Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
Pancsermeste #41592 üzenetére
Nekem zte jutott asszem. Bridge mód és egy gigabites router lett a vége, nem tud 5ghz-et,csak egy darab gigabites portja van, nem egy prémium minőség, na.
-
-
chatran
őstag
válasz
Hozzád mikor húzzák be az optikát? Ide jövő héten jönnek.
-
Hello,
Padlófűtés alászigetelésére keresnék szakembert, ha tud valaki. -
run4fun
tag
válasz
Én Huaweit kaptam május végén, választási lehetőség nélkül.
-
eami
veterán
válasz
szerintem azt kapod ami jut. admint kérhetsz hozzá (elmondják a logint akik telepítik) viszont eszköz függő, hogy mire mész vele. nekem Huawei van, de nem sokkal később már ZTE-t adogattak, aminél lényegesen kevesebb funkció elérhető. De még az sem baj amúgy, ha van valami jobb routered és rátolod arra a minden mást amit szeretnél.
-
juliabrilke
veterán
Köszi, nekem is ilyen 5/4Mbit szokott lenni, mondjuk VPN használata mellett.
Elég határeset, gondoltam jobb lesz ha a sok ingyenes felhasználó lemondja januártól, de sajnos nem így lett. -
Pancsermeste
őstag
válasz
juliabrilke #41589 üzenetére
Most pl. 13,8/2,9Mbps
Más:
Digi vajon milyen ONT eszközt fog biztosítani nekem (DIGINet 1000-hez)? - Nemsokára húzzák be az optikát.
Lehet majd eszközök közül választani, vagy azt kapom, amit adnak?
Ha lehet választani, akkor melyiket érdemes? Gondolom nem adnak admin jogot a konfigurálásához? Van ezzel valakinek tapasztalata?
Tényleg nekem kell biztosítanom az előtérben a konnektort? (mert ott nincs jelenleg) Vagy beviszik a nappaliba is? -
eami
veterán
válasz
juliabrilke #41589 üzenetére
nem szoktam méregetni, csak szimplán használom ¯\_(ツ)_/¯
most ránéztem 4Mbit/sec le/fel. streaming megy ha épp kell, böngészni, csacsogni lehet. pont megér havi egy ezrest.
-
juliabrilke
veterán
Fehérváron aki DigiMobil és/vagy DigiNet Aktiv 50 csomagot használ általában milyen sebességeket ér el internetezés közben?
-
-
Tom5
addikt
-
-
-
-
Hello,
Van-e, aki jár Pestre, és jó pénzért hozna dolgokat (nem nagyokat) ikejából?
-
N_A_S
veterán
válasz
LamerGyuri #41524 üzenetére
Ezúton is köszönet a segítségért!
-
-
törölt tag
-
rita7107
aktív tag
válasz
Dare2Live #41546 üzenetére
Na az a 3hónapon belül beköltözök....
Ha csak alap esetben gondolkodom.
1 hét az alap kiásása
1 hónap az alapbeton kötése
1 hét a falak építése
1 hónap a födém+koszorú beton kötése
1 hét a tető építéseA többit nem számoltam.
Tudom lehet a beton kötését gyorsítani. 2 év múlva meg a falat újra rakni. Egy házat nem rövid használati időre kell tervezni. -
Dare2Live
félisten
válasz
juliabrilke #41567 üzenetére
Pár éve az 5misi külterület felújítandó kombó a dózer és emésztőt és földút kombot takarta. Raksz rá egy 60nmes könnyűszerkezetes házat máris 25misinél jársz. És akkor még mindig földút, emésztő és ha 2 gyerek van a logisztika a fél életedet el fogja vinni. Eközben 25misiért kapsz egy 3szobás panelt ahonnan 5perc az ovi és ha esik nem sülyedsz el a sárban, önt ki az emésztő...
---
Alólunk 5éve adták el az albit. Fél évet adtak a kiköltözésre ami sztem reális. Azóta is albiban vagyunk gyerekkel.Megfigyelésem szerint a legtöbb albinál a gyerek és a kisállat kizáró ok.
A vétel/bérlés megéri e mindig attól függ, hogy merre fognak a jövőben menni az árak, mennyiért tudsz bérelni és mennyi pénzt tudsz a pénzedből csinálni ha az nem egy ingatlanban parkol. Ezek mindig nagyon egyedi dolgok. Az biztos, hogy jelenleg a gyerek milliókat ér egy vásárlánál bár aki átlagbérből gyerekkel akar lakást venni azon ez nagyot nem segít. (Csok+áfa+vagyonszerzési illeték+jelzálog elengedés...)
Kollégának sürgős volt kifizetett +5%ot első utalástól számított 2hónapon belűl beköltözött a könnyüszerkezetes házába. 300Kra jött ki amblokk a nmár. Innen 100nm 30misi 130nm 40misi. Ez még mindig sok de sokkal olcsobb mint egy hagyományos ami terv szinten szokott 500K alatt megállni a valóságban ritkán. A telek az problémás de 8-10misiből ki lehet fogni.
csak így ömlesztve...
-
Fred23
nagyúr
válasz
juliabrilke #41567 üzenetére
Nem tudom sajnos, hogy elvitték -e már. Az eladónak munkahelyi balesete volt, és így kábé lehetetlenné vált számára a felújítás folytatása. Búzavirág utca, ha jól emlékszem, és a csóri dombokra van kilátás a kert végéből. Iszkaszentgyörgyhöz tartozik még, de Fehérvár 50 méterre van a háztól. Talán 3 szoba, talán 4, és két 3,5x4 méteres pince és két kút is tartozik hozzá.
Ránézésre statikailag rendben van, nem fog összedőlni, de munka az van vele.
Valami hasonlót keresünk majd feleségemmel pár év múlva, aztán felújítjuk apránként. -
juliabrilke
veterán
válasz
Fred23 #41561 üzenetére
Eladó még a ház?
Mondjuk az eladási ár egy dolog, rámegy az adó, felújítás, utána kérdés hol áll meg a végösszeg (már ha megéri vele foglalkozni). Sok olyan házat is néztünk meg régebben, amire a helyszínen azt mondtad, hogy erre egy forintot se szabad költeni, hanem jöhet a dózer.
-
-
szebe
addikt
Sosem voltam gyerekkel albiban, de erre nem megoldás a normálisan megírt, közjegyzős szerződés?
szerk
Illetve sokan eleve hosszútávra keresnek bérlőt, minimum 1 éves szerződéssel, ami elvileg eladás esetén is védene.
Illetve ha már témánál vagyunk, mi ez a "kisállat fóbia" az albérletek ~90%-ánál a városban? -
válasz
juliabrilke #41560 üzenetére
Hát én albiban nem nevelnék gyereket, mert bármikor kirakhatnak belőle. Magam még elvagyok a híd alatt, de a gyerekeket nem tenném ki ennek.
-
Fred23
nagyúr
válasz
juliabrilke #41560 üzenetére
Ha az ember alább tudja adni az igényeit, szinte bárkinek lehet saját háza, lakása.
Nyáron beszéltünk egy házát kínáló emberrel, utolsó ajánlata 5M volt egy felújítandó házra 1000m2-es gyümölcsfás telekkel Fehérvár határában. Abszolút jó ár. -
juliabrilke
veterán
válasz
Dare2Live #41559 üzenetére
Tényleg nem bántásból, de átlag (vagy kevesebb) fizetésből 2-3 gyerekkel nem lakásvásárlásról kellene gondolkozni, mert egyáltalán nem reális cél.
Ott az albérlet, mint opció, a pénzből meg nevelje a gyerekeket, stb.Az a gond, hogy túl sokan hiszik azt, hogy jár nekik lakás, nyaralás, kocsi, nagy képernyős tv, telefon, mint mindenki másnak.
-
Dare2Live
félisten
válasz
kraftxld #41557 üzenetére
Átlagból 2 gyerekkel veszett nehéz még egy 55nmes 3szobás 22-25misis panel is.
Önerőt összerakod aztán 30év hitellel, vagy kapsz apucitól vagy örökölsz vagy örök albérlet. -
-
kraftxld
félisten
-
mdk01
addikt
válasz
Dare2Live #41546 üzenetére
Sajna 8-10misiből nincs normális telek fehérváron, csak nagyon-nagyon perem kerület. A 30-40misi is kevés a 130m2-hez, a 3 hónap meg nagyon optimista kb. ki van zárva.
Ezt sem szabad figyelmen hagyni, ami megint költségnövelő....meg a többi nyalánkság.
Egyre szigorítanak és ettől egyre drágább. -
echterion
nagyúr
válasz
cannibal #41550 üzenetére
Jah, csak azok a házak messze vannak az elvárásoktól, vagy a ház elrendezésével van gond (amerikai konyha feltétel, ilyen ház 40 misi alatt ritka, mint a fehér holló, így néha-néha készek lennénk kompromisszumra is), vagy a környék, szomszéd házak nem stimmelnek. Sajna ez van, keresünk tovább.
-
echterion
nagyúr
Eh, generálkivitelező. Miért lenne megbízhatóbb, mint a többi.
50 misim meg nincs erre a projektre sajnos.
Nincs túl sok ötletem, évek óta az megy, hogy gyűlik lassan az önerő, de ezzel együtt mennek fel az árak, így nem megy az előrelépés sehogy. -
-
Dare2Live
félisten
válasz
echterion #41540 üzenetére
A helyzet elkeserítő. Mind új mind használt vonalon. Nem csak az árak a műszaki állapot, kialakítás, közlekedés vonal is.
Ismerős tapasztalatai alapján én vszeg a telek+szerkezetkész vonalon mozognék. 8-10misitől már van telek, 30-40misi egy 100-130m2es ház. 40-50ből megáll. 3hónapon belül be lehet költözni. A fűtés rezsije kevesebb mint egy 60nmes panelé. És olyan tervet választasz olyan lesz a belseje ami neked tetszik.
-
echterion
nagyúr
válasz
#49155328 #41543 üzenetére
Hát ez tűnik valóban a legjobb megoldásnak, de nekem se időm, se energiám nem lenne egy ilyen projektre, ismerősöm meg, aki ilyen körökben mozog, nincs sajna, enélkül meg mindent tudnom kellene kontrollálni, ami jelen helyzetemben kb. mission impossible. Szóval valami kompromisszumos megoldást kell keresnem.
-
törölt tag
-
kalmani
tag
Hynix DDR2 512Mb 533MHz 3 doboz steffl sörzetért cserélhető.
Samsung DDR3 2x2GB 1333MHz, 3500 forintra cserélhető. Fehérvárra ingyen posta!
-
echterion
nagyúr
válasz
Dare2Live #41539 üzenetére
Hát lehetséges. Köszi. Igazából ma esett kútba, felhívott a csóka, hogy péntek óta emelkedett az ára a lakásnak cirka 700ezerrel. Mondtam neki, hogy péntek óta? Akkor köszi, nem kell, az eredeti áron érdekel, de így nem. Azt mondta, a hétvégén két lakást lefoglaltak, így akkor az építtető úgy döntött, hogy emel.
Amúgy valahogy minden ház kb. így épül vagy épült, szal franc tudja, hogy mit érdemes venni, mert ami kész van már, ott se lehet benne biztos az ember fia. Csak kellene már valamit mozdulni, mert az árak csak mennek meg mennek felfelé.
-
sedo
tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg megbízható szakembert/céget, aki konyhai elszívó beépítésével foglalkozik (felmérés, megoldás ajánlása és kivitelezése)?
Köszi!
-
N_A_S
veterán
Ez az egérpad tegnap 2990 volt a médiába
-
cannibal
senior tag
Aki szereti a Borsodi IPA-t, annak infó, hogy a Budai úti Intersparban 209-ért viszi a gép. Egyébként közelebb szokott lenni a 300hoz, mint a 200-hoz.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
juliabrilke #41532 üzenetére
Jó is lett volna, de idő közben már megoldódott a dolog, köszi srácok azért
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
freemanone #41530 üzenetére
igazatok lesz
Szóval... ki mit kínál? -
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Nincs valakinek Székesefehérváron/környékén 20-ig valami VGA kártyája? ilyen RX460, GTX950 kaliber érdekelne, de persze RTX3080-at sem vetnék meg
Persze ha valami régebbi van ilyen GTX770 vagy Radeon R9 széria az is jó lehet -
N_A_S
veterán
Van valakinek esetleg elfekvőben DDR-333 noti ramja? Sört adnék cserébe
-
echterion
nagyúr
Harmatosvölgy Lakóparkról van valakinek belsős infója, mennyiben más ott az építkezés, mint pl. a Capmusnál volt? Laikus szemmel körbenézve nagy dolgokat nem láttam, így meggondolandó alternatívának tűnik számunkra.
-
AlexelA
csendes tag
Sziasztok.
Van két eladó ssd-m:
[Samsung 960 Pro 1TB M.2 NVMe SSD (MZ-V6P1T0BW]
[Samsung 860 EVO 2.5 500GB SATA3 MZ-76E500B ] -
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Számlaképes szakikat, cégeket keresek a következő munkákra. Ha valamelyikre tudtok olyat, akivel van pozitív/negatív tapasztalat, akkor jöhet ide, vagy privátban is. Valószínűleg a következő fél évben valósulnának meg:
- gázszerelő: ezer éves gázkazán lecserélése kondenzációsra, kémény bélelés, többi ezzel járó feladat és néhány radiátorra termosztatikus szelep szerelése
- regisztrált villanyszerelő: ház újravezetékezése, dugaljak, kapcsolók cseréje ,amper bővítés
- bejárati ajtó, erkélyajtó, néhány beltéri ajtó csere
- garázskapu csere (valószínűleg kétszárnyú, de az elektromos sincs elvetve)Köszi!
-
gyenge47
aktív tag
Kollégának keresek helyben, rezsivel együtt 150e-ért albit a következő igényekkel:
WC és, fürdő külön helyiség, légkondival, legalább két szobával félig vagy teljesen berendezve.
Ha esetleg valakinek lapul ilyen a fiókban bátran írjon. Köszi előre is. -
-
Akkor VU meter helyett most hibás, 2,5" HDD-ket keresek
2db kéne alsó hangon.
-
N_A_S
veterán
12-es AIO vagy komolyabb torony hűtő érdekelne
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- Gaming notebook topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Szemüveges topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest