Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#46451) inf3rno válasza hcl (#46448) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Vendég hálózathoz esetleg meg lehet adni, csak ha bármi visszaélést csinál, akkor a te IP címed lesz naplózva.

Buliban hasznos! =]

(#46452) hcl válasza elder troll (#46449) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Openwrt-n most is lehet bármin (és már családi szinten is csak Openwrt-s routerek vannak), de paranoidabb vagyok ennél :D (Pedig amúgy meg kispályás.)

@inf3rno : Ezért :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#46453) hzsolee válasza Fred23 (#46445) üzenetére


hzsolee
őstag

Hát én simán...meg behívtam volna még egy felesre is. Meg ha már bejött megcsinálhatná a zasszonyt is, mer' nekem nincs kedvem.
Basszus miket gondolnak az emberek... :U

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#46454) Tom5


Tom5
addikt

Hol tudok Fehérváron PS5 játékot venni? Úgy, hogy bemegyek és van. Last Of Us Part 1 érdekelne. Full nem vagyok képbe milyen boltok vannak még és mik zártak be.

(#46455) Fred23 válasza hzsolee (#46453) üzenetére


Fred23
nagyúr

:DD

hcl: Igen, tippre fingja se volt róla, hogy ezzel én mennyit kockáztatnék.

(#46456) fant0mi válasza Tom5 (#46454) üzenetére


fant0mi
addikt

Alba Game Sütő utca. Ikonzol József utca. Bestbyte a balatoni úti Intersparnál.

[ Szerkesztve ]

(#46457) Tom5 válasza fant0mi (#46456) üzenetére


Tom5
addikt

:R

(#46458) Dare2Live válasza Fred23 (#46445) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

23:45kor becsöngetni akárkihez hacsak nem élethalál, mentő, ég a lakás... durva dolog.
+az a fura benne, hogy magamból kiindulva akinek fontos a net annak van backup. Nálam van vezetékes backupnak meg van céges mobil net pollra megy 30giga/hónál még nem szóltak meg backup2nek privát mobil ami 8GB/hó mindezt 3000Ft/hóért.
Holnap is lesz áramszünet 9től majd dolgozok mobilról...

Ettől még ha nagyon megindokolja lehet csináltam volna egy guestet... bár jut eszembe vodas routert kaptam aminek nem tudom a jelszavát és így routert se kötöttem utána 99% meg se tudnám csinálni.

szerk: aki bűnözni akar az nem kér netet. Odamegy MCDonalds... mellé és felcsatlakozik.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#46459) hcl válasza Dare2Live (#46458) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Neki sztem nem fontos, csak elment, és nem volt kedve várni :D

Mutogatni való hater díszpinty

(#46460) gabyka válasza hcl (#46459) üzenetére


gabyka
aktív tag

Ezt hívják úgy: "Igazi kötsög..."

(#46461) Fred23 válasza Dare2Live (#46458) üzenetére


Fred23
nagyúr

Több szomszédnak mondtam már, hogy éjfél körül általában még aktív vagyok, akár el is terjedhetett, illetve ez a késői kopogós rész számomra tényleg nem is volt különösebben zavaró.
Viszont nem a barátom, nem is akarok közelebbi kapcsolatba kerülni vele, szóval nem fogok a kedvére tenni a privát szférámat is érintő dolgokban. Ami azt illeti, remélhetőleg lesz olyan szerencsém, hogy legközelebb kimaradok a merítéséből, máshoz fordul majd helyettem a problémáival. Egyszer segítettem neki valamit felcipelni a lakásuk elé, talán ezzel bátorítottam fel.

Simán lehet az is, hogy a felesége vagy valamelyik haverja kérte, hogy próbálkozzon, lakik (vagy lakott) a házban például egy hajléktalan is illegálisan, az se kizárt, hogy vele is jóban van. Csövesek ingyenes netszolgáltatója biztosan nem szeretnék lenni.

/Egyszer kiírta valaki liftbe, hogy a tetőre vezető részen éldegél egy csöves; kíváncsiságból leellenőriztem, és embert ugyan éppen nem találtam, de a cuccait igen. Azt is tudom, hogy időnként nagy perpatvar van lépcsőházba bejutó hajléktalanok miatt, némelyiknek kulcsa is van (vagy volt). A probléma legfőbb forrása a részegen való lift mellé vizelés lehet. :DDD /

[ Szerkesztve ]

(#46462) Fred23 válasza Fred23 (#46461) üzenetére


Fred23
nagyúr

Egyébként ez a segítsünk a normálisabb hajléktalannak lépcsőházi menedékkel dolog szerintem tolerálható is lehetne akár, szóval valahol megértem azt a pár lakót, aki beengedi egyiket-másikat a lépcsőházba (pláne télen), viszont könnyen megeshet, hogy a rendesebb hajléktalannak akad pár zűrösebb ismerőse, aki szintén szeretne "beköltözni", illetve azt is érdemes számításba venni még a jótékonykodás előtt, hogy sok nőt különösen zavarhat egy (vagy több) hajléktalan jelenléte a lépcsőházban még normális viselkedés mellett is.

(#46463) hcl válasza Fred23 (#46462) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nekem Pécsett egy (szerencsére elég szakadt) bringa látta kárát; a házban lakó egyik nő volt férje beköltözött a pincébe. Tél volt, hónapokig nem voltam lent, megyek le, bringa sehol, de matrac van. Nyilván volt kulcsa. :S
Mondjuk akkor már költöztem, de anyáztam egy sort.

Mutogatni való hater díszpinty

(#46464) hzsolee válasza Fred23 (#46462) üzenetére


hzsolee
őstag

Hát lehet ismeri valaki a József A tér körül előfordul egy homeless. Nem tudom szebben fogalmazni, de szerintem hibbant. Néha üvölt mint a sakál. Nos, ezt a jóembert előszeretettel engedik be a lépcsőház alsó részére. A gyerek fél tőle rendesen. Utálom mikor miatta kell kerülni, mert nem hajlandó a gyerek bemenni azon a bejáraton. A szaga sem valami korrekt, aztán a kajamaradékait is szanaszét dobálja. Sajnálom, de szerintem nem ez a megoldás.... A szülei is ott laknak nem messze. Persze ott nem engedik be, még a külső ajtót is zárhatóvá tették ... Nyilván nem véletlen

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#46465) Fred23 válasza hcl (#46463) üzenetére


Fred23
nagyúr

Kivédhetetlen. Annyit lehet tenni, hogy az ember maga nem költözik társasházba, csak néha összeségében mégis az a legjobb megoldás. Feleségemmel mi azért majd lépni szeretnénk vidékre, ahogy lehet. Jó kis családi házra vágyunk, lehetőleg utca végén.

hzsolee: Hozzá még nem volt szerencsém, de a Deák Ferenc utcában is van pár elég fura homeless, egyik takaróba csavarva ücsörög fél nap egy padon, másik meg a bolt előtt a földön. Ez utóbbi bárkivel szeret(ne) szóba elegyedni, mikor ittas (vagyis úgy általában).

[ Szerkesztve ]

(#46466) hcl válasza Fred23 (#46465) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Én még mindig kényelmesebbnek látom egy jó helyen levő társasházban, városban. :)

Mutogatni való hater díszpinty

(#46467) Fred23 válasza hcl (#46466) üzenetére


Fred23
nagyúr

Van, aki vidéken tényleg nem bírná ki megszakadás nélkül, mert például egy kert birtokában már kényszeresen ki akarná belőle hozni a maximumot, és minden megtalált kis hiba, javítandó apróság elvinné a szabadidejét úgy, hogy sosem lenne teljesen elégedett. Viszont én nem ilyen vagyok, a falusi módihoz számomra hozzátartozik egyfajta laza harmónia, aminek lényege, hogy nyugi van, és ráérősen csinálhatom a dolgaim, mert többet ér a lelki békém, mint az, hogy mikorra készül el mondjuk a fóliasátram.
Szóval nekem biztosan nem csak kényelmesebb, de békésebb is lenne mondjuk Csór környékén élni egy családi házban. Megfigyeltem azt is, hogy falun mindig jobbat tudok aludni tégla- vagy vályogházban, mint most a panelben. Persze tényleg nagyon nem mindegy, melyik kis település, és annak melyik része. Kirándulások alkalmával rengeteg jó helyet láttam már, ami még árban se lehet szörnyű. Például Csór északi, erdő melletti része.

(#46468) hcl válasza Fred23 (#46467) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

"Van, aki vidéken tényleg nem bírná ki megszakadás nélkül, mert például egy kert birtokában már " csomó plusz meló van :) Meg ha bármi kell, autó, és mehetsz valami nagyobb helyre.

Mutogatni való hater díszpinty

(#46469) Dare2Live válasza hcl (#46468) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"csomó plusz meló van"

kb mindig van valami. Nyáron festünk, javítunk, füvet, sövényt vágunk, öntözük és persze ha van akkor a veteményes... erre rárak mégegy lapáttal. Összel felvágjuk a fát következő évre, összeszedjük a levelet, tél az nyugis akkor csak kb a behordjuk a fát marad és tavasszal indul előröl. Az ember mindig azt gondolja, hogy jövőre már könnyebb lesz de nem. Gyerek szállítmányozás különös csoda amikor reggel is elvisz 1.5ht meg délután is.

panelben az nagyon szomszéd kritikus bele lehet nyúllni a szarba. Új társasháznál ha nagyobb garantált a 2-3 pici gyerek feletted reggel 7kor a futóverseny, minőséggel komoly gondok vannak inkább le se írom mibe futottunk bele legutobb is örkény ha élne...

Mindenki eldönti hogy mi az optimális, hogy akar szívni. :DDD

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#46470) hcl válasza Dare2Live (#46469) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nekünk eddig volt pár ordítozós, de az se volt vészes. :) Más nem.

Mutogatni való hater díszpinty

(#46471) szebe válasza Dare2Live (#46469) üzenetére


szebe
őstag

panelben az nagyon szomszéd kritikus bele lehet nyúllni a szarba

Az tuti. Nálunk viszonylag idős a lakóközösség, szóval még nyugi van (liftben felismernek, hogy jaj hát xy unokája vagyok). De sajnos szépen lassan elindul majd a cserélődés, ki tudja akkor mi lesz. Szintenként van egy nagy (3 szoba, 68nm) lakás, családosoknak vonzó lehet.
Remélhetőleg addigra már költözünk mi is (bár az ingatlanpiac eddig nem segít ebben).

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#46472) siti válasza Fred23 (#46467) üzenetére


siti
senior tag

Mindkét létnek megvan az előnye, hátránya. A családi háznál nem kell egy lakóközösségen átverni, hogy ideje a tetőt felújítani, cserébe egyedül állod a költségeit. Idióta szomszédod meg bárhol lehet, de ha csak egy autófényező költözik a szomszédba, aki tényleg normális meg csiszol, flexel, meg festékszag és még csak nem is panaszkodhatsz. Vagy csak egy társasház épül a szomszéd telekre, mert lehet, mert milyen jó kis csendes környék. Volt. És akkor még nincs alkoholista meg bulizó szomszéd :)

A hajléktalan beengedésről meg annyit, hogy aki már olyan emberséges, hogy beengedi, engedje be a lakásába is. Rögtön más lesz a hajléktalan fekvése...

Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)

(#46473) Dagatt


Dagatt
csendes tag

Van valakinek "felesleges" 5.25"-ös külső háza, ami SATA írót fogad?

(#46474) hcl válasza Dagatt (#46473) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Van, meghajtóval együtt, de csak kölcsön.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#46475) Dagatt válasza hcl (#46474) üzenetére


Dagatt
csendes tag

Köszi, de hosszú távra kéne. :)

(#46476) csaba77


csaba77
csendes tag

Sziasztok,

Redőny telepítésre keresek jól és megbízható vállalkozót.

köszönöm

Csibe

(#46477) Dagatt válasza Dagatt (#46473) üzenetére


Dagatt
csendes tag

Úgy néz ki, megoldva. :)

(#46478) Napfénysüti válasza csaba77 (#46476) üzenetére

Pamminger Ablak és Redőny Kft.

Més que un club!

(#46479) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Van-e itt valakinek elfekvő magnókazettája? Egy diktafont javítok, ahhoz kéne tesztre.
Van 1 kazettám, csak mint kiderült, szorul :W

Mutogatni való hater díszpinty

(#46480) Fred23 válasza siti (#46472) üzenetére


Fred23
nagyúr

"Mindkét létnek megvan az előnye, hátránya."
Egyértelmű, viszont vannak nagyon szubjektív, érzésbeli szempontok is, amik képesek felülírni időnként a logikát. Én szinte egész életemben panelekben laktam, és mégse tudom magam panellakónak tartani, egyszerűen számomra ez nem természetes. Saját, faluvégi vagy tanyasi házra vágyok kerttel gyerekkorom óta, olyanra, ami lehetőleg egy köpésre van erdőtől, folyótól, a természet velejétől -még akkor is, ha sok szempontból ez előnytelen is egy városközepi panelhez képest. Fura, de a panelt nem is tudom otthonként felfogni; az számomra egy ideiglenes valami, akkor is, ha évtizedekig tart.

hcl: Találtam egy Phil Collins kazit, nem tűnik nagyon gyűröttnek.

[ Szerkesztve ]

(#46481) hcl válasza Fred23 (#46480) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

OK :DHova menjek érte? :D És mit vigyek?

Mutogatni való hater díszpinty

(#46482) Fred23 válasza hcl (#46481) üzenetére


Fred23
nagyúr

Ajcsiba adnám. Budai úti INTERSPAR főbejáratához 5 perc alatt oda tudok érni akár ma éjfélkor is. :D

(#46483) Dare2Live válasza Fred23 (#46480) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Talán a legjobb ahogy a szembe szomszéd csinálja. Hétközben jórészt itthon vannak 84nmes (+18nm terasz) társasházban mert gyerekek iskola, hétvégén, nyáron, téli szünetben... meg családi házaznak.

Csak nehogy így járj. :)
[link]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#46484) fant0mi válasza Fred23 (#46482) üzenetére


fant0mi
addikt

Különös ismertetőjele, hogy Phil Collins romantikus számokat játszik a vállán lévő hatalmas magnóból. :D

(#46485) hcl válasza Fred23 (#46482) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Na ezt privátban :D

@fant0mi : :D
Így? :D

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#46486) kraftxld válasza fant0mi (#46484) üzenetére


kraftxld
nagyúr

[link]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#46487) hzsolee válasza kraftxld (#46486) üzenetére


hzsolee
őstag

Interspar... nem MM :D

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#46488) Tom5


Tom5
addikt

Laptop kijelző beszerzéssel/cserével foglalkozik valaki?

(#46489) Dagatt


Dagatt
csendes tag

Rezgéscsillapítós HDD kerethez keresek csavarokat, amik a merevlemezt rögzítik oldalról. Lenne valakinek eladó? Vagy beszerzési forrás Fehérváron valahol?

(#46490) hcl válasza Dagatt (#46489) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Hogy néz ez ki? Hátha van. Bár inkább csak 2,5" házakat bontottam régebben, abból maradhatott.

Mutogatni való hater díszpinty

(#46491) Dagatt válasza hcl (#46490) üzenetére


Dagatt
csendes tag

(#46492) hcl válasza Dagatt (#46491) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Méret...? Bár sztem nem lesz , sry :(

Mutogatni való hater díszpinty

(#46493) Dagatt


Dagatt
csendes tag

3.5" vinyóba való, más méretet most nem tudok.

(#46494) chatran válasza Dagatt (#46491) üzenetére


chatran
őstag

Mikor szgépekbe, laptopokba való csavarokat kerestem mindig a Sarló comp-ba mentem, a tulaj általában mindig talált megfelelőt. Mikor kérdeztem, mennyi lesz, csak annyit mondott semmi. :)
Sajnos ez már a múlt, bezárt a Sarló computer, egy korszak lezárult. :(

(#46495) Dagatt válasza chatran (#46494) üzenetére


Dagatt
csendes tag

Egyszer én is ki lettem segítve ott hasonló ügyben. :)
Nem tudtam, hogy bezárt.

(#46496) chatran válasza Dagatt (#46495) üzenetére


chatran
őstag

Az ajtóra azt írta ki, hogy az üzlet elköltözött, a tevékenységét továbbra is folytatja meg, hogy kérésre házhoz megy.
Azt viszont nem írta, hogy hová költözött. Ebből meg arra következtetek, hogy home offiszból intézi az ügyeket, nem tudta már fenntartani a külön üzlethelyiséget.

(#46497) Dagatt


Dagatt
csendes tag

Innen is egy nagy pacsi az RGB Computernek, megoldották a csavar problémámat. :R

(#46498) Napfénysüti

Jár valaki a piacra húsért? Melyik bolt ajánlott ott?

Més que un club!

(#46499) kraftxld válasza Napfénysüti (#46498) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Én a Jancsár piacon szoktam venni sonkát, kolbászt és egyéb alkatrészeket az enyingi hentestől, nagyon friss, finom cuccokat árul :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#46500) Napfénysüti válasza kraftxld (#46499) üzenetére

Köszi a tippet. :R Jancsár piacon még sose voltam de egyszer elnézek majd.

Més que un club!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.