Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Aktív témák
-
poli27
veterán
Már fáj ezt a sok marhaságot hallgatni,nem akarod esetleg abbahagyni?Az Invitel nem olyan mint a Vidanet sose volt olyan,bérelni max T-től adsl miatt béreli a hálózatot,optikát meg saját magának épít nem bérel....
(#5771) z-home a diginek meg az upcnek ugyan az a minősége műholdról (egyazon műholdról kapják a jelet). <--------- te mint nagy szaki(állítólag) akkor tudnád hogy nem ugyanarról a műholdról jön a jel a Digi : Intelsat 10-02 nyugati 1 fok, UPC Thor 5-6 nyugat 0,8 fok
Tehát az állításod nem állja meg a helyét!! Nekem UPC van itthon és komolyan ha nem látod a kettő között a különbséget csináltassál sztem egy szemüveget,mert a Digi a UPC-hez képest egy moslék adás..... Azt már nem is mondom hogy míg a UPC 60cm parabolával fogható addig a Digi csak 80cm. -
submission
csendes tag
Azért tippelek a STB lefagyására, mert a modemen minden lámpa világít és elég csak a STB-t újraindítani és már újból működik. Nem tudom, GB-ben mennyi kapacitás van rajta, de számításaim szerint kb 100 órányi HD adást lehet rárögzíteni, ami kb. 350-400 órányi SD adásnak felel meg. Persze nem azt mondom, hogy ne lehetne több, de ez is elégnek tűnik.
Sőt, azt mondom: a merevlemez mérete maradhat, de a HD kínálatot bővítsék!
Ezek szerint találomra osztogatják aSTB-ket és aki az 5230-ast kapja, az a szerencsés nyertes? -
z-home
csendes tag
válasz
submission
üzenetére
cis5230-as a legjobb szerintem nagyon jó kis sigma media proci van benne. A fagyás az nem a gép hibájából van hanem hálózati probléma. Ide-sata átalakító van benne mert az alaplapja ide-s de satás vinyókat tesznek bele. Nagyon jó tuningolgatni én szeretem. Az x300 illetve 301 ugyan ezzel a procival van szerelve de ebbe még sima ide-s vinyókat tettek meg aztán az alaplapja sem az igazi. A 6000 vagy 6030-asokat én speciel nem szeretem mert nincs olyan szép képe mint az 5230-asnak, viszont gyárilag satások de rohadtul melegedősek.
-
submission
csendes tag
válasz
üzenetére
Ez fura, nem először hallom, hogy másoknak másmilyen STB-jük van.
Valszeg az említett Cisco ISB6030 az a darab, amit a T-Pontokban is lehet látni.
Nekem a jó öreg(?) Cisco CIS5230-am van. Ezek szerint nem mindenki ugyanazt az STB-t kapja, csak merevlemezzel vagy a nélkül?
Nekem az 5230-al különösebb problémám nincs, leszámítva, hogy az utóbbi időben elég gyakran lefagy. -
amol
addikt
Várjuk ki a végét srácok

Ha ugyanilyet kapok, bejelentem újra. Ha megint akkor vagy szétszedem vagy nem kell a rögzítés funkció.
(Át tudom alakítani de azért a SATA egyszerűbb.) -
törölt tag
-
amol
addikt
Sziasztok!
Bekötötték hozzánk az IPTV-t és egy csodálatos szürke X301T-t kaptam 80 gigás 3'5" IDE vinyóval (2013...) ami hangos. A nappali alapzajnál nem tűnt fel, de este 5 méterről is a zümmögését hallgattam, így azóta be sem kapcsoltam.
Megpróbálom kicseréltetni, mire érdemes ami halk? Vagy mondjak le a rögzítésről?
A merevlemezt is ki tudnám cserélni 2,5-esre de ha nem muszáj nem szedem szét.Köszönöm.
-
Alien83
senior tag
válasz
submission
üzenetére

Nem a halálcsillagon lakom...

-
z-home
csendes tag
válasz
submission
üzenetére
ez igaz. bár ha cardsharringal nezed akkor meg mindegy

-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
submission
üzenetére
Örülök neki,hogy neked van alternatíva.Nagyon sok mindenkinek pedig nincs.

-
z-home
csendes tag
válasz
submission
üzenetére
a diginek meg az upcnek ugyan az a minősége műholdról (egyazon műholdról kapják a jelet). ha mindezt egy aliennel vagy egy dm800-assal nézed akkor meg fogsz lepődni, nem is olyan rossz az a minőség. viszont a thez képpest még mindíg gyenge.
-
submission
csendes tag
"úgy mellékesen megjegyezném, hogy az invitel bélrli a hálózatokat javarészt a t-hometól (optika)"
Ez is azt bizonyítja, hogy nem technikai okai vannak a minősíthetetlenül alacsony számú HD adásoknak, hanem az Előfizetők semmibe vételéről van szó!
A HWSW szerint a T-home HD minicsomagja a 2012-es év legrosszabb televíziós terméke! Tényleg nem értem, miről beszélünk! Ha a magát piacvezetőnek és innovatívnak beállító céget nem zavarja, hogy övé a legrosszabb televíziós termék, az őt minősíti!
http://www.hwsw.hu/hirek/49567/media-telekom-dijak-teve-internet-mobil.html -
Alien83
senior tag
válasz
submission
üzenetére
Oks Digi kábel oké, de nálunk max tányér lenne az meg nem kell...

-
submission
csendes tag
válasz
Alien83
üzenetére
Nem jól olvastad! Én azt mondtam, hogy UPC egyáltalán nincs, míg az Invitelnél itt még nincs optikai kábel, így HD sem. Azt nem írtam, hogy Digi sincs.
A Digit természetesen nem "tányérosan" kértem, hanem kábelen.
Miután megrendeltem a Digit (ahol 15(!) HD csatornát kapok), természetesen lemondtam a T-Home HD csomagját és a havi több, mint 4 ezer forintos telefonját is (Diginél ez 200!).
Igaz, hogy így egy ezressel több lett az IPTV családi csomag, de jóval többet nyertem.
És ahogy lesz optikai Invitel, a T IPTV-jét is dobom. -
z-home
csendes tag
válasz
submission
üzenetére
úgy mellékesen megjegyezném, hogy az invitel bélrli a hálózatokat javarészt a t-hometól (optika)
coax hálózatait pedik az upc-től. ugyan olyan cég mint a vidanet, -
Alien83
senior tag
válasz
submission
üzenetére
Na eddig meg azt mondtad legelőször hogy nálad nem elérhető amikor megkérdeztem, hogy miért nem mész a digiékhez, most meg már azt írod hogy átmentél.
LÁTOD ezt kell megérteni, NEKEM nincsen DIGI...nem elérhető, vagyis hiába mondod hogy igénytelenség a T-Home...nincs más.
Parabolás szart meg nem fogok felrakatni.
Én megértelek, de pont ezzel példáztam, ha nem tudok átmenni akkor mit számít?
Ránk ne vonatkozik, tééged megértelek van választási lehetőséged, sok HD-t akarsz menj át, nem probléma ez, de másnak talán nem adatik meg eleve a lehetőség. -
submission
csendes tag
Miután beköttettem a Digikábelt, cserébe lemondtam a T-Home-s telefont. Így nem nem csak egy rakás HD-t nyertem, de súlyos ezreket is megspóroltam!
Inviteltől ígéret van rá, hogy még idén lesz itt is optikai kábel, úgyhogy viszlát T-Home! Tehát-szerencsére, nem kötelező a Tré-hóm előfizetőjének lenni.
Ti pedig élvezztek nyugodtan a T-Home igénytelenségét és előfizetői semmibe vételét... -
villamos
őstag
válasz
submission
üzenetére
Kötelező a T-home ügyfelének lenni? Nem!

-
Alien83
senior tag
válasz
submission
üzenetére
Azt mondtad nálad nem elérhető az UPC. Akkor miről is van itt szó.
A külföldnél nem a külföldön van a hangsúly, hanem egy példa ha valami nem elérhető ahol te laksz azzal mit érsz?
Semmit. -
lorencz
tag
Szevasztok.Arra nem tudok valami trukkot,hogyan tunam sima cuaxra kotni a belterimet,hogy az a par incsen foghato csatorna menyen rajta?
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
submission
üzenetére
UPC-Direct után nem voltam (vagyok) elragadtatva a T-s IPTV képminőségtől én sem: egyértelműen gyengébb a legtöbb csatorna (a 4:3-as adók bélyegmozijáról már nem is beszélve)
de mivel jórészt csak a gyerekeknek kell, filmet úgysem ezen nézünk, a MindigTV-ről pedig HD is van, így sokat nem számít
-
submission
csendes tag
válasz
Alien83
üzenetére
Mit jössz itt mindig a külfölddel? Magyarországról van szó!
Elérhető Magyarországon 17 magyar nyelvű HD csatorna? Igen!
A magyar szolgáltatók elérhetővé teszi ezeket a magyar előfizetőinek? Igen!
A T-Home lehetővé teszi, hogy magyar előfizetői, magyar nyelvű HD csatornákat láthassanak? Nem!
A T-Home elérhetővé teszi előfizetői számára az INGYEN fogható Duna HD-t és Duna World HD-t? Nem!
Elérhető nálam a Digi? Igen!
Előfizettem rá? Igen!
Kétszer annyi HD-t látok a Digin? Igen!
A T-Home kiszolgálja előfizetőit? Nem!Te ott vagy eltévedve (nem is kicsit!), hogy én nem a T-Home magyar és német szolgáltatását hasonlítom össze, hanem a T-Home és a többi magyar szolgáltatót. És sajnos egetverő a különbség. Nem is értem, hogy a magát piacvezetőnek és innovatívnak beállító T-Home hogy engedheti meg magának azt a kapitális blamát, hogy a legkevesebb HD csatornával rendelkezik az országban. Ezek tényleg nem tudják, merre halad a világ?
-
Alien83
senior tag
válasz
submission
üzenetére
Megint jösz hogy kinél HD meg mennyi.
Elérhetővé tette neked a digi a cuccait?
Elő tudsz rá fizetni az élőhelyeden?
Nem.Én sem a külföldire ami sokkalta jobb mint itthon, mert a külföldi nem jön el nekem szolgáltatani.
-
-
z-home
csendes tag
válasz
submission
üzenetére
persze persze ez így van. de mi van a többi adóval id, science stb diginél már nincs is és hamarosan az upc is leveszi. arról nem beszélve hogy ha ugyan azt az adót t-nál illetve upc-nél egymás mellé tesszük ugyan olyan tv-n akkor van különbség.
-
submission
csendes tag
válasz
Alien83
üzenetére
Ez egy elég hülye példa!
Magyarországon (többek között) a következő HD csatornák érhetők el:
Eurosport2 HD, Sport1 HD, Discovery HD, NatGeo Wild HD, TV2 HD?, SuperTV2 HD? és rövidesen RTL Klub HD. Ezeket a csatornákat az összes nagy szolgáltató elérhetővé teszi az Előfizetői számára, kivéve a T-Home-t, aki nem becsüli annyira az Előfizetőit, hogy náluk is elérhetővé tegye.
Nem tudom, mit nem lehet ezen érteni?
Ha a nagyobb szolgáltatóknál (UPC, Invitel, Digi) 15-22 HD csatorna elérhető, akkor a T-Home miért nem veszi fel a versenyt? Miért zárja ki Előfizetőit a minőségi tévézésből? És még ezek nevezik magukat innovatívnak! Nevetséges. -
Alien83
senior tag
válasz
submission
üzenetére
Példa ha nem elérhető nálam nem építik ki hogy tudjam használni, az olyan nekem mintha nem lenne, sírhatnék hogy szar a t-online 20 megája, ha külföldön a 6x-osát megkapnám, de itt nem elérhető, vagyis nem geci a T-online mert ő legalább szolgáltat ide is!

-
poli27
veterán
válasz
submission
üzenetére
A prtelecom az miota haztombnyi szolgaltato?Magyaro. 5. Legnagyobb szolgaltatoja!
-
submission
csendes tag
válasz
Alien83
üzenetére
Most nem tudom, hogy jön ide Amerika?!
Magyarországról volt szó, ahol ELÉRHETŐ 17 magyar nyelvű HD adás (többek között olyanok, mint: Eurosport2 HD, Discovery HD Showcase, TV2 HD?, SuperTV2 HD?, NatGeo Wild HD, Sport 1 HD majd februártól RTL Klub HD). Nekem személy szerint már az is elég lenne, ha legalább ezeket beraknák.
Az agyonszapult (teszem hozzá, joggal) Diginek is kétszer annyi HD csatornája van, mint a T-Home-nak. Sőt, az olyan kicsi, gyakorlatilag háztömböt kiszolgáló cégeknek, mint a PR-Telecom vagy a Hello HD is több HD csatornája van, mint a T-nek!
Én "csak" azt mondom, a T tisztelje már meg az Ügyfeleit azzal, hogy náluk is (mint az összes többi szolgáltatónál) elérhető legyen a XXI. századi képminőség! Sokat elmond a T hozzáállásáról, hogy még az INGYEN kapott Duna HD-t és Duna World HD-t sem rakja be.
Ami pedig a szolgáltatást vagy nem szolgáltatást illeti: azért azt ne felejtsük el, hogy pl nálunk a T gyakorlatilag megörökölte a hálózatot a korábbi városi szolgáltatótól, míg a többinek (UPC, Invitel, Digi) ezt ki kell(ett) építenie. Eddig itt ezt csak a Digi tette meg.
Azt pedig nem értem, hogy a UPC minek reklámozza magát orrba-szájba, ha az előfizetői körét nem bővíti. -
-
z-home
csendes tag
válasz
Alien83
üzenetére
A garantált letöltési seb az egy más témakör. erről már beszéltem az iptv-vel kapcsolatban.
sajnos csak úgy lehet valami változást elérni ezen a téren ha rendszeresen túlterhelik az efik a fejállomásokat ugyan is az alapszabályzat azt írja elő, hogy ha rendszeresen 90%közelében van a fejállomás kártyáinak a kihasználtsága akkor bővíteni kell! Én úgy tudom hogy az optimális az a 70-75% ha ezt a szintet tartanák a szolgáltatók akkor mindenkinek menne az a letöltési seb amire előfizet. Ez nem azt jelenti hogy nálad is ez a probléma. Befojásolhatja akár egy roter vagy még a windows is. -
Alien83
senior tag
Én csak viccből mondtam, nekem 20megás netem van, elvileg.
Történt ugyanis hogy régi 15 megás csomag 20 megára változott, de ugye automatán raktak át elvileg a 20-asba...
Namármost ugyanugy 15-16 megát mérek mint régen, hol van az 5 mega 3? Jó kérdés, de hiába mondom a szerelő szerint biztos nem jön át a 20 mega, és a garantált így is 10mbit...
Mondom terelésnek fasza egy duma, de ezen a modemen átjön a 20 mega, de ugye hiába szólnék a minimal-ra hivatkozva nekem megyvan a 10mBit.
-
z-home
csendes tag
válasz
Alien83
üzenetére
Én tudtam a t-home on 340 Mbites netet csinálni, ellenben az upc-vel ahol max 250 ig megy fel a mutató, viszont a diginek a coaxos hálózatán max 40-et tudtam kihozni. Én dolgoztam az upcnél hálózatkiépítőként és telepítőként is, ugyan ezt csináltam a t-kábelnél is. Minkét rendszernek van előnye meg hátránya is, mint szerelő azt mondom jobb az upc hálózata de mint végfelhasználó azt mondom jobb a t-home. minőségben veri az upc-t Arról nem is beszélve hogy az upc nagyon gyengén fejleszt és elég ritkán a t-vel ellentétben aki már több mint négy éve azzal foglalkozik hogyan lehetne gigabites netet varázsolni az előfizetők asztalára megfizethető áron. Az upcos nettel kapcsolatban meg még csak annyit hogy ők nem a zajok kiszűrésével foglalatoskodnak hanem azok elkerülésével, tehát ha 48 mhz-en van zaj akkor leteszik a visszirányt 30 mhz-re, de a zaj ott marad és esetleg bajt is okozhat a későbbiek folyamán. A t azt csinálja hogy ha zaj van akkor megkeresik a zaj forrását és mindenáron kijavítják. Sajnos ez időbe kerül sok bosszúságot okozva az ügyfeleknek.(zajnak hívjuk a különböző kintről érkező jeleket amik lehetnek cb rádió földfelszini tv illetve rádióadások stb) Na de kérem szépen ki fog ebből jobban kiszálni a végén az aki rendben tartja a hálózatát és fejleszt vagy aki besöpri a problémát a szőnyeg alá? Ja még valami. nem tudom ki emlékszik arra amikor az upc benyomta a piacra a fiberpower120-at. Hogy engedhette meg magának azt hogy 10/100-as modemmel adta a 120 mbitet?? Mondjuk ebből jót profitáltunk mi akiknek ingyé volt a t-home os 10/100/1000-es cisco modem

-
Alien83
senior tag
válasz
submission
üzenetére
Látod ez a lényeg, a UPC annyira fasza gyerek hogy leszar téged, mert nem képes neked szolgáltatást nyújtani, ha mind2 szolgáltatót választhatnád azt mondanám oké jogos a dolog, de egyenlőre a T-Home legalább szolgáltat neked valamit, ellenben a többivel.
Amcsiban van 400MBis-es net, de hiába szapulom a T-Home-ot azok nem itt vannak, szóra sem méltatom őket.
-
kisapa
őstag
Ezzel csak annyiban értek egyet,hogy a minőség tényleg jobb ha működik. Nekem inkább a fejlesztéssel van gondom. Nem bánnám ha a kevésbé városközpontinak nevezhető helyen is hasonló minőséget tudnának biztosítani.Már csak azért is mert gyakorlatilag ugyanannyit fizetek érte.
-
z-home
csendes tag
válasz
submission
üzenetére
upcnek is modemes a tv-je csak éppen a boxba van benne a cisco modem
az viszont tény, hogy minőségben messze elmarad digi és azért az upc is.
Lehet, hogy kevés a t-nek a hd adása de a többi kis tulzással majdnem hd minőségben jön ellentétben az upc illetve a digi csatornáival amik sok esetben az "inkább elkapcsolok mert idegesít a szutyok minősége" szindróma -
Sérnyovác
tag
Én éppen a DIGI műholdról váltottam IPTV-re a minőség miatt, a digi tányéros minősége messze elmarad a T-H-tól
-
submission
csendes tag
Arra azért kíváncsi lennék, hogy a T-Home pl Németországban meg merné-e tenni, megengedhetné-e magának, hogy ilyen minimális HD csatornát juttasson az Előfizetőinek.
Igazi verseny itt csak akkor lesz (ha lesz), amikor a nagyobb szolgáltatók mindenhol elérhetőek lesznek, ugyanabban a minőségben. Mert a T-Home és UPC szépen elosztotta maga között a piacot és el is lubickolnának, ha a Digi nem kavar bele. Azért jó, hogy van Digi, mert kb 40%-al lenyomta az árakat és ma már a két korábbi hatalmasság is rákényszerül, hogy visszafogják/csökkentség áraikat. -
Degeczi
nagyúr
válasz
jézusom
üzenetére
valóban szerencséd van: én kettőt fogyasztottam Harmony 525-ből (azt még szerencsére garos cserével), egyet 555-ből, kíméletes használattal is gyorsan tönkrementek, és a céltopikban is rengetegen panaszkodnak ugyanerre
én végül léptem egy nagyobbat, megelőgeztem e bizalmat egy Harmony One-nak, ami szépen teszi a dolgát jó ideje - de még netről beszerezve sem volt olcsó sajnos, így jó szívvel azt sem lehet ajánlani (pláne, mert az itteni céltopikban annak meg gyakori kijelzőhibájáról írnak)
ráadásul a hírek szerint a Logitech épp meg is válik az egész üzletágtól, így kérdéses a folytatása
-
submission
csendes tag
OK! A UPC-nek ugyanolyan müsorrögzítős, visszatekerhetős, videotékás STB-je van, mint a T-Home-nak.
Bár az igaz, hogy internet alapú TV-je a T-Home-nak és az Invitelnek van, de a lényege ugyanaz!
Azt nem tudom, hogy a UPC STB-ával lehet-e egyszerre 2-3 adást rögzíteni.
De én az STB-vel inkább 20 HD adást akarok nézni, semmint faszbúkot és horoszkópot. -
poli27
veterán
válasz
submission
üzenetére
A UPC is IPTV-n 22 HD adást közvetít <------- mióta van iptv-je a UPC-nek?.......
-
submission
csendes tag
válasz
Alien83
üzenetére
Amúgy a Diginél nem plusz lóvé a HD! Havi 2800-ért kapsz kb 15 HD csatornát és kb 75 másikat.
Ráadásul ebbe a 2800 Huf-ért egy rakás olyan csatorna van a HD-n kívül, amiért pl. a T-Home-nál külön fizetsz! pl. a T-Home-nál +1300-at fizetsz a HD 5 csatornájáért, míg a Diginél nincs plusz lóvé a 15 HD csatornáért. A T-Home-nál kb 1000 Huf a Speak csomag (RTL, Rai 1, Pro7, TVE, stb), a Diginél ezek is alapból benne vannak.
Én úgy vagyok vele, inkább fizetek havi + 2500-at 22 HD csatornáért (Invitel, UPC), mint 1300-at 5-ért.
Amúgy a HD csomagokért mindenütt (Anglia, Németország) külön fizetni kell! Arra várhatsz, amíg ingyen kapod. -
submission
csendes tag
válasz
Alien83
üzenetére
Azért vagyok T-Home előfizető, mert:
1. UPC nem szolgáltat errefelé
2. Invitel ezen a környéken nem rendelkezik (még?) optikai hálózattal, így HD adást sem látnék.
A T-Home mellett elő vagyok fizetve a Digire is.
De ez nem mentesíti a T-Home-t, hogy míg a többi szolgáltatónál 15-22 HD adás elérhető, addig a magát piacvezetőnek beállító társaságnál mindössze 5+2 HD csatorna van. Az sem véletlen, hogy az egyik internetes szaklap véleménye szerint a 2012-es év legrosszabb televíziós terméke a T-Home HD csomagja.
Azért, mert neked nincs pénzed HDTV-re és/vagy HD csomagra, még nem jelenti azt, hogy a T-Home tré módon kezelje a piacképes ügyfeleit! Ugyanis olyan nagy mértékben le van maradva a T-Home HD tartalomban még a közepes szolgáltatóktól is, hogy az több, mint elfogadhatatlan! -
Alien83
senior tag
válasz
submission
üzenetére
Mi tart vissza?

Oké téged felháborít, akkor miért mentél T-Home-os előfizetésre? Miért nem a Digi-hez vagy máshová?
Csak kérdezem, nem gúnyolódás.Engem hidegen hagynak a HD csatornák addig amíg plusz lóvé.
Majd ha olcsó lesz akkor foglalkozom vele.
Amúgymeg nekem könyű dolgom van van net letöltöm ultraHD-be az összes dolgot ami érdekel, és az akkor télleg olyan lesz amilyennek lennie-kell.Haverom örült mint majom a farkának mikor betolták ingyen 2-3 hónapra a TARR-nál HBO meg ezeket, mondom nézd nyugodtan, olyan filmek mennek rajta kb amiket simán neten megnézel Remux-ba akár vagy 3D-be...nagyon megéri ja.

-
submission
csendes tag
válasz
heidrich
üzenetére
Pontosan ezen kattogok én is! Felháborító, hogy UPC-nek, Invitelnek van 20-22 HD csatornája, ellenben a Tré-Hómnak 5+2! De még a Digi is össze tud kaparni 15 HD streamet. Botrányos, a mit a Tré-Hóm müvel!
Olyan HD csatornákat nem kapunk (magyar nyelven), mint Eurosport 2 HD, Sport1 HD, Discovery HD Showcase, NatGeo Wild HD, Tv2 HD(?), SuperTV2 HD(?) és most az RTL Klub HD!
Megjegyezném, hogy az Invitelnél még a DigiSport 1 HD is elérhető.
Ez az egész méltatlan egy magát piacvezetőnek beállító társasághoz.
És akkor most arról, (tudtommal) miért van így: A Tré-Hóm azt az elbaltázott döntést hozta (nem véletlen, hogy a többi szolgáltató nem követi!), hogy ugyanazt teszi elérhetővé, ugyanannyiért az IPTV-n, digitális TV-n és Sat Tv-n. És itt jön a probléma: nincs elég műholdkapacitásuk, hogy a Sat TV-n ennyi HD-t sugározzanak, így aztán a másik két platformon sem adják. Ezt erősíti az is, hogy a Duna HD-t és a Duna World HD INGYEN(!) kapnák, de még így se teszik be.
És mi a megoldás? A legegyszerűbb: fel kell hagyni azzal az elbaltázott politikával, hogy minden platformon ugyanazt adják. Ez a legegyszerűbb. A UPC is IPTV-n 22 HD adást közvetít, míg satelliten csak nyolcat.
A másik megoldás, hogy egy nagyobb kapacitású műholdat bérelnek, ami viszont nem olcsó.
Számunkra a megoldás? Lelépni a Tré-Hómtól és UPC-re vagy Invitelre váltani (ha elérhető)! -
Degeczi
nagyúr
A Logitech Harmony 5xx sorozat nagyon nem ajánlott!
típushiba az akár már pár hónap alatt elfáradó, gagyi membrános gombok, amik nem is javíthatóak, mert közvetlenül a panelon lévő fóliából képezték ki -
blg
senior tag
válasz
villamos
üzenetére
Logitech Harmony távirányítókat keress
én Logitech Harmony 555-t használok, de az már nem kapható. Ebbe 15 eszközt lehet beprogramozni, a programozás számítógéppel történik, és mindenféle makrókat is lehet beprogramozni, igazából ez a lényege. Az enyém pl. egy gombnyomásra bekapcsolja a TV-t, átvált a megfelelő HDMI bemenetre, bekapcsolja az erősítőt, átvált a megfelelő bemenetre és bekapcsolja az STB-t. A továbbiakban pl. a számgombok az IPTV-t irányítják, a hangerő gomb az erősítőt, a szabadon programozható gombok egyikére meg kiraktam a képarányváltó gombot, ami a TV-t állítja. Mindezt anélkül, hogy váltogatni kellene a távirányítón az eszközök között. Nagyon jó kis kütyü. Pár éve 10e-ért akciózták a MM-ban.
-
jézusom
addikt
válasz
villamos
üzenetére
Nekem ilyen van és tökéletes, nem 30ezer. Ez a 15000 is sok szerintem, olcsóbbnak kéne lennie. Programozni usb-n lehet PC-ről, vagy infrán keresztül tanítani. De van a logitechnek egy szép nagy adatbázisa, beírod mit akarsz, és rátöltöd. Tescós távoknál ilyet nem tudsz csinálni. Plusz nem csak ezközönként lehet kapcsolgatni, hanem "activitinként" is, ami azt jelenti, hogy mondjuk TV-zés funkcióban van a táv, és akkor a boxot, tvt, erősítőt tudod irányítani, vagy amit akarsz. Lényegében úgy állítod be, ahogy akarod.
-
-
-
villamos
őstag
Buta kérdés következik.
Van ez a csoda ISB2001. Ez egészen jó. Viszont a távirányító egyszerűen vacak. Nem a működésével van a gond, mert működik. Viszont olyan ortopéd formája van, egyszerűen nem találom ergonomikusnak. Létezik ehhez a kütyühöz valahol, valamilyen másik távirányító, vagy esetleg valamilyen univerzális eszköz ami képes vezérelni?
-
z-home
csendes tag
válasz
Alien83
üzenetére
Jobb nem lesz a kép mivel digit jelről beszélünk viszont stabilabb lesz az ip tv nem fog akadni kockásodni megfagyni. viszont annyit tudni kell a dologhoz , hogy 3 ip tv ugyanazt a VOD csatornát kapja meg mint 1 ip tv.
Tehát 25 Mbitet kap 3 tv és 1 tv is. a hd.k egy külön csatornát kapnak 8 Mbittel. Ezek a számok a maximumot jelentik, ugyan az érvényes mint a netnél. Ha 1 csatornán 50 efi van akkor mindenkinél akadni fog egy picit. ha csak 30-an nézik az ip tvt akkor mindenkinél tökéletes lesz. Erre van egy jó kis trükk. ed 1.1
Akit érdekel privátban szívesen elmondom, de ez már meredek része ennek a témának. -
Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fogyjunk le!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- I7 2600K - RX 580 4Gb - 16Gb DDR3
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Nano Gen 1 2K kijelző / i7 / 1TB SSD / 1kg alatt
- Fujitsu U748 i5-8350 8Gb ram, 256GB SSD win11 számla, garancia
- HP ZBook Fury 15 G7,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,1TB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ráadásúl minden csatorna

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)