- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Aktív témák
-
wmati
addikt
válasz
csemberlen #5243 üzenetére
most indult még csak el a tv csatorna és a be kell még állítaniuk mind a T-home nak mind a rtl klubnak
-
törölt tag
válasz
csemberlen #5240 üzenetére
Pedig megy, sőt már délelőtt ment rajta promo anyag.
-
wmati
addikt
válasz
csemberlen #5240 üzenetére
mindent indíts újra
-
wmati
addikt
válasz
csemberlen #5238 üzenetére
ászf be megtalálsz mindent
-
wwhy
veterán
válasz
csemberlen #5231 üzenetére
nálam a 118-as csatornán, de egyelőre csak függőleges színes csíkok formájában
-
vtechun
veterán
válasz
A reflektor tv helyen van nalam, gondolom masnal is
-
wmati
addikt
válasz
Elméletileg 21 helyen lessz
-
Gedeon31
addikt
válasz
csemberlen #5144 üzenetére
Nálam sehol pedig jött róla üzenet is a tv-re.
Megvan végre.
Tényleg sokkal jobb a minősége
-
vtechun
veterán
válasz
csemberlen #5144 üzenetére
ennyi
-
blg
senior tag
válasz
csemberlen #5141 üzenetére
ha koaxon vagy, akkor lehet, hogy a kábelen még jön a digitális kábelTV (DVB-C). ha igen, akkor lehet, hogy jön rajta az m1-m2HD (nem minden területen, de pl. Budapesten igen). És ha a tévédben van DVB-C tuner, akkor a tévén be tudod hangolni ezeket a csatornákat, és nézheted, mert most nem kódolt
nálam működik -
törölt tag
válasz
csemberlen #5139 üzenetére
LOL Ügyintéző összekeverte más Tv-s szolgáltatással pl sat tv meg digitális kábel tv-n nem minden box HD képes. IPTV meg mindegyik az.
4x ki-be kapcsolás = a factory resettel.
Min kapod az IPTV-t? dsl/vdsl/kábel/optika? HD streamed van?
Még ezt próbáld meg:
Menü - Beállítások - Televízió - Csatornák Testreszabása és itt nézd végig,lehet hogy ott van csak nincs bepipálva és így nem jelenik meg.
-
csemberlen
őstag
válasz
csemberlen #5137 üzenetére
naszóval, ügyintéző szerint ehhez HD képes beltéri kell!
ezek megörültek, akinek nincs hd csomagja annk ilyen beltérije sincs
4*ki-be kapcsot ajánlott, és akkor van esély hogyujratölti a szoftvert, és a 16-os csatornán lesz valami -
törölt tag
válasz
csemberlen #5137 üzenetére
A Magyar Televízió kísérleti 3D adása.
-
törölt tag
válasz
csemberlen #5135 üzenetére
Box újraindítás után sem?
-
Nevil2
tag
válasz
csemberlen #5112 üzenetére
A csúszás abból adódik, hogy a port.hu műsorújságját használja az IPTV, így ha ott rosszak az adatok, a felvétel is csúszik.
-
válasz
csemberlen #5110 üzenetére
új fevétel beállítása -> csatorna és időpont beállítása!
néhány perces csúszás előfordul(hat), de nagyobb eltérés azért nem jellemző. -
dobobazsy
őstag
válasz
csemberlen #5108 üzenetére
manuális időpontot is be lehet állítani, ha elkezded hamarabb, akkor nem marad le az eleje. szerintem máshogy nem lehet megoldani.
-
maross
nagyúr
válasz
csemberlen #5065 üzenetére
Nalam is adsl, de az hamarabb lett bekotve. Nem tudom ez valtoztat e valamit. Elottunk lakoknak kabelen jott a net is tv is, de kihuztak uj kabelt a tv-nek, azt mondtak a regi nem alkalmas ra.
-
maross
nagyúr
válasz
csemberlen #5063 üzenetére
18ker, szemeretelep. Ok, be fogom probalni, hazaerek meg egyszer meggyozodom rola, hogy ma este is mosottfos e a kep, es felhivom oket. Adoleptetesnel nincs kulonosebb gond, kb fel-1 masodperc es atkapcsol, nem kulonosebben zavaro. A kep egybol "jo", mar amennyire jo szokott lenni.
blg: koszi, mar csak egy drotot vagy antennat kene szereznem
.
-
törölt tag
válasz
csemberlen #5049 üzenetére
Hát a Duna HD aligha, az nincs is a kínálatban. Meg mi az,hogy ugyan azon a csatornán?
-
Adama123
aktív tag
válasz
csemberlen #5023 üzenetére
Nálam megy.
-
Pap Wiktor
csendes tag
válasz
csemberlen #4978 üzenetére
Ezt én is megerősítem!Áprilisban volt egy karbantartás a XVIII. kerületben is és azóta hibátlanul megy!Sem fagyás sem akadozás nincs!Remélem ez így is marad és majd csak felfele kúszik a minőség
-
dr.bubo
őstag
válasz
csemberlen #4833 üzenetére
Lehet. Nálam, amikor sz@rakodott a szolgáltatás, kijött a szerelő és kint az oszlopokon megnézte az erősítőket, méregetett valamit és cserélte a csatlakozókat.
-
blg
senior tag
válasz
csemberlen #4486 üzenetére
semmi baja nincs a T-Home-nak, minden csatornát olyan képarányban sugároz, ahogy azt a csatorna adja. Pontosan ugyanazok az adók 16:9-esek, mint a UPC-nél.
-
AttiMM
csendes tag
válasz
csemberlen #4482 üzenetére
Ismét nagyon köszönöm az ötleteket, segíteni akarást - ritka jó társaság van itt, úgy látom...!
Sajnos, nincs áttörés az ügyben. A TV 16:9-en áll (az általam említett Just Scan erre áll, hiszen a stb 1080i-je ezt adja).
Arra kezdek rájönni, hogy azok a csatornák, ahol a leírt jelenséget tapasztalom (Film+, Discovery, NatGeo, Viasat6, stb.) NEM 16:9-ben ad, hanem 4:3-ban. Ez a reklámokon látszik, ott pontosan ez az arány látható: két oldalon fekete sávval. A filmjeik viszont többnyire 16:9-esek, amit úgy oldanak meg, hogy már nem csak két oldalon, hanem alul-felül is levágnak, tehát ott is fekete csík van (de pl. a Discovery logó már nagyrészt a feketén van).Érthetetlen, hogy ezek a csatornák miért 4:3-ban adnak, annak ellenére, hogy a filmjeik szerintem mind 16:9-esek. Kíváncsi lennék, hogy adnak ezek más szolgáltatónál? Nem tudja valaki megnézni?
Ettől még ott a kérdés, hogy lehet megoldani, hogy teljes képernyőn lássam? Hát erre nem jutottam megoldásra. A stb nagyítás funkciója nem tökéletes: egyrészt ahogy mondtam, túlnyomórészt lefelé nagyít, tehát már a Nagyítás1-nél is eléri alul az alját, Nagyítás3-nál pedig már erősen levág aul, de még mindig ott a fekete csík a tetején (benne a Discovery logó egy részével!), és hát nem tudja teljesen széthúzni a két oldalon sem, ott is marad fekete csík. De mondjátok, hogy ezt Ti nem tapasztaljátok.
Ha a TV-n próbálok zoom-olni, az sem OK: az LG-nél két lépcsős, de már túl sokat nagyít, így lemarad a film széle.(A Nyújtott arány szerintem használhatatlan: igaz, szétviszi két oldalt, viszont erősen torzít is: a kör nem kör, hanem ellipszis).
Szerintem végiggondoltuk a lehetőségeket. Szerintem az alapvető probléma az, hogy még mindig vannak csatornák, melyek 4:3-ban sugároznak, és azon próbálnak meg szélesvásznú filmeket adni: ez nagyon lebutítja a rendszert.
Szerintetek? -
xyzxyz
csendes tag
válasz
csemberlen #4466 üzenetére
Na, ma megoldódott a probléma.
Több hibajegy felvétele után, meg, hogy most már kijavítottak valami adatbázis hibát tuti minden még mindig nem volt jó a filmbosplusos elérésem a NET felől.
Reggel megrendeltem a fimbox minicsomagot. Pár perc alatt rendben is volt működött.
Viszont ugyanúgy a 3+ csatornából 2 nem érhető el a NETről.
Megint ügyfsz. 34+tizenvalahány perc zenehallgatás (már belégett a dobhártyámba a Thome dallama) után egy meglepően korrekt, értelmes műszakist kaptam a vonalba. Megértette mi a baj kért egy jelszót, hogy beléphessen a boxomra NETről, majd talán 1 óra múlva már működött is minden. Szóval megelégedés.
Ja, közben volt egy NET lassulásom gyakorlatilag 0 környékére, azt is megoldották másnap reggelre annak ellenére, hogy hibabejelentéskor egy elborzasztó 72órát kaptam.
Tök korrektül kapom az SMSeket a hívásokat, mindent, hogy épp mit csinálnak próbálnak javítani. Konkrétan meg vagyok elégedve.
Egyenlőre új előfizető vagyok a 30napos próbaidőm töltöm azért is voltam kihegyezve ezekre a hibákra. Megoldották. Remélem továbbra is meg leszek elégedve.
Közben beszéltem ismerőssel aki szintén T-s és csak szidja-szidja őket, sorolja nekem a hibákat.
Mondom hívtad az ügyfsz., mondtad nekik is? Gondoltam igen és leszarták, elhajtották.
Azt mondja, nem hívta, otthagyja őket a p..ba.
Hát lehet ezt így? -
xyzxyz
csendes tag
válasz
csemberlen #4462 üzenetére
Ma hívtam a 1412-t. Nem túlzok, hogyha azt mondom, hogy több mint egy órát hallgattam a zenét, de kitartó vagyok.
Csináltak mindent, újraindítást frissítést komplett beállítások törlését, tényleg mindent. Majd jött a feladás. Nincs megoldás. Az IPTV-s szakkolléga nem látja a rendszerén a Filboxplusszomat.
Most is maradt a hiba. NET-es sorbarendezéskor egyszerűen nem hajlandó rászinkronizálni a TVre kizárólag ezt az egy csatornát. Minden más első blikkre tökéletes. Ha a TV-n átsorolom emberi helyre, akkor szinkronizáláskor a két kis ablakban szintén nem látom a Fimboxplusszot. Minden mást ide-oda tökéletesen tudok pakolgatni.
Ezzel párhuzamosan -gondolom azért, mert nem látja a NETes felület szintén ezt a csatornát- nem tudok felvételt rögzíteni a NETes felületen, de csakis ezen a csatornán. Minden más csatornát simán rögzít, ütközéseket jelzi, stb.
A TVről programozva tudok mindent rendben csinálni ezzel a csatornával is.
Misztikus hiba, nagyon idegesít. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
csemberlen #4280 üzenetére
Kb egy éve kötötték be,de eddig szinte nem használtam...A beállításon szinte nincs mit állítani: A TV-m full HD-s,a STB pedig 1080i-re van állítva...és HDMI kábellel vannak összekötve...
A kilences alatti gomb bevált
,de a képminőség továbbra is az analóg adáséval egyenlő....
,köszönő viszonyba sincs a digitálissal...,de megkérdezem: nem lehet hogy az analóg adás coax kábel helyett most utp kábelen jön???
T-genyóékról simán el tudom képzelni ,hogy megteszik... -
Luissimo
veterán
válasz
csemberlen #4254 üzenetére
azér a torrentfarmodat kapcsold ki, na tévéznél :-) :-)
nekem is kockásodik esténként, de nemmindig és asszem csakcsak sávszélesség probléma ez.
néha a boxra rögzített műsort nézve is darabosodika felvett anyag.eztazért kikék küszöbölni, mert eghébként elégedett vagyok a képminőségével :-) :-)
-
MY2K
aktív tag
válasz
csemberlen #4254 üzenetére
Akkor ma kevesen tv-znek
-
MY2K
aktív tag
válasz
csemberlen #4238 üzenetére
Ha rezen kapod akkor valami hiba van a vonalon. Add le hibára, kötelesek kivizsgálni.
Nekem is rezen jön és nem akad főműsoridőben. Ez nem mobilnet hogy minél többen vannak egy tornyon annál lassabb. Az IPTV-nek fix sávszélessége van nem befolyásolja hányan tv-znek egy időben -
vtechun
veterán
válasz
csemberlen #4246 üzenetére
gondolom inkább arra értette, hogy a világon először itt megy ilyen iptv ED3 kábelhálózaton - ehhez képest nem is rosszul, csak gondolom némiképp kellene valahogy a terhelés elosztáson módosítani
-
vtechun
veterán
válasz
csemberlen #4240 üzenetére
Hat nalam nem akadozik sose (dsl alapu), pedig meg 10 mbitet sem bir a vonalam, szoval nalad inkabb a kabelhalozatban lehet a problema. Azt, hogy erted, hogy ez a fajta kodolas sehol mashol nem mukodik ?
-
Huroq
senior tag
válasz
csemberlen #4240 üzenetére
Ahogy mondod :/
-
Huroq
senior tag
válasz
csemberlen #4238 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék.... ( bár már kaptam rá választ)
-
fatallerror
addikt
válasz
csemberlen #4186 üzenetére
ugyanott fog jönni ahol eddig, coaxon :] mi csaba újtelepiek vagyunk, családi házasok :]
-
Dyrtyho
őstag
válasz
csemberlen #4107 üzenetére
Nekünk IP Tv-nk van,és nincs vele probléma....
-
Tigi
őstag
válasz
csemberlen #4096 üzenetére
Hát fogom is őket hívogatni.
Max. 1 hónapon belül visszamondom.Még egy kérdés:
1.5 hónap múlva a DSL is lejár és akkor 15M-ás kábel net-re váltok.
Mennyire fogják egymást zavarni az IPTV-vel? -
jegenye77
addikt
válasz
csemberlen #4089 üzenetére
Ja,hogy nem e-mailben jött a válasz!
Akkor a póstást kell várnom. -
jegenye77
addikt
válasz
csemberlen #4087 üzenetére
Hova írtál nekik?
Mert az én e-mail-emre nem jött válasz. -
Szokenesz
senior tag
válasz
csemberlen #4017 üzenetére
Hát én ahogy olvasgatom a forumokat és aki panaszkodik az IPTV-re azok inkább kábelnetesek, hiába az a moderenebb, jobb, gyorsabb. De ha egyszer a T nem fejleszt kellő ütemben és leterhelődik a hálózat, akkor cseszheti a jó kábelnetes technológiát.
Hát itt nem hiszem, hogy sok IPTV-s lenne sőőt kb. senki szerintem. Úgy, hogy attól hogy sokan leszünk rajta, nem kell félni.svwilly:
A T még húz ki újabb kábelhálózatokat a DSL mellé? Nem csak az optikai hálózatára költ már? -
svwilly
csendes tag
válasz
csemberlen #4017 üzenetére
A kábelből kifogják venni az analógokat akkor50% felszabadul.Bár a Téhony ED3ma 8csatornán 100MHzen belül tudja a 80megás sávszélt és mellete a három IP Tv streamet.1csatornán is lazán megy a 25mega
-
Szokenesz
senior tag
válasz
csemberlen #4011 üzenetére
Szerintem azért, ez nem teljesen igaz, hogy nagyon kiforratlan technoligia, egyszerűen inkább a kábelnetüknek hol van szabad kapacitása hol nincs, amelyik területen van ott tökéletes, ahol nincs ott van a szívás..
pl.: nálunk régi dsl vonal van és mégis tökéletes fél éve 2 TV-n is és még mellé 5Mbites net is majd 2 km-re a központtól. -
jegenye77
addikt
válasz
csemberlen #3996 üzenetére
Volt olyan,hogy kaptam 2db 900Ft-os csekket!Mire?
Megkérdeztem,de ezt se tudják megmondani.Akkor mit tudnak?Hóba lyukat pisálni?
Azt mondja az biztos telefon számla.Ja!Még soha nem volt rákötve vezetékes telefon.
Megkérdezem,hogy mennyit kell fizetnem ha hűségidő közben ki akarok lépni,és tipli innen. -
JoHnni
senior tag
válasz
csemberlen #3952 üzenetére
Nekem jó lett volna a hagyományos digitális kábelt tv, de két boxxal már nem értékesítik
-
válasz
csemberlen #3954 üzenetére
nem feltétlenül, de inkább nem megyek bele, gondolj és olvass csak azt, amit akarsz...
ahol amúgy is pocsék a hálózat, ott jelentkezhetnek iptv problémák (is), de alapban nem az iptv technológiájával van baj!
caps lock?Blaise; próbáld újra felszinkronizáltatni!
-
válasz
csemberlen #3952 üzenetére
ügyes szerelő lehetett...
-
vtechun
veterán
válasz
csemberlen #3828 üzenetére
mindig annyi, csak a fórumtársnak egyéni akciója van
-
SANKADI
aktív tag
válasz
csemberlen #3739 üzenetére
Egyszerűen leírva:
Amikor elkezdesz nézni egy csatornát, azt rögzíti, ha kéred, ha nem. Tehát ha megállítod, egészen addig vissza tudod tekerni, amikor elkezdted nézni. Ha közben ide-oda ugrálsz, akkor annyi, nem tudod visszatekerni, csak addig, amikor visszaváltottál. Persze ha indítottál egy felvételt, akkor vissza tudod tekerni a felvétel kezdetéig.
Ügyes dolog, ha például elejétől nézel egy filmet (közben nem váltottál csatornát), és nem visszatekerni, hanem felvenni karod, és indítasz egy felvételt, akkor elejétől felveszi. Utána már válthatsz, persze a két darab stream erejéig. (Ha két különböző csatornát rögzítesz, nem tudsz nézni egy harmadikat, csak valamelyik rögzítettet.) -
SANKADI
aktív tag
válasz
csemberlen #3741 üzenetére
Nem egészen úgy működik. Az STB-nek van egy sorozatszáma, ami alapján a központi server be tudja azonosítani, ezt kell a neten összerendeli egy belépési jelszóval, onnantól kezdve neten, vagy akár egy HTLM képes telefonon lehet szerkeszteni a kedvenceket, vagy felvételt beprogramozni, vagy akár törölni.
Nagy valószínűséggel ezek az adatok nem is (csak) az otthoni BOX-on, hanem a serveren (is) vannak tárolva, azért olyan egyszerű az elérése. -
válasz
csemberlen #3739 üzenetére
csak azt lehet visszatekerni, amit nézel, vagy aminek folyik a rögzítése, illetve amit korábban rögzítettél! ami viszont jó, hogy távolról neten is beállítható felvétel!
a reklámokat semmi sem szűri ki, ennek gondolom anyagi érdekeltsége van... -
válasz
csemberlen #3737 üzenetére
igen, felvevős! a hgw nem igényel távirányítást! a(z) stb mellé adott távirányítóra ráprogramoztam a tv készüléket is, és csak azt használom! (mondjuk összesen azért négy távirányító van kéznél...
)
-
válasz
csemberlen #3735 üzenetére
ha net nincs is, a hgw egyik lan csatijából megy utp kábel a(z) stb felé!
a legjobb a hdmi csatlakozás, de a(z) stb típusának függvénye, hogy adott mellé hdmi kábel, vagy sem! nekem például cisco epc3825 és cisco isb6030(mt) eszközök vannak, és adott volt a hdmi és a scart kábel is, illetve a két eszköz közé az utp kábel is! mondjuk szerintem csak a hdmi kérdéses, a többi alapban jár! -
válasz
csemberlen #3733 üzenetére
a home gateway egy modem + wifi router mindnes kombó; vezeték nélküli helyi átjáró!
a hgw koaxiális bemenettel rendelkezik, abból már az stb irányába csak utp kábel megy, illetve a maradék lan kimeneteken és wifi hálózaton net/helyi hálózat pc/noti/mobiltelefon irányába! a hgw előtt osztják el az analóg koaxiális jelet a tv(k) számára, illetve biztonsági okoból - ha elmegy a net - az a tv készülék is kap analóg koaxiális jelet, ami amúgy a(z) stb irányából más módon (hdmi, scart, rca) kapja a - digitális - jelet!
több esetlegesen kényelmetlen tényező; a(z) stb és a hozzá csatlakoztatott tv készülék távolságát lekorlátozza az összekötés módja; hdmi, scart vagy rca + koaxiális kábel! a hgw és a(z) stb közötti távolságnál a hgw felé oda irányban csak koaxiális kábel megy, kifelé meg csak utp kábelek; a(z) stb és az esetlegesen utp kábellel csatlakoztatott munkaállomásokhoz!
arányosan elrendezhető nálad a fenti felállás? -
dr.bubo
őstag
válasz
csemberlen #3729 üzenetére
Ha kábeltv-s területen élsz, és a hálozat ED3-as, akkor koaxon fog menni a z IPTV. Lesz egy elosztó, ami két felé ossza a koaxon jövő jelet, digitálisra és analógra. A digitális megy a HGW-be és onnan a STB-be ill., ha neted is van, akkor a pc-be is. Az analóg jelet pedig a másik ágon több tv-hez eljuttathatod, azokat a csatornákat nézheted, amit a t-home ad az analóg csomagban.
Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Milyen légkondit a lakásba?
- One mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest