- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- Gurulunk, WAZE?!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Aktív témák
-
poli27
veterán
válasz
Degeczi #5392 üzenetére
Akkor még 1x te ugye vidéken lax,én Pesten dolgozom,nem hiszem hogy vidéken ne adnának analógot az iptv mellé!Mivel te azt hangoztatod hogy nem mondja hogy van hozzá, én azt mondom azt se mondja hogy nincs hozzá..... szóval jelentsd be hibára!Amikor bekötötték az iptv-t előtte milyen szolgáltatásotok volt,csak net esetleg?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
jjani72 #5393 üzenetére
igen: az utca túloldala, és a telken belül is messzire van a ház, így összesen 50-60m, és csak a legvégén, a házba érkezés előtt lesz belőle a szokásos vastagságú koax
az első szerelő vissza is ment, amikor meglátta a helyet
mert nem volt nála ilyen vastag kábel, ami ekkora távolságra ajánlatos
-
Degeczi
nagyúr
válasz
jjani72 #5391 üzenetére
Indulok munkába, de gyorsan készítettem egy képet az utca túloldalán lévő villanypóznáról, amin jól látszik ahogy valóban egy szűrőn keresztül kapjuk a jelet (a hülye PH motor fogadta el a képet csak fektetve):
Nem akarom továbbragozni, csak a lényeg: senki ne vegye készpénznek, h kap majd analógot is egy friss bekötésű IPTV mellé!
Nyilvánvalóan nem a szerelő egyéni akciója, h így kötötte, hanem a T-Home adhatja ki így az alvállalkozói felé ahol technikailag ilyen egyszerűen megoldható (pedig kimondottan rákérdeztem nála, van-e valami mód arra, hogy analógot is nézzünk, de még csak célzást sem tett arra, h megoldható másként, tehát nyilván tartott attól, h előveszik érte, ha mégis máshogyan telepíti)
-
jjani72
tag
válasz
Degeczi #5390 üzenetére
Hát könnyen előfordulhat ilyen megoldás. Mondjuk, ahogy nézem nálatok eléggé tele van pakolva a sonder sáv.
Ilyet régi hálózatokon csináltak, ahol max. 600 mega volt a plafon. Ha itt szűrnek akkor azért nem sok marad a digire. A 800 - as hálózatot régebben nem nagyon erőltették, mert ahhoz patent cucc és szerelés kellett, meg nehéz úgy betrimmelgetni a csatornákat, hogy jó esetben az alján és a tetején egyforma legyen a jelszint,
de a mai technikával már biztos lehet tágítani a határokon.
Szerezz egy létrát... -
Degeczi
nagyúr
válasz
jjani72 #5389 üzenetére
És a régi bekötéseket itt sem alakítják át: egy szintén szegedi, de máshol, lakóparkban élő ismerősnél továbbra is van analóg.
Az, hogy mennyire hanyagolják az analógot, abból is látható, h a normál helyén a csatornakiosztás sem elérhető hónapok óta, bár az ÁSZF anyagok között még letölthető.
Ez alapján valóban arról van szó, amit írsz: nálunk 535 Mhz-ig húzódnak az analóg csatornák, az IPTV nyilván fölötte van, nálam pedig egy 500 MHz-es fölüláteresztő szűrőt rakhattak föl, mert visszagondolva a 2 héttel ezelőtti próbára, valóban ezek, az 500 MHz fölött lévő adók jöttek be jól, míg a 470 MHz-re tett Spektrum már használhatatlanul...
-
jjani72
tag
Még szerencse, hogy nálunk az egész fellelhető sávszélt átfogja az analóg adás azaz kb. 100-800 megáig.
Így nálunk legalább két sávszűrő kéne, hogy csak a digitális frekik induljanak be a házba, a kb. 300-600 megás tartomány.Egész sávszűrő fürtök lógnának le a tepről, erős szélnél imádkozni kéne, hogy a sok sávszűrő ne szakítsa ki a tep alját. Gondolom ezt nem kockáztatja meg nálunk a té és nálunk ezért van analóg adás is.
Szegény Szegediek...
Dehát az analóg adásnak már úgy is lőttek, hamarosan mindenhol kikapcs. -
Degeczi
nagyúr
Nem tudom, mit nem értesz abból amit írtam, de akkor szép lassan mégegyszer:
- a hozzászólásod szerint jár analóg csomag az IPTV mellé
- ennek ellenére a nálunk 2 hete létesítetthez nem jár: már szűrt jel érkezik a házba
- a T-Home sem állítja sehol (és az ügyfélszolgálat is ezt erősíti meg), h automatikusan járnaFigyelem: egy pillanatig sem az volt a kérdés, h technikailag lehetséges-e analógot is adni, ha vki fizet azért is! Az nyilvánvaló.
Az eredeti állításod azonban úgy szólt, h "az IPTV mellé kapsz analógot is" - ami az előbbiek tükrében így nem helytálló -
Degeczi
nagyúr
és ugyan mégis milyen alapon lehetne "hibára jelenteni", ha egyszer a T sehol nem vállalja, h adna analógot is az IPTV mellé?!
(az ügyfélszolgálatnál, de persze a létesítő szerelőknél is rákérdeztem: egyértelmű elutasítással)a házba érkező koaxon már nincs ott az analóg jel, csak egy apró töredéke: amiből nyilvánvaló a szándékos szűrés
nálatok talán még nem így van, de Szegeden egyértelműen
-
poli27
veterán
válasz
Degeczi #5373 üzenetére
Ne magyarázd meg nekem mi van ip-tv-hez,mivel pont ezeket (is) kötöm be..... A Koaxban ott van az analóg jel is ,családi iptv-nél 57 csatorna pl....... Te azzal kevered, hogy Augusztus elsejétől iptv létesítése esetén analógot nem építenek ki,csak fizetős munkaként!De ha kérded kiépítik, és ha van lakáshálózatod ingyen rákötik az analógot!Ha neked nincs adás jelentsd be hibára....
-
Degeczi
nagyúr
nem hiszem, h ezt talajszintről, azaz jópár méterről meg lehetne mondani, hiszen egy szűrés nélküli leágazás is pontosan ugyanúgy nézne ki - másrészt tök fölösleges: a tünet teljesen egyértelmű, és más magyarázata nem is lehet, mint a szűrés (a település többi előfizetője felé ugyanezen a kábelen megy az analóg jel, vagyis szűrés nélkül nálunk is lenne)
nem egészen értem, mire gondolsz 3 TV alatt - mindenesetre a T sehol nem vállalja, h analógot is adna az IPTV mellé, így minden további nélkül szűrhetnek (ami a bevétel miatt érdekük is)
szóval akinél van, az örüljön neki, de újaknál már nem szabad arra alapozni, h lesz - hacsak nem olyan a szerelő, h meg lehet dumálni vele (de azt valszeg kevesen vállalják be, hiszen dokumentált, h ki mikor mit szerelt, könnyen lebukhatnak utólag)
-
Degeczi
nagyúr
villanyoszlopra inkább nem mászok, köszi
(egyébként már csak azért is jó lett volna, mert a képcsöves TV-hez nálunk is tökéletesen megfelelt volna az analóg kábel, nem kellene ahhoz is egy második beltérit használni és fizetni - de persze nyilván pontosan ezért kötik mostanában már így)
-
-
-
7prlPower
csendes tag
válasz
djzotya1983 #5368 üzenetére
http://www.speedtest.net/result/2322820673.png
ez kábelnet és megy kettő iptv box, három számitógép, letöltéssel, mit vártok még -
djzotya1983
tag
Az iptv kinyes 2mbitet boxonként,azaz 2 boxnál sima adsl jelnél a 20 megás neted 15-16mbittel fog menni.Ez tuti,mert amikor megy nálunk az iptv a 10 megás net már csak 8.5 és így tovább,ha már 2 box működik akkor csak 6-6.5 megabits/sec.
-
Degeczi
nagyúr
épp ez az, h nem abban jön, hanem a TV felé már 16:9-ként érkezik!
(hogy ez a T-Home adás vagy a Cisco beltéri hülyesége, mindegy: a szolgáltatás jellemzője)a TV ezért nem nagyít bele (azt csak 4:3 formátumban kapott anyag esetén teszi meg magától), a beltéri nem tud csatornánkénti zoomot megjegyezni, kézzel pedig a fene se fog csatornaváltások után nagyítgatni - marad a bélyegkép a képernyő közepén, vagy a fixen széthúzott...
-
Degeczi
nagyúr
hullámzó víz valóban enyhén (bár a nagy fölbontás miatt nem túl zavaróan) betesz még a HD-s MindigTV-nek is, IPTV-n azonban még a kisebb felületű mozgás is tud durván kockásodni, ez pl. az említett F1 közvetítés autói
analóg kábelem rég nincsen összehasonlításra, de pl. a UPC Direct lényegesen jobb minőségű volt - persze szintén kockásodásra hajlamosan, de sokkal kevésbé (és ott tudták kezelni a 4:3 csatornákat is, ami szintén kifog a T-Home-on)
-
blg
senior tag
szerintem teljesen jó az IPTV képe
nagyon sok mozgásnál pl. sok, mozgó víz a képernyőn, pl. vizilabda, vagy kajak-kenu közelről - valóban bekockásodik, de olyankor a MindigTV-ről vett M1/2HD is kockás sajnos. Vagy amikor sok villogó fény van, meg esetleg még konfettiket is szórnak - pl. tehetségkutató műsorok, akkor is be szokott kockásodni.
T.Home analóg kábelTV-hez képest nálam még az 51 centis CRT tévén is láthatóan jobb az IPTV képe.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
dr.bubo #5358 üzenetére
meglepne, ha másnál nem lenne ilyen...
ahol eddig láttam T-Home IPTV-t (rajtunk kívül 2 másik helyen, a város teljesen más pontjain), ugyanolyan ratyi volt (persze nem HD csatornáról van szó)
szerintem ez inkább olyan, h zavar-e vkit, föltűnik-e egyáltalán
ezért fontos személyesen megnézni -
dr.bubo
őstag
Miért választod a digi helyett a a t-home IPTV-t? Milyen pluszt vársz tőle, hiszen a digivel is lehet digitális és HD csatornákat fogni. T-home-nál esetleg a felvevős box az előny. A t-home IPTV képminősége szerintem jó, de a digi digitális és HD minőségével sincs gond.
Nekem IPTV-m van, nincs gond vele, a net is hozza sebességet mindig (25/5 kábelnet).Degeczi: Nálad minden csatornán kockásodik a kép? Mert akkor valami gond van nálad.
-
Degeczi
nagyúr
kb. olyasmi mint egy rossz youtube videó...
amíg nagyjából statikus a kép, az természetesen jó, amint azonban mozgás van rajta, elképesztően kockásodik
analóg TV-n is elég zavaróan, LCD-n aztán végképp
de mindenképpen nézd meg magad
nekem éppen az volt a szempont, h gyerekeknek mesékhez tökmindegy, vagy híradóknál sem számít - filmet meg úgysem ezen nézünk, mondjuk a F1 pedig a MindigTV-n is jön HD-ben, jó minőségben (na az pl. rémálom IPTV-n, ahogy a LEGO autók köröznek)
-
dcness
csendes tag
-
-
válasz
Degeczi #5348 üzenetére
nekem van digi elérhetőség is, de abból a tv szolgáltatásból inkább nem kérek, jobb az iptv!
a net terén sincs problémám, a digi előfizetők többet panaszkodnak, hogy a kábeltelefont ne is említsem, az ritka pocsék a digi esetében!
csak elvből ugranék át digi szolgáltatásra, ha a t-sek ismét felbosszantanának, mert az ügyintézés és a hozzáállás itt is pocsék! -
dcness
csendes tag
Sziasztok!
Kispesten lakom jelenleg Digi-s vagyok(net LANos+tv). Gondoltam hogy magamnak a fő szobába beköttetném az ip tv + a netet a t-hometól. Az megvalósítható hogy a digis netet lemondom a kábel tv-t meghagyom (a másik 2 szobába jó az is nem kellene külön set top box ugyebár). Vagy ha leszerződök a t-home-mal akkor nem lehet digi-s kábel tv-m? A t-home netet routerrel wifin széttudom szórni a lakásban? A válaszokat illetve az esetleges ötleteket, tanácsokat előre is köszönöm.
-
Adama123
aktív tag
Januártól érvényes változások a csatornakínálatban:
IPTV alap, családi, extra:
Új csatorna: Super TV2
Áthelyzés Családiból Alapba: SportKlubIPTV Családi, Extra:
Új csatorna: DoQ, Filmbox
Kikerülő csatornák: Travel, Hálózat TV, Filmbox PlusHD: új csatorna: AXN HD
Speak: Családiból Speak-be: Sat1, Speak-ből Családiba: ZDFMovie: új csatornák: MGM, Sundance. Kikerülő: Viasat Explorer, Viasat History
Movie mix: Kikerül: Filmbox Plus, Új csatorna: Filmbox
World mix: Új csatorna: DoQ
News mix: Kikerül: Hálózat TV
HD-ből Filmbox-ba: Filmbox HD
Lifestyle mix: új csatorna: Super TV2, kikerül: Travel -
Degeczi
nagyúr
válasz
Johnny0004 #5338 üzenetére
inkább a fordítottja lehetne, hiszen nyilván az IPTV kap nagyobb prioritást, az vehetne le a netből ha gond van (de persze a garantált sebességet akkor is meg kell hagynia)
másrészt pont attól olyan ratyi az IPTV képminősége, hogy nem nagy sávszélességet kap
anomália persze előfordulhat, valamelyik fórumon írtak róla, h erős torrentezés közben a telefon hangja is kimaradozott, de annak sem szabadna megtörténnie (rémlik, tán router beállításhoz is volt köze, mintha a tűzfala okozta volna, de már nem biztos)
-
wmati
addikt
válasz
Johnny0004 #5338 üzenetére
jól gondolod nem zavarja,
-
wmati
addikt
válasz
Johnny0004 #5336 üzenetére
igen állandó letöltésnek számít, igen kért csomag meg lesz ha megy iptv ha nem iptv kérsz egy internet csomagot pl 20 mega kapsz még plusz sávszélt amit csak az iptv használhat
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Johnny0004 #5332 üzenetére
publikus felülete nincsen, de elvileg bármelyiken bekapcsolható, T-sen is
(mondjuk én sem próbáltam, nincs vele különösebb gondom - de érthető, ha vki nem szereti a megkötéseit) -
wmati
addikt
válasz
Johnny0004 #5332 üzenetére
T-home on tuti nincs szerintem nem is kell
Igen a switch kb olyan mint egy elosztó
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Johnny0004 #5328 üzenetére
persze: a Cisco alapban 192.168.0.x hálózatot ad a 4 lan portjára (ide egy normál eszközként csatlakozik a router wan portja), a routerét meg mondjuk 192.168.1.x-re állítod, ha nem kell egymás között kommunikálniuk a két hálón lévő eszközöknek
ha kell, akkor valóban elég egy switch, ami a Cisco hálózatát osztja tovább
(vagy persze a routeren is egy lan portba dugod a kábelmodem felől érkező kábelt - de akkor switch-ként használod, azért fölösleges a router)a router igazán akkor szempont, ha már amúgyis van egy bevált, behangolt (pl. gépenként limitált sávszélességű) konfiguráció, amin nem akarsz változtatni
egyébként használható a Cisco is, bár sok minden nem konfigurálható rajta sajnos (pl. fixen 5 perc a kapcsolatok timeout-ja, ezért a kliens programokban érdemes bekapcsolni vmi keep-alive-ot) - van, aki ezért használ routert, a Cisco-t pedig bridge módba állítja
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Johnny0004 #5326 üzenetére
ráköthetsz, persze
egyszerűen statikusra állíthatod azon a netkapcsolatot, hiszen a Cisco modem intézi -
Johnny0004
tag
Mindenesetre a net az nagyon jó, 20M-s lett, előtte csupasz dsl volt 5M, azzal sokat szenvedtem, havonta elromlott. Ez most eddig legalábbis nagyon gyors, és megbízható, 3 gép megy róla, remélem így marad.
Még azt kérdezném: ezzel a ciscoval meg lehet oldani, hogy rákössek egy routert, mert olvasgattam a neten, de nekem eddig nem sikerült, mondjuk közben visszaadtam a kölcsön routert, jó ez is végül is, csak még egy lan csati kéne a media lejátszónak, vagy wifivel kell megoldanom. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Johnny0004 #5323 üzenetére
az
-
wmati
addikt
válasz
Johnny0004 #5323 üzenetére
nekem igen, de ez eltérö
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Johnny0004 #5319 üzenetére
persze, már csak a wifi, a router és a telefon miatt is megy a modem folyamatosan
a beltéri asszem olyan 15W körül van, ami ugyan nem vészes, de a folyamatos működés miatt havonta pár száz Ft már az is
(igen, én is egy TV állvány oldalába tekertem csavarokat, oda akasztottam állítva a modemet. Így valóban jól szellőzik)
-
wmati
addikt
válasz
Johnny0004 #5320 üzenetére
Igen a boxot teljesen áramtalanítom fogyasztás miatt amikor senki nincs otthon minek menjen , modem 0-24 be megy, am ha felálítod a modemet akkor nem melegszik annyira
-
wmati
addikt
válasz
Johnny0004 #5316 üzenetére
én modemet bekapcsolva hagyom de boxot nem, kikapcsolhatsz mindent de akkor számolj azzal hogy több perc mire bekapcsol minden, ha próba hónapban vagy még akkor lemondhatod
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Johnny0004 #5314 üzenetére
azt tényleg nem szabadna, jelentsd be a hibát
IPTV inkább csak azért éri meg, mert sokat lehet spórolni ha egy csomagban fizeted a netet, telefont és TV-t - filmet úgysem azon akar nézni az ember, gyerekeknek meg általában jó az is
de nézd meg szerződésben, hátha lemondhatod 30 napon belül következmények nélkül
szerk: nincs különösebb hátránya, és valszeg egyszerre is rákötheted a TV-re SCART-on és HDMI-n - aztán ha mégis vmi olyat használnál a beltérin, amihez kell a részletes kép, elég a TV-n a HDMI-re kapcsolni, a beltérin pedig nagyobb fölbontásra
igen, sajnos készenléti állapotban is ugyanúgy dolgozik: éppen ki lehet kapcsolni teljesen is, de onnan több perc, mire beindul
-
Johnny0004
tag
Akkor ha AV-ról használom semmi hátránya nem lesz?
Ja és még egy kérdés, a modem-routert, és a sboxot lehet mindig bekapcsolva hagyni, mert jó forró mind a kettő, nem szívesen hagyom úgy a lakásban?
Érdekes, hogy a box is készenlétben olyan forró, mint bekapcsolva, nem tetszik az egész. -
wmati
addikt
válasz
Johnny0004 #5314 üzenetére
kép megálás nem természetes
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Johnny0004 #5312 üzenetére
a TV-d fölbontása miatt világít - azt nem kérdeznéd, ha tényleg HD lenne a műsor, azonnal észrevennéd
gyakran tényleg előfordul, hogy a TV szebben skálázza föl a rossz fölbontású anyagot analóg bemenetről, mint a külső műsorforrás
de persze ha előfizetsz valóban HD csatornára, vagy használod a beltéri egyéb lehetőségeit (pl. böngészés), akkor mégis érdemes HDMI-n keresztül nézni, hiszen csak úgy van nagy fölbontásmondjuk az IPTV nálunk amúgysem a minőségről szól sajnos
igen, a csatornák tényleg elég halkan jönnek, ez különösen akkor vehető észre, ha menüben engedélyezed a rendszerhangokat - mert azok meg elég hangosak, és nem állíthatóan, így gyakorlatilag használhatatlanok
-
Johnny0004
tag
Sziasztok!
Nekem is most lett iptv-m, sajna főleg hétvégeken néha megáll a kép.
Ez az egyik problémám, a másik az, hogy nem értem, hogy HDMI-n ugyan jobb a felbontás, de a kép láthatóan fakóbb, életlenebb, mint AV-n, akárhogy állítgatom, a hang meg nagyon halk.
Nagyon kezd idegesíteni. Miért van ez így?
És még egy dolog, a beltérin világít a HD LED, de az csak azért, mert például 1080-ra állítottam a menüben a tv-t, vagy valóban HD az adás? -
dr.bubo
őstag
válasz
djzotya1983 #5308 üzenetére
-
Luissimo
veterán
válasz
djzotya1983 #5308 üzenetére
hogyhogy üresen ?
akkoris, ha rögzítéses előfizetésed van?doktor bubohoz, az előző poszthoz: most látom, hogy sajtohubás a posztom, SPOILEREK KÖZÉ :-) ,ezt akartam írni, de a mobilbillentyűzet ördögének keze betette a lábát. sorry :-)
-
djzotya1983
tag
Sajna csak csupaszon adnak most iptv-hez st boxokat,nincs bennük tárhely..
-
törölt tag
válasz
reechyke #5299 üzenetére
T-s fórumon már válaszoltunk
, hogy a Cisco ISB 6030MT-A 320 GB méretű merevlemezt tartalmaz.
Ami a T-Home weboldalán van az nem friss infó,ne vedd figyelembe az egy ősrégi box-ra vonatkozott.
Egyébként a szellőző nyílásokon bekukucskálva leolvasható a pontos típusa, mérete.
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Könyvajánló
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Apple Watch Series 10 46mm Jet Black Al Black SB M/L GPS, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch Series 10 46mm Jet Black Al Black SB M/L GPS, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11