy aszerelo nem kototte ra a meglevo kitudja milyen kabelekre a szolgaltatast? sajat kabelekkel dolgoznak, ha az ugyfelnek az nem megfelelo akkor a problema megoldasa az ugyfelre var...
van megoldas vezetek nelkulisegre is, de annak koltsege szinten az elofizetot terheli, netre jo a hozzadott router is, ha nem wlanos, akkor is ra lehet kotni akar egy sajat meglevo wlan routert is.
-
Artika
aktív tag
Megjött a szerelő...aztán el is ment.
Néhány probléma adódott amit technikailag nem mondott senki a thome nál sem akkor mikor a szerződést kötöttem, sem pedig az időpont egyeztetésnél...meg itt a fórumon sem kérdeztem meg
1. a 3 as árnyékolású kábel kellene a 2 ős árnyékolású helyett (ami persze alapból a társasház kábelcsatornáiban húzódik) mert arra nem lehet rákötni (arra hivatkozott a szaki hogyha visszaellenőrzik a cégnél akkor őt kirúgják
)
2. a külön szobában lévő készülékek (stb, és router) csak úgy hozhatók össze hogyha a számítógép szobába UTP-t húzok be és így lesz jó
Wifi routerről a szaki még hallani sem hallott (max úgy hogy a thome os routerben van egy wifi és azt meghackelni)
Magyarán a házi feladat:
Behúzni a kábelcsatornába 3 as árnyékolású kábelt a hálóba ahová az IP lesz, behúzni az UTP-t a számítógép szobába (gyerek tanulószoba)
Majd újra kihívni a 1412 segítségével a szerelőt.....és be fogják kötni....remélem.Kérdés: hol mennyiért lehetne legolcsóbban beszerezni a kábelelet???
-
royalxprs
csendes tag
Sziasztok!
Nekem UPC direct+om van.
Tudom már baj volt ezt választanom. Vázolom hogy miért.
Amikor telepítették a rendszert, látták a szerelők hogy Full HD-s tévékkel van dolguk.A fullHD igénye 1080i.
A bibi ott jött ki, hogy a VIERA TV nem adja ki a hangot HDMI kábelen.
Csak a képet.
A UPC szerelő véletlenül szólta el magát, hogy a Philips set top box nem is ad át 1080 at, csak 750 et max.
Na ez azért is pofátlanság, mert full HD csomagot rendeltem,Duna Autonómia, MTV1 HD, National Geografic, stb. ezek 1080i vel jönnek, de a set top box nem adja át a kívánt értéket.
Erre a szerelő(UPC direct), áthidal egy scart kábellel.
Ami meg már nem HD.
A viera ki is írja, hogy mekkora jel jön le...figyelem!
Magyar 1 HD értéke: 560...a 1080 helyett.
Na ezért is hagyom ott őket.
És váltok én is t home ra iptvre -
Robb202
tag
Hali!
Nekem VDSL-em van IPTV-vel és ehhez egy Speedport W 721V-s modem/router combo jár.
A kérdésem az lenne, hogy ezen a routeren hogyan lehet beállítani azt hogy a gépek a belső hálózaton FIX IP címmel csatlakozzanak mindig.
A baj ugyanis az, hogy a DHCP az IP bérlés lejártakor (2 hét) többnyire új IP-ket oszt ki a gépeknek és a port szabályok így érvényüket vesztik.
Hogyan lehetne ezt a problémát megoldani? Kérlek segítsetek.
-
Artika
aktív tag
-
Artika
aktív tag
15.- dikén kötöttem a szerződést, és már hétfőn ki is jönnek.......beszerelni.
Arra a kérésre hogy 2 box helyett csak 1 et szeretnék (mivel szerződéskötésnél megvezettek, hogy a többi tv-n nem lesz analóg adás) az volt a válasz, hogy be kell menjek az ügyfélszolgálathoz, ott módosítják a szerződést, hétfőn ki se jön a szerelő, csak ha az új munkalap nála lesz..... Mert neki azt kell elvégeznie ami a munkalapra fel van vezetve....Miért? kérdem én ... ha kevesebbet boxot szeretnék akkor miért szereli fel, és jön 1-2 hét múlva leszerelni???...Nem értem én eztet....
Ha sima box helyett felvevőset szeretnék akkor is 2-3 hét az átfutás miután szerződést módosítottam? -
Luissimo
veterán
válasz
vtechun #3380 üzenetére
mégjó, de egyszerűen őrjítő ez a lassúság, közben kinől a szakállam, és gyorsütemben nő a kaktusz a tévémellett...
(és nemvagyok maradéktalanul elégedett a belső antennájával sem, mert a vasbetonfödém néha mintha kihívásokat okozna neki, a nappaliban, a router alatt ülve voltmár hogy kereste a biteket a laptopom...
Ez a TP-LINK wifis routerrel sosem fordult elő, basszus, ha kiültem a kertbe a diófa alá a kertihintára, 15 méterre is volt jelem ) -
Luissimo
veterán
speedtest-el mérve a TV Streamtől (2 db.) teljesen függetlenül nekem is megvan a 25 Mega, amire szerződtem
(persze hozzáteszem, akkor csak, ha a router seggébe dugom az ethernetkábelt!
Ha a router wifis részére csatlakozom fel, a letöltési sebességem sosemtöbb, mint 15 Mega !!) -
Cölöp
tag
Mit jelent az a túl közel?
Nekem jövő hét pénteken húzzák be az iptv-t és a 15M netet. Az ürge szerint VDSL hálózat van kiépítve.
A Magyar Telecom központ nyomvonalon kb. 300 m, légvonalban kb. 150 m. Számíthatok vajh' én is hasonlóan jó eredményekre? (persze nem 25M-re gondolok, hanem hogy 1 tv stream mellett is teljes 15M sebességgel, jó pinggel netezhessek) -
Luissimo
veterán
válasz
luciferk #3375 üzenetére
javasolnám a mukinak , hogy előbb a seggébedugva is adja meg a működési paramétereket és utána dugja csak a szájába !
És kipróbálhatná ugyis, hogy tegye be a mikrosütőbe egy boost erejéig és utána jellemezzemár az infraled karakterisztikájának quoficienseit !!Most hogy mondod és így megszólíttattam, engem speciel az zavar kissé, hogyha "túlgyorsan" lépkedek lefelé a műsorujságban a csatornáknál, akkor egy idő után fogja magát és kilép a műsorujság menűből, a fene a háklis lassú formáját !
Ti nemtapasztaltátok?
Vagy csak az én ujjam túl gyors neki, mikor lefelélapozok(vagy felfelé) ?Egyébként ezt kivédendő, ha az EPG-nél beírja az ember pl. a 33-as számot akkor egyből odaugrik arra a csatornára, tudom , de mivan, ha nemtudom fejből melyiken van, amit keresek és gyorsan odaakarok lapozni.
(szépen türelmesen kell nyomkodni a távirányító gombjait, türelem kell hozzá, mint a hülyegyerekhez !! )Idézet ugyanonnan: (nehogymán az elem tipusa határozza meg a távirányító tudatát:
" egyelőre úgy tűnik, az ismeretlen eredetű dur*cell elemeket kicserélve két gp greencell extra heavy duty (made in china) darabra, a probléma megszűnt. még tesztelem.két percig folyamatosan tudom tekerni a csatornákat a lefelé gombbal, ami azelőtt soha nem ment.
menü, jobb, jobb, jobb, jobb, ok, le, le, le, le, ok, jobb, jobb (erőforrások) bármilyen sebességgel nyomkodva is mukod. régebben 1 nyom/mp max.
a műsorújságban a jobbra gombot hosszan nyomva elmentem 3 napra előre, két és fél méterről, közben a távirányítót körbeforgattam, odanyomtam a mögöttem levő falhoz, crt monitorhoz, lcd monitorhoz, kezemmel letakartam, mégis ment tovább. beledugtam a számba, 3cm után leállt a kommunikáció, de 2.5cm-re kihúzva helyreállt és ment tovább.
a problé ma megoldva. "
-
luciferk
senior tag
válasz
Luissimo #3372 üzenetére
Nálad nincs semmi gond az STB távirányítójával, mert nem rég benéztem a T hivatalos fórumába és látom, hogy egy ideje megy ott az STB távirányító mizéria, tetszett az egyik csóka beírása aki a szájába is bedugta a távírnyát, hogy letesztelje a működését.
idézek belőle " beledugtam a számba, 3cm után leállt a kommunikáció, de 2.5cm-re kihúzva helyreállt és ment tovább." [link] Komoly fórum
Amúgy nálam nincs semmi gond az STB távirányítójával.
-
Atus81
tag
-
vtechun
veterán
Kérdeztem, hogy a router egy esetleges szakadás esetén miért nem tudja újra felépíteni a kapcsolatot. Valami olyasmit mondott, hogy a router fel tudná, de a központot nem éri el.
Ezt se értem. IP-je van a routernek, de ezekszerint ha megszűnik a kapcsolat, akkor a T szervere addig nem ad netet, amíg újra nem jelentkezik be a router? Ez azért elég gagyi...na, természetesen ennek nem így kellene működni, ezért van hiba, ezért lett rögzítve hibajegy, 2. te hiába rögzíted a beszélgetést, mert max annyira tudod használni, hogy otthon meghallgatod, ha esetleg nem emlékeznél minden egyes szavára. Mivel ugye, amikor te telefonálsz akkor figyelmeztetnek, hogy a beszélgetés rögzítve lesz, ilyenkor, ha ez nem tetszik, akkor bonthatod a vonalat. Na mivel te nem figyelmeztetted az ügyintézőt, hogy rögzítetted a beszélgetést, ezért azzal nem tudsz semmit sem kezdeni, ha esetleg valamilyen ügyben elő szeretnéd venni. Ha bejelented az ügyintézőnek, hogy rögzíted, akkor kijelenti az ügyintéző, hogy nem járul hozzá, ha ez megtörtént, szintén nem használhatod semmire sem hivatalosan a hangfelvételedet. na szóval, csak annyira jó, hogy te kielemezheted magadnak, aztán leszűrheted a konklúziót
-
kzkz
őstag
válasz
vtechun #3363 üzenetére
Felhívtam őket:
1. első ügyfélszolgálatos hölgynek elmondtam a problémát, mondja, hogy újraindította a routert távolról, és nézzem meg van-e net. Már ezt az újraindítást se értem, hogy csinálta, hogy érte el a routert, ha nem volt net, és nem tudta a jelszót se a router-hez. Mindegy, mondtam neki, hogy kár volt újraindítani, mert éppen volt net, és nem is tudom megnézni, hogy még van-e, mert nem vagyok otthon. Mondta nézzessem meg, és hívjam újra, mert ők nem tudnak visszahívni, de csak utána tudja felvenni a hibajegyet. Mondom neki jó, megnézetem (szerencsére voltak otthon) Persze másodszorra már nem hozzá kapcsoltak, szerencsére!2. pasinak elmondom ugyanazt, MT számot kér, utánakérdez a háttérben a technikusoknál talán, és telószámot kér, hogy visszahívjanak majd, mert az nem normális, hogy naponta többször kell áramtalanítani a routert.
Igen a figyelmesek több ellentmondást is felfedezhetnek a két emberke hozzáértésében/hozzállásában/elmondásában. Mindegy a másodiknak hiszek, hiszem mégiscsak ő volt a férfi, a nők meg csak főzni tudnak
Kérdeztem, hogy a router egy esetleges szakadás esetén miért nem tudja újra felépíteni a kapcsolatot. Valami olyasmit mondott, hogy a router fel tudná, de a központot nem éri el.
Ezt se értem. IP-je van a routernek, de ezekszerint ha megszűnik a kapcsolat, akkor a T szervere addig nem ad netet, amíg újra nem jelentkezik be a router? Ez azért elég gagyi...Szóval várom a visszahívást! (és én is rögzítem a beszélgetéseket, nem csak ők
)
-
Atus81
tag
Üdv.
Nálam is már T IPTV van, csak nézni nem tudom a monitoron...
HDMI-DVI átalakítóval van összekötve a két eszköz, de a monitor mindig kikapcsol, mert nem tetszik neki a felbontás...
Állítgattam az STB-ben a felbontásokat, de mindegyik tipusnál ugyanaz a jelenség...
Azon kívűl, hogy vegyek tévét, mit tehetnék, hogy a monitoron tudjam nézni a műsorokat?
Köszi -
vtechun
veterán
lehet, fene tudja. remélhetőleg nem komolyabb. nincs hideg neki a padláson? vagy esetleg párásabb környezet a kelleténél? T-s telefonról ingyen hívod a 1412-t, kétlem, hogy átlag 5 percnél többet kelljen várni, de még, ha félórát is kell várni, inkább megéri szerintem, mint ez e-mail feldolgozás miatt több napig nem használni a szolgáltatást.
tehát szépen emeld fel a kagylót és ecseteld a helpdesknek a tényállást.a saját érdekedben
-
kzkz
őstag
Ma ezt küldtem a T-nek hibabejelentésként. Van tippetek, hogy hogyan lehetne megoldani a lenti problémát?
Tisztelt Címzett!
Kábelnet és IPTV szolgáltatásom van Önöknél.
Jelengleg (2010.11.04 10:50-kor) nincs internet, és így tv szolgáltatás se. Tegnap délután 4 körül is megszűnt minden szolgáltatás, és este fél 9 körül is.
Tegnapi napon a kimaradásokkor áramtalanítottam mindent a házban, és az újraindulás után volt szolgáltatás, tehát gyanítom a router-rel lesz valami gond. Talán net kimaradás után nem képes újra felvenni a kapcsolatot a központi szerverrel.
Kérem oldják meg ezt a problémát, mert igazán kényelmetlen naponta többször a padlásra felkúszni, hogy a routert újraindítsam. Kérem frissítsék a firmware-ét, vagy cseréljék le megbízhatóbb típusra, mert így kénytelen leszek felmondani a szolgáltatást, annak használhatatlansága okán!
Köszönettel:
xxx -
Cölöp
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a T-Home-os Ethernet Over Coax (EoC) átalakítókkal?
Van egy újonnan kiépített coax hálózat a falakban. Felújításkor még nem tudtam, hogy IPTV-m lesz, és most nem szeretném, hogy kint éktelenkedjenek az UTP kábelek, a falban pedig kihasználatlan legyen a coax. A T-Home honlapján olvastam, hogy létezik ez a Coax-LAN átalakító, darabja ~4e Ft.
Van ennek valami hátránya az plusz költségen kívül?
-
Devil Smile
őstag
Udv all
egy masik topikban kerdeztem errol aztan ratalaltam erre a topikra hatha itt tudtok segiteni..
-
dr.bubo
őstag
válasz
kraftxld #3353 üzenetére
Lehet kapni valami infrás kütyüt, ami az stb-t az interneten keresztül irányítja, és az stb képét tovább adja a neten, akkor ki sem kell vinni az stb-t Mo-ról, csak a megfelelő beállításokat kell elvégezni az eszközön, meg csatlakoztatni az stb-hez, nethez.
Sajnos nem találtam meg a neten, pedig ide valamelyik topicba is belinkelte valaki régebben.
Helyette találtam ezt: HAVA, ez ugyan azt tudja, mint a fent említett eszköz, csak ennek nagyobb a tudása.Luissimo: Legyél rendes ügyfél és küld vissza t-home-nak, hogy ez neked nem jár.
-
szamovar
tag
Annyi megjegyzéssel élnék, hogy HDMI kábelt elvileg csak akkor kapsz, ha a HD opciót választod. A thome honlapján található egy energia számla részletező, de ahogy már említette más is 8%-nál az éves megtakarítás akár több 10eft is lehet.
-
kraftxld
félisten
válasz
vtechun #3336 üzenetére
A feltöltés meglesz, majd nyomunk nekik nagyobb csomagot ha sikeres lesz a teszt, úgyis a napokban állnak át IPTV-re, a VPN meg nem gond, már csináltam ezer féle ilyen dolgot, még cifrábbakat is
Ebben a cisco-ban van rendes IOS, vagy ilyen butított Linksys-től átvett cucc?
Simán, bithumenről is jön a cucc magyar host-okról 15-20Mbittel.
Bár leginkább nem ez lesz az érdekes, hanem a havi 40GB-os forgalomkorlát.
Még csak elméleti szinten megy az eszelés -
kraftxld
félisten
-
vtechun
veterán
válasz
kraftxld #3332 üzenetére
szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy menne, ha értesz az ilyesmihez akkor hajrá, én is kiváncsi lennék rá
csak ugye legyen a szüleidnek 3 MBit feltöltés kb.
#3337: Új-Zélandra megy egyáltalán itthonról ekkora sáv?
egy időben mikor anyámék ausztráliában üdültek, akkor figyelgettem onnan sebességeket, de fél mbit is jó volt már
-
dr.bubo
őstag
válasz
kraftxld #3332 üzenetére
Az STB a központból kap minden bekapcsoláskor(áram alá helyezés) egy kódot. Ha nem kapja meg akkor az STB nem működik.
Esetleg akkor működhetne nálad a dolog, ha t-home-os hálózat lenne nálad is. Meg szerintem a hálózatnak, központnak fel kéne készítve lennie iptv szolgáltatásra. -
kraftxld
félisten
Kb 2 éve nem foglalkozom már mélyebben a TV (KábelTV)-vel, ennek a T-home-os IPTV-nek csak az alapjait ismerem, de a következő dolog érdekelne:
Maga az IPTV set-top box csak azzal a net és iptv előfizetéssel működik ahová eredetileg tartozik? Hogyan megy az azonosítása a boxoknak? Mert a szüleimnél át akarnak térni erre az IPTV-re, kábeles hálózaton, és engem érdekelne egy csatorna az IPTV kínálatból. "Sajna" errefele nincs T-com hálózat, de valahogyan fogni kellene egy csatornát. Úgy működhet a dolog, hogy rendelünk egy plusz set-top boxot, és valahogyan egy fizikailag különböző helyen üzembe helyezzük?
Ha csak IP kapcsolat kell, akkor azt VPN-el meg tudom oldani, hogy ugyanazon az alhálón legyen a két box.
Valaki csinált már ilyesmit?Nem kijátszani akarom a szolgáltatást, csak olyan helyen is elérni ahol nincs T-com háló.
-
Luissimo
veterán
válasz
budaimorcos #3327 üzenetére
bocs, homályosíts már fel, nemértem, hogy miért válaszoltál az ELSŐSZÁMÚ hozzászólásra ?
Csak én nemértem?
A dvd felvevőd nemtudja dekódolni az IPTV adását , merthogy nem egy SETTOPBOX !!! -
budaimorcos
csendes tag
Helló! az Indexen van egy IPTV topic(állítólag valahol van egy IPTV-gyalázó is,én még nem találkoztam vele...).Nekem is voltak vele gondjaim,amik a mai napig sem oldódtak meg teljesen.http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9157153 az URL-je.
Különben egy technikai csoda,két szál ócska rézdróton ilyen kép és hangminőséget
adni!Vigyázni kell,hogy mennyire vagy az elosztójuktól,vagy mitől,egy ismerősöm rengeteget kínlódott vele,messze volt.Ha lehet,előzetesen be kellene méretni!
Nekem a gondom,hogy van egy Sony RDR-AT 205 merevlemezes DVD felvevőm(külföldről behozott) ,felvesz,de nem látni sorba a képeket,ahogy váltom a programokat,a megnevezések( M1,Duna stb) megvannak,csak kép nincs.Így csak arról tudok felvenni,ahol kikapcsolás előtt van a tv! Szia sabel86@freemail.hu -
Atus81
tag
Sziasztok!
Hamarosan nálam is lesz IPTV és az a kérdésem, hogy jár-e valamilyen következménnyel, ha kicserélem az STB-ben a vinyót nagyobbra? Természetesen klónoznám az eredeti HDD tartalmát.
Köszi -
tihuli
csendes tag
Köszi a választ.
Én is igy gondoltam.
Közben áttanulmányoztam a számlát és most láttam meg hogy az még az előző szerződés alapján kell fizetnem darab hónapot analógra.A mostani IP Tévé családi csomag + Kábelnet extra 9600Ft dupla kedvezménnyel
-
Luissimo
veterán
nemnem.
Van egy rokonod, úgyhívják, hogy Rekl Amál, hívd el mgaddal a Tré-Pontba és tessék szóvátenni, hogy micsoda dolog ez !
nekünk is nyomják analógon a másik két tévéhez, és az ingyérvan . Sőt ez már akkor is ígyvolt, mikor az IP előtt a digitális STB volt, akkor is jött analógban és nemkerült semmibe.Szóval olvasd át figyelmesen mégegyszer azt a számlát és tedd szóvá a dolgot !!
Akkor abban a csomagban csak az IPTV van és a 25 megás net ??
mindez mennyiért ?? -
tihuli
csendes tag
Hali mindenki.
Én is Iptv (t-home) felhasználó lettem 25mb internettel telefon nélkül.
Megmaradt az analóg jelem is és a számlán +3500ft formájában fel is tüntették.
A kérdésem az lenne hogy ez másnál is igy van vagy csak ugymond kétszer akarnak lehúzni. -
törölt tag
IPTV családi +HBO Maxpack + Internet 5MB/sec +Voip Alap =9540 ft : )
-
Luissimo
veterán
válasz
vtechun #3317 üzenetére
Tudod én még hiszek a mesékben, (csak nemtudtam megnézni a neten, merthogy elvoltam tőle tiltva) gondoltam addig nem anyázok, amig van rá esély hogy karbantartás, mert valaki majd jól kioszt, hogy neszidjam őket , legyek inkább naprakész.
De ezekszerint nem az volt, kapják be a mákospitémet !! -
vtechun
veterán
válasz
hdcsaba87 #3312 üzenetére
Master-slave kapcsoló. Tudom ajánlani, amit a kék foglalatba dugsz az készenléti módban marad, pl. tv. Belövöd este TV-t, hogy kapcsoljon ki 30 perc mulva, akkor amikor a tv kikapcsol, elveszi a több foglalatból az áramot. pl. erősítő, box is mehetne neked oda. Jó dolog. Aztán mivel a tv foglalatában marad áram így vissza is tudod kapcsolni, mellesleg túlfeszültség ellen is véd
-
vtechun
veterán
válasz
hdcsaba87 #3310 üzenetére
nem is fog kikapcsolni. miért kellene neki kikapcsolni? sőt, nekem az erősítő sem kapcsolódik ki. bár nincs is úgy beállítva, az iptv boxot meg nem is lehet így beállítani, én sem bánnám ha lenne ilyen opció. mert jelenleg egy master-slave elosztót vezérel a tv, ha az kikapcsol, akkor erősítőt is offra teszi, viszont box marad úgy ahogy van, mert különben nem venne fel, ha elvenném tőle az áramot..
-
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok t-home iptv van itthon.
Az lenne a problémám, hogy a set top box nem kommunikál az erősítővel és a tv-vel.
Érzem ezalatt, hogy ha kikapcsolom a tv-t akkor nem kapcsolódik ki a set top box, de az erősítő igen.
HDMI-vel van összekötve minden, esetleg valami beállítási baj lehet? -
horvatga
csendes tag
Sziasztok
Ed3 kábeles Iptv-m van önmagában(telefon és internet nincs ezen az MT azonosítón),
STB és HGW között ethernet kábel, HGW és laptop között wifi, azonos alhálózat.
Problémám: pingelni ugyan tudom a STB-ot is, viszont a kép és zene megosztás nem működik WMP11-en keresztül, a média megosztásnál ismeretlen eszközként fel sem jön a STB.
Amennyiben a laptopot is kábellel kötöm a HGW-hez, akkor felismeri és működik is a megosztás.
Laptopon eset smart security van, kipróbáltam úgy is, hogy ne használjon tűzfalat és ne szűrje a hálózati forgalmat de wifi-n keresztül így sem megy a media sharing.
Újraindítgatások is megvoltak, nem megy... a szükséges windows xp szolgáltatások is el vannak indítva...
Mi lehet a gond ? Milyen beállítást kell még elvégeznem ?
Várom mielőbbi válaszotokat. -
-
nagygabor519
tag
válasz
zoldvirag #3299 üzenetére
Nem mindenki számára. Mivel pl Bp-en fel vannak osztva a területek a cégek közt. Így ha olyan peched van, hogy olyan területen laksz, ahol csak upc-t lehet bekötni (mert az az területük) és még te t-s szolgáltatást is akarsz, akkor kellemetlen a szitu, mert nem fogják neked bekötni... tapasztalatból mondom
Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest