Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
-
phranxinatra
aktív tag
válasz fagyalllo #95029 üzenetére
Akkor már azt se felejtsük el megemlíteni, hogy ez egyedül a japánok (Seiko) okozta kvarcválságnak köszönhető. Ha nincs Hayek, akkor ma nagy valószínűség szerint nem létezne középkategóriás mechanikus svájci óragyártás, de valószínűleg japán órából is csak kvarcot tudnál venni a milliós összeg alatti kategóriában. A japán mechanikus óragyártásnak csak és kizárólag a svájci mechanikus óragyártás ad létjogosultságot. Ha Hayekék nem hozzák újra divatba a mechanikus szerkezetet, a japók biztos nem erőltették volna a kvarc ellenében.
Másrészről akármennyire is kommersz szerkezet az ETA, még mindig az egyik legmegbízhatóbb, legpontosabb, legstrapabíróbb. Arról nem is beszélve, hogy másodpercstopos és koronáról húzható, ami elég sok ázsia werkről nem mondható el. Ja, és bármelyik sarki órás leszervizeli. És azért látjuk, hogy van szándék svájci részről is a saját szerkezetek fejlesztésére. Lassú víz, Bartók mos. -
Wg5113
aktív tag
válasz fagyalllo #95043 üzenetére
Szerintem is jók a 4Rés 6R szerkezetek.Nekem egy volt pontos volt,de hát hallom sokaktól,meg itt olvasom is.Eta verkből több mint harminc volt egy kivételével igaz az SW 200volt mind normálisan lerakási trükkök nélkül.kb 2 hónap hordás után beszabályozva mind bőven hozták a COSC értékeit,átlagban 2-3 mp max.Volt kirivóan pontos is ,de az nem átlagos és fölösleges is.Ezek hosszú távú tapasztalatok.
-
SÖ
addikt
válasz fagyalllo #95000 üzenetére
Semilyen trükkel nem lehet 1-2s-te lehozni szerintem. Pl. a 2824-ből úgy lesz km, hogy kiválogatott , jobban sikerült darabok. Ezek nem kerülnek bele egy 100 Ft-ős órába. Tűréshatár alatt vannak jóval ( alkatrészek ) kb. 600 ezerről indulnak. A frankó kronométerek, amik első nekifutásból azok, komolyabb anyagok ötvözetek felhasználásával készülnek
[ Szerkesztve ]
-
-
icm
tag
válasz fagyalllo #94769 üzenetére
automatákat néztem csak, kinetic, solar, kvarc nem mozgat - noha ugye épp pont most lett egy kvarc búvárom
A 4R36 jó, az skx jó, a zafír jó de az egészet továbbra is túl soknak érzem. Ha SKX mod akkor kehetne valami különlegesebb számlapja is mondjuk zöld, na azért már jobban tudnék lelkesedni"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Ra3
őstag
válasz fagyalllo #94732 üzenetére
Ez a műanyag horgony-gát az óragyártóknál valami visszatérő titkos perverzió lehet, amint egy kicsit lazul a póráz a tervezők nyakán mindjárt előjönnek ezzel, amíg valami hozzáértő le nem oszt egy kokit nekik. Az ETA valamelyik olcsósított chrono-ban megint ezzel akar csillagászati bevételt elérni (talán c01.211, de nem biztos).
Igaz hogy az először linkelt q&q-ban is ez van, de szerintem nekik eszükbe se jutott revolúsöneriként rásózni negyvenezeré' a műértő közönségre. Érdekes módon tizenpár éve még belefért hogy rendes 2824 legyen az automata Swatchokban is...''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
Tothgera30
Ármester
válasz fagyalllo #94688 üzenetére
MDV106...
Mióta faternak van, ő se tudja letenni, egyszerűen imádja. Pontos, sötétben is használható lume, erős tokozás... tehát nagyon bejött. Tudom hogy ígértem ide fényképeket, hamarosan bepótlom a lemaradást.
ui.: Közben elvitték az SRP307K1-es Monster-t. Nagyon sajnálom, de így legalább olyan tulajdonosa lesz, aki használja is.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Ra3
őstag
válasz fagyalllo #94712 üzenetére
Ebben nem kevés műanyag van, de lagalábba csavarokat nem spórolták ki, a sistem51-nél is elhasználtak jópár újrahasznosított petpalacknyi matériát , meg a csavarozással se nagyon bajlódtak, összeforrasztották oszt jónapot.
[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
condy
senior tag
válasz fagyalllo #94517 üzenetére
A fr@ncba! Lebuktam! Susogós mackóban készült a kép.
Most találtam a progit a az Appstore-ban, gondoltam ökörödök egy kicsit.
De a mai valóben ez volt.atko67: Köszi! Néztem az elődjét is, de ez jobban megfogott.
[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
redzsi
senior tag
válasz fagyalllo #94382 üzenetére
Neked is köszi!
Ne is mondd! Többek között egy általad linkelt SRP605K1-et majdnem megvettem karácsokor, de higgadt maradtam. De ezt meg kellett vegyem. Remélem nem mostanában kap el ez az érzés újra!
Ezt a szíjat már ki is néztem neki korábban. Vélemény?szerk.: a sötétbarnára gondoltam.
(#94384) gprspeter: igen 44-es.
[ Szerkesztve ]
-
icm
tag
válasz fagyalllo #94097 üzenetére
Pogue rulez amúgy ha az 5-öst szépen nyomtalanul el lehetne tüntetni a számlapról elég forró lehetne. A pepsi lünetta helyett egy egyszínű feketét jobban el tudok képzelni. Talán valamivel huncutabb búvár mutatókkal, marine master jellegű szélesebb, combosabb.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
vadászcsiga
félisten
-
werna4
csendes tag
válasz fagyalllo #93689 üzenetére
Igen, ezek a képek tényleg jók, meg említettem hogy videókat néztem róla és ott szépnek tűnt, de miután beszéltünk rákerestem pár képre amik hát, hogy is mondjam: [link]
A csíkozott számlap a SARX015-ön nagyon szép, de nekem nem ér meg plusz 120 dollárt így szerintem marad az eredeti kiszemelt
-
readyz
tag
válasz fagyalllo #93496 üzenetére
Üdvözlet az Uraknak,
Skywatches-ról szeretnék rendelni egy Seiko automatát és már regisztráltam is, de sajnos a szállítási címnél nem tudom Magyarországot beállítani...
Tudnátok segíteni abban hogy mi ilyenkor a teendő hogy itthoni címre érkezhessen az óra az általatok említett svéd postával?
Előre is köszi a választ! -
zozor76
tag
válasz fagyalllo #93409 üzenetére
Köszi, sikerült belőni!
Nem rossz ez az óra, tetszik is, súlya is van. Mivel még nem tudtam átfutni ezt a 934xx hszt, megkérdezem, hogy ha lecserélném valami nem drága-denemisolcsó szerkezetre, milyen oldal(aka)t érdemes olvasni választás előtt? Milyen órák vannak? Pl. mi az előnye/hátránya az automata, elemes,felhúzós óráknak? Mi az a kategória, amit mindenképpen érdemes kerülni? Az első órám (még 94 környékén) "digitális/karcóra" Casio volt, abban 5 év után kellett elemet cserélni, na az tetszett. Aztán a mobiltelefonok megjelenése után már nem használtam, így csak nemrég vettem elő ezt a nyereményórát, a bőr(utánzatú)szíjas óra pedig tovább pihen az üveg mögött.(#93408) condy: ősszel cseréltettem elemet mindkettőben, azóta működnek. Csak azt nem tudom, hogy a foszforeszkálás(ha jól írtam ) az egy idő után elveszti az "erejét", ugye? Mert pár percnél tovább nem mutatja sötétben az idő múlását.
-
runner 125
nagyúr
válasz fagyalllo #93298 üzenetére
Magyarul próbálkoztam már, nem is értem eddig miért nem jutottam el, kösz.
Egyébként ha már itt tartunk, pl. a Poljot Aviator már katonainak minősül?
Milyen szerkezet van benne?
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Szulita28
senior tag
válasz fagyalllo #93149 üzenetére
Ehhez vannak azok a bizonyos kupon kódok, amiket korábban leírtatok?
RCTiv,
Rendben. 20 és 22 mm-es van, melyik?[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
-
b4zsi-
őstag
válasz fagyalllo #92852 üzenetére
Ezt a honlapot sokszor linkelitek és nézem is rajta, hogy vannak jó árak.
Itt előre ki kell fizetnem az órát majd küldik, de lehet megakad a vámon és még várni kell és még fizethetek pluszba? Vagy hogyan működik ez a webshop?
Melyik megbízhatóbb honlap még aki szállít Magyarországra és hasonlóan kedvezőbb árakon vannak órák?[ Szerkesztve ]
-
-
csabulaxi
senior tag
válasz fagyalllo #92799 üzenetére
Hát én dobolnék miatta.
Főleg, hogy rajta van a beszerzési listámon egy STEINHART "OCEAN 1 BLACK", nem szeretnék egy fos szerkezetű órát, akkor inkább Seiko.Szóval Hantos úr ezzel a szerkezettel találkozott?
és ezzel vállalhatatlanul maroknyi ipari hulladék, főleg a régebben adott és már beszerezhetetlen ETA szerkezethez képest?
Pedig olyan szépeket írnak róla.
STEINHART ST.5."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
Misi1979
őstag
válasz fagyalllo #92736 üzenetére
Az utolsó feltétel a legfontosabb. Sajnos.
Adott esetben elég, ha a hajszálszálrugó, billegő svejci. Ha a többi alkatrészt filléres-kínai áron számlázzák ki, máris teljesül, hogy a werk értékének (!!!) min. 50%-át svájci alkatrésznek kell kitennie.
Az ST.5 egy kínai 2824 klón, tele kínai alkatrésszel - de ugye van benne svájci is, utóbbi helyen rakták össze (ezt nem fejtik ki, hogy nulláról kell-e építkezni ilyenkor, szerintem nem), svájci QA/QC ellenőrzéseken kell átmennie.
[ Szerkesztve ]
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
ronin s8
senior tag
válasz fagyalllo #92736 üzenetére
Lefordítom, ez mit jelent:
"Egy Svájcban készült csavarocska értéke bőven meghaladja a Kínában készült összes többi alkatrész (beleértve a billegőt, a tokot, a zafirt és minden más) értékét, ezért minden amit Kínában készíttetünk, az Svájci. Egyébként meg mi szereljük össze, és amúgy is úgy határozzuk meg a szabályokat, hogy azok nekünk kedvezzenek."
Ennyi.
A Steinhart meg ez alatt van...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
fiktív1
tag
válasz fagyalllo #92720 üzenetére
Tehát nem az ETA cégtől van a werk a Steinhartokban? Teljesen megkavartál. Mert ha azt írja a gyártó, hogy az órában a fenn nevezett szerkezet van, akkor az azt jelenti számomra, hogy a svájci ETA cég által gyártott szerkezet van benne. Nem pedig csak egy ugyanolyan, vagy hasonló. Remélem az előzőt.
-
teratti
senior tag
-
Wg5113
aktív tag
válasz fagyalllo #92715 üzenetére
Hantos egy úri ember. Biztos nem mondott olyat hogy nem ismeri a szerkezetet (SW200az pedig Eta 2824-2 ).Amennyiben nem kinai lett volna benne,akkor el vállalta volna.Szakmailag elég sok órás van még mögötte a ranglétrán.Egyébként nem voltam ott nem tudom pontosan ,hogy volt nem is érdekes számomra.Véleményt pedig az alkosson Róla akinek van saját tapasztalata.Amit én írtam azok igaz tények a mai "incidensel" kapcsolatban pedig nem tudok, nem akarok állást foglalni.Senkinek nem válaszolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest