Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PROTRON
addikt
válasz
cbmfan
üzenetére
A végén azthittem azt írod.
"Az lenne mókás ha bíróság is sípolna"
Amúgy a boltot én nem tudtam megfejteni, ellenben végig abban a hiszemben voltam így éjjel elolvasva hogy VGA-val szívsz...pláne a fotó miatt.

Nálam mondjuk a VRM-en olyan "borda" van hogy inkább nem merem tuningolgatni a 10940x-et.

Fogtak egy alu tömböt, befestették feketére, meg belevágtak pár vájatot de úgy, hogy semmi aktív szellőzés nem tud eljutni oda, mert a ramok kitakarják az egyik felét a másiknak meg simán túl kicsi a mérete és nem tud hőt leadni...komolyan hogy lehet a természetes szellőzés és gravitációval ellentétes irányba betervezni a jó vastag "lamellát"?
A dolog nem túl kedvező szépséghibája hogy a felmelegedő borda, felfűti hátulról az USB csatikat és látványos a sebesség esés...tehát hiába működik gond nélkül adott hőmérsékleten a VRM, kell aktív hűtést biztosítanom a bordájának.
Imádjuk a dizájnereket...
#45332 TESCO-Zsömle
Az egyik nagy bolt esetén akárhány usb pendriveot vettem, mindegyik a harmadát tudta a csomagoláson írt sebességnek...nem gyanakodtam, mert spóroltam.
Egyik nagy plázában van a bolt, tehát van pénz lóvéra meg üzlethelyiségre, de persze mindent weben kell rendelni, a "boltban" még készleten lévő dolgot sem engednek vásárolni, csak ha 2 órával később megkapod az értesítést hogy jöhetsz érte.Egészen addig vásárolgattam náluk, amíg máshol vásárolt ugyanolyan pendriveot nem használtam és jéé az tudta a csomagoláson szereplő sebességet...aztán a másik 2 SD kártya is...meg még 3 másik pendrive.

-
válasz
cbmfan
üzenetére
Elég zavaros nekem is a dolog.

Először azt hittem, új asztali gép, és a gyári hibás (?) táp gariztatásával szívsz, aztán elkezdtél zsanérokról meg valami kapuról vagy miről beszélni, szóval akkor lehet laptop, de a kép meg nem igazán laptopnak tűnik, meghogy most a típus szűnt meg, vagy a gyártó ment csődbe, vagy... Ok, mocskos beteg vagyok, szóval nem vagyok a toppon, lehet csak ezért, de lehet (szerintem) amúgy is... Szóval ez most magas volt nekem is, na. -
PROTRON
addikt
válasz
cbmfan
üzenetére
Az az email cím se semmi "shiftingtosympathy" elsőre azt olvastam hogy "shitting to sympathy"

Amúgy nekem nincs se viberem, se whatsappom. Múltkor kíváncsiságból visszaigazoltam FB-n egy "csinos francia hölgyet" aki a 3. üzenetnél már kérte hogy had adhassa hozzá a whats app számomat, anélkül hogy előtte személyes dolgokról beszélgettünk volna.
Mivel nincs, így a sima telefonszámomat sem írtam meg.
Korábban még annyit írt, hogy kövi hónapban jön MO-ra és hogy "ecommercel" foglalkozik "half work, half travel", visszaírtam mikor utazik, mert találkozhatnánk. Azóta síri csend.
2 napra rá kaptam egy SMS-t hogy sikeresen regisztrálták a számomat a whatsapp-ra.
Most vasárnap meg hogy sikeresen regisztrálták a számomat a viberre, majd 10 percre rá egy hívást egy dániai telefonszámról...este 11-kor.
-
PROTRON
addikt
válasz
cbmfan
üzenetére
A kedvencem:
"After the end date has passed our(!) devices will become vulnerable for Hackers..."
Tehát azért fizessek elő és telepítsem az ÉN gépemre a szoftverüket, hogy az a szoftver az Ő távollévő serverük biztonságára vigyázzon?
Arra vigyázzanak ők, én majd csak a határidő lejárat után fogok Activate NOW-olni, mert azt akarom hogy az Én gépem legyen védve. : O -
Mackósajt
senior tag
válasz
cbmfan
üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy egy SSD sokat dobna a sebességen. Egyértelmű, hogy egy csomó műveletnél a HDD a szűk keresztmetszet. És a munkahelyen mér régóta SSD-re lettek cserélve a HDD-k a régi gépekben is, úgyhogy nem csak mások elmondásából tudom mekkora különbség.
A mögöttes döntési, illetve nemdöntési folyamat az, hogy évek óta olyan fel évente elhatározom, hogy most aztán veszek egy új gépet (tehát akkor már minek SSD a régibe), aztán mégse veszek.
Lehet tényleg mazochizmus.
-
tserrof77
őstag
válasz
cbmfan
üzenetére
Erről felrémlik pizzériás barátom Q-s szériás 566-os, FCPGA-magos celeronja, amit "véletlenül" 66MHz helyett sikerült nem 100(@850), hanem 133MHz-re állítva 1140MHz-elindítani. És legnagyobb megdöbbenésünkre stabil volt, pedig egy Tomato TX98-as volt alatta, ha jól emlékeszem
-
envagyok
veterán
-
válasz
cbmfan
üzenetére
Azt elhiszem, a viz nyilvan hatekonyabb. Bar ez 253W load 30 percen at, ugy meg nem rossz a 93 fok sem. Es igen, nyilvan egy 360-as AIO vagy egy egyedi viz barmilyen leghutesnel hatekonyabb lesz, szamomra a viz hianya megerne. Marmint, milyen ritkan megy 30 percen at teljes terhelesen a proci? Nalad lehet sokat, nalam nagyon-nagyon ritkan. Igaz, akkor meg nem 30 percen at, hanem sokszor orakon at, de na... Mindent nem lehet.

-
válasz
cbmfan
üzenetére
Pont azt, amit fentebb irtam. i9-re plane igaz az, hogy alulfeszeled es szinte semmit nem vesztesz teljesitmenyben, viszont ~felezed a fogyasztast.
Plusz: Nezd meg ezt a tesztet!Az a huto, amit en is berendeltem, a tesztben egy i9-13900k-t tart 253W-os tartos fogyasztas mellett 93 fokon 36db zajszint mellett. £40-es (~18khuf) aron. Es ugye az, hogy soha nem eri el a 100 fokot az i9, azt jelenti, hogy az abszolut maximalis teljesitmeny ki van belole facsarva, soha nem eri el a hofok plafont.
-
-
PROTRON
addikt
válasz
cbmfan
üzenetére
Jó hát a trippla x-es videótartalomgyártás elhiszem másképp hat az emberre.

Alapvetően én is kötetlen munkaidőben vagyok itthol, eredményeképp van hogy du 6-kor jut eszembe hogy azért nem fog az agyam mert nem ebédeltem, amíg megérkezik (40 perc) addig még írjunk pár sort, hogy aztán este 8-10 között már csak véglegesíteni kelljen a határidős projektet. -
PROTRON
addikt
válasz
cbmfan
üzenetére
Pont a homeofficeról írtam amit. Az egy dolog hogy Neked szórakozás, de alapvetően azért kell csinálni, mert máskülönben éhen halsz.

Nekem ez nem egyenlő azzal hogy olvasok, vagy önfeledten TV-zek, vagy haverokkal moziba megyek, nem szórakozás...meló, ami melóidőnek értéke van. -
PROTRON
addikt
válasz
cbmfan
üzenetére
Ez egy örök dilemma, mert mindent egybevéve idő amíg mindent megcsinálsz, amit előző nap csináltál másnap (persze vannak amiknek jót tesz ha áll 1 napot) már nem számít "frissen sütöttnek" pl sült krumpli, tehát azért vannak egyéb tényezők is, nem csak a nettó bekerülési költség, meg a főzési és tárolás hűtési energia költségek.
Jelenleg a fenti, napi menü 2390-es ár nálam a határérték, efelett már tényleg nem járnék hozzájuk.
5 napra elkészíteni a levest és a főételt alapanyaggal, előkészítési idő, főzési idő, mosogatási idő, mosogatás költsége, elpakolási idő összesen kb egálra jövök ki 1 főre számolva a mindennapi friss ebéd kapcsán, figyelembe véve az órabéremet, valamint hogy annyi idő alatt mennyi dokumentációt tudok elkészíteni.Anno Budapesten az első lakótelepekbe vidékről költöztették fel az embereket, azzal a szólammal hogy ott az étterem a lakótelep közepén, minek a lakásokba kamra.
A beköltözők hülyének nézték a tervezőket, hogy nem számoltak azzal hogy a tyúkokat a kádban tudják csak tartani, ami miatt folyton eltömődtek a társasházak lefolyó csövei és a tervezők hibája a sok csatorna javítási költség.
-
-
pycur
tag
-
solena
tag
válasz
cbmfan
üzenetére
Annyi munka van, hogy este általában örülök, ha nem látok gépet
Nem hogy még sztorizzak is
De azért hozok egyet, ami kicsapta a biztosítékot. Ahhoz már hozzá vagyok szokva, hogy amikor bejönnek, akkor kapásból a főnököt akarják megtalálni akkor is, ha éppen elfoglalt, vagy szimplán mint a páromra hivatkoznak - "a múltkor beszéltem a gépről a pároddal..." - ilyenkor állítom le, hogy a férjemmel maximum gáztervekről, műszaki rajzrol beszélgethettek, mert a főnököm, akivel beszéltek

Tag bejön, és mondja, hogy használt dvd-író-olvasót keres. És végig az orrában turkált könyékig, miközben beszélt. Zsigerből vágtam rá, hogy most éppen nincs. Főnök igaz, kérdőre vont, miután elment, mert jelen volt, csak éppen elfoglalt volt a rendeléssel, úgyhogy nem nézett fel a monitorról - aztán mutattam neki, hogy miért
Vállat vont, és közölte velem, hogy finnyás vagyok
Egyébként elég fos a forgalom, az embereknek nem nagyon van pénzük, az ezeréves régi szarjaikat akarják javíttatni, ami oké lenne, de tényleg csodát várnak lófasz pénzért
Tavaly ugyanilyenkor már túl voltam a harmadik karácsonyi zsírúj gép építésén, most még semmi, csak néhány "kötelező" csere, mert kipusztult a húszezeréves gép
-
-
-
tsiga18
tag
válasz
cbmfan
üzenetére
Nekem volt ilyen CPU egy Lenovo g580-ban, még 4-5 éve is kisebb vagyonokat kértek érte és ritka volt nagyon. Tavalyig az volt az elsődleges gépem, bírta a Visual Studiot és egyéb virtuális gépeket 16GB RAM mellett.
Szerintem egyre kisebb a célközönsége, nem mai gépekbe való, nekem is alaplaphibás lett az a gépem amiben volt -
válasz
cbmfan
üzenetére
De nem is értem ezt a mosogató-hajlamot! Mindenkinek mosónő az anyja, mint Józse Fatillának? Egyedül a mi szerviz-sarkunkban van egy mini kompresszor meg egy mókusszőr ecset?!? Azzal úgy kifújok és kiganyézok minden poros tápot, alaplapot, házat, hogy úgy csillognak, mint az új.
-
Armagedown
őstag
válasz
cbmfan
üzenetére
Így van, nyugodtan ki lehet mosni még a mosogatóban is a retró lapokat.

-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Orvosi kérdések
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Napelem
- Forrmell.enn
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HyperX Fury DDR4 - 3200 - CL16 - 16GB RAM (8GB x 2) RGB
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-7G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 2025.11.22 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- ÚJ Parkside 10000 mAh powerbank 3 év garanciával.
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Tavaly ugyanilyenkor már túl voltam a harmadik karácsonyi zsírúj gép építésén, most még semmi, csak néhány "kötelező" csere, mert kipusztult a húszezeréves gép